Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

26 viimeisintä podcasting-tilastoa vuodelle 2023: käyttö ja paljon muuta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 26 viimeisintä podcasting-tilastoa vuodelle 2023: käyttö ja paljon muuta

Podcastit ovat mielenkiintoinen ja helppo tapa ihmisille ympäri maailmaa kuluttaa tietoa, ja ne voivat olla myös loistava markkinointityökalu.

Podcastin käyttö markkinointityökaluna on kasvanut viime vuosina, ja monet yritykset ovat nousseet ja huomioivat sen mahdollisuudet.

Jos haluat pitää sormesi pulssissa, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä artikkelissa tarkastellaan uusimpia podcasting-tilastoja, jotka sinun pitäisi tietää.

Valmis? Hyppäämme siihen.

Toimittajan parhaat valinnat – podcasting-tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme podcasteista:

  • 78 % ihmisistä kuuntelee podcasteja oppiakseen uusia asioita.
  • Komedia on suosituin podcast-tyylilaji.
  • 60 % kuuntelijoista on ostanut tuotteen podcast-mainoksen perusteella.

Yleiset podcast-tilastot

Podcasting on suosittua, mutta kuinka suosittua. Tässä on joitain yleisiä podcasting-tilastoja, jotka antavat sinulle paremman käsityksen podcasting-alan tilasta.

1. 78 % amerikkalaisista on tietoisia podcasteista…

Vaikka podcasting on ollut olemassa jo jonkin aikaa, jotkut luokittelevat sen edelleen uudeksi ja nousevaksi alaksi. Siitä tulee kuitenkin joka vuosi suositumpi, ja yhä useammat kuluttajat ovat tietoisia siitä. Statistan mukaan hieman yli 3/4 Yhdysvaltain väestöstä väittää olevansa “tietoinen” podcasteista.

Lähde: Statista1

2. …Ja 57% amerikkalaisista on kuunnellut podcastia

Niistä ihmisistä, jotka ovat tietoisia podcasteista, hyvä prosenttiosuus heistä on todella kuunnellut yhtä. Statistan mukaan yli puolet kaikista amerikkalaisista on kuunnellut ainakin yhden podcastin elämänsä aikana. Noin 57 % ilmoitti kuunneneensa podcasteja, mutta monet kyselyyn vastanneista kuuntelevat podcasteja säännöllisesti.

Lähde: Statista1

3. 78 % ihmisistä kuuntelee podcasteja oppiakseen uusia asioita

Podcastit ovat loistava tiedonlähde monille ihmisille. Olipa kyse sitten uusimmista popkulttuuritrendeistä tai pelottavien tosirikostarinoiden paljastamisesta, ihmiset rakastavat oppia uusia asioita valitsemistaan ​​podcasteista.

Lähes 80 % ihmisistä sanoo kuuntelevansa podcasteja oppiakseen uusia asioita, joten se on suosituin syy virittäytymiseen.

Lähde: Statista2

4. Apple Podcasts on johtava podcast-sovellus 43 prosentin markkinaosuudellaan

Podcastien kuuntelussa on useita vaihtoehtoja Spotifysta Audible- ja Google Podcasteihin.

Se on kilpailukykyinen ala podcast-sovelluksille, mutta yksi selkeä voittaja on kuitenkin olemassa. Apple Podcasts on eniten käytetty ja ladattu podcast-sovellus, ja sen markkinaosuus on 43 %. Toiseksi suosituin sovellus on Spotify.

Lähde: Chartable

5. Verkossa on yli 2 miljoonaa podcastia…

Podcasting ei ole enää internetin ystävien harrastus. Vuosien aikana sen perustamisesta lähtien sen suosio on kasvanut valtavasti, ja vaikuttajat, julkkikset ja yritykset luovat jatkuvasti äänisisältöä. Vuodesta 2021 lähtien verkossa on yli 2 miljoonaa podcastia, ja uusia ohjelmia tulee joka päivä.

Lähde: Podcast Insights

6. …ja yhteensä yli 48 miljoonaa jaksoa

Sen lisäksi, että verkossa on saatavilla yli 2 miljoonaa ainutlaatuista podcastia, monet podcastit sisältävät satoja ja satoja jaksoja. Yhteensä verkossa on noin 48 miljoonaa podcast-jaksoa.

