Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

33 viimeisintä Facebook-tilastoa ja faktaa vuodelta 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 33 viimeisintä Facebook-tilastoa ja faktaa vuodelta 2023

Planeetan suurimpana sosiaalisen median verkostona Facebook on alusta, jonka useimmat meistä ovat jo hyvin tuttuja – mutta kuinka paljon tiedät siitä?

Tässä viestissä jaamme 33 silmiä avaavaa Facebook-tilastoa ja faktaa, jotka kertovat meille enemmän hallitsevasta sosiaalisen median jättiläisestä ja sen hankkimasta yrityksestä (eli Instagram, Messenger ja WhatsApp).

Tämän postauksen loppuun mennessä saat runsaasti hyödyllisiä oivalluksia, jotka voivat auttaa kehittämään sosiaalisen median strategiaasi, lisäämään sitoutumista Facebook-viesteihisi tai tekemään älykkäämpiä sijoituspäätöksiä.

Valmis? Aloitetaan!

Toimittajan suosituimmat valinnat – Facebook-tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme Facebookista:

  • Facebook on maailman kolmanneksi eniten liikennöity verkkosivusto.
  • Facebook on kerännyt 5 miljardia dollaria eri tarkoituksiin varainkeruutoimilla.
  • Keskimääräinen Facebook-käyttäjä napsauttaa 12 mainosta kuukaudessa.

Yleiset Facebook-tilastot

Aloitetaan ensin muutamilla yleisillä Facebook-tilastoilla, jotka kertovat meille enemmän alustan nykytilasta.

1. Facebook on maailman kolmanneksi eniten liikennöity verkkosivusto

Usein sanotaan, että Facebook on kuoleva alusta, joka on niin sanotusti “loppumatkalla”. Tilastot osoittavat kuitenkin toisenlaista todellisuutta. Vastoin yleistä mielipidettä Facebook ei näytä menevän minnekään lähiaikoina ja hallitsee edelleen valtavaa osuutta Internet-liikenteestä.

Samanwebin mukaan Facebook on kolmannella sijalla maailman vierailtuimpien verkkosivustojen luettelossa. Sen voittivat vain Google ja YouTube. Kilpaileva sosiaalinen alusta Twitter sijoittui neljänneksi ja Instagram, toinen Facebookin omistama sosiaalinen sovellus, sijoittui listalla viidenneksi.

Lähde: Samanlainenweb

2. Facebook on ainoa alusta, jota käyttää yli puolet maailman sosiaalisten verkostojen väestöstä

59 % kaikista sosiaalisen median käyttäjistä on Facebookissa, mikä osoittaa, että Facebook hallitsee edelleen sosiaalisen median maailmaa. Tämä on myös lisätodiste siitä, että Facebook on edelleen tärkeä paikka kulttuurimaisemassa.

Lähde: eMarketer

3. Facebook oli vuoden 2020 toiseksi ladatuin sovellus

Facebookilla on maailmanlaajuisesti toiseksi eniten latauksia viime vuonna. Sen voitti vain TikTok, yksi “uudemmista” sosiaalisista alustoista, joka on nähnyt voimakasta kasvua muutaman viime vuoden aikana. Mielenkiintoista on, että kolmanneksi ladatuin sovellus oli toinen Facebookin tytäryhtiö, WhatsApp.

Lähde: Sovellushahmot

4. Yli 200 miljoonaa yritystä käyttää Facebookia

Facebook on pitkään ollut yksi suosituimmista alustoista yrityksille, ja tämä tilasto todistaa sen. Viidennes miljardista yrityksestä käyttää Facebookia yhteydenpitoon asiakkaisiin, kasvattaakseen brändiään, kasvattaakseen liikennettä ja lisätäkseen myyntiä.

Lähde: Facebookin Tietoja-sivu

5. Facebookissa jaetaan päivittäin yli miljardi Tarinaa

Tämä sisältää Tarinat, jotka on jaettu kaikissa kolmessa Facebookin Stories-tuotteessa eri alustoilla. Näitä tuotteita ovat muun muassa Instagram Stories, WhatsApp Status ja Facebook Stories.

Tarinat ovat lyhyitä käyttäjien luomia videoita tai valokuvakokoelmia, jotka katoavat tietyn ajan kuluttua julkaisemisesta, jos et vielä tienneet.

