Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

25 viimeisintä Facebook-videotilastot, tosiasiat ja trendit (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 25 viimeisintä Facebook-videotilastot, tosiasiat ja trendit (2023)

Tervetuloa Facebook-videotilastojen ja -trendien kokoelmaamme.

Tapa, jolla käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa Facebookin kanssa, muuttuu. Facebookissa oli alkuvaiheessa ensisijaisesti verkostoituminen. Se oli paikka mennä juttelemaan perheen ja ystävien kanssa ja jakamaan ajatuksesi. Nykyään Facebookissa on kyse videoista.

Facebookin käyttäjät viettävät nyt huomattavan osan ajastaan ​​alustalla nauttien videosisältöä uutissyötteissään tai Facebook Watchissa. Itse asiassa tästä ennustetaan pian tulevan ensisijainen tapa käyttää alustaa.

Tässä viestissä tarkastelemme viimeisimmät Facebook-videotilastot. Nämä tilastot tarjoavat hyödyllisiä, tietoihin perustuvia oivalluksia brändeille, markkinoijille ja julkaisijoille ja auttavat ohjaamaan Facebook-videomarkkinointistrategiaasi tänä vuonna.

Aloitetaan!

Toimittajan parhaat valinnat – Facebook-videotilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme Facebook-videosta:

  • Facebook-videoista kertyy päivittäin 8 miljardia katselukertaa.
  • Lähes 50 % Facebookissa käytetystä ajasta kuluu videoiden katseluun.
  • Facebook-videoiden keskimääräinen napsautussuhde on korkeampi verrattuna muihin alustoihin, noin 8%.

Yleiset Facebook-videotilastot

Katsotaanpa ensin joitakin yleisiä Facebook-videotilastoja, jotka antavat yleiskatsauksen siitä, kuinka suuri Facebook-videoiden yleisö on ja kuinka usein käyttäjät katsovat ja julkaisevat videosisältöä.

1. Facebook-videot keräävät vähintään 8 miljardia katselukertaa joka päivä

Tämä on luultavasti varovainen arvio, kun otetaan huomioon, että 8 miljardin luku on peräisin vuodelta 2015. Alustan käyttäjäkunta on laajentunut merkittävästi kuuden vuoden aikana, joten on hyvä mahdollisuus, että se on nyt huomattavasti suurempi.

Mielenkiintoista on, että nämä 8 miljardia katselukertaa tuli vain 500 miljoonalta ihmiseltä, jotka katsovat videoita alustalla, mikä tarkoittaa, että keskimääräinen käyttäjä katsoo 16 videota päivässä.

Se saattaa tuntua epätavallisen korkealta, mutta kun ottaa huomioon, että on yleistä vierittää yli tusinaa automaattisesti toistettavaa videota vain minuutin selaamisen aikana, se näyttää paljon uskottavammalta.

Lähde: Business Insider

2. Facebookissa katsotaan päivittäin yli 100 miljoonaa tuntia videota

Se vastaa yli 6 miljardia minuuttia, 4,1 miljoonaa päivää tai 11 000 vuoden sisältöä joka päivä.

Se on huikea luku, mutta se on silti kalpea verrattuna kilpailevaan YouTube-alustaan, jolla katsotaan yli miljardi tuntia videota päivittäin. Tämä osoittaa, että Facebookilla on vielä pitkä tie kuljettavana, jos se haluaa syrjäyttää videonjakoalustan.

Lähde: Facebook Insights4

3. Videoiden osuus on nyt lähes 50 % kaikesta Facebookissa vietetystä ajasta

Mark Zuckerberg äskettäin sijoittajille suunnatussa Facebook-tulopyynnössä (Q2 2021) totesi videon kasvavan merkityksen ja sen, että siitä on tulossa ensisijainen tapa, jolla ihmiset käyttävät Facebook-alustaa.

Zuckerbergin mukaan lähes puolet Facebookin ajasta kuluu nykyään videoiden katseluun. Hän huomauttaa myös, että suuri osa tästä menestyksestä on johtanut Facebookin henkilökohtaisiin algoritmeihin, jotka työntävät tiettyjä videoita katsojille heidän kiinnostuksensa ja käyttäytymisensä perusteella.

