Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

4 tapaa freelance-bloggaajat voivat välttää asiakkaita helvetistä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 4 tapaa freelance-bloggaajat voivat välttää asiakkaita helvetistä

Jos olet freelance-bloggaaja tai tarjoat jotain muuta freelance-palvelua verkossa, sinulla on todennäköisesti jo muutamia omia tarinoita aiheesta , eikö niin?

Olen ollut kokopäiväinen online-freelancerina vuodesta 2014 – ja viimeisen kahden vuoden aikana olen kokeillut monenlaisten palveluiden tarjoamista.

Kaikkea freelance-blogista sosiaalisen median hallintaan videoeditointiin sähköpostimarkkinointiin…

Ja mies, jos olet valmis käärimään hihat, digitaalisessa markkinointitilassa on tarjolla paljon työtä!

Olen myös työskennellyt useiden eri asiakkaiden kanssa – teknologia-alan yrityksistä itsenäisiin bloggaajiin ja vakiintuneisiin ravintolaketjuihin… no, mitä kutsun asiakkaiksi. Tiedätkö, terve Mary… kuten amerikkalaisessa jalkapallossa?

Joo, myös tuollaiset yritykset.

Puhumme näistä tyypeistä lisää myöhemmin.

Joten jo huhtikuussa julkaisin Blogging Wizardissa postauksen, jonka otsikkona on How To Avoid Getting Burning Outsourcing to Freelancers.

Siinä kävin läpi muutamia perusperiaatteita onnistumisen kannalta ulkoistaminen ja skaalaus yrityksesi, kuten:

 1. Älä ulkoista liian aikaisin.
 2. Älä ulkoista tehtäviä, jotka sinun pitäisi tehdä itse.
 3. Harkitse useita tapoja löytää lahjakkaita freelancereita, joiden kanssa työskennellä.
 4. Tarkista kaikki mahdolliset ehdokkaat huolellisesti ennen kuin palkkaat kenenkään.

Mutta yksi kysymys, joka heräsi kommenteissa oli,

Erinomainen kysymys.

Ja sellaisen, jota vastaan ​​mielelläni perustuu tiukasti omiin henkilökohtaisiin kokemuksiini.

Koska yhden miehen tai yhden naisen esityksenä meillä – – ei yksinkertaisesti ole aikaa tuhlata aikaa painajaisten, päänsärkyä aiheuttavien asiakkaiden kanssa työskentelemiseen.

Mutta ensin, anna minun tarjota sinulle…

Nopea vastuuvapauslauseke uusille freelance-bloggaajille

Oletko äskettäin ottanut harppauksen oman online-palvelupohjaisen yrityksen pyörittämiseen?

Jos näin on, se on hieno uutinen!

Tervetuloa (digitaaliseen) perheeseen.

Ja haluan myös sanoa tämän… valmistaudu palamaan kerran tai kahdesti.

Oletpa sitten freelance-bloggaaja, graafinen suunnittelija, verkkokehittäjä, sosiaalisen median guru – joudut (valitettavasti) maksamaan jäsenmaksusi.

Se on vain osa kokemusten, suositusten ja portfolionäytteiden hankkimisprosessia parempien asiakkaiden hankkimiseksi.

Annan sinulle henkilökohtaisen esimerkin.

Kolme parasta asiakastani viimeisen vuoden aikana – ovat tuoneet minulle 19 368 dollaria (USD) tuloja.

Ja se on vain niiltä kolmelta asiakkaalta.

Tiedätkö, mistä löysin ensimmäisen kerran nuo kolme asiakasta vuonna 2014?

Fiverr.

Kyllä, laulan usein kiitosta Fiverrille… Haastattelin jopa freelanceria, joka maksaa Fiverrillä keskimäärin 1 000+ dollaria per keikka.

Joten jos olet uusi (uusi) freelance-bloggaaja etkä ole Fiverrissä, kehotan sinua harkitsemaan asiaa uudelleen.

