Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

32 Viimeisimmät Instagram-tilastot vuodelle 2023: Lopullinen lista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 32 Viimeisimmät Instagram-tilastot vuodelle 2023: Lopullinen lista

Mikä on Instagramin tila?

Tässä viestissä sukeltamme syvälle uusimpiin Instagram-tilastoihin, faktoihin ja trendeihin, jotka sinun on tiedettävä.

Meistä tulee myös:

  • Lisätietoja Instagram-käyttäjistä ja tavoista, joilla he ovat vuorovaikutuksessa alustan kanssa.
  • Opi miksi Instagram on fantastinen alusta markkinoijille.
  • Jaa joitain sitouttamisvinkkejä ja vertailuarvoja strategiasi selventämiseksi.
  • Ja paljon enemmän!

Valmis? Aloitetaan:

Toimittajan suosituimmat valinnat – Instagram-tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme Instagramista:

  • Noin 1,4 miljardia ihmistä käyttää Instagramia.
  • 90 % Instagram-käyttäjistä seuraa yritystä.
  • 44 % yrityksistä on käyttänyt tarinoita tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen.

Instagramin käyttäjätilastot

Katsotaanpa ensin joitakin Instagram-käyttäjätilastoja, jotka osoittavat, kuinka suosittu Instagram on, ja kerro meille lisää alustan käyttäjäkunnasta.

1. Noin 1,4 miljardia ihmistä käyttää Instagramia

Tämä on aktiivisten kuukausittaisten käyttäjien määrä alustalla ja tekee Instagramista planeetan neljänneksi suosituimman sosiaalisen median alustan. Ainoat alustat, joilla on enemmän käyttäjiä, ovat Facebook (2,8 miljardia käyttäjää), YouTube (2,3 miljardia käyttäjää) ja WhatsApp (2 miljardia käyttäjää).

Mielenkiintoista, tämä tarkoittaa, että Instagram on itse asiassa noussut rankingtaulukossa kahdella sijalla viimeisen 2 vuoden aikana. Vuonna 2019 sillä oli vain miljardi käyttäjää, ja se sijoittui kuudenneksi. Sittemmin se on kasvattanut käyttäjäkuntaansa lähes 400 miljoonalla ja ohittanut sekä Facebook Messengerin että WeChatin.

Lähde: Tilasto1

2. Instagram on viidenneksi vierailluin sivusto maailmassa

Instagram sijoittuu sijalle 5 Likewebin maailmanlaajuisessa verkkosivustojen rankingissa niiden kuukausittaisen kokonaisliikenteen perusteella. Se saa noin 6,6 miljardia käyntiä kuukaudessa, mikä tarkoittaa hieman yli 6 käyntiä aktiivista kuukausittaista käyttäjää kohden joka kuukausi.

Ainoat verkkosivustot, joilla on enemmän kävijöitä kuukausittain, ovat Google, YouTube, Facebook ja kilpaileva sosiaalinen alusta Twitter.

Lähde: Samanlainenweb

3. Intiassa on enemmän Instagram-käyttäjiä kuin missään muussa maassa

Intialaisia ​​Instagram-käyttäjiä on tarkalleen ottaen 180 miljoonaa. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, koska Intia on maan toiseksi väkirikkain maa lähes 1,4 miljardilla asukkaallaan.

Mielenkiintoista tässä tilastossa on kuitenkin se, että vuonna 2019 Intia oli itse asiassa vasta toisella sijalla Instagramin suosituimpien maiden luettelossa. Tuolloin Intiassa oli vain 73 miljoonaa Instagram-käyttäjää.

Vain parissa vuodessa Instagramia käyttävien intialaisten määrä lähes kaksinkertaistui, mikä nosti maan ykköspaikalle.

Lähde: Tilasto 2

4. Yhdysvalloissa on 170 miljoonaa Instagram-käyttäjää

Tämä tekee Yhdysvalloista Instagram-yleisön koon mukaan toiseksi suurimman maan. Jälleen, Instagramin yleisöosuus Yhdysvalloissa on kasvanut dramaattisesti parin viime vuoden aikana, ja se on kasvanut 54 miljoonalla vuosina 2019–2021.

