Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

27 parasta muuta kuin asiakaspalvelutyötä ilman tutkintoa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 27 parasta muuta kuin asiakaspalvelutyötä ilman tutkintoa

Internetin aikakaudella hyvän työn löytäminen vaatii hyvää itsetuntemusta. Sinun on tiedettävä vahvuutesi ja heikkoutesi ennen kuin aloitat työnhaun. Nykyään asiakaspalvelutyöt ovat erittäin suosittuja, koska ne eivät vaadi paljon pätevyyttä ja ovat helposti saatavilla. Nämä työtehtävät eivät kuitenkaan sovi kaikille. Monet nuoret pitävät töistä, jotka eivät vaadi asiakasvuorovaikutusta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaista ei-asiakaspalvelutyöt.

Mitä ovat ei-asiakaspalvelutyöt?

Ei-asiakaspalvelutyöt ovat työn tyyppi, jossa sinun ei tarvitse olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Työroolissa voit työskennellä muiden asiakaspalvelutehtävissä olevien kanssa. Näistä työpaikoista maksetaan kohtuullinen summa rahaa elääksesi onnellista elämääsi. Jotkut työtehtävät voivat vaatia jonkin verran tutkintoa, mutta jotkut eivät vaadi tutkintoa tai tutkintoa.

27 parasta muuta kuin asiakaspalvelutyötä ilman tutkintoa

Kaikki rakastavat työskennellä työympäristössä, joka tarjoaa vapautta. Työt, jotka eivät vaadi asiakasvuorovaikutusta, sopivat siihen täydellisesti, sillä voit työskennellä omaan tahtiisi ilman häiriöitä. Suurin osa näistä tehtävistä ei vaadi erityistä tutkintoa tai pätevyyttä. Aloitetaan luettelomme.

1. Tilastomies

Kuva Lukas Pexelsissä

Tilastotyö on erinomainen valinta niille, jotka pitävät tietojen analysointia. Tilastomiehet työskentelevät numeroiden kanssa. He keräävät sen, järjestävät sen, esittelevät sen ja antavat sen yritysten johtajille, jotka käyttävät sitä trendien tunnistamiseen ja tulevaisuuden mysteereihin näkemiseen, ennakoiden mahdollisia muutoksia ja päättävät strategisia päätöksiä.

Tilastotyöntekijäksi sinun tulee olla perehtynyt alallesi. Edellytyksenä on matematiikan, tilastotieteen tai vastaavan tieteenalan kandidaatin tutkinto. Analyyttisen ajattelusi on oltava nopeaa, ja arkaluonteiset tiedot on pidettävä luottamuksellisina.

Keskipalkka: 80 000 dollaria vuodessa

2. Tiedonsyöttövirkailija

Kuva: Kaitlyn Baker Unsplashissa

Tietojensyöttövirkailijan ensisijainen vastuu sisältää ottaa yritystiedot ja lisätä ne järjestettyihin taulukkomuotoihin. Se on yleensä toimistotyötä. Tiedonsyöttövirkailija huolehtii yrityksen tiedoista ja siirtää ne digitaalisiin asiakirjoihin. Työ tiedonsyöttövirkailijana on helppoa ja ei-asiakaspalvelutyötä. Tämä tehtävä edellyttää ainutlaatuista organisaatiokykyä, kommunikointia johtajan kanssa ja tietokoneohjelmistotaitoja.

Keskipalkka: 57 891 dollaria vuodessa

3. Markkinatutkimusanalyytikko

Kuva: Artem Podrez Pexelsissä

Markkinatutkimusanalyytikon ensisijainen vastuu on analysoida ja suorittaa joitakin asiakkaan käyttäytymisen ja mallien tutkimus. He keräävät tietoa, kokoavat tilastoja ja laativat perusteellisen raportin havainnoistaan. Markkinatutkimusanalyytikot ovat erittäin kysyttyjä, koska organisaatiot käyttävät dataa ylittääkseen kilpailunsa lähes kaikissa toimissa.

Lisää kokemusta tästä ammatista auttaa sinua menestymään edetessäsi. Vaikka tutkintoa ei vaadita, riittää apulaistutkinto. Et tarvitse tutkintoa tähän työhön. Mutta sinulla on oltava perustiedot tietokoneista. Sinun on hankittava jonkin verran kokemusta tältä alalta edistyäksesi urallasi.