Sinun ei tarvitse tarjota 1 000 sanan artikkeleita 5 dollarilla – mutta voit tarjota jotain edulliseen hintaan, jotta saat ainakin jalkasi oven väliin.

Annan sinulle henkilökohtaisen esimerkin.

Vuonna 2014 aloin tarjota Fiverr-keikkaa, jossa kirjoitin viisi twiittiä tai Facebook-postausta vain 5 dollarilla… mutta unohda 5 dollaria, varsinkin kun sain vain 4 dollaria Fiverr-leikkauksen jälkeen. Tärkeintä on, että kävin kauppaa aika varten johtaa.

Jokainen uusi keikka tarjosi minulle mahdollisuuden mainita sosiaalisen median hallintapalveluni mahdollisille asiakkaille.

Ja se johti paljon uutta liiketoimintaa, mukaan lukien kolme asiakasta, joihin juuri viittasin.

Nyt en ollut koskaan saanut muuta kuin täydellisen 5 tähden arvostelun tuosta kirjoittamisen jälkeisestä keikasta, ja se johtui osittain siitä, että tein ylimääräistä työtä jokaisella antamallani keikalla – usein 6–7 viestiä hintaan 5 dollaria tai brändättyjä kuvia varten. ostaja.

Tiesin, että täydellinen palaute tarkoitti, että keikkani sijoittuisi korkeammalle Fiverr-hauissa.

Mutta muistan, että minun piti soittaa vaikeita puheluita tällä alustalla useammin kuin kerran.

Toimitin viisi postia esimerkiksi yhdelle ostajalle, ja hän pyysi heti hyvitystä. Hän sanoi, että kirjoittamani viestit olivat…

Joten minun piti tehdä tuomio.

Jos kieltäydyn hänen hyvityspyynnöstään, se leviäisi Fiverr-tukeen – ja he epäilemättä myöntäisivät hyvityksen joka tapauksessa.

Mutta vaikka he eivät tekisikään, tämä ostaja jättäisi minut a negatiivinen arvostelu… lopettaa näin täydellisen 5 tähden sarjani.

🔥 Empfohlen:  Huawein Mate 50 Pro on täällä järjettömällä 200-kertaisella zoomilla

Joten tein hyvityksen ja asiakas piti viestit.

Muutamassa päivässä katsoin hänen Facebook-sivunsa…

Hän käytti viestejä aivan kuten minä toimitin ne.

Kyllä, paloin.

Asiakas pyysi hyvitystä tiukasti, jotta hän saisi minulta ilmaista työtä.

Tämä on tietysti pieni esimerkki – mutta pointti on, että joskus palaminen on vain osa sitä, kuinka opimme ja kasvatamme liiketoimintaamme. Rehellisesti sanottuna en vaihtaisi Fiverr-kokemustani mihinkään… monet asiakkaat, joita palvelen edelleen tähän päivään asti, alkoivat 5 dollarin keikalla.

Mutta siirrymme Fiverrin kaltaisen alustan ohi, aloitetaan tarkastelemalla yhtä yleisimmistä tavoista, joilla freelancerit palavat – ei saa palkkaa.

#1 – Laskuta asiakkaitasi etukäteen

Tiedän, että muut freelancerit kiistävät tämän pisteen.

 • Jotkut sanovat laskuttavansa, kun he toimittavat projektin, ja se toimii heille.
 • Jotkut sanovat, että he laskuttavat puolet etukäteen ja puolet toimituksen yhteydessä, ja se toimii heille.

Mutta valitus, jonka kuulen useimmiten, kun freelancerit kuvailevat palamistaan, on se, että he ei saanut palkkaa tekemästään työstä.

Itselläni ei ole koskaan ollut tätä ongelmaa.

