Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 laillista liiketoimintaa koskevaa politiikkaa sähköisessä kaupankäynnissä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 laillista liiketoimintaa koskevaa politiikkaa sähköisessä kaupankäynnissä

Joten sinulla on loistava idea verkkoliiketoiminnasta. Olet tehnyt markkinatutkimusta, tuntenut sähköisen kaupankäynnin nykyiset trendit, hankkinut myymäsi tuotteet ja rakentanut upean uuden verkkosivuston yhteydenpitoaksesi asiakkaisiisi. Olet myös tunnistanut parhaat sosiaalisen median alustat tuotteidesi markkinointiin, joten olet valmis ottamaan sen ensimmäisen miljoonan tielle, eikö niin?

Vai oletko sinä? Oletko huomioinut kaikki lailliset vaatimukset aloittaessasi uuden verkkokauppayrityksen, vai jäikö se sinulta huomiotta? Oikean laillisen liiketoimintapolitiikan noudattaminen on välttämätöntä uuden yrityksen perustamiselle. Ilman näitä käytäntöjä saatat kohdata rangaistuksia tai sanktioita hieman uudella polulla, jota olet aloittamassa.

Vaikka lain hämärään maailmaan pääseminen voi olla pelottavaa, se on välttämätön “paha”, jos aiot tehdä huomattavia määriä liiketoimintaa verkossa. Oikean laillisen liiketoimintapolitiikan noudattaminen tarkoittaa, että kaikki on ylivoimaista. voit keskittyä yrityksesi rakentamiseen, asiakkaiden houkuttelemiseen ja pitämiseen ja sen sijaan matkalla kohti tätä taianomaista miljoonaa.

Miksi tarvitset tiettyjä laillisia liiketoimintaperiaatteita?

On kolme pääsyytä, miksi oikean laillisen liiketoimintapolitiikan noudattaminen on välttämätöntä mille tahansa verkkokauppayritykselle.

Lait ja määräykset

Rakennatpa sähköistä kaupankäyntiäsi paikallisesti tai maailmanlaajuisesti, asiaankuuluvien lakien ja määräysten noudattaminen on välttämätöntä. Nämä lait ja määräykset voivat usein olla monimutkaisia. Oikeiden käytäntöjen avulla sinun on kuitenkin helpompi navigoida niissä ja varmistaa, että yrityksesi toimii laillisesti. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet pienyrityksen omistaja, jolla on rajalliset resurssit.

Vältä tulevia ongelmia

Vaaditut lailliset liiketoimintakäytännöt voivat auttaa sinua välttämään sotkuisia skenaarioita tulevaisuudessa. Oletetaan, että sinulla on jostain syystä oikeudellisia ongelmia. Siinä tapauksessa lakipolitiikan puute voi tarkoittaa oikeudenkäyntikulujen ja mahdollisten maksujen lisääntymistä oikeudenkäynnin tai muiden oikeudellisten haasteiden vuoksi. Kun nämä käytännöt ovat käytössä alusta alkaen, saat tarvitsemasi suojan.

Läpinäkyvyys

Kun kaikki tarvittavat käytännöt ovat käytössä, annat asiakkaillesi täydellisen läpinäkyvyyden. He näkevät oikeutensa ja sinun velvollisuutesi tarjoaessaan tuotteita ja/tai palveluita. Näiden käytäntöjen noudattaminen voi myös vaikuttaa siihen, miten brändiäsi nähdään, ja se voi auttaa rakentamaan luottamukseen perustuvaa suhdetta.

5 laillista liiketoimintapolitiikkaa, joita saatat tarvita

Jos olet jättänyt tämän huomioimatta suunnittelussasi, älä huolehdi liikaa; politiikka on suhteellisen suoraviivaista. Olennaisten käytäntöjen tietäminen voi auttaa sinua edetessäsi.

1. Ehdot

Tämä on ensimmäinen ja ehkä tärkein laillinen liiketoimintapolitiikka, joka sinulla pitäisi olla. Usein lyhennettynä “T&Cs” ja tunnetaan myös nimellä “Palveluehdot” tai “Käyttöehdot”, sinun käyttöehtosi ovat pohjimmiltaan sääntöjä, jotka koskevat asiakkaidesi yrityksesi käyttöä. Tämä tarkoittaa, että käyttöehtosi ovat voimassa aina, kun he ostavat tuotteen, rekisteröivät tilin tai jopa selaavat verkkosivustoasi.