Keskipalkka: 60 000 dollaria vuodessa

4. Blogger

Kuva: Fikret tozak Unsplashissa

Bloggaajan ensisijainen vastuu on luoda sisältöä verkkosivustolle. Heidän täytyy tietää siitä SEO ja sinulla on hyvä kirjoitustaito. He voivat raportoida startupeista, henkilökohtaisista blogeista, ympäristöasioista jne. Tässä työtehtävässä ei ole kasvokkain tapahtuvaa vuorovaikutusta muiden kanssa.

Koska tämä on yksi niistä töistä, jotka eivät vaadi asiakasvuorovaikutusta, mutta muista, ettei bloggaajaksi tule yhdessä yössä; se vaatii paljon vaivaa ja kovaa työtä.

Keskipalkka: 60 000 dollaria vuodessa

5. Transkriptio

Kuva: picjumbo.com Pexelsissä

Transkription ensisijainen vastuu on kuunnella ja sitten äänittää ja kirjoittaa ne luodaksesi a äänitallenteen visuaalinen transkriptio. Tämä tehtävä on ilmainen asiakaspalvelusta. He ovat vuorovaikutuksessa suorien esimiestensä ja työtovereidensa kanssa.

Keskipalkka: 57 282 dollaria vuodessa

6. Tekninen kirjoittaja

Kuva: Vlada Karpovich Pexelsissä

Teknisten kirjoittajien ensisijainen vastuu on kirjoittaa käsikirjoja, laitekäsikirjojaja muuta teollista sisältöä tieteen ja tekniikan aloille. He voivat työskennellä kotoa tai sisäisissä tehtävissä. He ovat vuorovaikutuksessa vain suorien esimiesten ja työtovereiden kanssa. Työhön ei liity asiakasvuorovaikutusta.

Keskipalkka: 60 000 dollaria vuodessa

Lue myös: 15 eniten maksettua PA-erikoisuutta tutkittavaksi

7. Travel Writer

Kuva: Nathan Dumlao Unsplashissa

Matkakirjailijan ensisijainen vastuu on tutkia uusia alueita ja kirjoittaa yksityiskohtaisia ​​artikkeleita kokemuksistaan. Tämän lisäksi he kirjoittavat myös hotelleista, urheilusta, lomista, kulttuureista ja liikenteestä. He työskentelevät aikakauslehtien, television, radion, blogin, matkailun ja muiden parissa. Tarvitaan luovuuttasi ja kykyäsi tutkia tiettyä maailmaa.

🔥 Empfohlen:  Osta Yahoo-tilejä: 5 parasta sivustoa (joukko, PVA, vanha, halpa)

Keskipalkka: 51 395 dollaria vuodessa

8. Animaattorit

Kuva Kelly Sikkema Unsplashista

Animaattorien ensisijainen tehtävä on piirtää ja luoda animoituja kuvia tai videoita pelaamista, tuotantoa varten, ja muut yritykset. Ne vaativat ohjelmiston, kuten maya, flash jne. luodaksesi animaatiotehosteita. Animaattorit saattavat tarvita tuotantotiimiä luodakseen sisältöä yrityksen vaatimusten mukaisesti. He työskentelevät yleensä muiden kanssa.

Keskipalkka: 69 198 dollaria vuodessa

9. Data Analyst

Kuva: Mikhail Nilov Pexelsistä

Dataanalyytikot analysoivat tietoja ja tilastoja löytää alan trendejäjonka avulla organisaatio voi tehdä oikeita päätöksiä siitä, miten sen tuotteita ja palveluita muokataan vastaamaan asiakkaidensa vaatimuksia.

Dataanalyytikoille on suuri kysyntä suurissa yrityksissä ja organisaatioissa. Data-analyytikkotyöt eivät vaadi paljon vuorovaikutusta; sinun tarvitsee vain kommunikoida työnantajien tai asiakkaiden kanssa. Voit oppia taidot suorittamalla minkä tahansa sertifiointi- tai tutkintokurssin. Se on melko haastava ja monimutkainen työ.