Koska Upworkin kaltaisten alustojen lisäksi, joissa asiakas rahoittaa etukäteen sulkutilille, käytäntöni on aina ollut – ja tulee aina olemaan – Asiakkaiden on maksettava etukäteen kokonaisuudessaan ennen kuin aloitan heidän projektinsa tai palvelunsa.

Menetän mieluummin potentiaalisen asiakkaan kuin uskaltaisin tehdä kuukauden työtä ilmaiseksi.

Ja tiedätkö kuinka monta kertaa asiakas on kieltäytynyt toimimasta kanssani maksuehtojeni vuoksi?

Nolla.

Kerran, 2 000 dollarin haamukirjoitusprojektissa, suostuin laskuttamaan puoliksi eteenpäin ja puolet toimituksessa. Olin kunnossa tämän järjestelyn kanssa, koska ulkoistin työn toiselle freelance-kirjailijalle yhteensä 800 dollarilla.

Joten vaikka en koskaan saisi toista maksua, en menetä mitään.

Mutta suurin osa sosiaalisen median palveluistani sisältää toistuvia kuukausimaksuja. Joten jos aloitamme palvelun 15. heinäkuuta, ensimmäinen laskusi erääntyy 15. heinäkuuta tai sitä ennen. Sen jälkeen sama summa erääntyy jokaisen kuukauden 15. päivänä tai ennen sitä.

Jos maksua ei suoriteta ajallaan, palvelu keskeytyy.

Jopa freelance-bloggaajana paras tapaus on, että sovit asiakkaasi kanssa säännöllisen kirjoitus- tai julkaisuaikataulun – esimerkiksi kaksi blogitekstiä kuukaudessa.

Näin voit laskuttaa asiakkaaltasi saman summan samana päivänä joka kuukausi — — ja alkaa rakentaa itsellesi toistuvia kuukausituloja.

Nyt, jos asiakkaasi ovat tottuneet maksamaan sinulle toimituksen yhteydessä, saatat käydä ylämäkeen taistelua saadaksesi heidät vaihtamaan maksujen erääntyessä. Älä vaivaudu… Keskity vain uusien asiakkaiden maksuehtojen muuttamiseen tulevaisuudessa.

Ja jos käytät laskutusalustaa, kuten PayPalia, harkitse (ilmaiseksi) yritystilille päivittämistä – voit sitten määrittää automaattiset kuukausimaksut tehdäkseen jatkuvasti palkan saamisesta paljon helpompaa.

#2 – Kirjoita kaikki kirjallisesti, mutta ohita sopimukset

Oletko koskaan kuullut, että sopimus on vain niin hyvä kuin paperi, jolle se on kirjoitettu?

Se on periaatteessa totta.

Jos olet esimerkiksi Verizon, sopimukset ovat erittäin tärkeitä. Jos asiakkaat eivät maksa kuukausilaskujaan, lähetät heidät perintään… tai pyydät laskutus- tai lakitiimisi suorittamaan maksun.

Mutta itsenäisenä freelance-bloggaajana…

 • Onko sinulla lakitiimiä?
 • Työskenteletkö perintäosaston kanssa?
 • Onko sinulla rajattomasti aikaa päivässä jahdata käsirahat?

Ei tietenkään.

Jos asiakas ei maksa, sinä eivät ole todennäköisesti haastaa oikeuteen. Sinä eivät ole aikoo palkata kolmannen osapuolen keräilijän. Ja jos kiusaat asiakasta maksamaan, tuhlaat todennäköisesti vain aikaa.

Jatka jo.

Jos olisit kerännyt maksun etukäteen, tämä ei olisi ongelma.

Silti kuulen niin monista freelancereista, jotka tuhlaavat aikaansa näiden yksityiskohtaisten, perusteellisten, monisivuisten sopimusten tekemiseen, jotka on kirjoitettu mutkikkaalla ja rautaisella kielellä.

Voi olla.

