Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

35 kirjoitusvinkkiä kirjoittamisen parantamiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 35 kirjoitusvinkkiä kirjoittamisen parantamiseksi

Kirjoititpa sitten yksityiseen päiväkirjaasi tai verkkosivustollesi, tässä luetellut vinkit voivat auttaa parantamaan kykyäsi luoda sisältöä ja muuttaa kirjoitustasi hyvästä upeaksi.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

1. Kirjoita joka päivä

Päivittäinen kirjoittaminen kehittää taitojasi ja hioa kykyäsi luoda kieliopillisesti oikeita ja mukaansatempaavia lauseita.

2. Käytä aktiivista ääntä

Aktiivinen ääni on kiinnostavampaa kuin passiivinen ääni. Mieti, kuinka “äitini leipoi kakun” on parempi kuin “äitini leipoma kakun”.

3. Ole ahkera lukija

Lue laajasti kasvattaaksesi sanavarastoasi ja parantaaksesi ymmärrystäsi eri kirjoitustyyleistä. Kokeile eri genrejä ja kirjailijoita.

4. Ole selkeä ja ytimekäs

Käytä selkeää ja tiivistä kieltä viestiäsi tehokkaasti. Vältä ylimääräistä kielenkäyttöä täyteaineena ja kukkakieltä, joka peittää viestisi.

5. Vaihtele lauserakennetta

Muuta lauseesi rakennetta. Tämä tekee kirjoittamisestasi kiinnostavampaa lukijalle.

6. Vältä liikaa käytettyjä sanoja

Vältä kliseiden ja liiallisten lauseiden käyttöä. Yritä keksiä ainutlaatuisia tapoja kuvailla sitä, mitä yrität sanoa.

7. Ole kuvaava

Käytä kuvailevaa kieltä auttaaksesi lukijaasi näkemään sanasi mielessään. Tämä tekee kirjoittamastasi lukijalle mieleenpainuvamman.

8. Käytä vertauksia

Integroi vertauksia ja metaforia kirjoitukseesi aina, kun se on järkevää. Tämä tekee kirjoituksestasi lukijalle läheisempää.

9. Käytä vahvoja toimintasanoja

Yritä käyttää vahvoja verbejä heikkojen verbien sijaan. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisit “kävely”, sano “saunter”. Sen sijaan, että sanoisit “hanki”, sano “hanki”.

10. Vältä ammattislangia

Vältä käyttämästä termejä, jotka ovat vain tietyn lukijaryhmän tiedossa. Jargoni ja tekniset termit voivat tehdä kirjoituksistasi ulottumattomissa niille, jotka eivät ole “tietäneet”.

11. Käytä siirtymäsanoja

Käytä siirtymäsanoja auttaaksesi lukijaasi opastamaan ideasta toiseen. Siirtymäsanoja ovat “Kuitenkin”, “Siksi” ja paljon muuta.

12. Käytä otsikoita

Otsikoiden ja alaotsikoiden käyttö auttaa järjestämään teoksesi ja tekemään siitä vähemmän ylivoimaisen lukijan silmissä.

🔥 Empfohlen:  Upnourish – ravitsevan aterian korvaaminen pysyäksesi vaivattomasti terveenä

13. Käytä Bullet Points -merkkejä

Käytä luettelokohtia ja numeroituja kohtia listataksesi toisiinsa liittyviä kohteita, jotta voit hajottaa pitkiä kohtia ja antaa lukijasi skannata kappaleesi nopeasti.

14. Harkitse yleisöäsi

Tiedä aina, kuka yleisösi on, jotta voit kirjoittaa heidän näkökulmastaan ​​käyttämällä kieltä ja tyyliä, jota he ymmärtävät helposti.

15. Älä käytä liikaa huutomerkkejä

Vältä pippuria artikkelissasi huutomerkeillä tai sanoilla, jotka on kirjoitettu tarpeettomasti isoilla kirjaimilla. Jos kirjoitat artikkelisi hyvin, sinun ei tarvitse kiinnittää huomiota tiettyihin sanoihin huutomerkeillä ja isoilla sanoilla.

16. Käytä kursiivia ja lihavoitua säästeliäästi

Älä käytä liikaa kursiivia ja lihavoitua muotoilua. Mitä enemmän käytät niitä, sitä vähemmän painotat tärkeitä kohtia artikkelissasi.

17. Integroi lainaukset

Tarvittaessa lainaukset viranomaislähteistä voivat auttaa tukemaan artikkelissasi esittämiäsi argumentteja.