Tämä osoittaa, että vaikka Instagram ei olekaan aivan “uusi jännittävä” sosiaalinen alusta, sen käyttäjäkunta ei ole vielä laskussa – se kasvaa edelleen nopeasti.

Lähde: Tilasto 2

5. 31,4 % Instagram-käyttäjistä Yhdysvalloissa on 25-34-vuotiaita

Tämä on suurin Instagram-käyttäjäryhmä iän mukaan segmentoituna. Toiseksi suurin ryhmä oli 18-24-vuotiaat, jotka muodostavat 25,7 % koko käyttäjäkunnasta. Tämä tarkoittaa, että yhteensä yli puolet kaikista Instagram-käyttäjistä on alle 34-vuotiaita.

Markkinoijille tämä on selvä: jos kohdistat nuoremmalle väestöryhmälle, Instagram voi olla loistava markkinointikanava.

Lähde: Tilasto 5

6. Lähes 58% Yhdysvaltain Instagram-käyttäjistä on naisia

Instagram (Pinterestin ja Snapchatin ohella) on yksi harvoista sosiaalisen median alustoista, joka näyttää olevan naiskäyttäjien suosiossa. Alustalla on epätasainen sukupuolijakauma, ja naisten osuus Instagramin käyttäjistä Yhdysvalloissa on 57,9 prosenttia.

Sitä vastoin kilpailevilla sosiaalisilla alustoilla Facebook, Twitter ja Reddit on kaikilla enemmän mieskäyttäjiä kuin naisia.

Lähde: Tilasto 6

Instagram-markkinointi- ja yritystilastot

Aiotko mainostaa tai mainostaa yritystäsi Instagramissa? Katso nämä markkinoijien Instagram-tilastot.

7. Vaikuttajamarkkinointi Instagramissa kasvoi lähes 50 % vuonna 2019

Vaikuttajamarkkinointi on noussut vauhtiin useiden vuosien ajan, mutta todellisuudessa se saavutti vauhtinsa vuonna 2019. Tuona vuonna Instagramissa vaikuttajien kanssa työskentelevien markkinoijien määrä kasvoi lähes 50 %.

Instagram on erityisen suosittu vaikuttajamarkkinoinnin alusta, sillä alustan visuaalinen luonne tekee tekijöille helppoa esitellä tuotteitaan kuvien ja videoiden avulla syötteissään ja tarinoissaan.

Lähde: Sosiaalinen media tänään

Aiheeseen liittyvää luettavaa: 34 Viimeisimmät vaikuttajamarkkinoinnin tilastot ja vertailuarvot.

8. 90 % Instagram-käyttäjistä seuraa yritystä

Toisin kuin monet muut sosiaaliset alustat, Instagramin käyttäjät eivät epäröi seurata yrityksiä. Itse asiassa suurin osa käyttäjistä seuraa vähintään yhtä tuotemerkkiä.

Tämä osoittaa, että sinun ei välttämättä tarvitse tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa saavuttaaksesi suuren yleisön alustalla. Jos luot hienoa sisältöä ja sinulla on vankka sosiaalisen median markkinointistrategia, voit helposti kasvattaa oman yritystilisi seuraajia orgaanisesti.

🔥 Empfohlen:  Kuinka SEO toimii verkkosivustoilla (prosessi selitetty)

Lähde: Instagram yrityksille 1

9. 81 % ihmisistä sanoo käyttävänsä Instagramia tuotteiden ja palveluiden tutkimiseen

Facebook, Inc:n tekemässä kyselyssä suurin osa vastaajista sanoi, että Instagram auttaa heitä tutkimaan tuotteita ja palveluita. 80 % sanoi myös käyttävänsä Instagramia päättääkseen, kannattaako heidän tehdä ostos.