Lähde: Facebook Q2 2021 Earnings Call

4. 15,5 % Facebook-viesteistä on videoita

Tämä on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuonna ja osoittaa, että videoiden suosio kasvaa. Tämä vahvistaa jonkin verran Zuckerbergin ennustetta, jonka mukaan videosta tulee yhä tärkeämpi osa ihmisten tapaa käyttää alustaa.

Tämä tilasto osoittaa kuitenkin myös, että Facebook ei todellakaan ole vielä ensisijaisesti videoalusta, sillä suurin osa viesteistä on edelleen valokuvia (38,6 %) ja linkkejä (38,8 %).

Lähde: Socialinsider

5. 46 % sosiaalisen median käyttäjistä käyttää Facebookia videoiden katseluun

Statistan vuoden 2019 raportin mukaan 46 % vastaajista käyttää Facebookia videoiden katseluun. Tämä asettaa sen hieman Instagramin (51 %) ja Snapchatin (50 %) jälkeen, mutta paljon Pinterestin (21 %) ja Twitterin (32 %) yläpuolelle.

Vaikka 46 % on paljon, se osoittaa myös, kuinka Facebook on edelleen ensisijaisesti verkostoitumisalusta. Paljon enemmän käyttäjiä käyttää alustaa kuvien katseluun ja sisällön jakamiseen kuin videoiden katseluun.

Lähde: Statista2

6. 61 % milleniaaleista kertoo katsovansa Facebook-videoita ahmimalla

Facebookin tuoreen analyysin mukaan ahmiminen on yksi tärkeimmistä mobiilivideon kulutuksen kasvun taustatekijöistä. Huijaaminen on suhteellisen uusi käyttäjäkäyttäytyminen, joka on erityisen yleistä milleniaalien keskuudessa.

🔥 Empfohlen:  All About Contactless SimplyCLICK SBI Card

Verkkovideoiden katselemisesta on tullut tämän ikäryhmän käyttäjien toissijainen luonne, niin että 61 % heistä joutuu nyt usein katsomaan useita videoita peräkkäin. 58 % heistä sanoi tehneensä niin ajattelematta sitä tietoisesti.

Lähde: Facebook Insights2

7. 68 % tutkituista katsojista sanoi katsovansa videoita Facebookissa ja Instagramissa viikoittain

Tutkimuksessa tarkasteltiin, kuinka katsojat katsovat videoita eri alustoilla, ja havaittiin, että videoiden katselu tapahtuu useilla eri kanavilla. YouTube hallitsee (84 %), mainoksilla tuettu televisio on toisella sijalla (81 %) ja Facebook ja Instagram kolmannella sijalla (68 %).

Tämä asettaa Facebookin Netflixin (60 %) ja Amazon Primen (39 %) yläpuolelle.

Lähde: Facebook Insights3

Facebook-videomarkkinointitilastot

Harkitsetko Facebookin sisällyttämistä tuleviin videomarkkinointikampanjoihisi? Seuraavat Facebook-tilastot kertovat joitain faktoja Facebook-videoiden käyttämisestä markkinointitarkoituksiin.

8. Facebook on toiseksi suosituin videomarkkinoinnin alusta

Facebook on erittäin suosittu alusta kaikenlaiselle markkinoinnille, myös videoille. Wyzowlin tietojen mukaan 70 % videomarkkinoijista käyttää alustaa jakelukanavana. Vain YouTube oli suositumpi (89 % markkinoijista käytti).

Lähde: Wyzowl

9. 83 % yhdysvaltalaisista markkinoijista luottaa siihen, että he voivat tehdä ostoksia Facebookin videosisällön avulla

Vertailun vuoksi vain 79 % markkinoijista koki samoin YouTubesta ja vain 67 % Instagramista. Suurin osa markkinoijista oli myös vakuuttunut siitä, että Facebook-videoita voitaisiin käyttää sitoutumisen (86 %) ja katselukertojen (87 %) lisäämiseen.

Lähde: eMarketer1

10. Suuret tuotemerkit julkaisevat enemmän Facebook-videoita

Jos tarkastelemme erityyppisten viestien jakautumista profiilikoon mukaan, on selvää, että isommat brändit julkaisevat enemmän videoita kuin pienemmät tilit.

