Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

34 haastattelukysymystä yrityksen omistajalle

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 34 haastattelukysymystä yrityksen omistajalle

Joskus sinulla on mahdollisuus vastata haastattelukysymyksiin pienyrityksen omistajana.

Haastattelukysymykset vaihtelevat sen mukaan, mistä sinua haastatellaan. Haastattelutyypistä riippumatta tarjoamme luettelon kysymyksistä, jotka auttavat sinua vastaamaan.

Kysymysluettelo jakautuu tyypillisesti kuuteen luokkaan, mukaan lukien:

 1. Yrityksen synty
 2. Prosessit ja haasteet käynnistysvaiheessa
 3. Toimintakysymyksiä
 4. Taloudellisia kysymyksiä
 5. Markkinointikysymyksiä
 6. Hauskoja kysymyksiä

Aloitamme keskustelemalla joistakin erilaisista haastattelutyypeistä, joita saatat käydä pienyrityksen omistajana, ja sitten käsittelemme kysymyksiä. Jatka lukemista saadaksesi selville, mihin kysymyksiin sinun on ehkä vastattava yrityksen omistajana.

Haastattelutyypit, joita saatat käydä pienyritysten omistajien kanssa

Monet yrittäjät vastaavat mielellään erilaisiin aiheisiin liittyviin kysymyksiin. Jokainen yrittäjä on erilainen, joten sinun pitäisi luultavasti tehdä vähän tutkimusta ennen kuin otat heihin yhteyttä.

Tyypillisiä haastattelutyyppejä, joita pienyrityksen omistaja saattaa suorittaa, ovat:

 • Palkkahaastattelut (H)
 • Aiheasiantuntijahaastattelut (SME)
 • Yrityssijoitushaastattelut (BI)
 • Yritysprofiilin haastattelut (CP)

Kun pääsen kysymysluetteloon, käytän kirjaimia (H, SME, BI, CP) osoittamaan, minkä tyyppisiä haastatteluja kysymys on sopiva sisällyttää haastatteluun. Keskustellaan jokaisesta neljästä haastattelusta.

Palkkahaastattelut (H)

Palkkaushaastattelukysymysten tulisi keskittyä ensisijaisesti yrityksen toimintaan. Näitä ovat kysymykset keskeisistä taidoista, vastuista, yrityskulttuurista ja työehdoista.

Työnhakijana hyvä kysymyslista osoittaa, että et ole vain etsimässä työtä, vaan olet kiinnostunut siitä, miten yrityksen tavoitteet ovat linjassa sinun tavoitteidesi kanssa.

Yrityksen omistajana tai vuokrauspäällikkönä sinun tulee olla valmis vastaamaan näihin kysymyksiin rehellisesti. Yksi haastavimmista keskusteluista tulee olemaan kovia keskusteluja, kun niitä tulee esiin.

Kysymyksiä yrittäjiltä koronaviruksen aikana

Kukaan ei halua puhua covidista, mutta se on tärkeää. Jokainen haluaa olla paikassa, jossa heitä arvostetaan, ja covidiin liittyy monenlaisia ​​mentaliteetteja.

Meidän ei tarvitse olla poliittinen täällä, mutta pitääkö työntekijä työskentelystä paikassa, jossa hän on ainoa, joka ottaa Covidin vakavasti?

Haastattelun aikana voi tulla kysymyksiä, kuten:

 1. “Mitä käytätte henkilösuojaimiin liittyen Covidiin?”

tai

2. “Jos jollakulla työpaikalla diagnosoidaan Covid, mitä meidän pitäisi odottaa tapahtuvan?”

Varoitan, että yritykset omaksuvat kolme kantaa tässä:

 • Super varovainen. (Minulla on ystävä, joka on ollut karanteenissa 8 kertaa Covidin alkamisen jälkeen mahdollisen altistumisen vuoksi.)
 • Noudata paikallisia suosituksia (yleisin)
 • Paikalliset suositukset räikeästi piittaamatta (minulla on toinen ystävä, jolla on ollut 6 henkilöä “keuhkokuumeen” kanssa viimeisen kuukauden aikana ja kaikki jatkoivat työskentelyä sairaana.)