Tämä tutkimusprosessi voi sisältää vierailemisen brändin Instagram-tilillä ja kommenttien lukemisen nähdäksesi, mitä muut asiakkaat sanovat heistä, tai viestien lähettämistä heille kysyäkseen tuotetta tai palvelua.

Lähde: Instagram yrityksille 2

10. 83 % ihmisistä sanoo, että Instagram auttaa heitä löytämään uusia tuotteita/palveluita

Instagram-käyttäjät eivät vain käytä alustaa tutkiakseen tuotteita ja palveluita, joista he ovat jo kiinnostuneita, vaan he käyttävät sitä myös hakukanavana uusien tuotteiden löytämiseen.

Tuotteidesi esitteleminen kohdeostajille maksettujen mainosten ja sponsoroitujen viestien avulla voi auttaa sinua hyödyntämään tätä ja kasvattamaan liidejä ja myyntiä.

Lähde: Instagram yrityksille 2

11. 50 % sanoo olevansa kiinnostunut brändistä, kun he näkevät sen esillä Instagramin mainoksissa

Kuten tämä tilasto osoittaa, Instagram ei ole hyödyllinen vain suoravastausmarkkinoinnin tavoitteissa, vaan se voi myös olla loistava tapa lisätä bränditietoisuutta ja tunnetta.

Puolet alustan käyttäjistä ilmoittaa olevansa kiinnostuneempia suunnitelmista, joita he ovat nähneet Instagram-mainoksissa. Vaikka ne eivät aluksi napsauttaisikaan läpi, bränditietoisuusmainosten lisääntymisellä voi olla myönteinen vaikutus pitkällä aikavälillä.

Lähde: Instagram yrityksille 1

12. Kaksi kolmasosaa ihmisistä sanoo, että Instagram mahdollistaa brändivuorovaikutuksen

Tämän Instagramin julkaiseman tilaston mukaan alusta tekee hienoa työtä umpeen umpeen brändien ja kuluttajien välistä kuilua. DM-viestien ja eri viestimuotojen kommenttien välillä Instagram helpottaa käyttäjien vuorovaikutusta tuotemerkkien kanssa, ja yli ⅔ käyttäjistä on samaa mieltä.

Lähde: Instagram yrityksille1)

13. Nanovaikuttajat luovat parhaat sitoutumisasteet

Niiden, joilla on 1–5 000 seuraajaa, keskimääräinen sitoutumisaste on 5,6%. Tämä määrä laskee mitä enemmän seuraajia sinulla on. Mikrovaikuttajat (5-20 000 seuraajaa) tuottavat vain 2,43 % ja julkkistason vaikuttajia, joilla on yli miljoona seuraajaa, vain 1,97 %.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

14. 29 % markkinoijista kertoo, että Instagramin valokuvamainokset olivat alustan tehokkain mainosmuoto

Instagram on visuaaliseen sisältöön keskittyvä alusta, joten ei ole yllättävää, että valokuvapohjaiset mainokset ovat edelleen tehokkaimpia. Julkaisitpa sitten tavalliseen syötteeseesi tai tarinana, et voi mennä pieleen valokuvapohjaisella mainoksella.

Lähde: Tilasto7

Instagramin sitoutumistilastot

Kuinka monta tykkäystä, kommenttia ja jakoa Instagram-julkaisu saa keskimäärin? Millaiset viestit tuottavat korkeimmat sitoutumisluvut? Ja mitä hashtageja sinun pitäisi käyttää? Tässä on joitain Instagram-tilastoja, jotka vastaavat kaikkiin näihin kysymyksiin ja muihin!

15. Keskimääräinen Instagram-viesti saa lähes 15 000 tykkäystä

Hubspotin yli 80 miljoonan postauksen analyysin perusteella Instagram-julkaisun keskimääräinen tykkäysmäärä on 14869,1.