Lähde: Facebookin Tietoja-sivu

6. 500 miljoonaa ihmistä katselee videoita Facebookissa joka päivä

Kuten tämä tilasto osoittaa, Facebookin käyttäjät rakastavat videoiden katselua. Ei siis ihme, että 75 % markkinoijista julkaisee videoita Facebookiin. Se on videomarkkinoinnin suosituin sosiaalisen median alusta; suositumpi jopa kuin YouTube ja Instagram.

Lähde: Facebook Medialle ja Biteablelle

7. Facebook on kerännyt 5 miljardia dollaria eri tarkoituksiin varainkeruutapahtumien kautta

Facebook saa paljon kiinni ja nähdään usein toisena ahneena megayrityksenä. Mutta vaikka en väitäkään, että nämä tunteet olisivat välttämättä väärässä paikassa, tämä tilasto osoittaa, että se voi olla myös hyvää!

Lähde: Facebookin Tietoja-sivu

8. Yli 1,8 miljardia ihmistä käyttää Facebook-ryhmiä

Alustalla on miljoonia Facebook-ryhmiä, joiden kautta ihmiset voivat olla yhteydessä muihin samanhenkisiin henkilöihin ja jakaa ajatuksiaan, tietojaan ja ideoitaan. Myös 70 miljoonaa ryhmien ylläpitäjää ja moderaattoria työskentelee lujasti valvoakseen näitä Facebook-ryhmiä.

Lähde: Facebook-yhteisöt

Facebookin käyttäjätilastot

Seuraavaksi tarkastellaan joitain Facebook-tilastoja, jotka kertovat meille enemmän alustan käyttäjistä.

9. Facebookilla on 1,91 miljardia päivittäistä aktiivista käyttäjää…

Tämä perustuu viimeisimpään Facebook-raporttiin ja näyttää päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrän vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Tämä merkitsee noin 7 prosentin kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä Google Analytics WordPressiin

Se on myös huikea määrä, jonka ympärille on vaikea pukea päätä. Tarkasteltaessa sitä, maapallolla on hieman yli 7,6 miljardia ihmistä. Tämä tarkoittaa, että joka ikinen päivä noin neljännes ihmiskunnasta kirjautuu Facebookiin.

Lähde: Facebookin sijoittajaraportit

10. … ja noin 2,9 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain

Tämä on jälleen kesäkuun 2021 lopussa ja merkitsee 7 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Tämä tekee Facebookista maailman suosituimman sosiaalisen median alustan kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien määrällä.

YouTube on toisella sijalla noin 2,3 miljardilla kuukausittaisella aktiivisella käyttäjällä, ja WhatsApp (toinen Facebookin omistama alusta) on kolmannella noin 2 miljardilla käyttäjällä.

Lähde: Facebook Investor Reports ja Statista6

11. 56% Facebookin käyttäjistä on miehiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan Facebookin yleisö ei heijasta odotettua 50/50 sukupuolijakoa. Näyttää siltä, ​​että miehet suosivat alustaa hieman enemmän kuin naiset. Tämä vaikuttaa yrityksiin ja saattaa viitata siihen, että Facebook sopii paremmin markkinoijille, jotka haluavat kohdistaa ensisijaisesti miesasiakaskuntaan.

Lähde: Tilasto1

12. Facebook on suosituin 25–34-vuotiaiden keskuudessa

31,3 % Facebookin käyttäjäkunnasta kuuluu tähän ikäluokkaan heinäkuussa 2021. 18–24-vuotiaat ovat Facebookin toiseksi suurin ikäryhmä, ja heidän osuus käyttäjäkunnasta on 23,2 %. Tämän jälkeen tulevat 35-44-vuotiaat, 45-54-vuotiaat, 55-64-vuotiaat, 13-17-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat tässä järjestyksessä.

Lähde: Tilasto 2

13. Intiassa on enemmän Facebookin käyttäjiä kuin missään muussa maassa

Facebookin yleisökoko Intiassa on 340 miljoonaa, mikä tekee tästä maasta eniten Facebookin käyttäjiä. USA on toisella sijalla 200 miljoonalla Facebook-käyttäjällä. Yhdysvaltoja seuraavat Indonesia ja Brasilia, joilla molemmilla on yli 100 miljoonaa käyttäjää.

