Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

27 viimeisintä verkkosivustotilastoa vuodelle 2023: tietoihin perustuvat tosiasiat ja trendit

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 27 viimeisintä verkkosivustotilastoa vuodelle 2023: tietoihin perustuvat tosiasiat ja trendit

Etsitkö uusimpia verkkosivustojen tilastoja? Olemme turvassa.

Verkkosivustosi on brändisi digitaaliset kasvot. Se on paras myyjäsi, innokkain brändilähettilääksesi ja tärkein markkinointitilastosi – joten luonnollisesti sen on oltava hyvä.

Mutta jos haluat saada kaiken irti verkkosivustostasi, on tärkeää tietää, mitä asiakkaat nykyään haluavat, ja pysyä ajan tasalla viimeisimmistä web-suunnittelutrendeistä.

Tätä silmällä pitäen olemme koonneet tämän luettelon tämän vuoden tärkeimmistä verkkosivustojen tilastoista, faktoista ja trendeistä. Käytä alla olevia tietoihin perustuvia tilastoja parantaaksesi omaa verkkosivustoasi tai rakentaaksesi parempia verkkosivustoja asiakkaillesi.

Toimittajan parhaat valinnat – verkkosivustojen tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme verkkosivustoista:

  • Internetissä on noin 2 miljardia verkkosivustoa.
  • Ensivaikutelma verkkosivustosta liittyy 94 % suunnitteluun.
  • Yli 50 prosenttia verkkosivustojen liikenteestä tulee mobiililaitteista.

Sivuston yleiset tilastot

Aloitetaan yleisistä verkkosivustotilastoista, jotka korostavat verkkosivustojen merkitystä ja suosiota nykymaailmassa.

1. Internetissä on noin 2 miljardia verkkosivustoa

Internet laajenee jatkuvasti, ja tällä hetkellä eri verkkosivustoja on yhteensä noin 2 miljardia.

Lähde: Isännöintituomioistuin

2. Näistä 2 miljardista vain noin 400 miljoonaa on aktiivisia

Vain viidesosa kaikista Internetin verkkosivustoista on todella aktiivisia. Muut ⅘ ovat ei-aktiivisia, mikä tarkoittaa, että niitä ei ole päivitetty tai uusia viestejä ei ole päivitetty pitkään aikaan.

Lähde: Isännöintituomioistuin

3. Yli 20 miljoonaa sivustoa on verkkokauppasivustoja

Verkkokauppa on yksi suosituimmista verkkosivustotyypeistä, ja Kommando Techin mukaan verkkokauppaa on tällä hetkellä yhteensä yli 20 miljoonaa.

Lähde: Kommando Tech

4. Yhdysvalloissa Internetin käyttäjät vierailevat keskimäärin yli 130 verkkosivulla päivässä

Verkkosivustot ovat olennainen osa keskivertoihmisen päivää. Yhdysvalloissa keskimääräinen internetin käyttäjä selaa yli 100 erilaista verkkosivua päivittäin.

Lähde: Kickstand

5. Kestää vain 50 millisekuntia, ennen kuin käyttäjät muodostavat mielipiteen verkkosivustostasi

Verkkosivustot ovat keskeinen yhteyspiste yrityksille, ja kuluttajat tietävät hyvin, mitä yrityksen verkkosivuilta voi odottaa. Alle sekunnissa vierailijat muodostavat mielipiteen verkkosivustoistasi, minkä vuoksi on erittäin tärkeää kehittää verkkosivusto, joka antaa hyvän ensivaikutelman.

Lähde: Taylor ja Francis verkossa

Verkkosuunnittelun tilastot

6. 48 % ihmisistä sanoi, että web-suunnittelu oli tärkein tapa määrittää yrityksen uskottavuus

Hyvän web-suunnittelun merkitystä ei voi aliarvioida. Koska lähes puolet kuluttajista sanoo, että web-suunnittelu on tärkein tapa määrittää yrityksen uskottavuus, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että verkkosuunnittelusi on oikea.

Lähde: Virtuaalinen ikkuna

7. Ensivaikutelma verkkosivustosta liittyy 94 % suunnitteluun

Verkkosivustot ovat tapa, jolla asiakkaat voivat saada tunteen yrityksestäsi ja siitä, mistä siinä on kyse. Heidän tarvitsee vain päästä eroon siitä, kuinka hyvin verkkosivustosi on suunniteltu. Jokainen sivustosi vierailija on mahdollinen uusi liidi, joten on tärkeää tehdä loistava ensivaikutelma.