Yrittäjänä ole rehellinen. Kerro heille, kuinka käsittelet niitä ja jatka eteenpäin.

Jos olet mahdollisesti palkattava ja olet samaa mieltä vastauksesta, osoita aitoa samaa mieltä yrityksen omistajan kanssa. Jos et ole samaa mieltä, on melko helppoa sanoa, että olet eri mieltä. Jos olet omahyväinen. Älä kysy Covidista. Se on herkkä aihe.

Aiheasiantuntijahaastattelut (SME)

Kun pienyritysten omistajia haastatellaan aiheen asiantuntijoina, haastattelukysymykset keskittyvät yleensä tiettyyn aiheeseen.

Esimerkiksi, kun haastattelimme Paul Akersia, meillä oli tapana keskittyä aiheisiin, joihin liittyy kevyttä tuotantoa ja liiketoiminnan kasvua, koska hän on tunnustettu aiheasiantuntija.

Katso Paulin haastattelut, jos haluat hyvää tietoa lean-käytännöistä ja liiketoiminnan kasvusta.

Näiden haastattelujen kysymykset voivat kattaa kaikki kuusi kysymystyyppiä, jotka on esitettävä yrityksen omistajalle, mutta varmista, että kysymykset liittyvät aiheeseen.

Esimerkiksi kysymys siitä, kuinka paljon yritys tienaa, ei olisi välttämätön haastattelussa työntekijöiden elämänlaadun parantamisesta.

Usein näet yritysten omistajien tai toimitusjohtajien televisiossa vastaamassa haastatteluihin toimialaansa tai markkinaosuuttaan koskeviin kysymyksiin.

Tämäntyyppiset haastattelut voivat olla erittäin hyödyllisiä paljastamalla yrityksesi uusille asiakkaille, jotka eivät edes tienneet yrityksen olemassaolosta.

Yrityssijoitushaastattelut (BI)

Hyvät kysymykset pienyritysten omistajille heidän harkitessaan sijoittamista niihin keskittyvät voimakkaasti liiketoimintaan, talouteen, markkinointiin ja strategiaan.

Nämä ovat asioita, jotka ohjaavat menestystä. Yrityksen omistajana varmista, että olet valmis niihin.

Olipa haastattelu sitten pankin, mahdollisen kumppanuuden tai pienyritykseen sijoittamista harkitsevien perheenjäsenten kanssa, kysymykset keskittyvät voimakkaasti siihen, sijoitetaanko rahat kannattavaan yritykseen.

Ennen kuin lähdet johonkin näistä haastatteluista, sinulla on parempi olla jo kirjallinen liiketoimintasuunnitelma. Sinun on varmistettava, että se on päivitetty ja että olet mukava keskustella suunnitelmasta hyvin yksityiskohtaisesti.

Jos sinulla ei vielä ole liiketoimintasuunnitelmaa, tutustu blogiimme Liiketoimintasuunnitelman kirjoittaminen ja luo omasi noudattamalla ohjeita.

Yritysprofiilin haastattelut (CP)

Yritysprofiilihaastatteluissa keskitytään enimmäkseen tuomaan esiin mitä yritys tekee.

Näissä haastatteluissa keskitytään enemmän heidän palveluihinsa, tuotteisiinsa, toimintaansa ja siihen, mikä erottaa yrityksen kilpailijoistaan.

Tämän tyyppisissä haastatteluissa on yleensä helppo vastata kysymyksiin, jotta pienyritys saadaan parhaaseen mahdolliseen valoon.

🔥 Empfohlen:  Kuinka Splunk voi pelastaa yrityksen tekoälyn päivän

UpFlipillä on tapana sisällyttää kysymyksiä kaikista luokista, koska se auttaa pienyritysten omistajia ymmärtämään paremmin kunkin toimialan toimintaa. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Monet yrittäjät vastaavat inspiraatiotaan koskeviin kysymyksiin

Yrityksen omistajana voit odottaa useimmissa haastatteluissa kysymyksiä siitä, kuinka aloitit yrityksesi.

Sinun pitäisi odottaa, että nämä haastattelukysymykset tulevat haastattelun alussa, koska ne ovat helppoja kysymyksiä, jotka auttavat ihmisiä tuntemaan sinut.