Se saattaa tuntua hullulta määrältä, jos olet tottunut näkemään alle 100 tykkäystä per viesti – ja niin se on. Analyysissa otettiin huomioon valtava määrä viestejä, mukaan lukien supervaikuttavien julkisuuden henkilöiden viestit, jotka keräävät miljoonia tykkäyksiä viestiä kohti, ja tämä vääristää tuloksia. Useimmat sisällöntuottajat ja brändit eivät näe lähellekään tätä tykkäysmäärää.

Tykkäysten mediaanimäärä on paljon pienempi ja lähellä 3600:aa, mikä on luultavasti paljon realistisempi vertailukohta tavoitellessaan.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

16… ja noin 285 kommenttia

Viestit keräävät yleensä paljon enemmän tykkäyksiä kuin kommentit, ja tämä tilasto osoittaa sen. Keskimääräinen kommenttimäärä on vain 285, mikä on alle 2 % keskimääräisestä tykkäysmäärästä.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti)

17. Yhden kuvan julkaisut Instagramissa tuottavat enemmän tykkäyksiä kuin pysyvät videojulkaisut

27,55% enemmän tykkäyksiä, tarkalleen. Ne myös tuottavat 13,55 % enemmän tykkäyksiä kuin karuselliviestit, joissa on useampi kuin yksi kuva. Tämä käy ilmi Hubspotin uusimmasta Instagramin sitoutumisraportista.

Raportin mukaan tämä on viimeaikainen trendi, ja sisällöntuottajien pysyvään syötteeseen lähetetyt videot toimivat aiemmin paremmin. Kuitenkin, kun uusia videomuotoja, kuten Stories ja Reels, ovat tulleet saataville, yhden kuvan julkaisuista on tullut suositumpia tykkäysten suhteen kuin pysyvistä videoista tai karusellisyötepostauksista keskimäärin.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

18. Keskimääräinen Instagram-viesti käyttää 10,7 hashtagia

On melko yleistä nähdä Instagramissa viestejä, joissa on paljon hashtageja, koska tämä on yksi tapa, jolla sisällöntuottajat voivat auttaa julkaisujaan tavoittamaan uusia yleisöjä.

🔥 Empfohlen:  7 Ohjelmallisen mainonnan uskomattomia etuja ja etuja, jotka sinun on tiedettävä

Tuomaristo on kuitenkin edelleen poissa siitä, onko tämä paras hashtag-strategia seurata, ja 50% viesteistä sisältää alle 6 hashtagia. Analyysi on osoittanut, että sitoutuminen viesteihin vähenee, kun vähintään kuusi hashtagia on sisällytetty.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

19. Yli puolella kaikista Instagram-tileistä on alle 1 000 seuraajaa

Instagramissa on melkoinen kuilu megavaikuttajien ja tavallisten käyttäjien välillä, mikä tekee siitä loistavan valinnan vaikuttajien markkinointikampanjoihin.

Hubspotin mukaan 52,35 prosentilla Instagram-tileistä on alle 1000 seuraajaa, mikä tarkoittaa, että he ovat todennäköisesti vain keskimääräisiä käyttäjiä, jotka käyttävät alustaa seurustelemiseen ja brändien ja julkkiskulttuurin seuraamiseen.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

20. Cristiano Ronaldo on seuratuin Instagram-tähti vuonna 2021

Jos et kuullut Cristiano Ronaldon suuresta muuttamisesta Manchester Unitediin tänä kesänä, olet täytynyt asua kiven alla tai sinulla ei ole Instagramia.

Jalkapalloilijan siirtoon liittyvä hype nosti hänen seuraajamääränsä entisestään ja teki hänestä Instagramin seuratuimman henkilön. Kirjoitushetkellä jalkapalloilijan tilillä on 344 miljoonaa seuraajaa.