Vuoden 2021 suosituimmassa podcastissa on tällä hetkellä saatavilla yli 1500 jaksoa. Markkinoijille tämä on hieno uutinen, sillä suosittujen podcastien keston vuoksi podcastit ovat tunnettuja sitoutuneista ja uskollisista kuuntelukunnista.

Lähde: Podcast Insights

7. Podcastit ovat suosituimpia Etelä-Koreassa

Podcastit ovat suosittuja maailmanlaajuisesti, mutta jotkut maat ovat ottaneet ne käyttöön nopeammin kuin toiset. Statistan tekemän tutkimuksen mukaan podcastit ovat suosituimpia Etelä-Koreassa. Noin 53 % eteläkorealaisista ilmoitti kuunneneensa podcastia viime viikolla. Yhdysvallat oli listalla viidenneksi Espanjan, Irlannin ja Ruotsin jälkeen.

🔥 Empfohlen:  OpenAI paljastaa tulevaisuuden suunnitelmat: halvempi GPT-4, laajennettu kontekstiikkuna ja paljon muuta

Lähde: Statista3

8. Komedia on suosituin podcast-genre

Vaikka podcast-kuuntelijat rakastavat oppia uusia asioita podcasteistaan, tylsät ja informatiiviset ohjelmat eivät ole suosituimpia. Itse asiassa komedia on podcast-kuuntelijoiden suosikkina.

Eräitä viime vuosien suosituimpia komediapodcasteja ovat Office Ladies, joka sisältää naisnäyttelijät hittisarjasta The Office ja Morbid: A True Crime Podcast.

Lähde: Statista4

9. Joe Rogan Experience oli vuoden 2021 suosituin podcast

Komedian teemasta kiinni pitäen vuoden 2021 suosituin podcast oli komediapodcast The Joe Rogan Experience. Koomikko Joe Roganin esittämä podcast piti Apple Podcastien ja Spotifyn kärkeä suuren osan vuodesta. On arvioitu, että podcastin jokainen jakso tavoittaa noin 11 miljoonaa ihmistä.

Lähde: Edison Research2

Podcasting-kuuntelutilastot

Markkinoijille on tärkeää tietää, kuka kuuntelee podcasteja, jotta sinulla on käsitys podcast-mainosten mahdollisesta kattavuudesta. Tässä on joitain podcasting-tilastoja, jotka liittyvät kuuntelijoiden väestötietoihin ja tottumuksiin.

10. 48 % kuukausittain podcastien kuuntelijoista on 12-34-vuotiaita

Kuten monet muut digitaalisen sisällön muodot, podcastit ovat suosituimpia nuorempien sukupolvien keskuudessa. Itse asiassa 48 % kaikista podcastin kuuntelijoista on 12–34-vuotiaita. Sen jälkeen 32 % kuuntelijoista oli 34-55-vuotiaita. Vain 20 % podcastin kuuntelijoista on yli 55-vuotiaita. Tämä on hieno uutinen, jos haluat markkinoida nuoremmalle yleisölle podcastin kautta.

Lähde: Infinite Dial

11. 45 prosentilla podcast-kuuntelijoista kotitalouden tulot ovat vähintään 75 000 dollaria

Mitä tulee kotitalouksien tuloihin, podcastien kuuntelijat ovat kaiken kaikkiaan melko varakkaita. Edison Researchin tekemän tutkimuksen mukaan hieman alle puolella podcast-kuuntelijoista kotitalouden tulot ovat 75 000 dollaria tai enemmän. Tämä on myös hyvä merkki markkinoijille, sillä kuuntelijat, joilla on enemmän rahaa, ovat todennäköisemmin avoimia mainontaan.

Lähde: Edison Research

12. 27 % podcastin kuuntelijoista on korkeakoulututkinnon suorittaneita

Saman tutkimuksen mukaan lähes kolmannella podcast-kuuntelijoista maailmanlaajuisesti on 4-vuotinen korkeakoulututkinto. 27 % kuuntelijoista on opiskellut 4 vuotta korkeakoulussa ja vielä 30 % on käynyt grad schoolia tai syventäviä korkeakoulukursseja. Vain 15 % kyselyyn vastanneista ilmoitti, ettei heillä ollut korkeakoulukoulutusta.

Lähde: Edison Research

13. Yli 50 % podcast-kuuntelijoista on miehiä

Infinite Dialin mukaan podcastit ovat suositumpia miesten kuin naisten keskuudessa – mutta vain vähän. Noin 51 % maailmanlaajuisista podcast-kuuntelijoista on miehiä, kun taas 49 % on naisia. Tämä tilasto todella osoittaa, että podcasting on loistava työkalu sekä mies- että naisyleisön tavoittamiseen.

