Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

4 syytä valita sähköinen kaupankäynti ERP-integraation kanssa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 4 syytä valita sähköinen kaupankäynti ERP-integraation kanssa

Tuotteita valmistavilla yrityksillä on valtava määrä tietoja, joita seurataan, kuten hankinta, varasto, tuotteiden hinnoittelu, talousluvut, maksut, logistiikka ja toimitukset. Lisäksi suuri osa tiedoista on muotoiltu eri yrityksissä. Enterprise Resource Software (ERP) auttaa yrityksiä hallitsemaan kaikkia tietojaan, mutta verkkokauppasivuston ylläpitäminen tarkoittaa yleensä sitä, että yritysten on säilytettävä tietoja kahdessa paikassa. Ratkaisuna tähän tarjoaa integroidut ratkaisut, kuten ERP, parannetun saavutettavuuden merkittäville tietojoukoille useissa ohjelmistopaketeissa.

4 syytä valita sähköinen kaupankäynti ERP-integraation kanssa

Keskustellaan neljästä syystä, jotka vahvistavat, että verkkokauppasivustosi synkronointi ERP:hen on suuri parannus:

1. Suojaa ja palvele olemassa olevaa asiakaskuntaasi

Sinulla on paljon tietoa säilytettynä ERP. Se vaarantaa yrityksesi, jos et käytä verkkokauppasivustoasi käyttämällä näitä tietoja. Nykypäivän moderni asiakas odottaa räätälöityä kokemusta ja käyttöliittymää, joka yhdistää hänen tärkeät tilitietonsa tietoturvaan. Pääsy asiakaskohtaisiin hinnoitteluun, määräalennuksiin, tuote-/tuotenumeroaliaksiin, varastotasoihin, tuotetietoihin, veroaikatauluihin, tilihistoriaan, toimitusten seurantaan ja maksujen yhteenvetoon helpottaa asiakkaiden tilien ja tapahtumien tehokasta hallintaa 24–7. Kuten elämämme on ovat olleet erittäin kiireisiä nykyaikana, asiakkaat haluavat vaivattoman pääsyn tileihinsä, kun he pitävät sitä sopivana.

2. Laajenna asiakaskuntaasi hankkimalla uusia asiakkaita

Helposti saavutettavan verkkokauppasivuston avulla, joka on suunniteltu erityisesti arvokkaiden asiakkaidesi tarpeiden mukaan, uusien asiakkaiden hankkiminen, joilla on samanlaiset tarpeet, on erittäin helpompaa. Verkkokauppasivustollasi voit luoda hakukoneystävällisiä sivuja ja hyödyntää ERP:n tuotetietoja houkutellaksesi uusia asiakkaita haun ja verkkomarkkinapaikkojen kautta. Luomalla sisältöä pelkojen perusteella kohdeasiakassegmenttillesi nykyisten asiakkaidesi persoonien perusteella, voit kohdistaa samanlaisia ​​asiakkaita.

3. Paranna sisäistä tehokkuutta ja vähennä kustannuksia

Voit tarjota asiakkaillesi tehokkaamman kokemuksen ja samalla pienentää yleiskustannuksia auttamalla asiakastasi ERP-verkkokauppasivustolla, joka palvelee heitä räätälöitynä portaalina yrityksellesi. Työntekijäsi käyttävät vähemmän aikaa tietojen syöttämiseen ja puheluihin. Ajattele, että ilman ERP- ja sähköinen kaupankäynti asiakkaisiin, otat suoraan yhteyttä työntekijöihisi, jotka puolestaan ​​viittaavat ERP:hen. Nyt ERP:n ja verkkokaupan integroinnin hyödyntäminen tarkoittaa, että mikä tahansa Internet-yhteensopiva laite tarjoaa asiakkaille suoran pääsyn varastojen tarkastelemiseen, hintojen tarkistamiseen, tuotteiden tutkimiseen, tilausten tekemiseen, laskujen tulostamiseen, lähetysten seurantaan, palautusten järjestämiseen, tilihistorian katseluun ja suorittaa maksuja. Kaikessa heidän on kirjauduttava tililleen ERP-verkkokauppasivuston kautta. ERP-integraation ansiosta verkkokauppasivusto tarjoaa asiakkaillesi kellon vuorokauden pääsyn kaikkiin tietoihinsa ilman ylimääräisiä työntekijöiden resursseja..

🔥 Empfohlen:  12 joulun sähköpostimarkkinointivinkkiä

Lue myös: 3 loistavaa sovellusta osakemarkkinoiden hallitsemiseen

4. Tavoita uusia markkinoita

Samalla kun kehität liiketoimintaasi ja laajennat sitä uusille markkinoille, ERP-integroidun verkkokauppasivuston rakentaminen tarjoaa askeleita kohti menestystä. Yritykset ovat viime vuosikymmeninä tunteneet tarpeen perustaa sähköistä kaupankäyntiä uusille asiakkaille ja laajentaa teknologiaa osaaville markkinoille. Tällaiset markkinat kasvavat teknologian ympärillä – erittäin dynaaminen teknologia ja yritykset tarvitsevat suurta joustavuutta kasvaakseen. Sähköisen kaupankäynnin kasvaessa on erittäin tärkeää, että meillä on integroitu järjestelmä, joka voidaan mukauttaa uusiin teknologioihin. Tällä hetkellä mobiilikauppa on esimerkki, ja jos et ole valmis sopeutumaan, kilpailijasi on. Emme voi varmistua siitä, että teknologian tulevaisuus ohjaa meitä. Silti, mitä integroidumpia ja joustavampia järjestelmäsi ovat, sitä kätevämpää on palvella jatkuvasti kehittyviä, ymmärtäväisempiä asiakkaitasi.

Yritysresurssiohjelmisto järjestää keskitetyn tietokannan kaikille organisaation osastoille, jotta he voivat käyttää tietoja milloin tahansa tarpeidensa mukaan. Sen avulla voidaan pitää kirjaa kaikista asiakkaista heidän tärkeimmästä yhteydenpidosta yritykseen sadasosaan. Ohjelmisto valvoo varastoa pitäen samalla kirjaa kaikista suhteellisista kustannuksista ja tuloista erikseen hankituista osista lopulliseen myyntiin asti.

Koska tämä tehokas työkalu puuttuu, yritykset joutuvat luottamaan erillisiin tietovarastoihin, jotka vaativat jatkuvaa päivitystä ja ylläpitoa, mikä lisää virheiden mahdollisuutta. Jos yrityksesi käyttää ERP-ohjelmistoa, olet jo ottanut älykkään askeleen integroidaksesi järjestelmäsi, ja verkkokaupan integrointi on seuraava askel menestykseen.

Kirjailijasta: Shana Silverman kirjoittaa useille yrityksille, mukaan lukien Website Pipeline.

Table of Contents