Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 avainvaihetta tehokkaaseen markkinointiprojektien hallintaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 avainvaihetta tehokkaaseen markkinointiprojektien hallintaan

Olipa kerran markkinoinnin hullut istuivat savuntäytetyissä huoneissa viskipullot käsissään ja pohtivat seuraavaa mainoskampanjaa.

Nykypäivän markkinointi on monimutkaisempaa. Se vaatii ennakointia, metristä analyysiä, tehtävien hallintaa, toiminnan suunnittelua, kilpailukykyistä tutkimusta ja avainsanojen kehittämistä.

Nykyaikaiset markkinoijat käsittelevät myös laajempaa maisemaa, joka ulottuu pilveen. Olemme siirtyneet pidemmälle kuin vain painetut ja lähetettävät mediamainokset. Mainostajien on pohdittava sosiaalisen median hallintoa, verkkosivustojen hallintaa, online-napsautuskampanjoita ja hakukoneoptimointia.

Et vain keksi markkinointikonseptia. Olet luomassa projektia, joka vaatii tehokasta hallintaa menestyäksesi. Kaikkien osien sovittaminen yhteen vaatii markkinointiprojektin hallintaa.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä on markkinoinnin projektijohtaminen?

Se on menetelmä, jolla yritykset voivat ohjata markkinointiprosessia koko projektin elinkaaren ajan. Markkinointiprojektin hallinta tuo selkeyttä kaikille mukana oleville, myös tiimin jäsenille ja sidosryhmille.

Markkinoijat pyrkivät saamaan asiakkaat matkalle, joka alkaa myyntisuppilon huipulta ja päättyy konversioon. Hyvin suunniteltu kampanja tekee sen saumattomasti. Se sisältää useita erityisiä tavoitteita ja tehtäviä.

Markkinointiprojektin kehittämisprosessi noudattaa monia samoja periaatteita kuin perinteinen projektinhallinta, yhdellä tärkeällä erolla. Se vaatii markkinointistrategiaa, joka sisältää data-analyysin ja tutkimuksen.

Näiden tehtävien tulokset auttavat ohjaamaan projektia jokaisen vaiheen läpi.

Markkinointiprojektipäällikön rooli

Kuten nimestä voi päätellä, a markkinoinnin projektipäällikkö valvoo kaikkia tehtäviä liittyvät kampanjaan alusta loppuun. He järjestävät ja osoittavat erilaisia ​​tehtäviä, asettavat aikatauluja, hallitsevat budjettia ja asettavat tavoitteita.

Projektin edetessä markkinoinnin projektipäällikkö varmistaa, että kaikki pysyvät tehtävässään ja noudattavat kampanjalle asetettuja protokollia. Joku tässä roolissa voi myös tehdä muutoksia data-analyysin tai esiin tulevien muuttujien perusteella.

Markkinointiprojektipäällikön tehtäviin kuuluu:

 • Työskentele sidosryhmien kanssa kampanjastrategian ja tavoitteiden asettamiseksi
 • Rakenna projektin aikajana, joka sisältää useita vaiheita
 • Tee yhteistyötä tiimin jäsenten, kuten graafisten suunnittelijoiden ja sisällöntuottajien, kanssa
 • Pidä sekä sisäiset että ulkoiset tiimin jäsenet ajan tasalla projektin edistymisestä
 • Analysoi ja raportoi tulokset mittareiden perusteella
🔥 Empfohlen:  Laajenna kattavuuttasi Tubi-mainonnan avulla

Menestyvällä markkinointiprojektipäällikköllä tulee olla markkinoinnin perustaidot, hyvä ajanhallinta ja loistava organisaatio. Heidän pitäisi myös pystyä tekemään näyttöön perustuvia päätöksiä, jotka pitävät kampanjan raiteilla.

5 prosessia tehokkaaseen markkinoinnin projektinhallintaan

Valvonta on jokaisen projektipäällikön perimmäinen tavoite. Harkitse näitä viittä prosessia, jotka auttavat sinua ohjaamaan kampanjaa:

Ketterän metodologian soveltaminen

The ketterä metodologia kannustaa joustavuutta tiimin jäsenten kesken. Tehokas markkinointitaktiikka tulee sisältää kyky tehdä muutoksia palautteen perusteella. Tämä palaute voi tulla sisäisistä lähteistä, kuten johtajilta tai muilta projektin parissa työskenteleviltä. Sen voivat tarjota myös ulkoiset lähteet, kuten data-analyysi, kohderyhmät tai asiakkaat.