Katsotaanpa joitain hyviä haastattelukysymyksiä pienyritysten omistajille.

3. Mitä teit ennen aloittamista (lisää yrityksen nimi)? (SME, BI, CP)

Tämä kysymys on taustahistorian saamiseksi. Se on tilaisuus kertoa matkasi tarina ennen yrityksen perustamista.

Ehkä olit liittyvällä alalla, ja ehkä et. Tärkeintä on olla rehellinen ja suhteellinen.

Olen innoissani kuullessani kaikista uusista yrityksistä, jotka aloitettiin, koska ihmisiä irtisanottiin pandemian aikana ja he käyttivät aikaa ja anteliasta työttömyyttä yrityksen perustamiseen.

Jos olet yksi näistä ihmisistä, ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme tarinasi.

4. Miten sait idean (lisää yrityksen nimi)? (H, pk-yritys, BI, CP)

Tämä on yleensä yksi ensimmäisistä yritystä koskevista haastattelukysymyksistä.

Haastattelija etsii hetkeä, jossa voit kertoa taustaa historiastasi ja olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiisi, työntekijöihisi tai sijoittajiisi. Tee kaupasta kiinnostava, mutta nopea.

Näin vastaisin siihen:

Minulla oli paljon töitä ennen insinööritutkinnon ja MBA:n hankkimista. Tiesin, että rakastan oppimista ja tarinoiden kertomista, joten päätin kokeilla yritystutkimusta ja olen kirjoittanut blogia siitä lähtien. Olen työskennellyt itselleni 3 kertaa pidempään kuin koskaan työnantajalle, ja rakastan jokaista minuuttia.

Se on nopea vastaus, mutta selittää paljon siitä, kuka olen ja mistä olen kiinnostunut. Muista harjoitella vastauksiasi, jotta haastattelusi onnistuu. Mikään ei ole niin noloa kuin lavapelo, koska et ollut valmistautunut.

Kysymyksiä yrityksen perustamisesta ja prosessista yrityksen omistajalle

Yrityksen perustamisvaihe on ajanjakso, jolloin yrityksen omistaja on tekemässä ideaa yritykseksi.

Tässä osiossa olevien kysymysten tulisi koskea liiketoimintasuunnitelmaa, yrityksen sijainnin valintaa, käynnistyskustannuksia, rahoitusresursseja, tuotteen luomista, toimittajien valintaa ja tietokonejärjestelmiä.

Katsotaanpa hyviä kysymyksiä yrittäjille startup-vaiheessa.

5. Onko sinulla liiketoimintasuunnitelma? (BI, CP)

Upflipissa kysymme jokaiselta yrityksen omistajalta tämän kysymyksen saadaksemme selville, mikä ohjaa heidän päätöksentekoprosessiaan. Joillakin on yksityiskohtainen liiketoimintasuunnitelma, kun taas toiset seuraavat saavutuksiaan tarkistuslistan avulla.

Pidä liiketoimintasuunnitelmasi valmiina, jos keskustelet sijoittajien kanssa. Tarvitset asiakirjat, olipa kyseessä pankki, perheenjäsenet tai mahdollinen kumppanuus.

Ellet ole tunnettu asiantuntemuksestasi markkinoilla, pienyritysten on todistettava ymmärtävänsä alaa, ennen kuin joku suostuu käyttämään kovalla työllä ansaittua rahaa sijoittaakseen sinuun.

6. Aloititko yrityksen yksityisyrityksenä, yrityksenä tai LLC:nä? (BI, CP)

Useimmiten emme sisällytä tätä videohaastatteluihimme, koska yleisin vastaus on LLC. LLC luo erillisen kokonaisuuden, joka suojaa omaisuuttasi.

Vastauksen tietäminen voi antaa käsityksen lähestymistavoista, joita ihmiset käyttävät tarjotakseen palvelujaan.

Esimerkiksi yrityksellä on paljon tiukemmat vaatimukset kuin LLC:illä ja yksityisillä yrityksillä. Ole valmis selittämään, miksi valitsit valitsemasi vaihtoehdon, jos vastaus on erilainen kuin LLC.

7. Mitkä olivat käynnistyskustannukset? (SME, BI, CP)

Aloituskustannuksia koskevat kysymykset tulisi sisällyttää useimpiin yritysten omistajien haastattelukysymyksiin.