Lähde: Tilasto 3

14. 98,3 % Facebookin käyttäjistä käyttää alustaa mobiilin kautta

Tuotteliaana työpöytäkäyttäjänä taidan jättää minut vähemmistöön. Vain 1,7 % Facebookin käyttäjistä kirjautuu sisään yksinomaan pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella. Loput käyttävät matkapuhelimiaan päästäkseen alustalle. Lopputulos: varmista, että sosiaalisen median sisältösi on optimoitu mobiilikatselua varten ja näyttää hyvältä pienemmällä näytöllä.

Lähde: DataReportal

15. Facebookin mobiilikäyttäjät viettävät alustalla noin 769 minuuttia kuukaudessa

Tämä tekee Facebookista suosituimman mobiilin sosiaalisen median sovelluksen käyttäjien sitoutumisen perusteella. TikTok sijoittui kaukaiselle toiselle sijalle, ja keskimääräinen käyttäjä viettää sovelluksessa noin 498 minuuttia kuukaudessa.

On kuitenkin syytä huomata, että nämä tiedot ovat vuodelta 2019. TikTok on kasvanut nopeasti sen jälkeen, joten on mahdollista, että se on sittemmin sulkenut tämän kuilun.

Lähde: Tilasto 4

Facebook-tilastot markkinoijille ja yrityksille

Seuraavaksi tarkastellaan joitain Facebook-tilastoja, jotka ovat merkityksellisiä markkinoijille ja yrityksille.

16. 93 % markkinoijista maailmanlaajuisesti käyttää Facebookia

Sosiaalisen median markkinoijien maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan ylivoimainen enemmistö (93 %) käyttää Facebookia markkinointikanavana.

Tämä tekee siitä ylivoimaisesti suosituimman sosiaalisen alustan markkinoinnissa. Instagram on jäljessä kaukaisella toisella sijalla, sillä sitä käyttää vain 78 % markkinoijista.

Lähde: Tilasto 5

17. Facebookin mainokset tavoittavat 2,14 miljardin yleisön

Toisin sanoen Facebookin mainosyleisö on yli neljännes maailman kokonaisväestöstä.

Lähde: Hootsuite

18. Keskimääräinen Facebook-käyttäjä napsauttaa 12 mainosta kuukaudessa

Facebookin yleisö näyttää sitoutuvan mainoksiin hyvin moniin muihin alustoihin verrattuna. Vaikka monet ihmiset vierittävät edelleen uutissyötteensä mainoksia, keskivertokäyttäjä napsauttaa silti vähintään yhtä mainosta muutaman päivän välein.

Mielenkiintoista on, että naiset näyttävät olevan vastaanottavaisempia mainoksille kuin miehet, sillä keskimääräinen naiskäyttäjä napsauttaa 15 mainosta kuukaudessa, kun keskimääräinen mieskäyttäjä napsauttaa 10:tä.

Lähde: Hootsuite

19. 78 % yhdysvaltalaisista kuluttajista käyttää Facebookia tuotteiden löytämiseen

Kuten tämä tilasto osoittaa, Facebook ei ole vain paikka katsoa syötteesi meemejä tai olla yhteydessä perheen ja ystävien kanssa. Suurin osa yhdysvaltalaisista on käyttänyt Facebookia ostettavien tuotteiden etsimiseen. Tämä tekee Facebookista johtavan tuotekehitysalustan, jota monet ihmiset käyttävät löytääkseen tietoa ostopäätöksissään.

Lähde: Kleiner Perkins

20. 36 % ihmisistä käyttää Facebookia uutislähteenä

Markkinoijille tämä lopputulos on, että Facebook voi olla loistava paikka jakaa yritysuutisia. Voit esimerkiksi ilmoittaa tuotelanseerauksista tai jakaa lehdistötiedotteita Facebookissa.

🔥 Empfohlen:  Täydellinen opas kuinka tulla menestyväksi yksinyrittäjäksi vuonna 2023

Lähde: Pew Research Center

21. 48,5 % päättäjistä käyttää Facebookia B2B-tutkimukseen

Vain YouTube on suositumpi B2B-tutkimuksessa (50,9 %). Jos olet vastuussa B2B-yrityksen sosiaalisen median markkinoinnista, Facebook voi olla loistava tapa saada viestisi perille kohdeyleisöllesi.

