Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

30 yleisintä digitaalista markkinointia koskevaa kysymystä – vastattu!

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 30 yleisintä digitaalista markkinointia koskevaa kysymystä – vastattu!

Markkinointi on kokenut suuria muutoksia vuosien varrella, joten on luonnollista, että alaan liittyy kysymyksiä.

Mielessämme kävi, että lukijoidemme mielestä voisi olla hyödyllistä koota blogikirjoitus, joka vastaa joihinkin yleisimpiin digitaalisen markkinoinnin kysymyksiin.

Joten ilman pitkiä puheita, tässä on 30 yleisintä kysymystä, joita saamme sosiaalisen median markkinoinnista, sähköpostimarkkinoinnista ja sisältömarkkinoinnista.

Mitä on digitaalinen markkinointi?

Digitaalisessa markkinoinnissa on kyse yrityksesi mainostamisesta verkossa eri digitaalisten kanavien kautta. Ajattele sosiaalista mediaa, hakukoneita, verkkosivustoja, sähköpostia ja jopa mobiilisovelluksia. Tavoitteena on tavoittaa kohdeyleisösi siellä, missä he viettävät aikaansa, ja olla tekemisissä heidän kanssaan mielekkäällä tavalla, joka edistää myyntiä.

Digitaalinen markkinointi viittaa taktiikkaan ja strategioihin, joita käytetään tavoittaaksesi kohdeyleisösi verkossa. Tämä sisältää esimerkiksi mainontaa sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, verkkosivustosi optimoinnin hakukoneita, kuten Googlea varten, mainossähköpostien lähettämistä tilaajillesi ja jopa mobiilisovellusten luomista, jotta ihmiset voivat olla vuorovaikutuksessa brändisi kanssa liikkeellä ollessaan. Digimarkkinoinnin ideana on tavoittaa ihmiset siellä, missä he viettävät aikaansa, joka on yhä enemmän verkossa, ja olla tekemisissä heidän kanssaan tavalla, joka auttaa rakentamaan suhteita ja lisäämään myyntiä.

Sosiaalisen median markkinointikysymyksiä

 1. “Mistä tiedän, sopiiko sosiaalisen median markkinointi yritykselleni?”

Sosiaalinen media sopii kaikille yrityksille. Jokaisella organisaatiolla on yleisö, ja sosiaalinen media on yksi parhaista tavoista pitää yhteyttä kyseiseen yleisöön. Jotkut alustat saattavat kuitenkin sopia yrityksellesi paremmin kuin toiset. Siitä lisää myöhemmin.

 1. “Mitä erityiset hyötyjä sosiaalisen median markkinoinnista on?”

Sosiaalisen median markkinointi voi auttaa sinua kasvattamaan bränditietoisuutta, lisäämään verkkosivuston liikennettä, tavoittamaan ja sitouttamaan enemmän asiakkaita sekä kasvattamaan myyntitulojasi.

 1. “Kuinka voin mitata sosiaalisen median markkinointini menestystä?”

Voit käyttää Google Analyticsia nähdäksesi kuinka sosiaalisen median markkinointisi vaikuttaa verkkosivustosi liikenteeseen. Toinen asia, johon sinun on kiinnitettävä huomiota, on napsautussuhde. Seuraa sosiaalisia linkkejäsi nähdäksesi, mikä sisältö saa yleisösi kiinnostumaan.

 1. “Kuinka paljon sosiaalisen median markkinointi maksaa ja mikä on ROI?”

Se riippuu todella yrityksesi tavoitteista, eikä ROI aina näy suorana tulona. Uusien liidien saaminen, sähköpostitilausten lisääminen ja asiakastyytyväisyyden lisääminen voivat kaikki olla todisteita sijoitetun pääoman tuotosta.

 1. “Mitä sosiaalisen median alustoja minun pitäisi käyttää?”

