Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

25 viimeisintä verkkoseminaaritilastot ja -trendit vuodelle 2023: lopullinen luettelo

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 25 viimeisintä verkkoseminaaritilastot ja -trendit vuodelle 2023: lopullinen luettelo

On ollut melko hyvät pari vuotta webinaarialalla. Kun toimistot ja live-tapahtumat joutuivat sulkemaan, ihmiset ympäri maailmaa kääntyivät sen sijaan verkkotapahtumiin – ja webinaarien osallistujamäärät kasvoivat.

Mutta oliko tämä suosion nousu “huimausta” vai ovatko webinaarit täällä jäädäkseen? Ovatko webinaarit jatkossakin tärkeä markkinointi- ja sisällönjakelukanava? Ja mistä trendeistä ja parhaista käytännöistä sinun tulee tietää?

Löydät vastaukset kaikkiin näihin ja muihin kysymyksiin 25 viimeisimmän webinaaritilaston ja -trendin katsauksesta! Voit vapaasti selata alla olevaa luetteloa tai siirtyä sinua eniten kiinnostavaan osioon.

Aloitetaan!

Toimittajan parhaat valinnat – webinaarin tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme webinaareista:

  • 95 % yrityksistä uskoo, että webinaarit ovat tärkeä osa heidän markkinointistrategiaansa.
  • Webinaarin isännöinti maksaa keskimäärin 100–3000 dollaria.
  • 80 % B2B-markkinoijista hankkii rekisteröintejä verkkosivustojensa kautta.

Yleiset webinaarin tilastot

Tässä on joitain yleisiä webinaaritilastoja, jotka osoittavat toimialan koon vuonna 2022 ja korostavat sen tärkeyttä brändeille ja markkinoijille.

1. 95 % yrityksistä uskoo, että webinaarit ovat tärkeä osa heidän markkinointistrategiaansa

Kuten tämä tilasto osoittaa, webinaarit eivät enää ole markkinaraon markkinointikanava – se on tärkeä osa valtaosan yritysten markkinointistrategiaa.

Webinaarit tarjoavat brändeille tavan puhua suoraan yleisölleen henkilökohtaisemmalla tavalla kuin tavalliset markkinointivideot. Ne voivat auttaa sinua rakentamaan brändi-asiakassuhteita, lisäämään tietoisuutta, kouluttamaan yleisöäsi ja esittelemään tuotteitasi.

Lähde: On24

2. 73 % B2B-yrityksistä sanoo, että webinaarit ovat paras tapa tuottaa korkealaatuisia liidejä

Lähes kolme neljäsosaa hiljattain tehdyn kyselyn vastaajista sanoi, että heidän mielestään webinaarit ovat tehokkain tapa luoda korkealaatuisia B2B-liidejä. Jos olet B2B-alalla, tämä on liidien luontikanava, jota sinulla ei ole varaa sivuuttaa.

Lähde: GoTo 1

Aiheeseen liittyvää luettavaa: Viimeisimmät liidien sukupolven tilastot ja vertailuarvot.

3. 76 % webinaareista keskittyy liidien luomiseen ja myyntiin…

Ei ole yllättävää, että verkkoseminaarien katsotaan olevan paras tapa luoda korkealaatuisia liidejä, ja suurin osa yrityksistä käyttää niitä ensisijaisesti liidien ja myynnin lisäämiseen.

Esimerkiksi monet markkinoijat käyttävät webinaarejaan johtomagneettina saadakseen lisää potentiaalisia asiakkaita myyntisuppiloonsa

Tämä edellyttää, että mietit huolellisesti, millaista webinaarin sisältöä kohdeostajasi haluavat, ja luo sitten tappava aloitussivu webinaarin mainostamiseksi (täydennä korkean muuntotason rekisteröintilomake) ja mainosta sitä.

Lähde: On24

4… ja 60 % keskittyy uskollisten asiakkaiden kasvattamiseen

Liidien luomisen lisäksi 60 % yrityksistä käyttää verkkoseminaareja työkaluna olemassa olevien liidien kasvattamiseen ja niiden ohjaamiseen myyntisuppilossa.

Voit esimerkiksi lähettää kutsuja webinaariin jo postituslistallasi oleville liideille. Voit sitten käyttää sitä tilaisuutena esitellä tuotettasi ja vastata kaikkiin heidän ostoa edeltäviin kysymyksiin saadakseen heidät valmiiksi ostamaan.