Projektirakennetta kehitettäessä on tärkeää jakaa se purettavan kokoisiksi paloiksi. Näin voit viimeistellä jokaisen vaiheen ennen kuin jatkat kampanjaa. Opit edetessäsi, joten seuraava vaihe on paremmin viritetty kuin edellinen.

Riskien ja haasteiden hallinta markkinointiprojekteissa

Jokaisessa markkinointiprojektissa on useita tuntemattomia muuttujia. On mahdotonta ennustaa riskejä ennen kuin ne ilmaantuvat odottamatta. Jotta kampanja pysyisi raiteillaan, sinun on oltava valmis lieventämään haasteita niiden ilmaantuessa.

Markkinointistrategian tulee ennakoida tiettyjä riskejä, kuten:

 • Tekniset ongelmat, kuten palvelukatkot tai tietoturvatapahtumat
 • Organisatoriset ongelmat, mukaan lukien viestinnän puute
 • Markkinamuutoksia

Asianmukainen suunnittelu lieventää monia näistä mahdollisista haasteista.

Toinen yleinen ongelma markkinointiprojekteissa on ulottuvuus. Tämä tarkoittaa, että hanke laajenee alkuperäisten tavoitteidensa ulkopuolelle. Hankkeen tavoitteiden asettaminen ja niistä keskusteleminen kaikkien kampanjaan osallistuvien kanssa voi auttaa estämään laajuuden hiipimistä.

Tehokkaan tiimiyhteistyön ja viestinnän varmistaminen

Huono viestintä ja yhteistyön puute projektitiimin sisällä voivat johtaa:

 • Epäjohdonmukaisuudet
 • Huono joukkueen moraali
 • Budjetin ylittäminen
 • Moninkertaista työtä

Tämä on yksi suurimmista riskeistä, joita markkinointitiimit kohtaavat. Yksi ratkaisu on antaa heille työkalut, joita tarvitaan tehokkaaseen viestintään, kuten markkinointiprojektinhallintaohjelmisto. Oikea ohjelmistoalusta ei vain mahdollista kommunikaatiota, vaan myös stimuloi sitä.

🔥 Empfohlen:  Kipstay – kaukaisia ​​paikkoja suurempiin kokemuksiin

Ohjelmat, kuten The Content Studio, laittavat kaikki samalle sivulle, jotta he voivat tehdä avointa yhteistyötä. Tämä auttaa varmistamaan kohdistuksen ja johdonmukaisuuden alusta loppuun. Näet, mitkä tehtävät ovat vaarassa jäädä määräajasta, ja astu sisään estääksesi ongelmat, jotka voivat vaikuttaa kampanjan onnistumiseen.

Edistymisen seuranta ja suorituskyvyn mittaaminen

Tämä on toinen alue, jolla projektinhallintaohjelmisto antaa sinun loistaa. Käden ulottuvilla olevat huomattavat edistymis- ja suorituskykymittarit tekevät numeroiden murskaamisesta helpommin hallittavissa. Se voi auttaa sinua pysäyttämään katastrofit ennen kuin ne tapahtuvat.

Projektimetriikan avulla voit seurata kriittisimpiä näkökohtia, kuten tuottavuutta, laajuutta ja suorituskykyä. Tarvittaessa voit tehdä muutoksia ohjataksesi kampanjaa kohti menestystä.

Jatkuva parantaminen ja projektin jälkeinen arviointi

Selvittämällä, mikä kussakin projektissa meni oikein ja mikä väärin, voit saavuttaa parempia tuloksia seuraavassa kampanjassasi. Jatkuvan parantamisen avulla voit tehdä tärkeitä muutoksia ja analysoida perusteellisesti projektin ylä- ja alamäkiä. Voit soveltaa tätä tietoa tulevaan projektiin tuloksen parantamiseksi.

Sinun tulisi viedä arviointisi myös tiimin jäsenten ulkopuolelle. Hanki näkemys asiakkailta ja sidosryhmiltä. Kysy heiltä, ​​mitä he ajattelivat kampanjan tuloksesta ja mitä he voisivat jälkikäteen ajatellen tehdä toisin.

Kokoa nämä tiedot raportiksi, jota sinä ja tiimin jäsenet voitte tutkia prosessin parantamiseksi.

Paketoida

Tehokas markkinointiprojektin hallinta on tiimityötä, joka vaatii jatkuvaa arviointia ja luovaa yhteistyötä. Tarvitset myös oikeat työkalut. Ota selvää, kuinka tiimisi voi voittaa yhteistyön esteet kokeilemalla Studioa jo tänään.