Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

3 tehokasta tekstinkirjoitustaktiikkaa, jotka tekevät sinusta paremman bloggaajan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 3 tehokasta tekstinkirjoitustaktiikkaa, jotka tekevät sinusta paremman bloggaajan

Tuntuuko siltä, ​​että olet menettänyt blogitaitosi viime aikoina?

Riippumatta siitä, kuinka monta luonnosta päätät kirjoittaa, mikään niistä ei kerro mitä ajattelet.

Otsikkosi haisee, viestisi on kuin termipaperi, ja sinulla on tylsä ​​johdanto.

Päädyt siihen, että kirjoitat vain bloggaajan kortilla, koska haluat rentoutua ja nauttia viikonlopusta.

Eikö olisikin mukavaa luoda blogikirjoitus, joka kiinnittää lukijan huomion, tarttuu lukijan istuimen reunaan ja saa heidät tilaamaan uutiskirjeesi – kaikki ilman miljoonaa luonnosta tai sataa päänsärkyä?

Neuvoja, joita kukaan ei antanut sinulle

Bloggaaminen ei ollut minulle luonnollista. Ei myöskään copywriting.

Kun istuin kirjoittamaan ensimmäistä blogikirjoitustani, kirjoitin sen kuin olisin koulussa. Noudatin kaikkia kielioppisääntöjä, varmistin, että minulla oli opinnäytetyö ja hyvin kehittyneet kappaleet, enkä poikennut luonnoksestani.

Oliko se helppolukuista? .

Oliko se mukaansatempaavaa?

Minun piti opetella kirjoittamaan blogiteksti, joka herätti lukijan kiinnostuksen ja säilytti uteliaisuutensa koko viestin ajan. Joillekin tämä on toista luontoa, mutta meille muille bloggaaminen on taidetta.

Bloggaus ei ole vain yksi päiväkirjamerkintä, sillä siinä on huomiota herättävä otsikko, viestisi helposti skannattavuus ja lukijoillesi mielekäs ja tehokas toimintakehotus.

Se on paikka, jossa voit jakaa kokemuksiasi, tarjota vinkkejä ja saada aikaan todellista muutosta.

Bloggaaminen voi olla myös loistava sisältömarkkinointityökalu – paikka näyttää asiantuntemuksesi – jossa voit ansaita rahaa, auttaa ihmisiä ja olla yhteydessä muihin, kuten sinä.

Siitä lähtien, kun aloitin freelancerina ja bloggaamisen säännöllisesti, opin, että viestiisi on olemassa tapa lisätä sitoutumista, jotta voit saada lisää liikennettä ja luoda vahvan ja uskollisen seuraajan.

Sitä kutsutaan copywritingiksi.

Ja se voi tehdä sinusta paremman bloggaajan. Sinulla on parempia blogiviestejä, joita ihmiset todella lukevat ja jakavat.

Haluatko lisää kommentteja? Lisää tilaajia? Sisältö, joka saa ihmiset puhumaan?

Copywriting voi tehdä sen ja enemmän.

Se on yksi nopea asia, joka voi tehdä blogistasi menestyvän, mutta monet ihmiset eivät osaa käyttää tekstinkirjoitusta sisällössään muuntamiseen tai suostutteluun.

Joten saadaksesi sinut vakuuttavaan ajattelutapaan, katsotaanpa kolme copywriting-salaisuuksia, joiden avulla kenestä tahansa bloggaajasta tulee kirjoittava rocktähti.

1. Noudata copywritingin 4 U:ta

Kuuluisan tekstikirjoittajan David Ogilvyn mukaan

“Keskimäärin viisi kertaa enemmän ihmisiä lukee otsikoita kuin tekstin.”

Otsikkosi on kiinnitettävä lukijoiden huomio ja saatava heidät napsauttamaan ja lukemaan viestiäsi.