Lähde: WebFX

8. 38 % käyttäjistä lopettaa verkkosivuston käytön, jos heidän mielestään ulkoasu ei ole houkutteleva

Verkkosuunnittelu ja ulkoasu ovat tärkeitä käyttäjille. Yli kolmasosa käyttäjistä väittää lopettavansa verkkosivuston käytön huonon asettelun vuoksi, joten on tärkeää varmistaa, että ulkoasu on hyvin suunniteltu ja intuitiivinen.

Lähde: Webfx

9. 83 % kuluttajista odottaa verkkosivustojen latautuvan alle kolmessa sekunnissa…

Latausnopeudet ovat kuuma puheenaihe vuonna 2020. Vaikka muutama sekunti ei tunnukaan paljolta, kokeneemmille verkkokäyttäjille ne voivat tuntua elinikäiseltä. Suurin osa kuluttajista odottaa verkkosivun latautuvan alle kolmessa sekunnissa, ja Google on äskettäin päivittänyt algoritminsa priorisoimaan latausnopeudet.

🔥 Empfohlen:  750 dollarin käteissovelluspalkkio – oikea vai väärennös? [With Screenshots]

Lähde: Webfx

10. … mutta keskimääräinen mobiilialoitussivu latautuu 7 sekunnissa

Vaikka kuluttajat haluavat sivunsa latautuvan alle kolmessa sekunnissa, sivun keskimääräinen latausnopeus on yli kaksinkertainen. Tämä ei ole vain huono käyttäjäkokemukselle, vaan sillä voi myös olla suuri vaikutus hakukoneoptimointiin.

Elokuusta 2021 lähtien algoritmi ottaa huomioon latausnopeudet määrittäessään, mitkä sivut sijoittuvat. Tämä on hyvä uutinen kuluttajille, jotka haluavat nopean latauksen, mutta huono uutinen verkkosivustojen omistajille, jos sivustosi latausnopeus on hidas.

Lähde: Think With Google

11. Verkkosivuston käyttäjät katsovat ensin verkkosivustosi vasenta yläkulmaa

Tämä on “ensisijainen optinen alue”, johon käyttäjän silmät piirretään ensimmäisenä. Suunnittelijat voivat käyttää tätä tietoa siitä, kuinka asiakkaidesi katse liikkuu heidän sivullaan vaikuttaakseen aloitussivujen ulkoasuun. Voit esimerkiksi siirtää arvolupauksesi tai mitkä tahansa elementit, jotka haluat asiakkaiden näkevän ensin sivun vasempaan yläkulmaan.

Lähde: CXL

12. Verkkosivustojen katsojat viettävät 80 % ajastaan ​​sivujesi vasenta puolta katsellen

Nielsen Normanin mukaan käyttäjät viettävät suurimman osan ajastaan ​​sivulla katsoen vasemmalle. Tästä syystä perinteinen asettelu, jossa on ylä- tai vasemmanpuoleiset navigointipalkit ja ensisijainen sisältö keskellä, todennäköisesti parantaa käyttökokemusta ja kannattavuutta.

Lähde: Nielsen Norman Group

13. 70 prosentilla pienyrityksistä ei ole CTA:ta verkkosivuillaan

Toimintakehotukset, jotka tunnetaan myös nimellä “toimintakehotukset”, ovat hyvän web-suunnittelun keskeinen osa. Ne rohkaisevat käyttäjiä ryhtymään toimiin, jotka edistävät tuloksia, liidien luomista ja myyntiä. Vaikka onkin tunnettu tosiasia, että toimintakehotukset ovat välttämätön elementti mille tahansa web-etusivulle, 70 % yrityksistä ei esitä sellaista.

Lähde: Business2Community

14. Käyttäjät viettävät keskimäärin 5,94 sekuntia katsellen pääsivuston kuvaa

Kuvat ovat myös erittäin tärkeitä suunnittelussa. Keskimääräinen käyttäjä viettää noin 6 sekuntia pääsivuston kuvien katseluun, joten on erittäin tärkeää, että tämä kuva on ammattimainen ja osuva.

Kuvat kiinnittävät erinomaisesti käyttäjän huomion, joten ei ole mitään järkeä hukata tätä vaikutusta täyttämällä sivusi epäolennaisella kuvalla sen sijaan, että se voisi auttaa sinua luomaan upean ensivaikutelman.