Se auttaa sijoittajia ymmärtämään, kuinka paljon olet sijoittanut yritykseen, ja auttaa muita ymmärtämään yrityksen perustamisen kustannukset.

Valmistaudu dokumentoimaan, mihin rahat on käytetty, kun haastattelukysymykset tulevat mahdolliselta sijoittajalta.

Yritysprofiileissa tämä kysymys yleensä sisällytetään esitettävään kysymysluetteloon.

8. Seurantakysymyksiä yrittäjiltä – Voitko eritellä kustannukset meille?

Upflip pyytää yleensä erittelyä aloituskustannuksista puhuessaan yritysten omistajille tarjotakseen asiakkaillemme kohtuullisia odotuksia.

9. Toinen seuranta: Miten valtion määräykset ja käynnistyskustannukset muodostavat esteen alallesi pääsylle?

Aiheasiantuntijan on ehkä vastattava tällaisiin kysymyksiin puhuessaan televisiossa tai viranomaisille valtion säädösten kustannuksista.

Esimerkiksi Las Vegasissa lisenssin saaminen alueen kaikille neljälle toimilupapiirille voi olla huomattavasti kalliimpaa kuin lisenssin saaminen muissa paikoissa vain yhden lupatoimiston kautta.

10. Miten rahoitit pienyrityksesi? (H, pk-yritys, BI, CP)

Yrityksen omistajan tulee olla valmis puhumaan yrityksen rahoituksesta kaikenlaisissa haastatteluissa. Miten yrittäjä sai resurssit yritykseen, voi kertoa ihmisille paljon heidän kokemuksestaan ​​ja yrityksen tulevaisuudesta.

Yrityksen omistaja, joka perusti yrityksen perinnöllisesti, ei välttämättä ymmärrä, kuinka paljon aikaa heidän tavoitteidensa saavuttamiseen kuluu, koska yrittäjät, jotka viettävät työaikaa toisessa työssään tekemässä samaa työtä.

Sijoittajat ovat erityisen kiinnostuneita rahoituksesta. Seuraavat kysymykset yrittäjille ovat:

11. Onko sinulla muita yritysvelkoja? Mitä ne ovat?

12. Mihin pyytämäsi rahoitus käytetään?

Palkkahaastattelussa en odottaisi mahdollisten työntekijöiden kysyvän tätä kysymystä, ellei yrityksen elinkelpoisuudesta ole vilpitöntä huolta.

🔥 Empfohlen:  8 vinkkiä rentoon tyylikkääseen tyyliin millä tahansa budjetilla!

Jos esimerkiksi pyydät työntekijöitä työskentelemään vain osakepääoman hyväksi, tämä kysymys olisi järkevää kysyä yrityksen omistajalta.

Jos keskustelet tästä kysymyksestä aiheen asiantuntijana, tämä on loistava tilaisuus keskustella luovista tavoista rahoittaa yritystä.

13. Mitä haasteita kohtasit luodessasi tuotettasi? (SME, BI, CP)

Niiden, jotka luovat uuden tuotteen, sinun tulee olla valmis vastaamaan tähän kysymykseen. Se on yksi niistä kysymyksistä, joihin useimmat eivät osaa vastata.

Useimmat ihmiset eivät ole koskaan luoneet uutta tuotetta, eikä heillä ole aavistustakaan siitä, miten aloittaa.

Jos kohtasit skenaarion, jossa sinulla ei ollut aavistustakaan, mistä aloittaa, muista kunnioittaa sitä vastauksissasi.

Lukijat tai katsojat arvostavat esimerkkiä henkilöstä, joka siirtyi tietämättömästä tavoitteensa saavuttamisesta menestystarinaksi.

Minusta Jason Hernandezin haastattelu oli loistava tarina tuotteen luomisesta. Tarkista se alta.

14. Miten valitset toimittajat yrityksille? (H, pk-yritys, BI, CP)

Samalla kun on entistä helpompaa löytää resursseja toimittajista ja palveluista helpottamaan yrityksen perustamista, monet ihmiset, jotka ovat työskennelleet vain muissa yrityksissä, eivät tunne yrityksen perustamiseen tarvittavia resursseja.