Mutta en löydä mitään ammattimaista ajan tuhlaamisessa sellaisen sopimuksen tekemiseen, joka on lähes täysin täytäntöönpanokelvoton. Varsinkin jos asiakas sattuu asumaan eri osavaltiossa tai maassa.

Oletan, että toinen syy sopimuksiin on se, että jotkut freelancerit haluavat lukita asiakkaansa määräaikaisiin järjestelyihin… mikä on mielestäni myös absurdia.

🔥 Empfohlen:  10 älykästä syytä käydä Community Collegessa

En tiedä teistä, mutta aloitin freelance-urani, jotta voisin harjoittaa asioita, joita minä haluta tehdä, ei asioita, joita en.

Ja en tiedä ketään, joka haluaisi laillisesti pakottaa asiakkaan jatkamaan työsuhdetta, jos jompikumpi osapuoli haluaa pois. Se on vain resepti katastrofi, päänsäryt ja konflikti.

Palvelu- ja maksuehtojen selkeä hahmottaminen kirjallisesti on tietysti erittäin tärkeää, mutta sähköposti- tai tekstipohjainen Skype-chat riittää.

Kerro hyvin selkeästi, mitä suostut, jotta myöhemmin ei tule väärinkäsityksiä… mutta yksityiskohtainen sopimus ei lisää arvoa.

Unohda ne.

#3 – monipuolista liiketoimintaasi

Jos olet seurannut minua verkossa jonkin aikaa, olisit luultavasti kuullut tai nähnyt minun mainitsevan seuraavat kolme asiaa:

 1. Vapaus
 2. Joustavuus
 3. Taloudellinen riippumattomuus

Nämä kolme käsitettä ovat perusta, jolle teen kaikki online-liiketoimintaani koskevat päätökset.

 • Salliiko tämä päätös minun jatkaa vapautta hallita täysin liiketoimintaani?
 • Salliiko tämä päätös minun jatkaa joustavuus töihin missä ja milloin valitsin?
 • Salliiko tämä päätös minun jatkaa taloudellinen riippumattomuus tukemaan valitsemaani elämäntapaani?

Jos en saa vastausta kaikkiin kolmeen kysymykseen, päätän vastaan minkä tahansa liiketoimintapäätös – tai yhteistyö minkä tahansa tietty asiakas.

Esimerkiksi jotkut freelancerit haluavat työskennellä harvempien mutta paremmin maksavien asiakkaiden kanssa.

Työskentelen mieluummin useiden budjettitietoisten asiakkaiden kanssa.

Yksinkertaisesti sanottuna… työsuhdeturva.

En pelkää menettäväni asiakkaan missään vaiheessa.

Kukaan asiakas ei tee tai rikkoo kuukauttani.

Mutta jos aiot työskennellä vain yhden tai kahden suuren asiakkaan kanssa, voit yhtä hyvin palata palkalliseksi työntekijäksi. Joka tapauksessa sinulta puuttuu taloudellinen riippumattomuus koska luotat yhdestä lähteestä suurimman osan kuukausituloistasi.

Uhka palata asiakkaan toimesta on lieventynyt merkittävästi kun asiakas edustaa a pienempi (pienempi) prosenttiosuus tuloistasi.

Harkitse palveluidesi monipuolistamista ja pienempien potentiaalisten asiakkaiden tarjoamista pienempiin töihin. Nuo pienemmät työt ovat usein helpompi voittaa, helpompi tehdä, helpompi ulkoistaa, ja ne suojaavat sinua kuukausitulojesi villeiltä heilahteluilta.

Lisäksi epäröit paljon vähemmän pudottaaksesi asiakkaan helvetistä.

#4 – Tarkkaile asiakkaita videopuhelussa

Kuten kuvasin edellisessä postauksessani mahdollisen freelancerin tarkastamisesta, sinun on myös tarkastettava mahdolliset asiakkaat.

Vaikka työ kuulostaisi suoritettavaksi ja asiakas hyvämaineiselta, kannattaa vähän kaivella.

