Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

3 syytä, miksi sinun pitäisi silti ostaa Nvidia GPU AMD:n sijaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 3 syytä, miksi sinun pitäisi silti ostaa Nvidia GPU AMD:n sijaan

Me kaikki rakastamme kannustaa altavastaajan puolesta – AMD nauttii asemasta GPU-tilassa. Tämä on erityisen totta, kun Nvidia jatkaa hintojensa nostamista tähtitieteellisiin uusiin korkeuksiin. Lisäksi, kun aiot ostaa uuden näytönohjaimen järjestelmääsi, on joitain oikeutettuja syitä valita Team Red.

Ja silti, on olemassa syy, miksi Nvidia hallitsee edelleen. Vaikka inhoankin myöntää sitä, ei ole epäilystäkään siitä, että Nvidia on ylivoimainen.

DLSS ja Reflex

Jacob Roach / Digital Trends

On mahdotonta keskustella AMD:n ja Nvidian välisestä kilpailusta puhumatta joistakin Nvidian yksinomaisista teknologioista. Tämä sisältää esimerkiksi Deep Learning Supersampling (DLSS) ja Nvidia Reflex.

DLSS syntyi Nvidian RTX 20-sarjan luomisen yhteydessä, mutta se sai suuren lisäyksen kahdessa seuraavassa sukupolvessa. Aiemmin DLSS käytti tekoälyä skaalaamaan pienemmän resoluution kuvia rasittamatta näytönohjainta. Tämä mahdollistaa pelien pyörimisen korkeammalla ruudulla sekunnissa (fps) ja samalla jopa parantaa visuaalisen kuvan laatua.

Toki siellä on joitain visuaalisia esineitä, mutta kaiken kaikkiaan DLSS on aina ollut yksi niistä asioista, joista Nvidia on kerskunut.

Ja sitten DLSS 3 tuli mukaan.

DLSS 3 tarjoaa merkittäviä parannuksia aiempiin versioihin verrattuna. Superresolution-tekijän (joka on vain skaalaustekniikkaa) lisäksi se tarjoaa myös kehysten luomisen RTX 40 -sarjan näytönohjaimille. Tämä voi tarkoittaa valtavaa kehysnopeuksien nousua.

Paperilla sen ei myöskään pitäisi heikentää yleistä suorituskykyäsi, joten saat käytännössä kaksin- tai kolminkertaisen fps:n DLSS 3:lla. Tietysti, kuten mainittiin, visuaalisia artefakteja voi (ja tapahtuu) tapahtua, mutta kokonaistulos on melko loistava .

Nvidian temppupussissa on myös Reflex, latenssileikkaustekniikka. Nvidia Reflex lyhentää aikaa, joka kuluu, ennen kuin hiiren tulot saavuttavat näytön. Jotkut pelaajat eivät välitä siitä liikaa, mutta jos pidät kilpailevista räiskintäpeleistä ja esports-peleistä, Reflex voi auttaa sinua säästämään arvokasta latenssia, mutta sillä ei ole kielteistä vaikutusta laitteesi suorituskykyyn.

🔥 Empfohlen:  Ero argumentoivan ja vakuuttavan kirjoittamisen välillä

DLSS toimii vain RTX-näytönohjainkorteilla, ja DLSS 3 on varattu uusimmille 40-sarjan GPU:ille. Reflex on kuitenkin saatavana paljon suuremmalla määrällä kortteja – kaikki, mukaan lukien GTX 900 ja uudemmat, käy.

AMD:n vastaus DLSS:ään on FidelityFX Super Resolution (FSR ja FSR 2.0). Vaikka tekniikka on omalla tavallaan vahvaa, DLSS (ja erityisesti DLSS 3) on edelleen tämän sukupolven johtoasemassa. Nvidia on saanut etumatkaa tekoälyyn liittyvissä tehtävissä, sillä se on optimoinut GPU:t sekä ohjelmisto- että laitteistopuolella tukemaan esimerkiksi DLSS:ää ja säteenseurantaa. AMD ei ole vielä aivan perillä, mutta se suunnittelee tuovansa kehyksen sukupolven käyttöön FSR 3.0:ssa, mikä on mielenkiintoista nähdä.

Tässä vaiheessa on melkein kuin Nvidia myy DLSS:ää itse grafiikkasuorittimien sijaan – juuri näin tehokas tekniikka on.

säteen jäljitys

Nvidia / CD Projekt Red

Säteen jäljitys on renderöintitekniikka, joka vastaa realististen varjojen, heijastusten ja valaistuksen simuloinnista. Se saa pelit näyttämään paremmilta – joskus paljon, paljon paremmilta – mutta tietysti sillä on hintansa.

Reaaliaikainen säteenseuranta peleissä on laskennallisesti kallista ja raskasta; pelin käyttäminen, kuten säteenseuranta käytössä, on vaikeaa grafiikkasuorittimelle, eikä se useinkaan pääty hyvin. Vain tehokkaimmat grafiikkasuorittimet pystyvät käsittelemään sitä ja tarjoavat silti korkean fps:n.

Nvidia on pitkään hallinnut säteenjäljitystilan hallitsija. Toki AMD-kortit tarjoavat säteenseurantaa, mutta ne eivät koskaan ole tarpeeksi hyviä pysymään Nvidia-vastineidensa kanssa. Ja tämä on totta myös nyt, kun RX 7000-sarja toi joitain parannuksia AMD:n säteenseurantasuorituskykyyn.