Tämä taas riippuu organisaatiosi erityispiirteistä. Haluat kuitenkin olla läsnä alustalla, jolla todennäköisimmin tavoitat asiakkaasi. Yksi yritys saattaa haluta keskittyä Facebookiin, kun taas toisen yrityksen voi olla järkevämpää keskittyä LinkedIniin. Kaikki riippuu siitä, missä asiakkaasi ovat.

 1. “Millaista sisältöä minun pitäisi julkaista sosiaalisessa mediassa?”

Millaista sisältöä kohdeyleisösi haluaisi kohdata? Viime kädessä haluat sosiaalisen median sisällön tuovan arvoa. Kouluta yleisöäsi. Ole inhimillinen ja aito. Älä pelkää ottaa riskejä. Katso vinkit ja temput postauksestamme Kuinka luoda markkinaosuutta voittava sisältömarkkinointistrategia.

 1. “Kuinka paljon aikaa minun pitäisi varata sosiaalisen median markkinointiin?”

On vaikea antaa tiettyä tuntimäärää, johon yrityksesi tulisi pyrkiä. Sen sijaan voit aloittaa miettimällä, kuinka monta viestiä haluat julkaista viikossa tiliä kohden. Muista, että haluat pyrkiä laatuun, et vain määrään.

 1. “Milloin aion nähdä tuloksia sosiaalisen median markkinoinnistani?”
🔥 Empfohlen:  Maailmanlaajuisen väärennösteollisuuden nousu ja sen vaikutus alkuperäisiin tuotemerkkeihin (tapaustutkimus)

Tulokset eivät tapahdu yhdessä yössä. Lisäksi pelissä on monia muuttujia budjetistasi, yleisöstäsi ja makroympäristöstäsi. Vaikka digitaalinen markkinointi vie aikaa, pitkällä aikavälillä tapahtuvat muutokset eivät ole muuta kuin muuttavia.

 1. “Mitä yleisiä virheitä minun tulisi välttää sosiaalisen median markkinoinnissa?”

Yksi sosiaalisen median markkinoinnin yleisimmistä virheistä on epäjohdonmukaisuus. Vältä satunnaista julkaisemista. On myös tärkeää olla yhteydessä seuraajiisi. Vastaa heidän kysymyksiinsä ja keskustele heidän kanssaan. Näin rakennat luottamusta asiakaskuntaasi.

 1. “Onko sinulla yleisiä vinkkejä sosiaalisen median markkinointiin?”

Ole johdonmukainen ja luova. Kuluttajasi ovat kumppaneitasi brändin rakentamisessa.

Sähköpostimarkkinointikysymyksiä

Sähköpostimarkkinointi voi ensi silmäyksellä tuntua petollisen yksinkertaiselta tehtävältä, mutta kun pääset kaivantoon, käy selväksi, että se on kaikkea muuta kuin. Onneksi autamme sinua ohjaamaan oikeaan suuntaan.

 1. “Onko sähköpostimarkkinointi edelleen ajankohtainen?”

Joo! Sähköpostimarkkinointi on edelleen yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa asiakkaasi suoraan ja henkilökohtaisesti. Ja henkilökohtaiset sähköpostit ovat yhtä tärkeitä kuin se on. Tämä viesti, 11 sähköpostimarkkinointistrategiaa, jotka takaavat 50 %:n napsautussuhteen, auttaa pääsemään alkuun.

 1. “Pitäisikö minun ostaa tilaajaluettelo, jos olen vasta aloittamassa?”

Vastusta kiusausta ostaa kaikenlaisia ​​tilaajia tai seuraajia. Sinun täytyy kasvattaa seuraajaasi orgaanisesti. On myös huomattava, että useimmat sähköpostipalveluntarjoajat eivät salli käyttäjien ostaa luetteloita. Lisäksi ostolistoilla olevat sähköpostiosoitteet eivät ole niitä liidejä, joita sinun pitäisi etsiä, koska ne eivät todennäköisesti ole aidosti kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. He voivat jopa merkitä sinut roskapostiksi, jota et halua.