Osa niistä voidaan tehdä verkossa…

 • Jos esimerkiksi löysit mahdollisen asiakkaan Upworkin kaltaisen alustan kautta, onko hänellä positiivista palautetta ja historiaa?
 • Jos löysit mahdollisen asiakkaan yhteydenottolomakkeesi tai sosiaalisen median kautta, voitko saada hänestä lisätietoja verkossa?
 • Onko hänen yrityksestään arvosteluja Googlessa? Ovatko ne positiivisia?
 • Onko kenelläkään freelance-maailman kontakteistasi kokemusta työskentelystä tämän asiakkaan kanssa?

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä:

Onko tämä asiakas kannattavaa liiketoimintaa?

Tämä viimeinen kysymys ei todellakaan ole palveluksen valitseminen. Esimerkiksi täysin uusi startup ei ehkä ole vielä kannattava — mutta siinä on potentiaalia.

Toisaalta olen joskus työskennellyt erään bloggaajan kanssa… kutsutaan häntä vain tämän blogikirjoituksen vuoksi.

Samanthalla oli kultainen sydän.

Hän todella halusi auttaa ihmisiä, jotka kärsivät tietystä sairaudesta, josta hänkin kärsi. Hän kirjoitti säännöllisesti blogia ja loi YouTube-videoita puhuakseen kärsiville henkilöille.

 • Hänen sisältönsä oli parhaimmillaankin huonosti harkittu.
 • Videoissa ei ollut mitään järkeä… ne olivat närästyksen arvoisia katsoa.
 • Ja hänen bloginsa sisältö oli hirveästi kirjoitettu sisällön, muotoilun, kieliopin suhteen, ja – no, hänen sisällöllään ei ollut lunastavia ominaisuuksia – hänen hyvien aikomustensa lisäksi.

Ja kaiken lisäksi hänellä oli ei kaupallistamista strategia. Hän vain tiesi, että jonain päivänä raha putoaisi hänen syliinsä, jos hän jatkaisi uuden sisällön tuottamista.

Hän kuitenkin palkkasi minut hallitsemaan Facebook-sivuaan suurimman osan vuodesta… mutta minulle kävi melko nopeasti selväksi, että Samanthalla oli säilyvyysaika, ja lopulta menettäisin hänen yrityksensä, kun hänen markkinointidollarinsa loppuivat.

🔥 Empfohlen:  10 asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen oman lisäravinteen tuotemerkin luomista

Ja he tekivät.

Mutta koko yhteistyöskentelymme aikana yritin tarjota lempeästi ehdotuksia siitä, kuinka hän voisi kasvattaa liiketoimintaansa ja alkaa tuottaa kuukausituloja… mutta suoraan sanottuna olen freelance-sosiaalisen median johtaja – ei yrityskonsultti.

Tämä on esimerkki Hail Mary -asiakkaasta, kuten aiemmin kuvailin. Huolimatta parhaasta työstäni ja parhaista aikomuksistani en voinut pakottaa häntä menestymään.

Ehdottomasti.

Hän oli erittäin positiivinen, loistava kommunikaattori, maksoi ajallaan ja oli todella selkeä siitä, mitä hän halusi minulta.

Joten kun puhun asiakkaidesi tarkastamisesta, sen, onko heillä kannattavaa ja menestyvää liiketoimintaa, ei pitäisi lopulta päättää, hyväksytkö työn vai et.

Mutta se voi olla hyvä indikaattori.

Suosittelen sinua — — soita videopuheluun mahdollisten asiakkaiden kanssa ja ota selvää seuraavista asioista:

 1. Mitä asiakkaasi oikein odottaa sinun kirjoittavan?
 2. Kuinka usein he tarvitsevat uutta sisältöä?
 3. Miten he mittaavat toimittamasi työn laatua?
 4. Miten he aikovat käyttää kirjoittamaasi sisältöä?
 5. Miksi he valitsevat nyt kirjailijan palkkaamisen?
 6. Millaista läpimenoaikaa ne vaativat kirjoittamiselle?
 7. Ketkä muut ovat mukana tässä projektissa, joiden kanssa sinun tulee kommunikoida?

Nämä ovat tietysti esimerkkikysymyksiä.

Voit kysyä minkä tahansa haluamasi kysymykset.

Itse asiassa kysymykset, jotka sinun on kysyttävä, vaihtelevat villisti riippuen mahdollisesta asiakkaasta ja käsillä olevasta kirjoitustyöstä.

Mutta tärkein asia, jota kehotan sinua tekemään, on etsiä punaiset liput. Esimerkiksi…

 • Odottaako asiakas sinun olevan käytettävissäsi puhumaan mihin aikaan tahansa päivästä tai yöstä?
 • Onko asiakkaalla vaikeuksia ilmaista odotuksiaan sinua kohtaan?
 • Onko asiakkaalle epäselvä, miltä hyvin tehty työ tulee näyttämään?

Jos näin on, kuvailisin näitä kaikkia punaisiksi lipuiksi.

Ei se tarkoita, että sinun pitäisi kieltäytyä työskentelemästä hänen kanssaan, mutta varo, että se ei välttämättä ole pitkäaikainen työsuhde. Ja se saattaa olla matkan varrella täynnä päänsärkyä.

Etene varovaisesti.

Ja lopuksi saatat ihmetellä, miksi painotin videopuhelut tässä alaotsikossa.

Siihen on muutama syy.

Ensinnäkin, oletko koskaan katsonut TV-ohjelmaa Lie to Me?

Se perustuu valheiden havaitsemisasiantuntijan Paul Ekmanin kirjaan Telling Lies. Kirjan lukemisen jälkeen arvostan mahdollisuutta lukea kasvojen vihjeitä keskustelun aikana.

Olen vähemmän kiinnostunut mitä henkilön on sanottavaa ja enemmän kiinnostunut Miten hän sanoo sen.

Mutta toiseksi, ja ehkä vielä tärkeämpää, haluaisin ei koskaan haluat ottaa vastaan ​​työpaikan saamatta ensin rohkeutta mahdolliselle asiakkaalle. Haluan tietää, mistä hän on kyse. Niin paljon kuin hän haastattelee minua työpaikkaa varten, haluan tietää, kuka se on, jota saatan mahdollisesti palvella.

 • Voinko työskennellä tämän henkilön kanssa?
 • Onko hän reilu minua kohtaan?
 • Pystynkö kommunikoimaan hänen kanssaan tehokkaasti?

Kaikki tärkeät kysymykset.

Pelkästään työn vastaanottaminen sähköpostitse tai Upworkin kaltaisen online-työpaikkataulukon kautta ei vastaa minulle näihin kysymyksiin.

Kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa

Jokaisen freelance-uran alkuaikoina tehdään virheitä.

Tärkeintä on oppia virheistä ja jatkaa rakentamista.

Kun maineesi freelance-bloggaajana kasvaa, kasvaa myös kykysi välttää asiakkaita helvetistä.

On loppujen lopuksi paljon helpompaa kieltäytyä yhteistyöstä mahdollisen asiakkaan kanssa, kun sinulla on jo vakaat ja vakaat kuukausitulot.

Muista vain:

 1. Laskuta asiakkaita suoritetuista palveluista etukäteen.
 2. Kirjoita kaikki kirjallisesti, mutta ohita tekniset sopimukset.
 3. Monipuolista liiketoimintaasi — älä laita kaikkia munia samaan koriin!
 4. Ja lopuksi, tarkasta asiakkaasi perusteellisesti ja varaa vähintään yksi videopuhelu heidän kanssaan.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: 50 suosituinta freelancerina toimivaa tilastoa, faktaa ja trendiä.