🔥 Empfohlen:  Heinäkuun suosituin yhteistyökumppani: Efulfillment Service

Säännöt ja ehdot tarjoavat asiakkaille läpinäkyvyyttä, jotta he tietävät, mitä heiltä odotetaan tai vaaditaan tehdessään ostoksia yrityksesi kanssa. Sinun tulee sisällyttää käyttöehtoihisi useita kohteita:

 • Maksutiedot
 • Vastuusi, velvollisuutesi ja näihin tekijöihin liittyvät rajoitukset
 • Käyttäytymistä ja käyttäytymistä koskevat säännöt (hävyttömyyden tai loukkaavan kielen käyttö sosiaalisen median sivuilla tai verkkosivustojen foorumeilla)
 • Kaikki asiaankuuluvat vastuuvapauslausekkeet
 • Miten kiistat ratkaistaisiin ja sovellettavan lainkäyttövallan tunnistaminen
 • Voidaanko ehtoihisi tehdä muutoksia ja miten ilmoitat asiakkaille tällaisista muutoksista
 • Organisaationa käyttämäsi keskeiset termit ja niiden merkitys

On myös syytä huomata, että käyttöehdot ovat yleensä kahdessa muodossa:

 1. Clickwrap: Tässä muodossa käyttäjien on vain valittava valintaruutu osoittaakseen, että he ovat hyväksyneet käyttöehdot.
 2. Selaa pakettia: Tämä ei vaadi asiakkailtasi mitään, ja sivustosi käyttö edellyttää suostumusta.

Onneksi verkossa on useita resursseja, joiden avulla voit luoda käyttöehdot verkkokauppaasi varten. Harkitse a käyttöehtojen generaattori prosessin yksinkertaistamiseksi.

2. Tietosuojakäytäntö

On erittäin todennäköistä, että verkkosivustosi (ja muut alustat) keräävät paljon asiakasdataa. Jopa vain selatessasi sivustoasi, keräät tietoja, kuten heidän IP-osoitteensa. Ja kun he rekisteröivät tilin tai tekevät ostoksen, tiedon määrä kasvaa eksponentiaalisesti ja voi sisältää kaiken nimestä ja osoitteesta maksutietoihin.

Kuten aiemmin mainittiin, yksi syy varmistaa, että sinulla on oikeat lailliset liiketoimintakäytännöt, on lakien ja määräysten noudattaminen. Ehkä tällä tiedonkeruun ja yksityisyyden alalla tätä tarvitaan enemmän kuin mitään muuta. Riippuen siitä, missä sinulla on asiakkaita, sinun on oltava tietoinen kyseisen maan tai alueen tietosuojalaeista. Esimerkiksi EU:ssa myyvän amerikkalaisen yrityksen on noudatettava GDPR-lakeja.

On monia tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon laatiessasi tietosuojakäytäntöäsi, mukaan lukien:

 • Tiedot, joita keräät ja säilytät
 • Että kaikki kerätyt tiedot tallennetaan turvallisesti
 • Jaatko tiedot kumppaneiden tai kolmansien osapuolten kanssa (ja sisällytätkö tämän kieltäytymisen)
 • Kuinka käyttäjäsi voivat päästä käsiksi tallentamiisi tietoihin ja tarkastella niitä
 • Kuinka he voivat kyseenalaistaa tai poistaa nämä tiedot
 • Mitä lakeja ja määräyksiä sovelletaan eri alueilla, joilla toimit
🔥 Empfohlen:  NetLoanExpress-arvostelu: Onko se laillista vai huijausta?

Tämän käytännön tulee olla erillinen käyttöehdoistasi, ja sen tulee myös olla helposti saatavilla. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinulla on linkki, joka johtaa suoraan käytäntöön. Tämä pätee erityisesti Yhdysvalloissa, jotta noudatat California Online Privacy Protection Act.

3. Takuut ja takuut

Asiakkaat haluavat käyttää verkkosivustoasi luottavaisin mielin, joten heidän on tiedettävä tuotteillesi ja palveluillesi antamasi takuut. Kun nämä on sijoitettu yhteen, ne ovat kaksi erillistä käytäntöä, ja sinun tulee määrittää käytännöt selkeästi.

Takuu on asiakkaillesi antamasi lupaus, joka kattaa kaikki tyytymättömyydet heidän ostokseensa. Voit esimerkiksi tarjota 30 päivän rahat takaisin -takuun, jos he ovat tyytymättömiä. Haluat olla varma, että sisällytät tämän osaksi hyvää yleistä asiakaskokemusstrategiaa.

Takuu on kuitenkin pidennetty takuu, johon yleensä liittyy lisäkustannuksia. Se toimii eräänlaisena vakuutuksena, joka kattaa heidät, jos tuotteessa tapahtuu jotain vikaa. Takuut koskevat yleensä suuria laitteita tai tekniikoita, kuten kannettavia tietokoneita. On syytä korostaa, että takuu ei loukkaa heidän olemassa olevia laillisia oikeuksiaan. Jos toimitat heille viallisen tuotteen, useimpien maiden lait vaativat sinua palauttamaan tai vaihtamaan sen.