Keskipalkka: 60 000 dollaria vuodessa

10. Graafinen suunnittelija

Kuva: Mimi Thian Unsplashissa

Oletko luova ihminen? Tai tykkäätkö tehdä värikkäitä kuvioita? Sitten graafiseksi suunnittelijaksi tuleminen kannattaa, koska tämä on toinen työ, joka ei vaadi asiakkaan vuorovaikutusta. Sinun on pakko suunnittele logoja, pamfletteja ja muut asiat.

Graafisilla suunnittelijoilla on taiteellisia ja luovia taitoja, joten he voivat aloittaa graafisen suunnittelun matkansa freelancerina. On olemassa monia sovelluksia ja sivustoja, joiden kautta he voivat olla yhteydessä ihmisiin. He työskentelevät yritysten kanssa ja kehittävät hyvää taiteellista ja luovaa työtä yleisölle.

Keskipalkka: 50 000 dollaria vuodessa

11. Ohjelmistojen kehittäjä

Kuva: ThisisEngineering RAEng Unsplashista

Ohjelmistokehittäjä vastaa ohjelmistojen suunnittelusta ja kehittämisestä yrityksille. He ovat myös vastuussa luomisesta ja tietokoneohjelmistojen ylläpito. Tämä työ on sinulle, jos sinulla on ohjelmistojen rakentamisen taitoa.

Ohjelmistokehittäjiltä vaaditaan vahvaa työmatkaohjelmoinnin tuntemusta. Ohjelmistokehittäjät eivät ole vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa, ja tämä on ei-asiakaspalvelutyö.

Keskipalkka: 72 526 dollaria vuodessa

12. Copywriter

Kuva Corinne Kutz Unsplashista

Copywriter on vastuussa sisällön luomisesta yritykselle. Ne kirjoittaa sisältöä sosiaalisen median viesteihin, digitaalisiin ja painetuihin mainoksiin, keikkoja, YouTube-videoita jne. Heidän täytyy tietää hakukoneoptimoinnista. Työtehtävä vaatii korkeatasoista luovuutta ja taitoja, jotta heidän kopioistaan ​​saadaan houkuttelevia. He voivat aloittaa uransa myös freelancerina.

Keskipalkka: 58 465 dollaria vuodessa

Lue myös: 15 parhaiten palkattua rautatietyötä

13. Ohjelmoija

Kuva Danial Igdery Unsplashista

Ohjelmoijatyöt ovat erittäin kysyttyjä, ja yritykset maksavat tietokoneohjelmoijille kohtuullisen summan rahaa. Mikä tahansa tietokoneohjelmisto riittää tähän rooliin. Ohjelmoijat ovat vastuussa koodin kirjoittaminen ohjelmistolle ja sitten testaamalla sitä, jotta se valtuutetaan luomaan ohjelmistoja ja sovelluksia tietokoneille tai matkapuhelimille.

Keskipalkka: 80 000 dollaria vuodessa

14. Multimediataiteilija

Kuva Faizur Rehman Unsplashista

Multimediataiteilijoiden ensisijainen vastuu on luoda käsintehtyä tai tietokoneella tehtyä taideteoksia tai animaatioita kirjoille, sarjakuville, aikakauslehtiä, mainoksia, videoita tai elokuvia. He voivat työskennellä missä tahansa organisaatiossa tai yrityksessä, sekä yksityisissä että julkisissa laitoksissa, joilla on jokin tietty tutkinto. He voivat myös aloittaa uransa freelancerina. Tällä alalla on laaja ulottuvuus.

Keskipalkka: 41 897 dollaria vuodessa

15. Tutkija

Kuva: Jason Goodman Unsplashista

Tutkijoiden perusvastuu on ei-asiakaspalvelutyöt, joissa tehtävänä on kirjoittaa raportti löydöstään auttaa yritystä kehittämään laajempaa aihetta. Lähes jokaisessa yrityksessä tarvitaan tutkijoita tarkastelemaan tieteellistä työtä ja historiallista dokumentaatiota.