18. Sisällytä tiedot

Riippuen kirjoituksestasi, tietojen ja tilastojen sisällyttäminen voi auttaa tukemaan väitteitäsi.

19. Ole johdonmukainen sävyn kanssa

Käytä johdonmukaista sävyä koko artikkelissasi, jotta et hämmennä lukijaasi. Jos esimerkiksi haluat käyttää huumoria, sen tulee olla kauttaaltaan humoristinen kappale.

20. Käytä Anekdootteja

Integroi anekdootteja kirjoitukseesi tarvittaessa. Tämä voi auttaa lisäämään kiinnostusta kirjoitukseesi ja muodostamaan paremman yhteyden lukijaasi.

21. Tarkista ja muokkaa

Ennen kuin katsot artikkelin valmiiksi, lue se huolellisesti läpi ja tarkista, onko siinä tarvittavia parannuksia tai muokkauksia.

22. Älä käytä liikaa adjektiiveja

Adjektiivien ja adverbien liiallinen käyttö voi antaa kirjoituksellesi amatöörisen sävyn, joka saa vaikutelman siltä, ​​että et pysty kuvaamaan asioita ilman adjektiiveja.

23. Ole yksityiskohtainen

Käytä kirjoituksessasi tarkkoja yksityiskohtia aina kun mahdollista. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisit “auto ajoi tielle”, sano: “Pontiac ajoi Wilson Avenuella”.

24. Käytä esimerkkejä

Sisällytä esimerkkejä havainnollistaaksesi huomioita, jotka haluat tehdä, ja tehdäksesi teoksestasi lukijalle läheisemmän.

🔥 Empfohlen:  7 strategiaa verkkokauppasi toimituksen parantamiseksi

25. Vältä karsintoja

Liian monien tarkenteiden, kuten “erittäin”, “todella” ja vastaavien sanojen käyttäminen heikentää kirjoittamistasi ja voi saada lukijasi menemään kiinnostuksensa.

26. Opi kielioppi

Vietä aikaa oikean kieliopin ja välimerkkien oppimiseen. Älä luota voimakkaasti ulkopuolisiin ohjelmistoihin tai sovelluksiin, jotka lupaavat parantaa kirjoittamistasi. Jos et opi itse kielioppia ja välimerkkejä, sinusta ei koskaan tule parempaa kirjoittajaa.

27. Varusta itsesi oikeilla työkaluilla

Kirjoittajana on olemassa tiettyjä työkaluja, joita tarvitset tehdäksesi työsi hyvin. Sijoita itseesi ja hanki itsellesi oikeat työkalut.

28. Vältä toistoa

Vaihtele artikkelissa käyttämiäsi sanoja. Vältä toistuvan kielen käyttöä. Käytä sen sijaan synonyymejä eri sanoille koko teoksessa, jotta lukijasi kiinnostaisi.

29. Säädä kirjoitustilaasi

Kokeile eri näyttökokoja, fontteja ja kirjasinkokoja. Saatat huomata, että kirjoitat mukavammin eri fontilla tai koolla. Säädä kirjoitustilaa sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

30. Pidä taukoja

Kun aivot väsyvät, on vaikeampaa olla paras mahdollinen kirjoittaja. Pidä ajoittain taukoja kirjoittamisessasi ja poistu sivulta virkistääksesi aivosi.

32. Tarkista esittely

Kun kirjoitat jotain asiakkaalle, varmista, että luet huolellisesti sisältöselosteen, jotta voit toimittaa juuri sen, mitä hän pyysi, mukaan lukien kaikki hänen pyytämänsä tiedot.

33. Opi SEO

Verkkoartikkelit vaativat melkein aina SEO:n. Opi SEO:n perusteet, jotta voit olla arvokkaampi resurssi kirjoitusasiakkaillesi.

34. Kokeile tyylejä

Ulosteet erilaisilla kirjoitustyyleillä. Kuten mikä tahansa, on mahdollista jäädä jumiin kirjoittamisen kanssa.

35. Ulkoista

Tiedä milloin ulkoistaa kirjoittamisesi. Harvalla ihmisellä on aikaa pyörittää yritystä ja tehdä kaikkea siihen liittyvää kirjoittamista. Ulkoista asiantuntijoille varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen kirjoittamisen.

Jos haluat käyttää vähemmän aikaa itse kirjoittamiseen, jotta voit käyttää arvokasta aikaasi muihin yrityksesi osa-alueisiin, hyödynnä ilmainen kokeiluversio WriterAccessissajossa voit käyttää tuhansia ammattikirjoittajia.

Table of Contents

🔥 Empfohlen:  Missä myydä koruja verkossa tai lähellä minua