4. Hyvitykset ja palautukset

Kuten vanha sanonta kuuluu, kaikkia ihmisiä ei voi aina miellyttää. Asiat menevät väistämättä pieleen (tosin toivottavasti harvoin). Asiakkaat voivat tilata tuotteenne väärän koon tai se ei yksinkertaisesti vastaa heidän odotuksiaan. Se ei ole vain yksi tarvitsemistasi laillisista liiketoimintakäytännöistä, vaan se kertoo myös siitä, kuinka hyvää asiakaspalvelusi on ja kuinka se voi auttaa säilyttämään asiakkaita.

Vaikka sinun tulee pitää se erillään käyttöehdoistasi, voit yhdistää sen takuisiin ja takuukäytäntöihisi, kunhan et sekoita asiakkaitasi lakisääteisillä monimutkaisuuksilla. Kielen tulee olla selkeää, eikä se saa sisältää “pienillä kirjaimilla” lausekkeita, jotka kumoavat muut sisällyttämäsi kohdat.

Sinun tulee ilmoittaa selkeästi politiikkasi ja määrittää ajanjakso, jonka aikana sallit palautusten ja hyvitysten tekemisen. Liitä mukaan myös selkeä selvitys siitä, kuka maksaa tuotteen palauttamisesta aiheutuvat toimituskulut. selkeä toimituspolitiikka on välttämätön. Tee selväksi, onko käytäntösi ulkopuolelle jätetty tuotteita tai luokkia – kuten jotkin digitaaliset tuotteet.

5. Tilaussopimus

Vaikka tämä ei ole jokaisen verkkokauppayrityksen edellytys, jos jokin organisaatiosi osa on tilauspohjainen malli, tarvitset tilaussopimuksen. Voit sisällyttää nämä tiedot käyttöehtoihisi, mutta se voi jo olla laaja ja raskas käytäntö. On parasta, että tilaussopimus on erillinen laillisten liiketoimintakäytäntöjen luettelossa.

🔥 Empfohlen:  TorGuard VPN Review 2023: Onko se laillista? Onko se huijaus?

Tilaussopimuksen tulee kattaa kaikki käyttöehdot ja tilauspalveluihisi liittyvät erityiskysymykset. Tämä voi koskea myös SaaS-palveluita tarjoavia yrityksiä, jotta heidän asiakkaat tietävät, mitä heiltä odotetaan ja mitä organisaatiolta itseltään odotetaan. Joitakin yleisiä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon sopimuksessa, ovat:

 • Sähköiset allekirjoitukset: Tämä sisältää kuinka niitä käytetään ja niiden sitova laillisuus. Se voi auttaa käyttämään omistettua sähköistä allekirjoitusratkaisua, mieluiten sellaista, joka tarjoaa integraation muihin käyttämiisi työkaluihin, kuten PandaDoc Salesforce.
 • Lisensointi: Tämä määrittää, mitä asiakkaat voivat tehdä mille tahansa tuotteelle tai palvelulle, jonka he ostavat sinulta.
 • Jäsensopimukset: Asiakkaat hyväksyvät nämä, kun he tilaavat palvelusi.
 • Lakien ja määräysten noudattaminen: Näin suojaat heidän oikeuksiaan ja tietojaan.
 • Toimituskäytännöt: Nämä selventävät, onko tuotteiden toimittamiseen liittyviä erityisehtoja.
 • Vastuuvapauslausekkeet ja luopumiset: Nämä selventävät, liittyykö tuotteisiisi tai palveluihisi erityisiä olosuhteita.
 • Vienti ja/tai verot: Jos myyt maailmanlaajuisesti, määritä selkeästi vientiin liittyvät ehdot (kuten ostaja, joka on vastuussa tuontiveroista omassa maassaan) ja myös se, onko vastuussa myyntiverosta lähtöpaikassa.
 • Takuut ja takuut: Nämä selventävät, onko tilauspalveluihin liittyviä erityisehtoja, joita ei kata keskustakuu- ja takuupolitiikkasi.

Takeaway

Kukaan ei sanonut, että tie menestykseen olisi helppo. Verkkokauppayrityksen omistajana on monia asioita, jotka on otettava huomioon sekä liikematkasi alussa että jatkuvasti. Sinun tulisi pitää mielessä kaksi tavoitetta: saada erittäin tyytyväinen asiakaskunta, joka tekee ostoksia kanssasi toistuvasti, ja nähdä yrityksesi saavuttavan kestävää kasvua, ehkä jopa siihen pisteeseen, jossa sinun on käytettävä affiliate-markkinointimalli saada uusia tytäryhtiömyyjiä. Kun asiakaskuntasi ja liiketoimintasi kasvavat, sinun on mukauduttava tämän luomiin uusiin vaatimuksiin.

Näiden kahden tavoitteen rinnalla on kuitenkin oltava täysin laillinen ja kaikkien vaadittujen lakien ja määräysten mukainen riippumatta siitä, missä toimit. Tämän tarpeen täyttäminen tarkoittaa, että olet avoin ja voit välttää mahdollisesti kalliit oikeudenkäynnit, sakot ja oikeudenkäyntikulut tulevaisuudessa.