Tekstinkirjoittajat käyttävät 4 U:n kaavaa, kun heidän on kirjoitettava otsikko tai sähköpostin aiherivi. Se voi muuttaa tylsän ja tylsän kopion dynaamiseksi ja huomiota herättäväksi otsikoksi.

🔥 Empfohlen:  9 vinkkejä ja temppuja, jotka tekevät BBC iPlayerin suoratoistokokemuksesta Kiwi-käyttäjille...

Michael Masterson, yksi parhaat tekstinkirjoittajatkehitti alun perin 4U:n parhaiten säilytetyn salaisuuden.

Katsotaanpa tarkemmin, kuinka voit tehdä houkuttelevan otsikon käyttämällä 4 U:n kaavaa.

Se on hyödyllistä

Totta puhuen:

Kukaan ei aio lukea viestiä, joka ei ole hänelle hyödyllinen. Antamalla yleisöllesi syyn lukea viestisi, se pakottaa heidät jatkamaan lukemista.

Haluatko esimerkiksi lukea viestin, jonka otsikko on tai ?

Molemmat viestit puhuvat samasta asiasta, mutta kun ensimmäinen otsikko keskittyy blogin kirjoittajan matkaan, jälkimmäinen versio antaa lukijalle edun – onnelliset lapset – ja kertoo tarkalleen, miten tämä saavutetaan – kolmella vikaturvallisella vinkillä. Tämä tekee siitä hyödyllisen lukijalle.

Se on ainutlaatuinen

Miten varmistat, että kirjoittamasi asia on ainutlaatuinen? Kaikki ovat kirjoittaneet hakukoneoptimoinnista tai blogeista, joten miten teet omasi erilaiseksi?

Jos et halua lukijoiden haukottelevan ja kiiltävän otsikkoasi, koska he ovat jo nähneet sen aiemmin, lisää siihen hieman persoonallisuutta.

Tässä on esimerkiksi AppSumon tunnuslause:

Se on röyhkeä, osoittaa brändin persoonallisuuden, ja voit lyödä vetoa, että heidän tunnuslauseensa ei ole samanlainen kuin kenenkään muun tunnuslause.

Se on kiireellistä

Usein huomaat kiireellisiä otsikoita sähköpostin aiheriville tai tuotteille ja palveluille.

Mutta voit käyttää kiireellisiä otsikoita myös blogikirjoituksille. Tämä Kissmetrics-postaus teki hyvää työtä välittäessään kiireellisyyden tarpeen:

Jos olet kuullut, kuinka hienoa uudelleenkohdistaminen on yrityksellesi, tämän otsikon lukeminen saattaa kehottaa sinua lukemaan sen tai ainakin lisäämään sen kirjanmerkkeihin tulevaa käyttöä varten.

Se on erittäin spesifinen

Jotkut parhaista blogikirjoituksista ovat erittäin erityisiä kohdeyleisölle. Mitä tarkempi otsikkosi on, sitä paremmin viesti onnistuu resonoimaan oikeiden ihmisten kanssa.

Adam tekee hienoa työtä ollakseen erittäin tarkka bloginsa otsikoissa. Katso vain joitain hänen suosittuja viestejään:

10 aikaa säästävää blogityökalua, jotka pitävät sinut järjestyksessä – Se on luetteloviesti, joten se kertoo heti, kuinka monesta työkalusta luet, ja se on erityisesti bloggaajille.

Kuinka kasvattaa blogisi yleisöä (ja pitää se) – Tämä on ohjepostaus, joka kertoo lukijalle, että he oppivat tarkalleen, miten jotain tehdään. Tämä blogin otsikko on nimenomaan blogiyleisön kasvattaminen ja pitäminen, mitä jokainen bloggaaja kaipaa.

2. Säilytä pyyhkäisytiedosto

Huomaatko joskus lukevasi blogikirjoituksia tai selaamassa Twitteriä, kun jokin osuu silmään?

Se voi olla otsikko tai kuva tai vain lause blogikirjoituksessa. Nämä sisältöhiput on hyvä säilyttää digitaalisessa pyyhkäisytiedostossa.