Socialinsiderin tutkimuksen mukaan videosisältö muodostaa 16,83 % yli 100 000 seuraajan tilien viesteistä. Vertailun vuoksi videosisältö muodostaa vain 12,51 % pienten tilien viesteistä, joilla on alle 5 000 seuraajaa.

Tälle korrelaatiolle on kaksi mahdollista syytä: voi olla, että suuremmilla brändeillä on suuremmat budjetit videosisällön luomiseen, tai voi olla, että videosisällön julkaiseminen lisää kasvua ja lisää seuraajien määrää.

Lähde: Socialinsider

Facebook-videon sitoutumistilastot

Jos haluat luoda mahtavaa videosisältöä Facebookiin, on tärkeää tietää, mikä todella kiinnittää katsojan huomion. Alla olevat Facebook-tilastot keskittyvät siihen, mikä tekee Facebook-videoista katsojia kiinnostavia.

11. Ihmiset katselevat videosisältöä viisi kertaa kauemmin kuin staattista sisältöä

Facebook IQ suoritti laboratorion katseenseurantakokeen, jossa he seurasivat koehenkilöiden silmien liikkeitä heidän selattaessa syötettä. Näin tehdessään he havaitsivat, että keskivertoihmisen katse tyypillisesti leijui videosisällön päällä viisi kertaa niin kauan kuin staattinen kuvasisältö.

Lähde: Facebook Insights2

12. …Ja 40 % pidempi katselu 360° videota kuin tavallinen video

Sama tutkimus osoitti, että katse leijui 40 % pidempään 360 asteen videoissa kuin tavallisissa videoissa. Tämä on mielenkiintoinen löytö, mutta vain pieni osa alustan videosisällöstä on tässä muodossa. 360°-videoita on paljon vaikeampi kuvata kuin tavallisia videoita, ja ne voivat olla syynä adoption puutteeseen, vaikka ne osoittautuvatkin kiinnostavammiksi.

Lähde: Facebook Insights2

13. Facebookin alkuperäiset videot tuottavat 10 kertaa enemmän jakoja kuin YouTube-videot

Pitkään on ajateltu, että Facebook mainostaa mieluummin suoraan alustalle ladattuja videoita muiden kilpailijoiden, kuten YouTuben, kautta jaettujen videoiden sijaan, ja tämä tilasto näyttää todistavan sen.

Yli 6,2 miljoonan profiilin analyysin mukaan natiivi Facebook-videot tuottivat 1055 % suuremman jakoprosentin kuin YouTube-videot sekä 110 % enemmän vuorovaikutuksia.

Koska Facebook suosii selkeästi natiivivideoita, 90 % profiilisivuista käyttää natiivivideoita, kun taas YouTube käyttää vain 30 %.

Lähde: Forbes

Aiheeseen liittyvää luettavaa: Yli 35 suosituinta YouTube-tilastoa: käyttö, faktat, trendit.

14. Pystysuuntaiset videot ovat tehokkaampia kuin vaakasuuntaiset videot sitoutumisen suhteen

Kun älypuhelinta pidetään pystyasennossa, pystysuuntaiset videot täyttävät suuremman osan näytöstä kuin vaakasuuntaiset videot ja tekevät niistä siten kiinnostavampia. Samoin Square-videot tuottavat alhaisimman sitoutumisasteen.

🔥 Empfohlen:  26 viimeisintä Facebookin live-tilastoa vuodelle 2023: käyttö ja trendit

Tileillä, joilla on jopa 5 000 seuraajaa, pystysuuntaisten videoiden keskimääräinen sitoutumisaste on 1,77 %, kun vaakasuuntaisten videoiden osuus on 1,43 % ja neliönmuotoisten videoiden vain 0,8 %. Suurilla profiileilla, joilla on yli 100 000 seuraajaa, pystysuuntaisten videoiden keskimääräinen sitoutumisprosentti on 0,4 %, kun vaakasuuntainen 0,23 % ja neliö 0,2 %.