Säteenseurannan ottaminen käyttöön lisää uppoamista ja tuo peleihin uudenlaista realismia, joten se on ollut Nvidian suuri myyntivaltti parin viime sukupolven aikana. Tämä johtuu siitä, että Nvidia on valmis säteenseurantaan laitteistotasolla. Nvidian RTX-korteissa on ray Tracing (RT) -ytimet, jotka tukevat laitteistokiihdytettyä säteenseurantaa. AMD:llä on Ray Accelerators, ja se auttaa, mutta se ei yleensä riitä.

🔥 Empfohlen:  Perinteinen markkinointi vs. digitaalinen markkinointi [2023 Edition]

Verrataanpa RX 7900 XTX:n säteenseurantaa RTX 4080:een, joka on suorituskyvyltään lähin. Vaikka RX 7900 XTX pärjää paremmin kuin edellisen sukupolven lippulaiva (RX 6950 XT), se ei silti ole läheskään samalla tasolla kuin Nvidia.

4K-tilassa ja ultra-asetuksissa RTX 4080 pystyy ylläpitämään keskimäärin 29 kuvaa sekunnissa. RX 7900 XTX on jäljessä 21,5 fps:llä. Ero pienenee tai kasvaa joissakin peleissä, mutta se on aina olemassa.

Lyhyesti sanottuna, jos haluat säteenseurantaa ja hyväksyttäviä (tai korkeita) kuvanopeuksia, sinun on silti pysyttävä Nvidiassa.

Raaka suorituskyky

Jacob Roach / Digital Trends

Jos tavoittelet vain puhdasta suorituskykyä, sinun on luultavasti parasta suunnata katseesi Nvidiaan juuri nyt. Loppujen lopuksi juuri Nvidialla on kaikkien näytönohjainkorttien kiistaton kuningas, RTX 4090.

Onko RTX 4090 hintansa arvoinen? Ei, ellet välitä asioiden budjettipuolelta; On parempia tarjouksia sekä Nvidialta että AMD:ltä, jos haluat tavoitella arvoa. Jos kuitenkin haluat kuluttaa 1 600 dollaria näytönohjaimeen, RTX 4090 on GPU.

Tämä on ainoa näytönohjain, joka ei koskaan hätkähdä, kun saat sen ajamaan viimeisimmät 4K-pelit säteenseurannan ollessa käytössä. Sujuva pelikokemus on taattu kaikkialla (paitsi huonosti optimoituja pelejä, kuten ).

AMD:llä ei ole RTX 4090 -vastaavaa, ja jos haastatteluja on uskoa, se ei aio tehdä sellaista. Sellaisenaan AMD kilpailee vain RTX 4080:n ja RTX 4070 Ti:n kanssa.

Jos verrataan RX 7900 XTX:tä ja RX 7900 XT:tä niiden Nvidia-kilpailijoihin, on puhuttavaa muustakin kuin pelkkää ylistystä Team Greenille. AMD kestää jalansijaa, mutta RTX 4080 voittaa silti, varsinkin jos välität säteen jäljittämisestä.

RTX 4070 Ti on heikompi asema, usein päätyy hieman hitaammaksi kuin RX 7900 XT. Se ei myöskään ole aivan yhtä hyvä säteen jäljittämisessä kuin sen kalliimpi sisarus. Nvidian DLSS 3:n käyttö voi kuitenkin olla hyvä argumentti sen puolesta.

🔥 Empfohlen:  Miksi Millennialien pitäisi ostaa koti

AMD:llä on ylämäkeen taistelu

AMD on tällä hetkellä vaikeassa paikassa; Nvidia hallitsee GPU-maisemaa suorituskyvyn suhteen. Arvo ja hinta ovat jotain aivan muuta – AMD-kortit ovat halvempia, mutta niillä ei myöskään ole niin paljon tarjottavaa vaativammille kuluttajille. AMD:n viimeisen sukupolven GPU:t nähdään usein myös uudet kortit parempana arvona. Sama koskee joitain Nvidia-grafiikkasuorittimia, mutta ei samassa määrin.

Huolimatta vankasta RX 6000 -sarjasta ja nyt kahdesta kunnollisesta RX 7000 -kortista, AMD:llä on edelleen huono esitys heikoille ohjaimilleen. Se ei kuitenkaan ole enää totta samassa määrin kuin ennen. Sekä Nvidialla että AMD:llä on ollut osuutensa ajurien lipsahduksista, mutta nämä ongelmat eivät ole läheskään niin yleisiä kuin sosiaalinen media voisi uskoa. Silti tätä käytetään usein argumenttina AMD:tä vastaan.

Outoja ennakkoluuloja lukuunottamatta, minun on edelleen raskain sydämin sanottava, että Nvidia on yleensä paras valinta juuri nyt. AMD:n nykyisen sukupolven korttivalikoima on pieni, ja Nvidia päihittää sen suorituskyvyn ja ominaisuuksien suhteen, puhumattakaan tekoälystä ja koneoppimisesta.

Jos et vieläkään ole vakuuttunut, puhutaan numeroista. DLSS 3 pystyi nostamaan 600 dollarin RTX 4070:n yli lähes jokaisen muun GPU:n 4K-tarkkuudella ultra-asetuksella ja säteenseurannalla. RTX 4070:n keskinopeus on tässä testissä 73 fps, kun taas RTX 4080 ilman DLSS 3:a jää jäljessä toistamattomalla nopeudella 29 fps.

Vieläkö revitty? Valinta on yksinkertainen – jos haluat parasta mitä voit saada, valitse Nvidia. Vaikka et ostaisikaan RTX 4090:tä, nautit silti kaikista vain RTX:ää koskevista herkuista, vaikka se saattaa maksaa sinulle muutaman sadan dollarin enemmän.