Lähde: CXL

15. 83 % asiakkaista pitää erittäin tärkeänä saumatonta verkkosivustokokemusta kaikilla laitteilla

Vaikka monet web-suunnittelijat jäävät jumiin työpöytäkäyttöön tarkoitettujen sivustojen suunnitteluun, internetin käyttäjät käyttävät monenlaisia ​​laitteita kannettavista tietokoneista ja pöytätietokoneista tabletteihin ja älypuhelimiin. Jos haluat todella, että verkkosivustosi hämmästyttää asiakkaasi, on tärkeää varmistaa, että heillä on saumaton käyttökokemus, riippumatta siitä, minkä laitteen he valitsevat.

Lähde: Visuaalisesti

16. Yli 50 % kaikesta verkkosivuston liikenteestä tulee mobiililaitteista

Statistan julkaiseman tilaston mukaan mobiililaitteiden osuus kaikesta verkkoliikenteestä oli 54,8 % vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. Vuodesta 2017 lähtien yli 50 % kaikesta verkkoliikenteestä on tullut mobiililaitteista.

Lähde: Statista

17. Matkapuhelimista tehdyt verkkosivustovierailut muodostivat 61 % kaikista käynneistä yhdysvaltalaisilla verkkosivustoilla vuonna 2020

Yhdysvalloissa mobiiliselailu on vieläkin suositumpaa, sillä yli 60 % kaikista verkkosivustojen käynneistä tulee mobiililaitteista, kuten älypuhelimista. Nämä luvut osoittavat, kuinka tärkeää on optimoida sivustosi mobiililaitteille.

Lähde: Tehokas

Sivuston käytettävyystilastot

Erinomaisen verkkosivuston suunnittelussa ei ole kyse estetiikasta, vaan on myös tärkeää varmistaa, että sivustosi on toimiva ja helppokäyttöinen. Tässä on joitain tilastoja, jotka valaisevat verkkosivustojen käytettävyyden merkitystä.

🔥 Empfohlen:  6 parasta WordPress-valokuvagallerialaajennusta vuodelle 2023 (vertailu)

18. 86 % ihmisistä haluaa nähdä tuote- ja palvelutiedot verkkosivuston etusivulla

Komarketingin tekemän tutkimuksen mukaan sivuston kävijät näkevät heti etusivulle saapuessaan, mitä yrityksellä on tarjottavanaan. Yli ¾ ihmisistä ilmoitti haluavansa löytää helposti tuote- ja palvelutiedot verkkosivuston etusivulta.

Lähde: Komarkkinointi

19. Ja 64 % ihmisistä haluaa, että yhteystiedot ovat helposti saatavilla

Helposti saatavilla olevat yhteystiedot ovat Komarketing-tutkimuksen mukaan myös verkkosivujen vierailijoille etusijalla. Yli puolet vastaajista piti tärkeänä, että yhteystiedot ovat helposti löydettävissä ja helposti saatavilla.

Lähde: Komarkkinointi

20. 37 % käyttäjistä sanoo, että huono navigointi ja suunnittelu saa heidät poistumaan verkkosivustoilta

Käytettävyys ja navigoinnin helppous ovat avainkysymyksiä sivuston vierailijoille. Komarketing-tutkimuksen mukaan yli 30 prosenttia vastaajista on ärsyyntynyt verkkosivustojen huonosta navigoinnista ja suunnittelusta. Itse asiassa he pitävät sitä niin hämmentävänä, että se saa heidät poistumaan sivulta löytämättä tarvitsemaansa tietoa.

Vaikka sivustojen tulee olla hyvin suunniteltuja ja visuaalisesti houkuttelevia, avain hyvään käyttökokemukseen on toimivuus ja käytettävyys.

Lähde: Komarkkinointi

21. 46 % käyttäjistä ilmoitti “viestin puutteen” pääasiallisena syynä poistuessaan verkkosivuilta

Toinen yllättävä havainto Komarketing-tutkimuksesta on, että “viestin puute” on yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset jättävät verkkosivuston. Tämä tarkoittaa, että he eivät voi helposti kertoa, mitä yritys tekee tai mitä palveluja ne tarjoavat.

Hyvän verkkosivuston tulee olla selkeä ja ytimekäs, jotta käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedot mahdollisimman nopeasti. Tämä auttaa parantamaan käyttökokemusta ja lisäämään uskottavuutta ja luottamusta.