Lähde: On24

5. 61 % yrityksistä käyttää webinaareja sisältömarkkinointitaktiikkana

CMI:n tietojen mukaan 61 % B2B-yrityksistä käyttää webinaareja ja webcasteja sisältömarkkinointitaktiikkana, mikä tekee siitä kymmenenneksi suosituimman markkinointisisällön muodon.

Se sijoittui heti infografiikan (62 %) jälkeen, mutta tutkimusraporttien (48 %) ja mikrosivustojen (47 %) yläpuolelle.

Tämä tilasto osoittaa, että vaikka webinaareista on tulossa yhä suositumpia, ne eivät silti ole läheskään yhtä suosittuja kuin perinteiset sisältötaktiikat, kuten sosiaalisen median sisältö – joka oli listan kärjessä 92 % – ja blogisisältö (80 %).

Lähde: Content Marketing Institute

6. Jopa 73 % B2B-webinaarien osallistujista muuttuu liideiksi…

B2B-verkkoseminaareilla on yksi korkeimmista kävijöistä lyijiksi muuntoprosentit, ja keskimäärin lähes kolme neljäsosaa verkkoseminaarien osallistujista konvertoituu liideiksi.

Lähde: WebinarCare

7. … Mutta vain 20–40 % B2C-webinaarin osallistujista konvertoituu

Webinaarit näyttävät olevan paljon tehokkaampia B2B-tilassa, jossa osallistujat ovat yleensä erittäin sitoutuneita. Webinaareihin osallistuvat liike-elämän ammattilaiset ovat ilmeisesti paljon todennäköisemmin kiinnostuneita tarjonnastasi ja muuttavat liideiksi kuin perinteiset B2C-yleisöt.

Lähde: WebinarCare

8. Webinaarin isännöinnin keskimääräiset kustannukset ovat 100–3000 dollaria

Jos aiot järjestää webinaarin, kannattaa budjetoida jonnekin näiden kahden luvun väliin. Siellä on valikoima webinaarien isännöintipalveluita, joiden paketit on suunniteltu kaikille budjeteille.

🔥 Empfohlen:  Myy novelleja rahalla (21 SUURI PAKKAUSsivustoa vuodelle 2023)

Ilmaiset ja edulliset webinaarin isännöintipaketit rajoittavat tyypillisesti isännöitävissäsi olevien live-osallistujien määrän kaksinumeroiseen. Jos haluat isännöidä paljon suuremman webinaarin, jossa on satoja osallistujia, odota maksavasi enemmän.

Lähde: WebinarCare

Webinaarin sitoutumistilastot

Alla olevat tilastot tarjoavat hyödyllisiä oivalluksia, jotka voivat auttaa sinua maksimoimaan webinaarin osallistujamäärän ja lisäämään sitoutumista.

9. Tiistai, keskiviikko ja torstai ovat parhaita päiviä webinaarien järjestämiseen

Jos haluat maksimoida webinaarin osallistumismäärän, on tärkeää miettiä tarkkaan, milloin aiot järjestää sen.

Tähän ei ole olemassa yksiselitteistä lähestymistapaa, ja paras päivä ja aika vaihtelevat yleisösi mukaan. Yleisenä peukalosääntönä kuitenkin, että keskiviikko on yleensä hyvä vaihtoehto.

Tuhansia webinaareja koskevien tutkimusten perusteella tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin isännöidyissä kävijämäärät olivat suurimmat. Kolmesta torstai sijoittui kärkeen, ja tiistait ja keskiviikko jäivät hieman jäljessä.

Käytä tätä ohjaamaan strategiaasi, mutta varmista, että testaat eri viikonpäiviä ja vertailet osallistumista saadaksesi selville, mihin yleisösi reagoi parhaiten.

Lähde: Live-webinaari

10. Klo 11.00 ja 14.00 ovat parhaat ajat webinaarin järjestämiseen

Klo 11.00 näyttää olevan paras paikka, koska silloin webinaareilla on yleensä eniten osallistujia (16,1 % kaikista ilmoittautuneista). 14.00 on tiukka kakkonen, toiseksi korkein keskimääräinen osallistumisprosentti (14,6 %) ja 13:00 kolmas (12,9 %).

Tämä kaikki viittaa siihen, että keskipäivä on paras aika vuorokauden järjestää webinaareja, mutta poikkeus on klo 12.00. Keskipäivällä osallistujamäärä putoaa huomattavasti vain 9 prosenttiin, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että suurin osa ihmisistä syö lounasaikansa juuri tällä hetkellä.