Monet tuotteet ostetaan jälleenmyyjien kautta valmistajan sijaan.

Jos olet joskus yrittänyt tarjota palveluita yritykselle tai hallitukselle, tiedät, että niillä on erityisiä vaatimuksia palveluntarjoajilleen.

15. Jatkokysymys: Kun olet valinnut toimittajan, kuinka voit varmistaa, että se toimii näiden standardien mukaisesti?

Voit erottua pienyrityksenä, kun sinulla on samanlaiset standardit alihankkijoiden arvioinnissa.

Jos sinulla on standardeja, muista näyttää ne haastattelijoillesi, mahdollisille sijoittajillesi ja jopa asiakkaillesi, jos he kysyvät niistä.

Yrittäjiltä kysyttävät laitteet tietokonejärjestelmistä (pk, CP)

Kun harkitset haastattelukysymyksiä yritysten omistajille, kysy tietokoneista, laitteista ja ohjelmistoista, joita he käyttävät liiketoimintansa tukemiseen.

Jotkut yritykseltä kysyttävät kysymykset ovat:

17. Mitä ohjelmistoja käytät varastosi ja myynnin seuraamiseen?

18. Mikä on yrityksesi kannattavin laite?

19. Mistä on parhaat paikat ostaa laitteita?

20. Mitä ohjelmistoja et voi elää ilman?

Nämä ovat joitain parhaista laitteisiin liittyvistä kysymyksistä, joita yrittäjiltä kysyä heidän yrityksestään. Jatka lukemista, jos haluat kysyä yrityksen omistajalta toimintaa koskevia kysymyksiä.

Toimintakysymyksiä yritykselle heidän liiketoiminnastaan

Toiminta keskittyy esimerkiksi siihen, kuinka monta työntekijää yritys tarvitsee, kuinka tunnistaa huippuasiakkaat, miten erottua kilpailijoista markkinoilla ja miten jakaa vastuut tiimin kesken.

Tässä on joitain haastattelukysymyksiä, joita yrittäjiltä voi kysyä yrityksensä johtamisesta.

21. Miltä normaali päivä yrityksessäsi näyttää? (H, CP)

Työntekijät, huomio! Tämä on yksi parhaista kysymyksistä, jotka kannattaa kysyä yrityksen omistajalta ennen kuin hän alkaa työskennellä hänelle.

Tähän on vastattava haastattelun aikana varmistaaksesi, että yritys sopii hyvin elämääsi. Yrityksen kanssa on vaikea löytää menestystä, jos et voi työskennellä silloin, kun he todella tarvitsevat sinua.

Tämä kysymys auttaa myös alan yrityksen ostamista harkitsevia ihmisiä päättämään, onko se oikea yritys heille. Lisätietoja yrityksen ostamisesta löydät blogistamme Kuinka ostaa yritys.

22. Miten hoidat asiakassuhteita? (H, BI, CP)

Asiakassuhteiden hoitamisesta kysyminen on loistava tapa ymmärtää pienyrityksen omistajaa.

Asiakassuhteita koskevat haastattelukysymykset ja vastaukset auttavat ihmisiä saamaan käsityksen siitä, miten yritys on vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa.

Jos yrityksen omistajalla on asiakassuhteen hallintatyökalu, sen avulla voidaan seurata myyntiä, voittomarginaaleja ja sitä, mitkä kaupat yleensä houkuttelevat jokaista asiakasta eniten.

Ilman sitä jokainen suhde on laillisesti henkilön omistuksessa, toisin kuin yritys

Jos haluat myydä yrityksesi tulevaisuudessa, varmista, että hankit CRM-asetukset mahdollisimman pian.

Salesforce ja HubSpot ovat suosittuja CRM-järjestelmiä. Se auttaa luomaan arvoa, joka voidaan siirtää seuraavalle omistajalle, kun päätät lunastaa yrityksesi.

23. Miten delegoit tehtäviä? (H, pk, CP)

Menestys on usein etu, joka tulee, kun luotat muihin hoitamaan osia liiketoiminnasta, josta tiedät vähemmän. Esimerkiksi 20-vuotiaat ihmiset ovat paljon parempia sosiaalisen median markkinoinnissa kuin joku 60-vuotias.

