Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

30 vuodessa NVIDIA kuoli lähes 3 kertaa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 30 vuodessa NVIDIA kuoli lähes 3 kertaa

“Juokse, älä kävele. Joko juokset hakemaan ruokaa tai pakenet ruoaksi tulemisesta.” Jensen Huangin äskettäinen puhe Taiwanin kansallisen yliopiston (NTU) valmistuville opiskelijoille on juuri silloin, kun NVIDIA on noussut korkealle, ja sen viimeaikainen markkina-arvo on lähes 1 biljoonaa dollaria. Niistä monista asioista, joita Jensen Huang käsitteli, mukaan lukien kuinka tekoälyvallankumous on alkanut, yrityksen joustavuus ja tulevaisuusajattelu ovat tehneet siitä sellaisen kuin se on tänään, vaikka yritys on saavuttanut epäonnistumisen partaalla kolme kertaa niin monessa vuosikymmenessä.

Kehittyvät ajat

Teknologian nopea kehitys on johtanut monien asioiden keksimiseen. Kuten Huang huomautti, viimeisten 40 vuoden aikana “loimme PC:n, internetin, mobiilin ja nyt tekoälyn aikakauden”. Hän korosti, kuinka nyt näkemämme tekoäly mullistaa, syntyy uudelleen ja valmis uusiin ideoihin.

Tekoälykehityksen kiihtyvän tahdin myötä tekoälyn mahdollisuudet luoda uusia työpaikkoja kasvavat ja synnyttää työpaikkoja, joita ei ole koskaan ollut olemassa, kuten nopea suunnittelu, tekoälytehdastoiminta ja tekoälyn turvallisuusinsinöörit. Hän selvensi, että vaikka tekoälyn vieminen työpaikoille on huolissaan, tekoäly ei itse asiassa ole tekoäly, vaan “joku tekoälyn asiantuntija”, joka saattaa viedä työsi.

Nichen veistäminen

Yritys on aina ollut askeleen edellä innovoinnissa ja markkinoiden murtamisessa. NVIDIA on onnistunut pysymään käyrän edellä ottamalla valtavia riskejä ja kulkemalla vastavirtaa. NTU-puheessaan Huang puhui yhdestä suurimmista riskeistä, jonka yritys otti vuonna 2010. Kun jokainen yritys taisteli ollakseen osa puhelinmarkkinoita, NVIDIA sen sijaan, että olisi yrittänyt taistella markkinaosuudestaan ​​segmentissä, vetäytyi markkinoilta. se. “Strateginen vetäytyminen, joka kannatti”, hän vahvisti.

Koska yritys ei tavoitellut puhelinmarkkinoita, se lähti keksimään uusia asioita. NVIDIA suunnitteli luovansa uudentyyppisen tietokoneen “hermoverkkoprosessoreilla, turvaarkkitehtuureilla, jotka suorittavat tekoälyalgoritmeja”. Tämä oli aikaan, jolloin markkinat olivat “nolla miljardia dollaria”. NVIDIA:n CUDA julkaistiin vuonna 2007, ja se oli integroitu heidän grafiikkasuorittimiinsa alkuperäisestä kritiikistä huolimatta. CUDA:n korkeiden kustannusten vuoksi yritys teki valtavan iskun voittoihinsa useiden vuosien ajan, mutta se kannatti, koska siitä tuli koneoppimisen avain.

🔥 Empfohlen:  Kuinka yksi pariskunta säästi 600 000 dollaria ja jäi eläkkeelle Van Lifesta 28-vuotiaana

Epäonnistumisista etukäteen

NVIDIA oli alkupäiviensä yhden suurimmista epäonnistumisista partaalla. Se oli tehnyt yhteistyötä Segan kanssa tarjotakseen 3D-siruja uuteen pelikonsoliinsa. Yritys kuitenkin tajusi, että sen arkkitehtuuri oli väärä, ja ainoa tie eteenpäin oli vetäytyä siitä. Huolimatta siitä, kuinka kiusallista se oli, yritys oli suoraan tietoinen puutteistaan ​​ja pyysi Segaa etsimään toisen kumppanin ja jopa pyysi heitä maksamaan heille kokonaisuudessaan, tai muuten yritys lopettaisi toimintansa. Segan suostuessa NVIDIAlla oli kuuden kuukauden hengähdystauko, kun he rakensivat RIVA 128:n, jonka Huang uskoo “järkytti 3D-markkinoita, nosti meidät kartalle ja pelasti yrityksen”. Yksinkertainen virheen kohtaaminen ja avun pyytäminen varmisti NVIDIAn menestymisen.

Skaalaa uusia korkeuksia

Melkein 1 biljoonaa dollaria tehden siitä maailman seitsemänneksi yrityksen, joka on saavuttanut biljoonan dollarin markkinat. NVIDIAn osakkeet nousivat yli 25 % 383,43 dollariin optimistisen taloudellisen tuloksen ansiosta, mikä viittaa AI-buumin aiheuttamaan suureen sirukysyntään. Valtavat luvut ovat vertaansa vailla, ja vain Apple ja Amazon ovat onnistuneet saavuttamaan 190 miljardin dollarin päivittäisen kasvun aiemmin.

Yrityksen 30-vuotisen matkan muutaman hikkauksen vuoksi heidän ennennäkemätön kasvunsa näyttää pysäyttämättömältä. Huang puhui eilen Taiwanissa Computex-konferenssin pääpuhuessa, jossa hän hahmotteli GPU:n suunnitelmaa tekoälyllä toimivalle tulevaisuudelle. Yritys esitti konferenssissa erilaisia ​​ilmoituksia tekoälylaskennan edistämisestä Grace Hopper -supertietokoneilla, itsenäisten robottien luomisesta Isaac AMR:n kanssa 5G:n ja 6G:n tehostamiseen Japanissa. Huang julkisti DGX GH200:n, joka yhdistää 256 Grace Hopper -sirua yhdeksi GPU:ksi, ja ilmoitti myös suunnitelmastaan ​​luoda oma supertietokone nimeltä Helios, joka hyödyntää neljää DGX GH200 -järjestelmää yhdistettynä.

Pari kuukautta sitten NVIDIA ilmoitti kumppanuudestaan ​​Google Cloudin kanssa, joka integroi L4 GPU:n Vertex AI:n kanssa auttaakseen yrityksiä rakentamaan generatiivisia tekoälysovelluksia.