 1. “Kuinka voin kasvattaa tilaajalistaani?”

Hyvä paikka aloittaa on tarjota kannustimia vastineeksi rekisteröitymisestä. Voit mainostaa tätä tarjousta sivustollasi, sosiaalisen median sivuillasi, aloitussivuillasi ja millä tahansa muulla sopivalla tavalla saadaksesi sanan julkisuuteen.

 1. “Mikä on hyvä kannustin?”

Kaikenlaista arvokasta sisältöä. Voit esimerkiksi tarjota e-kirjan, valkoisen kirjan, videon, webinaarin, kupongin tai mitä tahansa, jonka uskot houkuttelevan oikeat tilaajat.

 1. “Pitäisikö minun lähettää uutiskirje?”

Se riippuu. Joillekin yrityksille uutiskirje on tehokas tapa jakaa yrityspäivityksiä ja ainutlaatuista tietoa. Toisille se ei ehkä ole paras tapa edetä.

Rakenteeltaan uutiskirjeissä on yleensä useita erilaisia ​​sisältöjä, kuten viimeisimmät blogikirjoitukset ja ajankohtaiset erikoistarjoukset. Mutta on myös hienoa lähettää sähköposti, joka sisältää vain yhden sisällön tai yksittäisen markkinointiviestin. Räätälöi sähköpostisi rakenne yksilöllisen yleisösi mukaan ja kokeilemalla näet, mikä toimii parhaiten.

 1. Kuinka usein minun pitäisi lähettää sähköposteja?

Haluat lähettää niitä usein ilman, että siitä tulee haittaa. Onnellinen meedio on erilainen jokaiselle yritykselle. Joillekin kerran kuukaudessa riittää, kun taas toisille päivittäiset sähköpostit kelpaavat. Jälleen on kokeiltava ja testattava, jotta näet, mihin yleisösi reagoi parhaiten.

 1. Milloin minun pitäisi lähettää sähköpostini?

Tutustu asiakastietoihisi ja älä pelkää testata eri viikonpäiviä ja/tai kellonaikoja. Lue 50 uskomatonta esimerkkiä B2B-sähköpostimarkkinoinnista saadaksesi lisätietoja.

8. “Kuinka kirjoitan loistavan markkinointisähköpostin?”

Pyri syventämään suhdettasi tilaajiisi. Käytä selkeää ja yksinkertaista kieltä. Kirjoita skannattava kopio ja ole miellyttävä.

9. “Kuinka kirjoitan loistavan toimintakehotuksen?”

Tekemällä sen selkeäksi ja yksinkertaiseksi. Toimintakehotuksen tulee olla sähköpostisi yläosassa ja toistaa sitten uudelleen lopussa. Kirjoita tarkasti, mitä haluat tilaajien tekevän, kuten “Napsauta tästä ladataksesi raporttimme.”

10. “Mitä mittareita meidän tulisi seurata, jotta voimme mitata sähköpostimarkkinointimme menestystä”

On tärkeää seurata oikeita mittareita, jotta ymmärrät sähköpostimarkkinointikampanjasi vaikutuksen. Joitakin tärkeitä mittareita, joita kannattaa pitää silmällä, ovat avausprosentit, napsautussuhteet, tulosprosentit, poistumisprosentit ja tilausten peruutusprosentit. Seuraamalla näitä mittareita saat hyvän käsityksen siitä, kuinka yleisösi suhtautuu sähköpostiisi ja mitä muutoksia voit tehdä niiden tehokkuuden parantamiseksi.

11. “Kuinka voimme optimoida sähköpostisuunnittelumme parantaaksemme sitoutumista ja napsautussuhteita?”