Keskipalkka: 60 000 dollaria vuodessa

16. Arkistonhoitaja

Kuva Tima Miroshnichenko Pexelsissä

Arkistonhoitajan ensisijainen vastuu on jakaa informatiivisten esineiden, kuten asiakirjojen, valokuvien, kirjeiden, videon, äänen jne., arvo ja säilytä nämä tiedot tulevaa käyttöä varten. He voivat tallentaa nämä kohteet verkkoarkistoon. Se on hieman artefaktityötä kuin asiakkaiden valituksia.

Keskipalkka: 49 000 dollaria vuodessa

17. Aktuaari

Kuva Gustavo Fring Pexelsistä

Asiasta vastaa aktuaari arvioida mahdollisia riskejä yrityksen taloudelliseen turvallisuuteen. He käyttävät yleensä tilastotietoja yrityksen tulevaisuuden riskitekijöiden testaamiseen. He suojaavat yrityksiä huonoilta sijoituksilta ja neuvovat yritystä myös talousasioissa.

🔥 Empfohlen:  15 parasta ilmaista sisällönluontityökalua, joita jokainen yritys tarvitsee

Keskipalkka: 107 692 dollaria vuodessa

18. T&K-insinööri

Kuva Headway on Unsplash

T&K-insinöörit ovat vastuussa tutkia, suunnitella, testata ja uudistaa tuotteita valmistuksessa. He työskentelevät tieteen ja lääketeollisuuden kanssa. He ovat vuorovaikutuksessa työtovereiden ja projektipäällikön kanssa, mutta eivät kommunikoi tuoteasiakkaiden kanssa.

Keskipalkka: 97 872 dollaria vuodessa

Lue myös: 21 parhaiten palkattua työpaikkaa perustoimialoilla

19. Kuorma-autonkuljettaja

Kuva: Lê Minh Pexelsissä

Kuorma-auton kuljettajan on oltava kuljettaa tavaroita paikasta toiseen. Et tarvitse tutkintoa tähän työhön. Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää, on hyvä ajo. Sinun on otettava mukaan kaikki tarvittavat asiakirjat ajaessasi kuorma-autoa, kuten kuorma-auton paperit, henkilökorttisi jne.

Keskipalkka: 51 000 dollaria vuodessa

20. Toimituskuljettaja

Kuva: Mick Haupt Unsplashissa

Isot yritykset tai ravintolat, kuten Amazon, UPS, tai FedEx vaatii kuljettajia siirtämään tavaransa ja palvelunsa paikasta toiseen. Toimitusajurit vaativat hyvin vähän vuorovaikutusta asiakkaan tai asiakkaan kanssa. Tärkeimmät vastuut ovat pakkausten järjestäminen ja toimittaa paketin ajoissa oikeaan osoitteeseen ja turvallisesti.

Keskipalkka: 37 000 dollaria vuodessa

21. Videoeditori

Kuva Ryan Snaadt Unsplashista

Videoeditorit ovat toinen työ, joka ei vaadi asiakkaan vuorovaikutusta. Tämän roolin ensisijainen vastuu on muokata raakavideoita tehdä dokumentteja, mainoksia, elokuvia, leikkeitä, uutisraportointia jne. Heidän on osattava käyttää editointiohjelmistoja, kuten Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro jne. videon muokkaamiseen.

Heidän on oltava luovia ja heillä on oltava taidot muokata videoita. Et vaadi tutkintoa tähän. Voit jättää editointiohjelmiston verkkoon tai hankkia elokuvan, elokuvan tai viestinnän tutkinnon, jos haluat. Videoeditorit voivat työskennellä mainosyritysten sekä yksityisten ja julkisten organisaatioiden kanssa.

Keskipalkka: 53 891 dollaria vuodessa

22. Laboratorioteknikko

Kuva Diane Serik Unsplashista

Laboratorioteknikon tärkeimpiä tehtäviä ovat kehon nesteiden käsittely ja laboratoriotutkimusten tekeminen. Tämä työ ei vaadi vuorovaikutusta asiakkaan kanssa. Voit työskennellä laboratorioteknikona yksityisissä tai julkisissa sairaaloissa. Et tarvitse siihen mitään erityistä tutkintoa.