🔥 Empfohlen:  Selkeä – kuinka selkeää on veroilmoitusten tehostaminen ja palautusten tekeminen Intialle?

Pyyhkäisytiedosto on kokoelma otsikoita, blogiviestejä ja valintoja – melkein kaikkea mitä näet verkossa ja joka kiinnittää huomiosi.

Voit tallentaa pyyhkäisytiedoston monella eri tavalla:

  • Työpöydän kansio
  • Gmail-kansio
  • Google Drive -kansio
  • Pinterest-taulu
  • Trello
  • Evernote

Vaikka tekstinkirjoittajat käyttävät pyyhkäisytiedostoja luetteloimaan tehokkaat kopiot, voit käyttää sitä tallentaaksesi huomiosi kiinnittäviä otsikoita, ottaaksesi näyttökuvia houkuttelevasta valinnasta tai vain haluamastasi verkkosivun asettelusta.

Tämä ei tarkoita, että varastat nämä ideat – käytät niitä vain inspiraationa. Tästä on hyötyä, kun olet jumissa etkä keksi mitään kirjoitettavaa tai jos tarvitset vain vähän apua postauksen viimeistelyssä.

Tämä on loistava tapa saada aina tuoreita uusia blogipostausideoita, ja se voi auttaa sinua ymmärtämään, mitkä otsikot tai blogiviestit herättivät huomiota.

Yksi parhaista pyyhkäisytiedostoihin lisättävästä sisällöstä on infografiikka, koska saat paljon tietoa ja vinkkejä yhdestä paikasta. Löydät satoja infografioita Pinterestistä.

Tässä on tulos haulle “otsikkoinfografiikka”:

Vaikka voit käyttää Pinterestiä suosikkireseptien, tee-se-itse-opetusohjelmien tai mielenkiintoisten blogiaiheiden kiinnittämiseen, on muitakin sivustoja, jotka on suunniteltu pyyhkäisytiedostoiksi.

Dribbble tarjoaa paikan tallentaa ja jakaa verkossa näkemiäsi suosikkikuvia.

3. Käytä AIDA-kaavaa kirjoittaessasi blogitekstiäsi

Alun perin tätä kaavaa käytettiin suoramainoksiin, mutta sen jälkeen sisältömarkkinoijat ovat ottaneet sen haltuunsa.

Tämä tehokas kaava on suunniteltu välittömästi kiinnittämään henkilön huomio, houkuttelemaan hänet lukemaan enemmän sisältöäsi ja ohjaamaan heidät toimimaan sisältösi lopussa.

Ja tämä on mitä haluat tehdä blogikirjoituksessasi, eikö niin?

Selvitetään, mitä AIDA on ja miten voimme käyttää sitä kirjoittamisessamme.

AIDA tarkoittaa Ahuomio, minäkiinnostus, Desire ja Atoiminta. Näiden neljän elementin sisällyttäminen blogikirjoitukseen ei vain houkuttele lisää lukijoita, vaan saat enemmän sitoutumista, ja jos ansaitset blogisi kaupaksi, tämä on välttämätöntä menestyksellesi.

Joten pannaan tämä käytäntöön.

Huomio

Otsikko ja johdanto ovat blogitekstisi kaksi tärkeintä osaa, jotka houkuttelevat lukijan.

Tässä on joitain tapoja kiinnittää lukijoiden huomio, kun kirjoitat seuraavaa blogikirjoitustasi:

  • Esitä “kyllä”-kysymys – Tämä on pieni temppu, jota monet copywriters käyttävät, ja sitä käyttävät myös monet bloggaajat. Avaa blogiviestisi kysymyksellä, johon on “kyllä” vastaus. Tämä tekee viestistäsi välittömästi kiinnostavamman ja keskustelua herättävämmän. Toiseksi, kun henkilö vastaa “kyllä” kysymykseesi, se tarkoittaa, että hän haluaa oppia lisää aiheesta ja lukee todennäköisemmin viestisi.
  • Kerro tarina – Kun kerrot tarinan, yleisösi voi samaistua sinuun, jolloin he haluavat todennäköisemmin lukea viestisi. Esimerkiksi tämä blogikirjoitus avasi tarinan siitä, kuinka blogin pitäminen voi olla vaikeaa monille ihmisille.
  • Kerro jotain odottamatonta – Joskus epätavallisella lauseella tai odottamattomalla esittelyllä aloittaminen voi herättää lukijan kiinnostuksen ja saada hänet jatkamaan lukemista. Tässä on ainutlaatuinen intro yhdelle Darren Rowsen blogipostaus Probloggerissa:
🔥 Empfohlen:  10 asiaa, jotka yrityksen on tehtävä sulkemisen jälkeen

Kiinnostuksen kohde

Seuraavaksi haluat ylläpitää lukijan kiinnostusta viestiäsi kohtaan. Usein voit olla yhteydessä yleisöösi osoittamalla, että tunnistat heidän kamppailunsa ja ymmärrät heidän ongelmansa.

Esimerkiksi Adamin artikkelissa WordPressin varmuuskopiolaajennuksista hän toteaa ongelman, jota monet bloggaajat eivät halua:

Hän tekee hienoa työtä yleisönsä ja lukijan ymmärtämisen suhteen kertomalla bloggaajien omistautumisesta ja sivuston ylläpitämiseen kuluvista tunteista. Sitten hän herättää heidän kiinnostuksensa kertomalla puuttuvien tietojen ongelman.

Nyt haluat tietää, kuinka ratkaista tämä ongelma, ja todennäköisesti luet viestin.

Himoita

Forbes Contributorin Jason DeMersin mukaan halu on,

“[A]tuosta muutoksen hetkestä, älyllisestä uteliaisuudesta päätöksentekoon “Haluan sen itselleni”. Se on halun ytimessä.”

Jotkut parhaista bloggaajista voivat hyödyntää haavoittuvuuksiasi ja pelkosi blogikirjoituksessa, ja sen lopussa sinulla on halu muuttaa kaikki tämä.

Esimerkiksi Jon Morrow tekee fantastista työtä osoittaa huolesi ja stressitekijöitä bloggaamisesta, ja sitten antaa sinulle emotionaalisen piristyspuheen siitä, mitä tehdä asialle.

Intohimo auttaa ihmisiä tulee esille kirjoituksissasi. Käytä tätä tunnetta halun luomiseen lukijoissasi. Saa heidät kaipaamaan jokaista kirjoittamaasi sanaa ja odottamaan innolla seuraavaa blogitekstiäsi.

Toiminta

Jokaisen blogiviestisi pitäisi ohjata lukija ryhtymään toimiin. Tätä kutsutaan toimintakehotukseksi.

Tämä voi olla myös lyijymagneetti blogikirjoituksesi lopussa tai pelkkä kysymys johtopäätöksessäsi.

Toimintakehotuksesi on myös loistava tapa herättää sitoutumista kommenttiosiossa. Esitä kysymys saadaksesi lukijasi puhumaan ja osallistumaan keskusteluusi.

Käärien sen

Blogiisi kirjoittamisen ei tarvitse olla viimeinen asia tehtävälistallasi. Kun käytät älykkäitä tekstinkirjoitustemppuja, kirjoittamisesta voi tulla vaivatonta, jolloin haluat käsitellä jokaista päivää blogikirjoituksesta alkaen.

Älä myöskään usko, että sinua ei huomata, kun lisäät tekstiisi muutamia copywriting-elementtejä. Ihmiset alkavat ymmärtää, kuinka parempi blogisi kirjoittaminen on.

Joten jos haluat lisätä hieman vakuuttavaa tekstiäsi, kokeile näitä vinkkejä ja katso, että yleisösi arvostaa jokaista kirjoittamaasi viestiä.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: