Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

4 blogityyppiä, jotka menestyvät eri toimialoilla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 4 blogityyppiä, jotka menestyvät eri toimialoilla

Nykyään on käytännössä mahdotonta selata Internetiä törmäämättä erilaisiin blogeihin. Vuodesta 2023 lähtien niitä on yli 600 miljoonaa blogia verkossajoista suurin osa tuottaa sisältöä päivittäin tai viikoittain.

Itse asiassa yritykset ovat tunnustaneet bloggaamisen voiman ja sen mahdollisuuden tuottaa johdonmukaisia ​​tuloja. Bloggaaminen on kuitenkin muutakin kuin vain palan kirjoittamista ja muutaman kuvan lisäämistä siihen.

Koska bloggaaminen on nyt yleisempää, yritysten on ehdottomasti investoitava oikeantyyppiseen blogiin tavoittaakseen kohdeyleisönsä.

Erotetaan siis neljä blogityyppiä, jotka kukoistavat eri toimialoilla, ja katsotaan, kuinka voit aloittaa sellaisen rakentamisen jo tänään.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Tutustu blogien monimuotoisuuteen

Oli aika, jolloin blogit olivat vain yksityishenkilöiden media, mutta nykyään useammalla yrityksellä on omat bloginsa kuin koskaan. Itse asiassa suurimmalla osalla (77 prosentilla) Fortune 500 -yrityksistä on oma blogi.

Vastaavasti yli puolet (55 prosenttia). B2B-brändit uskovat, että bloggaaminen on paras tapa siirtää asiakas myyntisuppilon kautta. Kaiken kaikkiaan bloggaaminen on loistava tapa yrityksille tavoittaa yleisönsä ja muuntaa liidejä myyntiin.

On kuitenkin tärkeää löytää oikeantyyppinen blogi, joka on yhtä tärkeää kuin itse sisällön luominen. Vaikka bloggaamiseen ei ole tiukkoja sääntöjä, tällä lähestymistavalla on selkeitä etuja:

  • Blogin sisällön keksiminen on helpompaa.
  • Voit rakentaa yleisöäsi nopeammin ja sitouttaa heidät tehokkaammin.
  • Saat paremmat tulosprosentit ottamalla yhteyttä lukijaasi.

Tässä on siis viisi blogityyppiä ja kuinka ne voivat toimia yrityksesi hyväksi.

1. Informatiiviset blogit: Kouluttava ja inspiroiva

Internet on enemmän kuin mikään muu tietovarasto. Haluaapa asiakas tietää lisää tuotteesta tai historiallisesta tosiasiasta, yksityiskohdat ovat vain napsautuksen päässä.

Informatiiviset blogit tarjoavat tietoa toimialaasi liittyvistä erityisistä aiheista. Mitä informatiivisempi ja kiinnostavampi, sitä nopeammin blogi kasvattaa yleisöään.

🔥 Empfohlen:  14 parasta digitaalista rintamerkkialustaa merkkien ostamiseen

Oletetaan esimerkiksi, että myyt keittiökoneita keskivertokuluttajille. Yksi parhaista tavoista tarjota arvokasta tietoa kyseisiin laitteisiin on jakaa reseptejä yleisösi kanssa. Nämä reseptit voivat olla yksinkertaisia ​​ja helppoja valmistaa, varsinkin jos lukijalla on tietty laite tai työkalu.

Kaiken kaikkiaan informatiivisen blogin ensisijainen tarkoitus on lisätä arvoa lukijalle. Sitten kun he ovat saaneet tietonsa, voit myydä heille postaukseen liittyvän tuotteen tai palvelun. Paras tapa hyödyntää informatiivista blogia on sijoittaa nämä tuotteet tai palvelut olennaisiksi osiksi ongelman ratkaisemisessa.

Reseptiesimerkillämme, jos tuote on ruokasilppuri, blogissa voi huomioida, kuinka nopeaa ja helppoa on pilkkoa vihannekset ja kuinka paljon valmistusaikaa voidaan säästää. Jos lukijat etsivät aikaa säästäviä tuotteita ja vinkkejä, he ostavat todennäköisemmin helikopterin.

Paras: Jälleenmyyjät ja verkkokauppasivustot

2. Henkilökohtaiset blogit: kokemusten ja tarinoiden jakaminen

Henkilökohtainen blogi, kuten nimestä voi päätellä, ei yleensä liity yritykseen ainakaan suoraan. Yritykset voivat kuitenkin hyödyntää henkilökohtaisia ​​blogeja vaikuttajamarkkinointitarkoituksiin. Lisäksi henkilökohtaiset blogit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden perustaa affiliate-markkinointiverkosto tietylle markkinaraolle, kuten vanhemmuuteen tai matkustamiseen.

Henkilökohtaisissa blogeissa on kyse tiliä ylläpitävästä henkilöstä, vaikka he ulkoistavat kirjoittamisen. Tämän blogin tarkoituksena on jakaa kokemuksia ja oivalluksia, jotka yleensä keskittyvät tiettyyn aiheeseen.

Yksi esimerkki henkilökohtaisesta blogista voisi olla joku, joka elää digitaalisena nomadina. He voisivat kirjoittaa siitä, millaista on olla nomadi, kuinka he löytävät työtä, kuinka he hallitsevat jokapäiväisen elämän eri osa-alueita ja paljon muuta.

Tässä tapauksessa blogi on erittäin arvokas muille nomadeille, jotka haluavat oppia pääsemään alkuun (tai haluavat vain keskustella muiden samanhenkisten ihmisten kanssa).