Keskipalkka: 41 000 dollaria vuodessa

23. Oikoluku ja editointi

Kuva: Christin Hume Unsplashista

Kirjoitusvirheiden, virheellisten tai poissuljettujen välimerkkien tarkistaminen, numeerinen arvaamattomuus, tekstuurit jne. ovat osa oikolukua, ja peruskorjauksen tekeminen tietyn tekstin, lauseiden tai kielen kirjoittamiseksi on osa muokkausta. Sinun ei tarvitse mitään erityistä tutkintoa tullaksesi oikolukijaksi tai toimittajaksi.

Tämä on ei-asiakaspalvelutyö ilman tutkintoa, mutta menestyäksesi tarvitset hyvää englannin kielen taitoa ja kielioppitaitoa, luettavuutta ja kirjoitussävyä.

Keskipalkka: 52 798 dollaria vuodessa

24. Asianajaja

Kuva: August de Richelieu Pexelsissä

Tämä työ sopii sinulle, jos haluat harjoittaa lakia suorittamalla oikeustieteen tutkinnon. Jos siis harjoittelet asianajajan kanssa, sinun vastuullasi on asiakirjojen valmistelu, tehdä oikeudellista tutkimusta, järjestää tiedostoja ja sanella transkriptioita. Sinun ei tarvitse olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.

Keskipalkka: 46 000 dollaria vuodessa

Lue myös: 25 parasta osa-aikatyötä sairausvakuutuseduilla

25. Veron laatija

Kuva: Mikhail Nilov Pexelsistä

Koska et ehkä nauti työskentelystä yrityksen edessä, työskentely muiden ihmisten tiedonkeruun kanssa antaa sinulle erinomaisen aseman verotuksen valmistelussa. Tällä lahjakkuudella voit myös työskennellä kirjanpitäjänä tai kirjanpitäjänä. Ylioppilastutkinto tai koulutus tähän tehtävään riittää. Sinun on hankittava koulutus saadaksesi kohtuullisen rahasumman.

Keskipalkka: 65 000 dollaria vuodessa

26. Kielten tulkki

Kuva: Karolina Grabowska Pexelsissä

Yhden tai useamman kielen asiantuntijaa kutsutaan kielen tulkiksi. He voivat työskennellä yksityisissä ja julkisissa organisaatioissa, suurlähetystöissä, yksityishenkilöissä tai ryhmissä. Heidän ensisijainen vastuunsa on kääntää kieltä yhdestä toiseenja heillä on oltava natiivitason pätevyys tullakseen ammattilaisiksi.

He eivät tarvitse erityistä tutkintoa, koska tämä on yksi ei-asiakaspalvelutyö. Mutta he voivat hankkia todistuksen valitsemallaan kielellä. Voit työskennellä eri maissa, joissa voit tulkata muille kuin äidinkielenään puhuville.

Keskipalkka: 54 976 dollaria vuodessa

27. Varastotyöntekijä

Kuva: TheStandingDesk Unsplashissa

Varastotyöntekijä on lähtötason työ, jossa sinun on oltava vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Varastotyöntekijän keskeinen vastuu on hallita ja hoitaa työtä kaikessa fyysisessä potentiaalissaan. Et tarvitse tutkintoa tai tutkintoa tähän työhön.

Mutta sinun on tiedettävä turvallisuusprotokollat ​​ja kuinka käyttää koneita, kuten trukkeja jne., jotka molemmat opetetaan työn edeltävän koulutuksen aikana. Voit ansaita kohtuullisen summan, jos sinulla on taitoja, piilevää johtajuutta ja liiketoimintaa.

🔥 Empfohlen:  9 parasta palvelua Facebook-valokuvatykkäysten ostamiseen vuonna 2023

Keskipalkka: 28 000 dollaria vuodessa

Kuinka löytää ei-asiakaspalvelutyöpaikkoja?

Työn saaminen ilman tutkintoa ei ole vaikea tehtävä nykyään. Monet yritykset arvostavat ihmisten kovaa työtä, vilpittömyyttä, tietoa ja kokemuksia ilman kolmen tai neljän vuoden tutkintoa. Alla on vinkkejä, jotka auttavat sinua löytämään muita kuin asiakaspalvelutehtäviä ilman tutkintoa.