Lähde: Komarkkinointi

22. 89 % kuluttajista siirtyi kilpailijan verkkosivustoille huonon käyttökokemuksen vuoksi

Käytettävyys ja houkutteleva muotoilu ovat avainasemassa yrityksille kilpailluilla markkinoilla. Kuten tämä tilasto osoittaa, huono käyttäjäkokemus verkkosivustollasi voi tarkoittaa, että asiakkaat vaihtavat sen sijaan kilpailijan sivustolle, minkä vuoksi on erittäin tärkeää parantaa käyttökokemustasi, jotta verkkosivustosi näyttää hyvältä ja toimii täydellisesti asiakkaidesi kannalta.

Lähde: WebFX

Verkkosivujen ja web-suunnittelun trendit

Alla on joitain faktoja ja tilastoja viimeaikaisista verkkosivustojen suunnittelun suuntauksista.

23. 90 % web-suunnittelijoista on samaa mieltä siitä, että web-suunnittelutrendit muuttuvat nopeammin kuin koskaan ennen

Verkkosuunnittelijoiden mukaan on nyt vaikeampaa kuin koskaan pysyä ajan tasalla nousevista trendeistä. 90 % suunnittelijoista uskoo, että ala kehittyy nopeammin kuin koskaan ennen, ja pandemian ja kulutustottumusten muutosten kaltaiset voimat johtavat siihen, että muotoilutrendien on muututtava nopeasti vastatakseen yritysten ja kuluttajien tarpeisiin.

Lähde: Adobe

24. Parallax scrolling on yksi suurimmista viimeaikaisista web-suunnittelutrendeistä

Parallax-vieritystehosteet ovat olleet suosittuja jo parin vuoden ajan, ja se on edelleen suosittu trendi vuonna 2021.

Jos et vielä tiennyt, parallaksivieritys on verkkosuunnittelun tekniikka, jossa tausta on suunniteltu liikkumaan hitaammin kuin etualalla, kun käyttäjä vierittää. Tämä luo illuusion syvyydestä ja tekee sivusta kolmiulotteisemman.

Lähde: Webflow

25. 80 % kuluttajista ostaa todennäköisemmin brändeiltä, ​​jotka tarjoavat yksilöllisiä verkkosivustokokemuksia

Verkkosivustojen sisällön personointi on toinen huipputrendi vuonna 2021. Kuten tämä tilasto osoittaa, suurin osa asiakkaista pitää ajatuksesta, että verkkosivustot räätälöidään heidän erityistarpeidensa mukaan.

Ja hyvä uutinen on, että sisällön personointi on helpompaa kuin koskaan. Tarjolla on paljon tuotesuosituslaajennuksia ja personointityökaluja, joiden avulla voit tehdä tuote- ja sisältöehdotuksia eri asiakkaille heidän selaushistoriansa ja käyttäjätietojensa perusteella.

🔥 Empfohlen:  51 Tarvitsetko tietää -suusta suuhun -markkinointitilastot vuodelle 2023

Lähde: Epsilon markkinointi

26. Verkkosivustojen chatbottien käyttö on lisääntynyt 92 % vuodesta 2019

Yksi selvä trendi, jonka olemme nähneet web-suunnittelussa viimeisen kahden vuoden aikana, on chatbottien yleistyminen. Chatbotit ovat tehokas asiakasviestintäkanava, jonka avulla voit tarjota on-demand-asiakastukea 24 tuntia vuorokaudessa.

Automatisoidut, tekoälyllä toimivat chatbotit voivat antaa liidejä, vastata tavallisiin asiakkaiden kyselyihin puolestasi ja välittää vain monimutkaisemmat kyselyt edustajillesi, mikä vapauttaa tiimisi aikaa ja säästää rahaa.

Lähde: Ajelehtia

27. Lisätyn todellisuuden verkkosivustojen käyttökokemukset ovat nousussa

Lisätty todellisuus (AR) tarjoaa mukaansatempaavia, vuorovaikutteisia kokemuksia reaalimaailman ympäristöistä, joita teknologia parantaa ja täydentää. Verkkokauppasivustot ja verkkokauppiaat voivat käyttää AR:tä lukuisilla tavoilla tarjotakseen paremman asiakaskokemuksen ja lisätäkseen tuloksia.

Asiakkaat voivat esimerkiksi “kokeilla” asuja tai esikatsella tuotteita todellisessa ympäristössä AR:n avulla mukavasti omasta kodistaan.

Lähde: Webflow

Käärien sen

Siinä kaikki viimeisimmät verkkosivustotilastot.

Kaipaatko lisää tilastoja? Kokeile jotakin näistä artikkeleista:

Table of Contents