Lähde: Socialinsider

15. Videoviestien keskimääräinen napsautussuhde on noin 8 %

Facebook-videoiden napsautussuhteet ovat melko korkeat joihinkin muihin alustoihin verrattuna. Keskimäärin prosenttiosuus on 7,97 % profiilikokojen välillä, mutta se nousee huikeaan 29,66 prosenttiin pienemmissä profiileissa, joissa on alle 5 000 seuraajaa.

8 % on hyvä vertailukohta tavoitelle, ja sen pitäisi auttaa sinua arvioimaan suunnilleen kuinka paljon liikennettä voit saada Facebookin videosisällön kautta, kunhan sinulla on käsitys arvioidusta tavoittavuudestasi.

Lähde: Socialinsider

16. Lyhyemmät tekstitykset luovat parhaat sitoutumisasteet

Ihmiset haluavat tietää tärkeimmät tiedot videoista ilman, että heidän tarvitsee lukea liikaa tekstiä. Tämän seurauksena alle 10 sanaa pitkiä tekstityksiä sisältävien videoviestien keskimääräinen sitoutumisaste on 0,44 %. Viesteillä, joissa on 20–30 sanan pituiset kuvatekstit, on alhaisin keskimääräinen sitoutumisaste (0,29 %).

Lähde: Socialinsider

17. Yli tunnin kestävien live-videoiden keskimääräinen sitoutumisaste on 0,46 %

Mitä kauemmin live-videot kestävät, sitä enemmän ne aktivoivat. Yli tunnin kestävien videoiden keskimääräinen sitoutumisaste on noin 0,46 %, kun taas 10–20 minuutin pituisten videoiden sitoutumisaste on vain 0,26 %. Tämä voi johtua siitä, että se antaa useammalle ihmiselle aikaa virittää suoratoistoon.

Livestriimit ovat myös erinomaisia ​​aktivoimaan osallistujia, kuten kommentoimaan ja kannustamaan katsojia jäämään keskustelemaan isäntien ja muiden Facebook-käyttäjien kanssa kommenteissa.

Lähde: Socialinsider

18. 72 % ihmisistä suosii lyhytmuotoista videosisältöä Facebookissa

Tämä näyttää olevan trendi kaikilla sosiaalisilla alustoilla ja selittää jollain tavalla TikTokin menestystä parin viime vuoden aikana. Kuluttajat nauttivat lyhyestä ja mukaansatempaavasta videosisällöstä, varsinkin kun kyse on Facebook-videoista. Alle 30 sekunnin pituisista videoista on tulossa normi sosiaalisen median alustoilla.

Ja hyvä uutinen on, että useimmilla sosiaalisen median ajoittajilla on nyt mahdollisuus tehdä lyhytmuotoisten videoiden ajoittamisesta helppoa.

Lähde: Facebook Insights2

Aiheeseen liittyvää luettavaa: 60 parasta videomarkkinoinnin tilastoa, faktaa ja trendiä.

19. 76 % Facebook-mainoksista vaatii äänen…

Vain 24 % voitiin ymmärtää ilman ääntä. Tämä on ongelma, sillä Facebookin mobiiliuutissyötteen videomainokset toistetaan automaattisesti ilman ääntä. Voit tehdä videoistasi ymmärrettäviä ilman ääntä käyttämällä visuaalisia signaaleja, kuten tekstityksiä.

Lähde: Facebook Insights4

20. … Mutta useimmat Facebook-videot katsotaan ilman ääntä

85% tarkalleen. Ihmiset katsovat usein videoita Facebookissa työmatkalla tai hiljaisessa ympäristössä, ja monet ihmiset luottavat tekstitystoimintoon saadakseen käsityksen siitä, mitä tapahtuu. Siksi, jos haluat videoidesi olevan kiinnostavia, älä luota liian voimakkaasti ääneen. Pyri luomaan videoita, joita voidaan helposti nauttia äänen kanssa tai ilman.

Lähde: Digiday

Facebook-videotrendit

Facebook kehittyy jatkuvasti ja jos harkitset Facebookin videotuotannon aloittamista, kannattaa pysyä trendien edellä. Tässä on joitain Facebook-tilastoja tämänhetkisistä videotrendeistä alustalla.