Lähde: GoTo 2

11. 44 % webinaarin osallistujista toivoo webinaarin kestävän 45 minuuttia…

Tämä on ihanteellinen webinaarin pituus ja hyvä vertailukohta tapahtumaa suunnitellessasi. Yleensä webinaarit jaetaan noin 45 minuutin ohjelmointiin, jota seuraa lyhyt 5–10 minuutin Q&A ja CTA.

Lähde: BigMarker

12. … mutta 41 % osallistujista katsoo, että 30 minuuttia on ihanteellinen ajoaika

Jos et halua pitää kiinni tavanomaisesta 45 minuutin rakenteesta ja olet päättänyt keksiä pyörän uudelleen, on parasta valita lyhyempi aikajakso kuin pidempi. 41 % osallistujista pitää itse asiassa parempana webinaareja, jotka kestävät vain 30 minuuttia.

Lähde: BigMarker

13. 92 % osallistujista sanoo hyötyvänsä K&A-istunnosta webinaarin lopussa

Q&A tarjoaa mahdollisuuden suoraan vuorovaikutukseen yleisösi kanssa. Osallistujillasi on mahdollisuus esittää lisäkysymyksiä, jotka ovat saattaneet ilmaantua katsellessaan, ja suurin osa osallistujista kokee hyötyvänsä näistä Q&A-istunnoista.

Sen lisäksi, että webinaarit tarjoavat lisäarvoa vieraille, ne voivat myös auttaa sinua parantamaan brändin mainetta/uskollisuutta ja lisäämään myyntiä.

Kun vastaat kysymyksiin, asiakkaat näkevät brändisi sellaisena, joka tarjoaa ratkaisuja heidän ongelmiinsa ja on valmis olemaan heidän kanssaan tekemisissä henkilökohtaisesti. Vastaamalla kaikkiin kysymyksiin, joita heillä saattaa olla tuotteistasi tai palveluistasi, autat heitä myös astumaan askeleen lähemmäksi ostoa.

Siksi on tärkeää varata aikaa kysymyksille lopussa ja suunnitella se huolellisesti. Älä kohtele on jälkikäteen, sillä se on luultavasti tärkein osa koko tapahtumaa ja mikä erottaa webinaarit tavallisista livelähetyksistä.

Hyvä tapa parantaa Q&A-istuntojasi on istuttaa tiimin jäsen huoneeseen kysymään ensimmäinen kysymys ja saamaan pallon pyörimään. Tämä voi auttaa murtamaan jään ja välttämään “hankalta hiljaisuutta”, joka joskus ilmaantuu, kun kutsut yleisösi ensimmäistä kertaa esittämään kysymyksiä.

Lähde: BigMarker

14. Keskimäärin vain 44 % ennakkoon ilmoittautuneista osallistuu tapahtumiin

Webinaarien hyvän osallistumisprosentin saaminen on numeropeli. WebinarCaren mukaan vain alle puolet rekisteröityneistä osallistujista todella osallistuu webinaaritapahtumiin keskimäärin, joten ole varovainen rajoittaessasi sallimiesi rekisteröintien määrää.

Kun valitset, kuinka monta henkilöä tapahtumaasi voi osallistua, muista suunnitella huomattava määrä ei-show’ta. Yleisenä peukalosääntönä on, että tuplaa osallistujien määrä tapahtumaasi, ja juuri sen verran ilmoittautumisia sinun tulee etsiä.

🔥 Empfohlen:  12 parasta Heatmap-ohjelmistotyökalua, jotka on arvioitu vuodelle 2023

Lähde: BigMarker

15. Koulutusverkkoseminaarit ovat suosituin webinaarityyppi

Vaikka webinaarin ensisijainen tarkoitus on myynti ja viittausten luominen, osallistujat eivät arvosta tunnin mittaista myyntipuhetta. Hyvän webinaarin pitäisi tarjota jotain myös katsojalle. Useimmille ihmisille webinaarien tärkein vetonaula on koulutus.

Webinaarien suosituin genre on koulutus, ja osallistujat haluavat oppia jotain arvokasta osallistumalla tapahtumaan. Joten, kun suunnittelet tapahtumaasi, mieti, kuinka voit lisätä esitykseesi opetuksellista arvoa, ja yritä saada tämä näkökohta saumattomasti linkitettyä myyntiin ja viittausten luomiseen.