Lähde: Infinite Dial

14. 63 % podcastin kuuntelijoista on kokoaikatyössä

Toinen mielenkiintoinen fakta podcast-kuuntelijoista on, että lähes 65 % on kokoaikatyössä. Yrityksille, jotka haluavat mainostaa podcastien kautta, tämä on loistava merkki.

Kokopäivätyössä olevilla ihmisillä on yleensä vakaat tulot ja käteistä rahaa, mikä tarkoittaa, että he ostavat todennäköisemmin podcasteissa kuulemiensa mainosten perusteella.

Lähde: Edison Research

15. Yhdysvaltain podcast-kuuntelijat kuuntelevat keskimäärin 6 podcastia viikossa

Mielenkiintoista on, että podcasteja käyttävät ihmiset eivät kuuntele vain yhtä tai kahta ohjelmaa viikossa. Infinite Dialin mukaan kuluttajat kuuntelevat keskimäärin 6 podcastia viikossa. Itse asiassa 18 % podcastin kuuntelijoista kuuntelee itse asiassa yli 6 kappaletta viikossa.

🔥 Empfohlen:  Magento 2: Näytä Loader kunnes Ajax-puhelua ei ole suoritettu

Lähde: Infinite Dial

16. 77 % podcast-kuuntelijoista napsauttaa podcasteja ja kuuntelee niitä välittömästi

Mitä tulee podcasteihin, ihmisillä on mahdollisuus suoratoistaa tai ladata niitä kuunnellakseen myöhemmin.

Useimmat kuuntelijat kuitenkin päättävät napsauttaa ja kuunnella podcasteja heti, kun he näkevät ne. 77 % kuuntelijoista napsauttaa heti, kun taas loput 23 % joko lataa manuaalisesti myöhempää käyttöä varten tai tilaa podcastin ja asettaa sen latautumaan automaattisesti.

Lähde: Edison Research

17. Lähes ¼ podcast-kuuntelijoista on tilannut 6-10 podcastia

Edison-tutkimuksen tekemän tutkimuksen perusteella näyttää siltä, ​​että ihmiset haluavat kuunnella erilaisia ​​podcasteja yhdessä. Tutkimus osoitti, että 24 % podcastin kuuntelijoista on tilannut vähintään 6 podcastia ja peräti 10. Keskimäärin kuuntelijoita on tilattu yhteensä 6 podcastia.

Lähde: Edison Research

18. 52 % kuluttajista löytää uusia podcasteja etsimällä podcast-hakemistoja

Vaikka on monia tapoja mainostaa podcastia uusille kuuntelijoille, useimmat kuuntelijat yksinkertaisesti etsivät uusia ohjelmia valitsemallaan sovelluksella tai hakemistolla.

Apple Podcastin käyttäjät voivat esimerkiksi selata tällä hetkellä trendaavia podcasteja, etsiä podcasteja tai kuunnella suositeltuja podcasteja, jotka liittyvät muihin kuuntelemiinsa ohjelmiin. Yli puolet podcastin kuuntelijoista löytää uutta sisältöä tällä tavalla.

Lähde: BuzzSpout

Podcasting-markkinointitilastot

Olet ehkä kuullut paljon siitä, kuinka tehokas podcasting voi olla markkinointityökalu, mutta kuinka totta huhut ovat? No, aiot selvittää. Tässä on valaisevia podcasting-tilastoja liittyen markkinointiin.

19. Podcasting-alan liikevaihto oli yli 1,3 miljardia dollaria vuonna 2021

Statistassa julkaistujen tilastojen mukaan podcast-mainosten tuottama liikevaihto ylitti 1,3 miljardia dollaria vuonna 2021. Tämä on noin 458 miljoonan dollarin kasvu vuodesta 2020. Tämän luvun odotetaan jatkavan kasvuaan muutaman seuraavan vuoden aikana.

Lähde: Statista5

20. 81 % podcast-kuuntelijoista sanoo kiinnittävänsä huomiota podcast-mainoksiin

Mainonta podcasteissa on osoittautunut erinomaiseksi strategiaksi markkinoijille. Midrollin julkaisemien tilastojen mukaan yli 80 % podcastin kuuntelijoista sanoo kiinnittävänsä huomiota podcasteissa kuulemiinsa mainoksiin.