Lähde: Hootsuite

22. Paras aika julkaista Facebookissa on klo 9.00

Silloin ihmiset vain istuvat pöytänsä ääressä aloittaakseen työnsä ja ollakseen verkossa, joten silloin napsautussuhteet ovat korkeimmillaan. Muita suosittuja aikoja ovat klo 11–12 (lounastauot) ja klo 15–16. Torstaista sunnuntaihin ovat parhaita päiviä julkaista Facebookissa.

Lähde: HubSpot1

23. Keskimääräisen Facebook-viestin sitoutumisaste on 0,18 %

Tämä on hyödyllinen vertailukohta markkinoijille, joiden avulla he voivat mitata omaa suorituskykyään. Jos saat korkeamman sitoutumisasteen kuin 0,18 %, sinulla menee hyvin.

Lähde: Hootsuite

24. Keskimääräisen Facebook-videon sitoutumisaste on 0,26 %.

Se on huomattavasti parempi kuin keskimääräinen viestien sitoutumisaste, ja viittaa siihen, että Facebookin käyttäjät napsauttavat, tykkäävät, kommentoivat ja jakavat videoita todennäköisemmin kuin muun tyyppisiä viestejä.

Lähde: Hootsuite

Facebook-tilastot sijoittajille

Siirrytään Facebookin sijoittajatilastoihin. Nämä tilastot perustuvat viimeisimpään (kirjoitushetkellä) Facebook-sijoittajaraporttiin ja kertovat meille lisää yhtiön tuloista ja kuluista.

25. Facebook tuotti yli 29 miljardia dollaria tuloja vuoden 2021 toisella neljänneksellä…

Aivan oikein, 29 miljardia dollaria vain 3 kuukaudessa. Olettaen, että Facebook tuottaa samanlaisia ​​tuloja joka vuosineljännes, tämä olisi 116 miljardin dollarin vuotuinen kokonaistulo.

Tämä voi kuitenkin olla hieman optimistista, sillä Facebook on jo ennustanut, että vuositasolla liikevaihdon kasvu hidastuu vuoden toisella puoliskolla tähän neljännekseen verrattuna.

Lähde: Facebookin sijoittajaraportit

26. …ja tästä yli 28,5 miljardia tuli mainostuloista

Suurin osa Facebookin tuloista tulee mainostajien dollareista. Vain 500 miljoonaa dollaria tuli muista lähteistä. Ilmoitustuottojen kasvu tällä vuosineljänneksellä heijasti mainosten keskihinnan huimaa 47 %:n vuotuista nousua sekä vaatimattomampaa 6 %:n kasvua ilmoitusmyynnin määrässä.

Lähde: Facebookin sijoittajaraportit

27. Facebook käyttää 70–73 miljardia dollaria kuluihin vuonna 2021

Kokonaiskustannusten ja -kulujen vuosikasvu oli noin 31 % viimeisimmän talousraportin tietojen mukaan. Tämä kulujen kasvu on johtunut suurelta osin Facebookin jatkuvista investoinneista kykyihin, infrastruktuuriin ja kuluttajien laitteistokustannuksiin.

Lähde: Facebookin sijoittajaraportit

Facebook Messengerin tilastot

Messenger on Facebookin omistama pikaviestisovellus. Se on sisäänrakennettu Facebook-alustalle ja lanseerattiin jo vuonna 2011. Se on nyt yksi markkinoiden suosituimmista pikaviestipalveluista.

Tässä on joitain Facebook Messenger -tilastoja, jotka kertovat meille enemmän siitä.

28. Noin 1,3 miljardia ihmistä käyttää Facebook Messengeriä

Tämä tarkoittaa, että se ei ole aivan yhtä suosittu kuin kilpaileva viestintäsovellus WhatsApp, jolla on 2 miljardia kuukausittaista aktiivista käyttäjää. WhatsAppin omistaa kuitenkin myös Facebook Inc, mikä tarkoittaa, että emoyhtiö hallitsee edelleen pikaviestimaailmaa.