Tiedä, missä olet hyvä ja delegoi loput.

Varmista, että sinulla on strategia asiakkaiden ja liiketoimintaprosessien tukemiseksi.

Yrityksen omistajana ole valmis määrittämään, mikä tuottaa eniten arvoa, ja keskity näihin toimintoihin.

Jokainen voi seurata myyntiprosessejasi, jos annat heille hyvän esimerkin siitä, kuinka palvella asiakkaita. Valmistaudu vastaamaan delegointitapaa koskeviin kysymyksiin. Se voi auttaa ihmisiä suunnattomasti.

Taloudellisia kysymyksiä yrityksen omistajalta (BI)

Yrityksen omistajan kanssa on niin monia taloudellisia kysymyksiä keskusteltavana, että loimme kokonaisen blogin talousasioista.

🔥 Empfohlen:  Catherine Black 10 kielioppivirhettä yrityksen omistajana. Lue artikkeli

Valmistaudu paremmin talouskysymyksiin lukemalla blogimme Net Working Capital.

Sinun on vastattava näihin kysymyksiin enimmäkseen sijoittajille. Kysymykset tulevat olemaan tällaisia:

24. Mikä oli viime vuoden nettotulos?

25. Mikä oli kassavirtasi muutos viimeisellä vuosineljänneksellä?

26. Mikä oli myynnin vuosikasvu?

27. Onko sinulla tarpeeksi rahaa toiminnan jatkamiseen ja lisävelkojen hoitamiseen?

Lisätietoja taloudellisiin kysymyksiin vastaamisesta on Investopediassa. Ne ovat yksi suosikkirahoistani.

Markkinointikysymyksiä, joita sinulta voidaan kysyä yrityksen omistajana

Markkinointikysymysten tulisi keskittyä siihen, kuinka löytää asiakkaita.

Viime vuosina suurin osa markkinoinnista on keskittynyt digitaaliseen markkinointiin, koska se toimii suljetussa ketjussa.

Tämä tarkoittaa, että voit seurata asiakkaiden tavoittamisen onnistumista ja määrittää tarkasti, mikä kanava ja markkinointikampanja tuottaa eniten voittoa.

28. Mitkä sosiaalisen median kanavat saavat parhaat tulokset?

29. Mitkä ovat suosikkimarkkinointityökalusi?

30. Kuinka monta prosenttia tuloistasi käytät markkinointiin?

31. Mitä ainutlaatuisia markkinointistrategioita käytät tulosten saavuttamiseen?

Hauskoja kysymyksiä yritysten omistajille

Haastattelijana kaikkien kysymysten ei tarvitse olla vakavia. Jos haastattelet yrityksen omistajaa, ole valmis esittämään hauskoja kysymyksiä. Tässä on joitain hauskoja ja oivaltavia kysymyksiä, joita tyypillisesti esitetään haastatteluissa:

32. Mitkä ovat suosikkikirjasi?

33. Ketkä ovat suosikkiyrittäjiäsi, joita seuraat?

34. Mitkä ovat tänään sellaisia ​​liiketoimintamahdollisuuksia, joihin toivoisit jonkun puuttuvan?

Varmista vain, että keskityt eettisiin kysymyksiin, joita esität yrityksen omistajalle. Et halua kysyä heiltä kysymyksiä, jotka pilaisisivat heidän uransa.

Yrityksen omistajana, jos joku kysyy sinulta kysymyksen, joka voi aiheuttaa ongelmia, älä loukkaannu. Naura sille ja kieltäydy kohteliaasti vastaamasta.

Olitpa haastattelija, yrityksen omistaja tai vain utelias henkilö, maailma tarjoaa niin monia mahdollisuuksia oppia muilta ihmisiltä. Kun näet jonkun tarjoavan palvelua, jota arvostat, kerro siitä hänelle ja kysy itseltäsi: “Kuinka voin soveltaa tätä markkinoillani?

Tilaa postituslistamme saadaksesi lisää upeita artikkeleita ja videoita siitä, kuinka kaltaiset yrittäjät löytävät tapoja tehdä voittoa tekemällä sitä, mitä he rakastavat.

Jakaminen on välittämistä!

Table of Contents