Vertailun vuoksi 63 % kyselyyn vastanneista sanoo jättävänsä aina tai joskus huomiotta tv-mainokset. Tämä osoittaa, että kuuntelijat pitävät podcast-mainokset kiinnostavampia kuin muut yleiset mainontamuodot.

Lähde: Midroll

21. 60 % kuuntelijoista on ostanut tuotteen podcast-mainoksen perusteella

Myös muuntaminen podcast-mainoksista on varsin hyvä. Vaikka podcast-kuuntelijoiden ei ole erityisen helppoa napsauttaa tai suorittaa podcast-mainosten perusteella toimintoja, ihmiset tekevät silti ostoksia kuulemiensa mainosten perusteella.

Midrollin mukaan 60 % kuuntelijoista on ostanut tuotteen, josta he kuulivat podcastia kuunnellessaan.

Lähde: Midroll

22. 72 % kuuntelijoista, jotka ovat kuunnelleet tiettyä podcastia vähintään neljä vuotta, ovat ostaneet jotain mainoksen perusteella

Pitkään käynnissä olleilla podcasteilla näyttää olevan uskollisin ja sitoutunein yleisö. Midrollin mukaan 72 % ihmisistä, jotka ovat kuunnelleet tiettyä podcastia vähintään 4 vuotta, ovat ostaneet tuotteen podcastissa kuulemansa mainoksen perusteella.

Lähde: Midroll

23. 66 % podcastien kuuntelijoista on milleniaaleja

Kun valitset, käytetäänkö podcasteja markkinointitarkoituksiin vai et, on tärkeää harkita, mihin väestöryhmiin kohdistat. Suurin osa podcastien kuuntelijoista on Millennialeja, joten jos Millennials kuuluu kohdeyleisösi, podcasting voi olla oikea vaihtoehto yrityksellesi.

Lähde: Midroll

Podcastien kasvu- ja trenditilastot

Haluatko tietää lisää siitä, mikä on suosittua podcastien maailmassa? Katso nämä podcasting-tilastot, jotka liittyvät alan kasvuun ja trendeihin.

🔥 Empfohlen:  Ensimmäisen sukupolven iPhone huutokaupattiin paljon enemmän kuin iPhone 14

24. 31 % podcasteista kestää 20–40 minuuttia

Podcastit eivät ole sellaisia, joita voit nopeasti luoda, kuten sosiaalisen median viestit tai edes blogisisältö. Kuuntelijat ovat kiinnostuneita pitkistä podcasteista, ja yli 30 % podcasteista kestää 20–40 minuuttia. Tämän trendin on määrä jatkua, ja yli 20 minuuttia kestävät podcastit ovat tulossa standardiksi.

Lähde: BuzzSprout

25. Live-podcasting-tapahtumien määrä on kasvanut 2000 % vuodesta 2015

Toinen suosittu podcasting-trendi on live-podcasting. Tällöin podcastit tallentavat live-yleisön edessä. Tämä on loistava tapa podcast-tekijöille olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa, ja live-tapahtumat voivat tuottaa paljon tuloja lippujen ja tuotteiden myynnistä. Vuodesta 2015 lähtien suoran podcastin suosio on kasvanut valtavasti.

Lähde: Axios

26. On arvioitu, että Yhdysvalloissa on yli 100 miljoonaa podcast-kuuntelijaa vuoteen 2024 mennessä

Podcastin suosio kasvaa, ja podcastien kuuntelusta on tulossa säännöllinen osa ihmisten päivittäistä rutiinia. Podcastien suosion odotetaan kasvavan edelleen, ja vuoteen 2024 mennessä podcastien kuuntelijalla arvioidaan olevan yli 100 miljoonaa maailmanlaajuisesti.

Lähde: Statista6

Podcasting-tilastolähteet

Lopulliset ajatukset

Tässä on siis kaikki, mitä markkinoijan pitäisi tietää podcasting-alasta. Podcasting on innovatiivinen ja uusi tapa tavoittaa yleisö, ja kuten tämän artikkelin tilastoista näet, alan on määrä jatkaa kasvuaan ja tulla arvokkaammaksi.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää podcasteista ja markkinoinnista, tutustu muihin artikkeleihimme WordPressin podcasting-laajennuksista ja erilaisista sisältötyypeistä, joita voit käyttää markkinoinnissasi.

Etsitkö lisää tilastoja? Tutustu näihin artikkeleihin:

Table of Contents