Sähköpostiesi suunnittelun optimointi on tärkeä osa sähköpostimarkkinointia, joka voi auttaa parantamaan sitoutumista ja napsautussuhteita. Tämän saavuttamiseksi on suositeltavaa noudattaa joitain parhaita käytäntöjä. Aloita käyttämällä puhdasta, selkeää ja yksinkertaista asettelua, jota on helppo lukea ja navigoida. Visuaalien ja multimedian sisällyttäminen sähköposteihisi voi tehdä niistä houkuttelevampia ja kiinnostavampia yleisöllesi. Varmista, että toimintakehotukset (CTA) ovat selkeitä, näkyvät ja sopivat klikkausten kannustamiseksi. Erilaisten sähköpostimallien kokeileminen voi myös auttaa sinua päättämään, mikä sopii parhaiten yleisöllesi. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että sähköpostisi ovat mobiiliystävällisiä, sillä yhä useammat ihmiset tarkistavat sähköpostinsa älypuhelimellaan. Noudattamalla näitä vinkkejä voit parantaa sähköpostisi suorituskykyä ja saada parempia tuloksia yrityksellesi.

Sisältömarkkinoinnin kysymyksiä

Sisällön merkitys verkkomarkkinointistrategiassa on kokenut voimakkaan kasvun viime vuosina, joten on luonnollista, että yrityksillä on kysymyksiä tämän markkinointityökalun hyödyntämisestä.

 1. “Mitä sisältömarkkinointi?”

Sisältömarkkinointi kääntää perinteisen markkinoinnin päälaelleen. Myynnin sulkemisen sijaan sisältömarkkinointi keskittyy kuluttajan tarpeisiin. Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on tarjota arvokasta tietoa kuluttajille luottamuksen rakentamiseksi.

 1. “Mikä lasketaan sisällöksi?”

Bloggaus tulee yleensä ensimmäisenä mieleen. Ja vaikka blogit ovat varmasti tehokkaita, ne eivät ole ainoita sisällön muotoja. Videot, infografiat, diat, blogit, artikkelit, podcastit, valkoiset kirjat, e-kirjat ja jopa webinaarit ovat sisältöä.

 1. “Kuinka aloitan strategisoinnin?”

Selvitä, kuka kohdeyleisösi on, ja kehitä asiakaspersoonaa. Selvitä sitten persoonallisuuksien perusteella yrityksesi ääni ja miten voit parhaiten välittää sen.

 1. ”Näyttää siltä, ​​että minun täytyy jatkuvasti luoda uutta sisältöä. Onko tämä totta?”

Kyllä ja ei. Sisällön luomisen on jatkuttava, mutta prosessia voidaan virtaviivaistaa ja yksinkertaistaa.

Yksi helpoimmista ja tehokkaimmista tavoista tehdä niin on sisällön uudelleenkäyttö. Tämä edellyttää sisällön luomista yhdessä muodossa ja sen jälkeen sen uudelleenkäsittelyä useita kertoja, jotta samaa tietoa voidaan hyödyntää myös muissa muodoissa.

Voit esimerkiksi kirjoittaa e-kirjan tärkeästä aiheesta alasi. Sitten voit ottaa kyseisen e-kirjan luvut ja muokata jokaista niistä yksittäisiksi blogikirjoituksiksi. Seuraavaksi voit luoda infografian, joka havainnollistaa e-kirjassa mainittuja tilastoja. Ja lopuksi, voit järjestää webinaarin, jossa keskustellaan kyseisen e-kirjan sisällöstä.

Tämä lähestymistapa ei pelkästään kevennä sisällöntuotannon kuormaa, vaan se mahdollistaa myös saman sisällön kulutuksen eri sisällöstä vastaaville ihmisille.

 1. Kuinka usein minun pitäisi julkaista uutta sisältöä?

Jokaisella toimialalla on erilaisia ​​sisällön kulutustottumuksia. Mutta yleensä tuoretta sisältöä tulisi lähettää vähintään kahdesti viikossa.

