Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 hetkeä, jolloin valokuvaus teki minusta paremman suunnittelijan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 hetkeä, jolloin valokuvaus teki minusta paremman suunnittelijan

Vaikka valokuvaus on osa useimpia (jos ei kaikkia) suunnittelun opetussuunnitelmia, päätin vasta äskettäin syventää tietämystäni perusteiden ulkopuolelle.

Ei ehkä ole itsestään selvää väittää, että valokuvaus ja muotoilu ovat toisiaan täydentäviä aloja, mutta niillä on varmasti erilaisia ​​käsitteitä.

Tästä olen täällä keskustelemassa tänään: kuinka valokuvaus on parantanut suunnitteluprosessiani.

Tavoitteena ei ole syventyä teknisiin näkökohtiin (laaja aihe, jota tutkin edelleen valokuvaajana), vaan korostaa käsitteitä, joita olen soveltanut päivittäisessä työssäni Rock Contentin suunnittelijana. , mikä vaikuttaa päivittäiseen työhöni.

1. Aloittelijan ajattelutavan elvyttäminen

Kun alamme oppia jotain, josta olemme kiinnostuneita, tulemme avoimemmiksi harjoittelemaan, kokeilemaan ja oppimaan omista virheistämme. Tämä on ihanteellinen hetki stimuloida luovuutta ja nähdä uusia mahdollisuuksia.

Valokuvauksen tapauksessa asia ei ole erilainen.

Tiedon hankkiminen uusista kehystystekniikoista tai esimerkiksi kaksoisvalotuksen oppiminen havainnollistaa, kuinka valokuvauskonseptit voivat rikastuttaa asetteluja ylimääräisellä omaperäisyydellä.

Toisaalta perusasiat hallinnut ja kokemusta kertynyt “asiantuntija” voi jäädä ansaan jo tuntemiensa prosessejen tehokkaaseen toimintaan ja siten jarruttaa luovuutta.

Valokuvausmatkalleni lähteminen on herättänyt sisälläni aloittelijan ajattelutavan ja herättänyt uudelleen halun kokeilla ja löytää uusia prosesseja.

2. Kun opiskelet sävellystä

Tämä on sekä muotoilun että valokuvauksen yhteinen tieteenala.

Periaatteet, kuten symmetria (tai sen puuttuminen), tasapaino, kolmasosien sääntö, johtavat viivat, kehystys ja kultainen kierre ovat yhtä tärkeitä sekä asetteluissa että valokuvissa.

Valokuvauksen opiskelussa ymmärretään ja hallitaan tilahavaintoa, eli kehyksen elementtien välisiä tilasuhteita.

Tämän käsityksen parantaminen parantaa elementtien jakautumista ja järjestelyä asettelun sisällä.

Toinen mielenkiintoinen esimerkki on suunnitteluelementtien vaihtelevien kehystysten ja valokuvauslinssien eri polttovälien välinen suhde.

Vaakasuuntaiset kappaleet, kuten bannerit, muistuttavat laajakulmaobjektiivien tarjoamia leveämpiä kehyksiä.

Sosiaalisessa mediassa älypuhelimien kameroiden pystysuuntainen muoto (yleensä 1080x1920px) on kuitenkin hallitseva.

🔥 Empfohlen:  Miten Gaotu Techedun osakkeen arvo putosi – yritys, joka teki kiinalaisesta opettajasta miljardöörin?

Näin ollen sama aiemmin mainittu vaakasuuntainen banneri vaatii pystysuoran version jakamisen alustoilla, kuten esimerkiksi Instagram Storiesilla.

Valokuvasommittelua opiskelemalla suunnittelija saa monipuolisemman arsenaalin mahdollisuuksia järjestää graafisia ja tekstillisiä elementtejä kunkin teoksen muodon mukaan.

3. Kun opiskelet tarinankerrontaa

Tarinankerronta on toinen valokuvauksen äärimmäisen tärkeä tieteenala.

Sen kautta hetkien vangitseminen saa syvemmän merkityksen ja tarkoituksen, muistuttaa sitä, kuinka taideteos herättää katsojassa elämyksiä ja vaikutelmia.

Valokuvauksen tarinankerrontataitoa kehittämällä suunnittelija käyttää tehokkaan työkalun, joka tekee asetteluista houkuttelevampia ja mukaansatempaavampia ja käyttää kuvia paitsi kommunikointiin myös tarinoiden kertomiseen ja tunteiden herättämiseen.

Lopputulos on vieläkin tehokkaampi, kun yhdistämme kuvan ja tekstin kertoaksemme luovasti esimerkiksi kampanjan konseptin mukaisen tarinan.

4. Luovassa prosessissa

Suunnittelu ja valokuvaus jakavat luovan prosessin vaiheet, jotka vaihtelevat kuvausten tai kampanjan suunnittelusta kokeiluun, versioiden luomiseen ja lopulliseen viimeistelyyn.

Valokuvauksen opiskelu ei ole vain tapa harjoitella näitä prosesseja, vaan myös parantaa esteettistä herkkyyttä ja kriittistä analyysiä, jotka ovat olennaisia ​​luovassa prosessissa.

Valokuvaus terävöittää myös visuaalisia ongelmanratkaisutaitoja, sillä se vaatii nopeaa ajattelua tiettyjen hetkien vangitsemiseksi asianmukaisilla asetuksilla, valaistukseen mukautumiseen, parhaan kuvausajan suunnitteluun ja improvisointiin, kun asiat poikkeavat suunnitelmista.

5. Tarkkaile maailmaa ympärilläni

Lopuksi valokuvaus on tehostanut havainnointiani ympäröivästä maailmasta.

Tunne, että uskomaton valokuva voi syntyä minä hetkenä hyvänsä, muuttaa yksinkertaisen iltakävelyn naapurustossa valokuvausretkeksi ja runsaan referenssisadon.

Näin muutamalla askeleella huomaan kiinnittäväni enemmän huomiota auringonlaskun valaistukseen (“kultaiseen tuntiin”), liikkeessä oleviin ihmisiin (aitojen arjen muotokuvien luomiseen), aiemmin huomiotta jääneisiin lintulajeihin, kangaskauppojen väri- ja tekstuuriyhdistelmiin, ja mikä tärkeintä, kauneus, joka kattaa kaiken.

Tämä lisääntynyt tietoisuus ja mietiskelevä perspektiivi maailmasta ovat elävöittäneet luovuuteni sekoittamalla värejä, typografiaa, piirroksia ja graafisia elementtejä.

Jos epäröit aloittaa (tai jatkaa) kuvien ottamista, voin vakuuttavasti sanoa, että se on ollut kannattavaa.