Lähde: Tilasto 4

21. #Rakkaus oli eniten käytetty hashtag vuonna 2020

Muita 20 parhaan joukkoon päässeitä hashtageja olivat #photography, #Instagood ja #fashion. Muista vain, että suositumpi oleminen ei välttämättä tarkoita kiinnostavampaa olemista. Itse asiassa suosituimmat hashtagit eivät pääse 20 parhaan joukkoon sitoutumisen suhteen.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti)

22. #Tbt oli kiinnostavin hashtag vuonna 2020

Viestit, jotka sisälsivät #tbt-hashtagin, tuottivat keskimäärin eniten kommentteja ja tykkäyksiä. TBT on lyhenne sanoista Throwback Torstai, ja hashtagia käyttävät viestit sisältävät usein söpöjä kuvia julkkiksista vauvoina tai kuvia heidän exien kanssa, ja tämä saa aikaan paljon sitoutumista.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

23. Viestit, joissa merkitään paikka, aktivoivat 79 % enemmän

Jos et jo tiennyt, sijainnin merkitseminen on ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat lisätä julkaisuun geotag-merkin. Kun teet tämän, viesti saattaa näkyä, kun käyttäjä hakee sijainnin nimeä. Sellaisenaan se on loistava työkalu paikallisille yrityksille.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

24. Los Angeles, Kalifornia, on maailman eniten merkitty paikka

Jep, enkeleiden kaupunki on Instagramin eniten geomerkitty kaupunki. Itse asiassa ihmiset näyttävät rakastavan kerskua matkoistaan ​​suuriin kaupunkeihin Instassa. New York oli toiseksi eniten merkitty paikka, Lontoo oli kolmas ja Pariisi neljänneksi.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

25. Pidemmät tekstitykset parantavat sitoutumisastetta

Jos haluat tehostaa sitoutumista, älä pelkää lisätä kuvateksteihin yksityiskohtia. Hubspot havaitsi, että viestit, joissa on 1001–2000 merkkiä, synnyttivät yli kaksi kertaa enemmän sitoutumista kuin alle 100 merkin viestit.

Kaiken kaikkiaan sitoutuminen näyttää yleensä korreloivan vahvasti kuvatekstien merkkien lukumäärän kanssa. Muista kuitenkin – 2 200 on suurin sallittu määrä merkkejä.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

Instagram Stories -tilastot

Instagram Stories on ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita tarinaansa syötteen sijaan. Seuraajat voivat sitten tarkastella näitä tarinoita 24 tunnin ajan (jonka jälkeen ne katoavat) napsauttamalla sisällöntuottajien profiilikuvaa sovelluksen yläosassa.

Tässä on joitain Instagram-tilastoja, jotka paljastavat enemmän Storiesin käyttämisestä sekä henkilökohtaisiin että liiketoimintatarkoituksiin.

26. Noin 500 miljoonaa ihmistä käyttää Instagram Storiesia päivittäin

Tarinat olivat lisäosa alkuperäiselle alustalle, mutta niistä tuli pian olennainen osa. Jotkut käyttäjät jopa päivittävät tarinoitaan säännöllisesti kuin syötteitä. Statistan mukaan Tarinat-toimintoa käyttää päivittäin noin 500 miljoonaa ihmistä.

Lähde: Tilasto 3

27. 58 % Instagram-käyttäjistä katsoo henkilökohtaisia ​​tarinoita useammin kuin kerran päivässä

Instagram Stories -tarinoita voidaan julkaista milloin tahansa ja missä tahansa, ja ne vanhenevat 24 tunnin kuluttua. Hubspotin mukaan useimmat käyttäjät tarkistavat uusia tarinoita useammin kuin kerran päivässä.

Siksi, jos käytät tarinoita osana markkinointistrategiaasi, on hyvä idea julkaista viestejä säännöllisesti koko päivän ajan sen sijaan, että kirjoitat tiettyyn aikaan joka päivä. Tämä antaa seuraajillesi jotain uutta, johon he voivat sitoutua joka kerta, kun he tarkistavat katsomattomia tarinoitaan.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

28,19 % käyttäjistä katsoo Instagram Storiesin kokonaan

Koska Instagramissa on niin paljon seurattavia tilejä, kaikkien tarinoiden pysyminen ajan tasalla voi olla vaikeaa. Tästä syystä vain pieni osa käyttäjistä todella katsoo Tarinoita alusta loppuun – tarkkaan ottaen 19 %.