 • Hae oikeasta kentästä: On monia tehtäviä, joihin ei vaadita tutkintoa. Eri aloja, joilla voit löytää tällaisia ​​​​töitä, ovat kirjoittaminen, teknologia ja luovat alat. Monet sairaaloiden tai laboratorioiden assistenttityöt eivät vaadi tiettyä tutkintoa.
 • Hanki oikea koulutus: Sinun on hankittava lisäkoulutusta erottuaksesi joukosta. Voit saada minkä tahansa sertifiointikurssin, tutkinnon tai oppisopimuskoulutuksen saadaksesi hyvän palkan muissa kuin asiakaspalvelutehtävissä.
 • Suurenna ansioluetteloasi ja saatekirjettäsi: Ansioluettelo ja saatekirje ovat tärkeintä mihin tahansa työhön haetessa, sillä haastattelija näkee ne ja esittää kysymyksiä vain tämän perusteella. Sinun on korostettava nämä asiaankuuluvat taidot, koulutuksesi ja työkokemuksesi ansioluettelossasi.
 • Valmistaudu haastatteluun: Sinun on tiedettävä ennustuskysymykset, joita työnantaja voi esittää sinulle haastattelussa. Mieti, mitä kysymystä sinulle voidaan esittää, ja vastaa niihin nopeasti.
 • Ole valmis ponnistelemaan: Sinun tulee valmistautua tulevaan tehtävään, eikä ansioluettelosi johda sinua työpaikkaan, vaan taitosi ja kokemuksesi. Päivitä jatkuvasti taitojasi ja etsi parempia mahdollisuuksia parantaa taitojasi.

Ei-asiakaspalvelutyön edut

Kuva Scott Graham Unsplashista

Työtehtävissä, joissa sinun ei tarvitse noudattaa tiettyjä sääntöjä tai määräyksiä tai olla säännöllisesti vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa, on useita etuja. Kuitenkin työskentely ilman vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa saattaa kuulostaa hyvältä joillekin ihmisille.

 • Vähemmän stressiä: Ei vaadi hienoa vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Se on stressitöntä työtä.
 • Työskentele etänä: Voit työskennellä etänä. Monet yritykset ja organisaatiot tarjoavat työtä kotoa käsin. Tämä on paras vaihtoehto ihmisille, jotka eivät pidä vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja rakastavat työskennellä yksin.
 • Helppo keskittyä: Ei-asiakaspalvelutyöt eivät vaadi moniajoa. Sinun tarvitsee vain osallistua asiakkaasi tai työtovereiden puheluihin ja sähköposteihin. Tämä keskittyy siihen, mikä on sinulle välttämätöntä.
 • Lisää joustavuutta: Sinun ei tarvitse noudattaa tiukkoja aikoja työskennellessäsi suoraan asiakkaan kanssa. Siksi asiointi sisäisen tiimin kanssa on joustavampaa kuin asiointi asiakkaan kanssa.

Lue myös: 18 paras ilmainen lukion tutkintotodistus verkossa aikuisille

UKK

Tässä on joitain yleisiä kysymyksiä, joita ihmisillä on hakiessaan muita kuin asiakaspalvelutehtäviä.

Q1. Mitkä ovat viisi parasta ei-asiakaspalvelutyötä?

Siellä on monia upeita ei-asiakaspalvelutyöpaikkoja, mutta tässä on parhaat.

 • Tiedonsyöttövirkailija
 • Blogger
 • Copywriter
 • Transkriptionisti
 • Tekninen kirjoittaja

Q2. Kuinka voin saada ei-asiakaspalvelutyöpaikkoja millä tahansa toimialalla?

Tässä on muutamia vinkkejä muun kuin asiakaspalvelutyön saamiseen.

 • Määritä keskeiset taitosi
 • Tutustu mahdollisuuksiin yrityksessä
 • Opi uusia taitoja
 • Etsi mentori
 • Aloita verkostoituminen

Q3. Mikä on yksinkertaisin työ ilman tutkintoa?

Alla on joitain helpoimpia työpaikkoja ilman tutkintoa.

 • Henkilökohtaisen hoidon apulainen
 • Kotiterveysapulainen
 • Partiopolisikko
 • Tuuliturbiiniteknikko
 • Laillistettu lähihoitaja ja ammatillinen sairaanhoitaja
 • Kuntotyöntekijä