Lähde: WebinarCare

16. Asiakkaat uskovat, että on-demand-katselutoiminnot ovat arvokas lisä webinaareihin

Kaikilla ei ole aikaa osallistua webinaariin julkaisuhetkellä, ja siksi on-demand-katseluvaihtoehdot ovat loistava valinta.

BrightTalkin julkaiseman artikkelin mukaan kuluttajat rakastavat webinaareja, jotka tarjoavat on-demand-katseluvaihtoehtoja, ja useimmat sanovat, että ne ovat arvokas lisä webinaariin. Jos siis suunnittelet webinaarin suunnittelua, harkitse on-demand-toimintojen tarjoamista tarjotaksesi asiakkaillesi enemmän vaihtoehtoja heidän katselukokemuksestaan.

Lähde: BrightTalk

Webinaarin ilmoittautumistilastot

Etsitkö dataan perustuvia oivalluksia, joiden avulla voit saada lisää ilmoittautumisia online-tapahtumiisi? Katso webinaarin tilastot alta!

17. 60 % ihmisistä ilmoittautuu webinaareihin sähköpostitse

Kun järjestät webinaaria, muista käyttää sähköpostilistaasi, jotta saat mahdollisimman paljon rekisteröitymistä. WebinarCaren mukaan noin 60 % ihmisistä ilmoittautuu webinaaritapahtumiin sähköpostitse.

Antamalla ihmisille enemmän tapoja ilmoittautua webinaariin, mikä tekee rekisteröitymisestä helppoa ja mukavampaa, on loistava tapa kannustaa useampia ihmisiä osallistumaan. Voit käyttää sähköposteja muistuttamaan kiinnostuneita webinaarista tapahtuman alussa ja antamaan heille mahdollisuuden ilmoittautua nopeasti sähköpostitse.

Lähde: WebinarCare

18. 80 % B2B-markkinoijista hankkii rekisteröintejä verkkosivustojensa kautta

Yksi suurimmista haasteista, joita markkinoijat kohtaavat webinaareja isännöidessään, on ilmoittautumisten lisääminen ja kiinnostuksen lisääminen tapahtumaa kohtaan. Webinaarien julkistaminen ei ole aina helppoa, mutta yksi suosituimmista tavoista on yrityksesi verkkosivuston kautta.

Statistan mukaan 80 % B2B-markkinoijista ilmoitti, että he ilmoittautuvat virtuaalitapahtumiin yrityssivustonsa kautta. Toiseksi suosituin tapa oli sähköposti, ja 76 % markkinoijista käytti tätä rekisteröintien lisäämiseen. Muita suosittuja menetelmiä olivat sosiaalinen media ja ohjelmallinen mainonta.

Lähde: Statista

19. 29 % ihmisistä ilmoittautuu webinaareihin samana päivänä, kun ne järjestetään

Jos epäilet, että webinaariisi ei ole tarpeeksi ilmoittautumisia ennen tapahtumaa, älä huolehdi liikaa. On todennäköistä, että saat runsaasti ilmoittautumisia itse tapahtumapäivänä.

WebinarCaren julkaisemien tilastojen mukaan noin 29 % webinaarin osallistujista odottaa tapahtumapäivään asti rekisteröityäkseen. Jos webinaarisi on suunnattu kiireisille ammattilaisille, heidän voi usein olla vaikeaa olla varmoja siitä, että he ehtivät osallistua tapahtumaan, ja siksi he jättävät ilmoittautumisen viime hetkellä.

Lähde: WebinarCare

20. Ja vain 15 % ilmoittautuu 15 päivää tai enemmän ennen tapahtumaa

Samoin webinaariin ilmoittautuminen on melko harvinaista. WebinarCaren mukaan vain noin 15 % ihmisistä ilmoittautuu webinaareihin yli 15 päivää ennen tapahtumaa. Älä siis panikoi, jos et saa ilmoittautumistulvaa heti, kun ilmoitat siitä.

Tapahtuman ilmoittaminen hyvissä ajoin on hyvä idea, koska monet ihmiset kirjoittavat sen aikatauluihinsa tai kirjoittavat muistiin päivämäärän ja kellonajan. Useimmat ihmiset jättävät kuitenkin lähempänä aikaa päättääkseen, ilmoittautuvatko ja osallistuvatko tapahtumaan vai eivät.