Mitä tulee asioihin, yritykset, jotka myyvät nomadeja auttavia tuotteita tai palveluita (esim. matkailuautojen varusteita, matkatarvikkeita), voivat sponsoroida julkaisuja. Vastaavasti yritys voi kirjoittaa vieraspostauksen, joka ohjaa lukijat heidän verkkosivustolleen ostamaan tuotteita.

🔥 Empfohlen:  Online-peliteollisuus Intiassa [Case Study]

Paras: henkilöt, jotka haluavat rakentaa yleisöä, yritykset, jotka haluavat hyödyntää vaikuttajamarkkinointia

3. Niche Expert -blogit: perustava viranomainen

Asiantuntijablogi on eräänlainen kirjaston viiteosasto – tarkoitus on tulla luotetuksi resurssiksi toimialallasi. Tässä tapauksessa sen sijaan, että kirjoittaisit hauskoja ja satunnaisia ​​blogiviestejä, jokaisen postauksen tulee olla tarpeeksi informatiivinen ja ammattimainen ollakseen viitelähde jollekin toiselle.

Kappaleen asiantuntijablogin rakentaminen voi olla erittäin hyödyllistä yrityksille muutamasta syystä:

  • Lisää käänteisiä linkkejäGoogle ja muut hakukoneet sijoittele sivustot osittain sen perusteella, kuinka moni linkittää niihin. Kun olet luotettava resurssi, pienemmät yritykset ja blogit linkittävät sisältöösi.
  • Lisää liikennettä ‒ Alan vakiinnuttuasi ammattilaiset ja sisäpiiriläiset alkavat vierailla blogissasi useammin. Lisäksi kun asiakkaat etsivät laadukasta yritystä, he käyvät todennäköisemmin myös julkaisuissasi.
  • Parempi tuotemerkin tunnettuus ‒ Brändin kasvattaminen on paljon helpompaa, kun blogiisi tulee lisää tietoa tietystä aiheesta. Sivustot pitävät HubSpot ja Rock Content ovat hyviä esimerkkejä, sillä heillä on digitaalisen markkinoinnin markkinaraon viranomaisina erinomainen brändituntemus omalla alallaan.

Niche-asiantuntijablogeille on myös välttämätöntä kehittää sekä ikivihreää että ajankohtaista sisältöä. Jos esimerkiksi uutissegmentti liittyy toimialaasi, voit kirjoittaa viestin brändisi näkökulmasta tuodaksesi lisäarvoa lukijalle.

Paras: B2B-brändit ja arvovaltaiset yritykset (eli lakimiehet ja lääkärit)

4. Visuaaliset blogit: mukaansatempaava kuvien ja videoiden kautta

Vaikka kaikki blogit sisältävät visuaalisia elementtejä, visuaalinen blogi asettaa nämä osat etusijalle, yleensä teksti on toissijainen vaihtoehto. Täydellinen esimerkki tästä on videoblogi, joka käyttää videosegmenttejä kirjoitettujen artikkeleiden ja postausten sijaan.

Koska videomarkkinointi on niin arvokas työkalu yrityksille, on järkevää isännöidä vlogia. Videosisällön tuottaminen on kuitenkin myös paljon kalliimpaa, joten on välttämätöntä, että tuotanto- ja julkaisuprosessi on selkeä, jotta ideat voidaan tehdä täysimittaisiksi videoiksi mahdollisimman tehokkaasti.

🔥 Empfohlen:  6 tuotemerkkiä, jotka eivät mainosta eivätkä todennäköisesti koskaan mainitse

Monissa tapauksissa yritys voi kehittää visuaalisen blogin yhdessä perinteisen blogin kanssa. Esimerkiksi nurmikonhoitolaitteita myyvällä yrityksellä voisi olla visuaalinen blogi, jossa esitellään, miten konetta käytetään ja tehdään tarvittaessa pieniä korjauksia. Tässä tapauksessa vlogi on markkinarako, joka voi auttaa ohjaamaan lisää liikennettä verkkosivustolle ja yksittäisille tuotesivuille.

Muita visuaalisia blogeja voivat olla ruoka- ja matkailublogit, joissa kuvat eksoottisista paikoista ja herkullisista ruoista ovat yhtä tärkeitä kuin niistä tiedot.

Paras: Design-Heavy-yritykset, tuoteopastukset, viihde-pohjaiset yritykset

Bottom Line: Bloggaaminen on välttämätöntä yrityksellesi

Kiinnostavan blogin arvon löytäminen on yksi asia, mutta sen rakentaminen alusta alkaen on täysin erilainen haaste. Onneksi sinun ei tarvitse olla sanaseppä ammattilainen hyödyntääksesi tätä tehokasta markkinointityökalua.

Sisällönluontialustat, kuten WriterAccess, voivat yhdistää sinut lahjakkaisiin kirjoittajiin eri puolilta maailmaa.

WriterAccessin avulla voit vaivattomasti hankkia huippuluokan blogisisältöä, joka on räätälöity tarpeisiisi, mikä varmistaa, että pystyt vastaamaan yleisösi vaatimuksiin.

Skaalaa tuotantoa tarpeen mukaan ja pidä mukaansatempaavan sisällön virtaus käynnissä. Paras osa? Voit tarttua upeaan tilaisuuteen WriterAccessin avulla ilmainen kahden viikon kokeilu. Katso itse, mitä mahtava blogi voi tehdä yrityksellesi!

Table of Contents