Mitä tulee ylärajaan, sitä ei ole – tutkimukset näyttävät osoittavan, että julkaiseminen kerran päivässä tai jopa useita kertoja päivässä on erittäin tehokas tapa ohjata liikennettä verkkosivustolle. On vain päätettävä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa voit käyttää sisällön luomiseen. Googlen tiedetään antavan enemmän näkyvyyttä verkkosivustoille, jotka päivittävät tietojaan säännöllisesti.

6. Kuinka voimme hyödyntää sosiaalisen median voimaa lisätäksemme sisältömme kattavuutta?

Sosiaalinen media voi olla tehokas työkalu sisällön mainostamiseen ja laajemman yleisön tavoittamiseen. Hyödynnä sosiaalisen median voimaa luomalla sisällön jakelusuunnitelma, joka sisältää sisältösi jakamisen asiaankuuluvilla sosiaalisen median alustoilla. Sinun tulisi myös olla yhteydessä yleisöösi sosiaalisessa mediassa ja vastata kommentteihin ja palautteeseen. Voit myös käyttää maksettua mainontaa sosiaalisessa mediassa tavoittaaksesi laajemman yleisön ja ohjataksesi liikennettä sisältöösi.

7. Kuinka voimme käyttää hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä parantaaksemme sisältömme näkyvyyttä ja löydettävyyttä?

Hakukoneoptimointi (SEO) voi auttaa parantamaan sisältösi näkyvyyttä hakukoneissa, jolloin kohdeyleisösi on helpompi löytää se. Jotta voit optimoida sisältösi hakukoneita varten, sinun tulee käyttää sisällössäsi avainsanoja, luoda laadukasta ja arvokasta sisältöä ja optimoida verkkosivustosi tekniset näkökohdat, kuten URL-rakenne, metakuvaukset ja otsikkotunnisteet. Sinun tulisi myös säännöllisesti analysoida verkkosivustosi suorituskykyä ja tehdä tietoihin perustuvia päätöksiä parantaaksesi sen sijoitusta hakukoneissa.

8. Miten voimme hyödyntää asiakaspalautetta ja -arvosteluja sisältömarkkinointimme tiedottamiseen ja parantamiseen?

Asiakkaiden palaute ja arvostelut voivat olla arvokkaita tietolähteitä sisältömarkkinointistrategiasi parantamiseen. Kun kiinnität huomiota siihen, mitä asiakkaasi sanovat yrityksestäsi ja sisällöstäsi, voit tunnistaa kehittämiskohteita ja tehdä datapohjaisia ​​päätöksiä sisältömarkkinoinnistasi. Voit myös käyttää asiakkaiden palautetta ja arvosteluja luodaksesi osuvampaa ja kiinnostavampaa sisältöä, joka resonoi kohdeyleisösi. Ottamalla asiakaslähtöisen lähestymistavan sisältömarkkinointiisi voit luoda vahvemman yhteyden yleisöösi ja saada parempia tuloksia yrityksellesi.

9. Miten voimme mitata sisältömarkkinointimme menestystä ja sijoitetun pääoman tuottoprosenttia?

Sisältömarkkinoinnin onnistumisen mittaaminen on ratkaisevan tärkeää sen vaikutuksen ymmärtämisessä ja datalähtöisten päätösten tekemisessä. Joitakin tärkeitä seurattavia mittareita ovat verkkosivuston liikenne, sitoutumisprosentit, liidien luominen ja konversiot. Voit myös käyttää työkaluja, kuten Google Analyticsia, seurataksesi sisältösi tehokkuutta ja nähdäksesi, kuinka se edistää yleisiä liiketoimintatavoitteitasi. Mittaamalla sisältömarkkinointisi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia voit tehdä tietoisia päätöksiä resurssien allokoinnista ja strategiasi optimoinnista.

Jos sinulla on vielä kysyttävää jostain, jota emme käsitelleet, ota yhteyttä Zen Mediaan jo tänään! Ja sillä välin, lue aikaisempi viestimme tästä aiheesta, 60 yleisintä digitaalista markkinointia koskevaa kysymystä: Vastattu!