Lähde: WebinarCare

21. Webinaari-ilmoittautumislomakkeiden optimaalinen pituus on 5-6 sivua

Jos suunnittelet webinaaria, on hyvä idea tehdä ilmoittautumisesta mahdollisimman helppoa, jotta useampia ihmisiä rekisteröityisi. WebinarCaren mukaan webinaariin ilmoittautumislomakkeen optimaalinen pituus on 5-6 sivua.

Vaikka voi olla houkuttelevaa käyttää rekisteröintilomaketta saadaksesi mahdollisimman paljon tietoa liideistäsi, yritä välttää tekemästä rekisteröitymislomaketta liian pitkäksi ja odota webinaarin jälkeen, jotta voit seurata liidejä ja saada lisätietoja niitä.

Lähde: WebinarCare

Webinaarin trenditilastot

Tässä on joitain tilastoja, jotka korostavat mielenkiintoisia trendejä ja paljastavat, kuinka webinaariala muuttuu.

22. Webinaarit lisäsivät suosiotaan pandemian aikana…

Koska yritykset eivät pystyneet järjestämään live-markkinointitapahtumia, monet markkinoijat siirtyivät webinaareihin. Wyzowlin mukaan webinaareja käyttävien markkinoijien määrä kasvoi jopa 15 % vuonna 2020. Webinaareja jakavien markkinoijien kokonaisprosenttiosuus kasvoi 46 %:sta 62 %:iin vuosina 2019–2020.

🔥 Empfohlen:  11 ILMAISTA avainsanaa kaikkialla vaihtoehtoisia työkaluja (kesäkuu 2023)

Lähde: Wyzowl

23. …ja arvioitiin tehokkaimmaksi videon jakelukanavaksi vuonna 2020

Sen lisäksi, että markkinoijat olivat erittäin vaikuttuneita heidän isännöimänsä webinaarien tuloksista vuonna 2020. Noin 91 % markkinoijista sanoi, että heidän pandemiaverkkoseminaarinsa olivat valtava menestys. Nyt kun markkinoijat ovat vapauttaneet verkkoseminaarien mahdollisuudet, on todennäköistä, että monet yritykset jatkavat niiden käyttöä pandemian jälkeen.

Lähde: Wyzowl

Aiheeseen liittyvää luettavaa: 60 videomarkkinointitilastoja ja trendejä, jotka sinun pitäisi tietää.

24. Zoomin hakukiinnostus on noin 3 kertaa suurempi vuonna 2021 kuin vuonna 2019

Webinaari- ja digitaalisen viestinnän alat kukoistavat. Google Trends -tietojen mukaan hakukiinnostus avainsanalle Zoom (yksi suosituimmista webinaari-/virtuaalikokousohjelmistoratkaisuista) oli huipussaan huhtikuussa 2020 pandemian huipulla. Tuolloin sillä oli yli 50 kertaa suurempi hakukiinnostus kuin edellisenä vuonna.

Vuonna 2021, kun maailma on suurelta osin avautunut uudelleen, hakukiinnostus on laskenut huomattavasti, mutta on edelleen paljon pandemiaa edeltävän tason yläpuolella (noin 3 kertaa suurempi). Voimme nähdä samanlaisen kuvion monilla muilla webinaariohjelmistoihin liittyvillä hakutermeillä.

Lähde: Google Trends

25. Webinaareja käytetään yhä enemmän sisäiseen koulutukseen

Webinaareja ei käytetä vain sisältömarkkinointiin ja viittausten luomiseen, vaan ne ovat itse asiassa erittäin hyödyllisiä yritysten koulutuksessa ja kehittämisessä.

Visionogyn mukaan sisäiset koulutuswebinaarit ovat melko suosittuja ja niiden osallistumisprosentti on keskimäärin noin 65 %. Tämän suosion seurauksena yhä useammat yritykset harkitsevat webinaarien käyttöä osana koulutusohjelmiaan.

Lähde: Visionogy

Webinaarin tilastolähteet

Lopulliset ajatukset

Pandemia kiihdytti epäilemättä webinaariteollisuuden kasvua. Mutta vaikka osa tästä alkuperäisestä vauhdista on nyt laantunut, on todennäköistä, että webinaarit ovat jatkossakin tärkeä markkinointi- ja jakelukanava tie tulevaisuudessa, vaikka maailma avautuu uudelleen.

Haluatko oppia lisää? Selvitä, mitkä ovat parhaat verkkoseminaariohjelmistoalustat yrityksellesi tai lue kokoelmamme viimeisimmistä suoratoistotilastoista, podcasting-tilastoista ja sisältömarkkinointitilastoista.

Table of Contents