Yrityksille tämä voi olla ongelmallista, mutta tärkeintä on luoda kiinnostavaa sisältöä ja pitää tarinasi lyhyinä ja suloisina, jotta käyttäjät näkevät todennäköisemmin koko jutun.

🔥 Empfohlen:  SEO-ystävälliset otsikot: 8 parasta käytäntöä ja esimerkkejä vuodelle 2023

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

29. 44 % yrityksistä on käyttänyt tarinoita tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen

Instagram on markkinointimaailmassa hyvin tunnettu alusta, ja se on ensimmäinen valinta monille yrityksille, jotka haluavat hyödyntää sen erilaisia ​​ominaisuuksia ja mainosmuotoja.

Sen lisäksi, että Hubspot on käyttänyt tavallisia viestejä tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen, se havaitsi, että lähes puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä oli käyttänyt tarinoita tähän tarkoitukseen.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

30. 22 % Instagram-käyttäjistä katsoo brändättyjä tarinoita useammin kuin kerran viikossa

Vaikka käyttäjät näyttävät suosivan henkilökohtaisia ​​Instagram-tarinoita merkkitarinoiden sijaan, he katsovat silti aktiivisesti merkkitarinoita säännöllisesti. Hubspotin mukaan 22 prosenttia Instagram-käyttäjistä katsoo brändättyjä tarinoita vähintään kerran viikossa.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

31. 67 % käyttäjistä on pyyhkäisenyt ylös brändättyjen tarinoiden kohdalla

Pyyhkäiseminen ylös on toiminto, joka käyttäjien on suoritettava, jotta heidät ohjataan mainoksen sisäiseen linkkiin. Tämä voi olla mitä tahansa ostossivulta tai aloitussivulta verkkosivustoon tai YouTube-videoon. Pyyhkäisytoiminto on loistava yrityksille, ja myös käyttäjät näyttävät pitävän siitä.

Hubspot Instagram Engagement Reportin mukaan lähes 70 % kyselyyn vastanneista käyttäjistä on käyttänyt ominaisuutta vuorovaikutuksessa merkkitarinoiden kanssa.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

32. 37 % käyttäjistä on ollut vuorovaikutuksessa brändätyn tarinan kanssa tykkäämällä, kommentoimalla tai jakamalla

Sitoutuminen on avainasemassa markkinoitaessa Instagramissa tai missä tahansa muussa sosiaalisen median alustassa. Yrityksille tarinat näyttävät olevan tehokas tapa lisätä sitoutumista.

Hubspot-raportin mukaan 37 prosenttia käyttäjistä on sitoutunut brändättyyn tarinaan tykkäämällä kommentoimalla tai jakamalla ainakin kerran.

Lähde: Hubspot Instagramin sitoutumisraportti

Infografiikka: 21 Instagram-tilastoa ja faktaa

Olemme tiivistäneet nämä Instagram-tilastot infografiikaksi, jonka voit julkaista blogissasi.

Huomautus: Jos haluat julkaista tämän infografian uudelleen, tallenna infografiikka tietokoneellesi, lataa se blogiisi ja liitä tähän viestiin linkki takaisin.

Instagram-tilastolähteet

Lopulliset ajatukset

Instagram on erittäin hyödyllinen alusta markkinoijille, ja se on myös hauskaa keskivertokäyttäjälle. Toivottavasti nämä 34 Instagram-tilastoa auttoivat sinua oppimaan lisää Instagramista ja kaikesta sen tarjonnasta.

Jos haluat syventää sosiaalisen median tietämystäsi, muista tutustua muihin tilastotietoihimme. Suosittelisin henkilökohtaisesti artikkeleitamme Twitter-tilastoista, Facebook-tilastoista ja LinkedIn-tilastoista.

Lue lisää:

Table of Contents