Lähde: Hootsuite

29. Yli 100 miljardia viestiä jaetaan joka päivä

Tämä on Facebookin Tietoja-sivun mukaan, mutta ei ole selvää, puhuvatko he vain Messengerin kautta lähetetyistä viesteistä. Näyttää todennäköisemmältä, että tämä on Messengerin, WhatsAppin (jonka omistaa Facebook) ja kenties muiden Facebookin tytäryhtiöiden, kuten Instagramin, kautta lähetettyjen viestien kokonaismäärä.

Joka tapauksessa 100 miljardia viestiä on uskomaton luku. Se on noin 13 viestiä jokaiselle maan päällä olevalle ihmiselle joka päivä.

Se on myös yli 5-kertainen SMS-viestien määrä lähetetään maailmanlaajuisesti päivässä, ja se osoittaa, että pikaviestipalvelut ryöstävät nopeasti markkinaosuutta perinteisiltä tekstiviestipalveluntarjoajilta.

Lähde: Facebookin Tietoja-sivu

Aiheeseen liittyvää luettavaa: 30 uusinta tekstiviestimarkkinointitilastoa, faktaa ja trendiä.

30. Messenger mahdollistaa 150 miljoonaa videopuhelua päivittäin

Tämä osoittaa, että Facebook Messenger ei ole vain tekstiviestejä varten. Kuten tämä tilasto osoittaa, se on myös erittäin suosittu videopuhelualusta.

Lähde: Facebook Messenger -uutiset

31. Messengerissä on yli 300 000 aktiivista chatbotia

Chatbotit ovat tekoälypohjaisia ​​keskusteluviestintäsovelluksia, jotka simuloivat keskustelua oikeiden ihmisten kanssa käyttämällä luonnollista kieltä. Toisin sanoen he ovat robotteja, jotka toimivat 24/7 asiakaspalveluagentteina ja puhuvat asiakkaillesi.

🔥 Empfohlen:  10 yllättävää ja mielenkiintoista faktaa Walmartista, joita ihmiset eivät tiedä

Chatbottien hieno puoli on, että niiden avulla voit olla vuorovaikutuksessa useiden asiakkaiden kanssa ja vastata useimpiin kyselyihin laajassa mittakaavassa ilman, että tarvitset lisää asiakastukihenkilöstöä. Chatbotit voivat käyttää automaattisia komentosarjoja vastatakseen yleisiin kysymyksiin ja lähettää vain monimutkaisemmat kyselyt asiakaspalveluagenteillesi.

Yritykset ovat ottaneet nopeasti käyttöön chatbot-teknologian, erityisesti Messengerissä, jossa on käytössä yli 300 000 chatbotia.

Lähde: Forbes

32. Messengerin aukioloprosentti on 80 %…

Tämä perustuu erittäin pieneen, erityiseen Hubspotin tutkimukseen, joten se ei välttämättä heijasta keskimääräistä avointa määrää kaikkialla. Se on kuitenkin parasta dataa, joka meidän on poistettava.

Hubspot-tutkimuksessa he lähettivät kampanjatarjouksia yleisölleen sekä messengerin että sähköpostin kautta. Messenger-lähetykset avattiin 80 % ajasta, kun taas sähköpostiviestit avattiin vain 33 % ajasta. Toisin sanoen lähettiläillä oli 242 % suurempi avausprosentti.

Lähde: Hubspot 2

Jos haluat oppia lisää, muista tutustua Facebook Messengerin tilastoihin liittyvään artikkeliimme.

33. …ja napsautussuhde 13 %

Tämä on jälleen samasta pienestä Hubspot-tutkimuksesta. Messenger-lähetyksiä avattiin 13 % ajasta, kun taas sähköpostit vain 2,1 % ajasta. Tämä tarkoittaa, että Messenger loi yli 6x napsautussuhteen. Jos haluat maksimoida napsautussuhteesi, harkitse Messengerin priorisoimista viestintävälineenä

Lähde: Hubspot 2

Facebookin tilastolähteet

Lopulliset ajatukset

Siinä se on – 33 viimeisintä Facebook-tilastoa ja faktaa tämän vuoden sosiaalisen strategiasi tueksi. Toivomme, että niistä on sinulle hyötyä!

Oletko kiinnostunut näkemään, miten Facebook vertautuu muihin suosittuihin sosiaalisiin alustoihin? Jos näin on, muista tarkistaa 28 viimeisimmän sosiaalisen median tilastomme.

Haluatko lisää tilastoja? Tutustu näihin artikkeleihin:

Table of Contents