21. 75 % Facebook-videoiden katselusta tapahtuu nyt mobiililaitteella

Älypuhelinten käyttäjät ovat ylivoimaisesti suosituin laite Facebook-videoiden katseluun, ja mobiilikäyttäjät katsovat videon 1,5 kertaa todennäköisemmin kuin pöytätietokoneiden käyttäjät. Lopputulos on, että on erittäin tärkeää varmistaa, että luot videoita näytön kokoa ajatellen. Facebookissa olevien videoiden tulee olla optimoituja mobiililaitteille ja niitä voi katsella pienellä näytöllä.

Lähde: Facebook Insights1

22. Facebook Watch kasvaa nopeammin kuin uutissyöte

Jos et tiennyt, Facebook Watch on Facebookissa erillinen videoille omistettu välilehti. Se tarjoaa tavan Facebook-käyttäjille, jotka haluavat käyttää alustaa enemmän perinteisenä videon suoratoistoalustana kuin sosiaalisena verkostona. Huolimatta siitä, että verkossa on monia muita vaihtoehtoja, mukaan lukien TikTok, IGTV ja YouTube, ihmiset näyttävät edelleen innokkailta kuluttamaan videosisältöä Facebookin kautta.

🔥 Empfohlen:  Magento vs BigCommerce – kumpi sopii sinulle parhaiten? [2023]

Zuckerbergin mukaan ominaisuus kasvaa nyt nopeammin kuin muun tyyppinen video tai sisältö Facebookin uutissyötteessä.

Lähde: Facebook Q2 2021 Earnings Call

23. Facebookin live-videon käyttö kasvoi 55 % vuonna 2021

Live-videotoiminto on suhteellisen uusi lisäys Facebookiin, mutta se on yksi alustan tekijöiden suosituimmista toiminnoista. Live-videot muodostavat noin viidenneksen (18,9 %) kaikista Facebook-alustan videoista. Loput 81,1 % ovat valmiiksi tallennettuja videoita.

Vaikka se ei ehkä vaikuta paljolta, se on itse asiassa valtava 55 % kasvu vuoteen 2020 verrattuna ja osoittaa, että live-videoiden kysyntä kasvaa.

Lähde: Socialinsider

Aiheeseen liittyvää luettavaa: Parhaat Facebookin live-tilastot: käyttö ja trendit.

24. LADbible on katsotuin Facebook-videon julkaisija

Kanava LADbible keskittyy viraaliseen sosiaalisen median sisältöön, kuten söpöihin lemmikkivideoihin ja hauskoihin shortseihin. Kanava on katsotuin Facebook-julkaisija noin 1,6 miljardilla videon katselukerralla maaliskuussa 2019. Toinen saman yrityksen hallinnoima kanava UNILAD sijoittui lähes toiseksi 1,5 miljardilla katselukerralla.

Lähde: Statista1

25. 5 minuutin käsityövideoita katsottiin 1,4 miljardia kertaa yhden vuoden aikana

Askartelukanava 5-minute Crafts on yllättävän suosittu Facebookissa huolimatta joistakin kyseenalaisista elämänmurroista, joita videot osoittavat. Vuonna 2019 kanava keräsi noin 1,4 miljardia katselukertaa. Kanava on niin suosittu, että monet YouTube-sisällöntuottajat ovat jopa käyttäneet sisältöään omiin videoihinsa.

Lähde: Statista1

Facebookin videotilastojen lähteet

Lopulliset ajatukset

Siinäpä se – 25 faktaa ja tilastoa Facebook-videosta. Facebook-video voi olla loistava tapa markkinoida tuotteita, rakentaa brändiäsi ja olla yhteydessä yhteisöösi. Toivottavasti nämä tosiasiat auttavat sinua tekemään tietoisempia päätöksiä tulevista markkinointikampanjoistasi.

Jos haluat oppia lisää muista sosiaalisen median alustoista, tutustu muihin tilastoihin, kuten 38 viimeisintä Twitter-tilastoa: Mikä on Twitterin tila? ja 33 uusinta Facebook-tilastoa ja faktaa, jotka sinun on tiedettävä.

Table of Contents