Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 parasta CDN-palvelua vuodelle 2023 (vertailu)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 parasta CDN-palvelua vuodelle 2023 (vertailu)

Etsitkö parasta CDN-palveluntarjoajaa verkkosivustosi nopeuttamiseksi? Vai etsitkö vain helppoa tapaa nopeuttaa verkkosivustoasi?

Niin kovasti kuin ihmiset ovat yrittäneet, emme ole vieläkään kyenneet rikkomaan fysiikan lakeja.

Tämä tarkoittaa – riippumatta siitä, kuinka nopea Internet on – verkkosivustosi vierailijoiden ja sivustosi palvelimen välinen etäisyys vaikuttaa silti sivustosi sivujen latausaikoihin. Periaatteessa, jos palvelimesi on Los Angelesissa, sivustosi latautuu nopeammin jollekulle San Franciscosta kuin joku Hanoista ().

CDN, lyhenne sanoista sisällönjakeluverkko, korjaa tämän tallentamalla sivustosi sisällön eri palvelimille ympäri maailmaa. Sen sijaan, että heidän tarvitsee mennä palvelimellesi joka kerta, vierailijat voivat vain napata sivustosi tiedostot niitä lähinnä olevasta CDN-sijainnista.

Se on hyvä nopeuttamaan sivustosi sivujen latausaikoja kaikkialla maailmassa ja vähentämään palvelimesi kuormitusta käynnistyksen yhteydessä!

Mutta päästäksesi alkuun, sinun on löydettävä tarpeitasi ja budjettiasi vastaava CDN-palveluntarjoaja.

Siinä autan tässä postauksessa!

Lyhyen johdannon jälkeen joihinkin tärkeisiin CDN-terminologioihin jaan kuusi upeaa premium- ja ilmaista CDN-ratkaisua. Joten mikä tahansa budjettisi on, voit löytää työkalun tästä luettelosta!

Otetaan tärkeä CDN-terminologia pois tieltä

Hei, tiedän, että haluat luultavasti vain päästä parhaiden CDN-verkkojen luetteloon. Mutta ennen kuin teemme sen, mielestäni on tärkeää määritellä muutama keskeinen termi, jotta et ole hämmentynyt, kun aloitan kaivamaan CDN-palveluntarjoajia.

Pidän sen mahdollisimman lyhyenä ja aloittelijaystävällisenä.

Ensinnäkin siellä läsnäolopisteet (PoP) tai reunapalvelimet ().

Nämä kaksi termiä viittaavat CDN:n sijaintien määrään eri puolilla maailmaa. Jos CDN:llä on esimerkiksi sijainnit San Franciscossa, Lontoossa ja Singaporessa, se on 3 läsnäolopistettä (tai 3 reunapalvelinta). Toisin kuin reunapalvelimissa, sinulla on omasi alkuperäpalvelinjoka on pääpalvelin, jolla sivustoasi isännöidään (eli verkkoisäntäsi).

Yleensä suurempi määrä läsnäolopisteitä on parempi, koska se tarkoittaa parempaa kattavuutta ympäri maailmaa.

Tästä huolimatta keskivertosivustosi tuotto pienenee tietyn pisteen jälkeen. Sinulla ei esimerkiksi todennäköisesti tule paljon vierailijoita Koreasta, joten onko sillä todella väliä, jos CDN:lläsi on sijainti vain Japanissa Japanin sijaan ja Korea? Useimmille sivustoille se ei toimi – Japani on jo melko lähellä Koreaa, joten noilla sekunnin ylimääräisillä murto-osilla ei ole väliä.

Sitten sinulla on työntää vs Vedä vyöhykkeitä. Tämä tulee melko tekniseksi, joten en selitä sitä täysin. Mutta periaatteessa se käsittelee sitä, kuinka saat sivustosi tiedostot CDN:n palvelimille. Useimmille satunnaisille verkkovastaaville a vedä CDN on paras vaihtoehto, koska se antaa CDN:n automaattisesti “vetää” tiedostosi palvelimilleen sen sijaan, että vaadittaisiin tiedostojen manuaalista lataamista (“push”) CDN:ään.

Lopulta siellä on käänteinen välityspalvelin. Käänteinen välityspalvelin toimii välimiehenä vierailijoiden verkkoselaimien ja sivustosi palvelimen välillä. Pohjimmiltaan se ohjaa liikennettä puolestasi, mikä voi tarjota sekä suorituskyky- että turvallisuusetuja (lue lisää täältä). Useat CDN-palveluista, joita käsittelen, toimivat myös käänteisinä välityspalvelimina, mikä tarkoittaa, että ne näyttävät automaattisesti sivustosi välimuistiversion ilman ylimääräistä vaivaa.

Kun tämä tärkeä tieto on poissa tieltä, tutkitaan parhaita CDN-palveluntarjoajia alkaen yhdestä tunnetuimmista vaihtoehdoista…

Vertailussa parhaat CDN-palveluntarjoajat

TL;DR

Jos haluat nopeimman ja helpoimman tavan nopeuttaa verkkosivustoa, NitroPack on “yhden napsautuksen” ratkaisu, joka ottaa käyttöön CDN:n, optimoi kuvat ja suorittaa muita optimointeja. He tarjoavat rajoitetun ilmaisen version, jonka avulla voit kokeilla palvelua itse.


1. NitroPack – All-in-one-optimointityökalu (enemmän kuin pelkkä sisällönjakeluverkko)

NitroPack mainostaa itseään “ainoana palveluna, jota tarvitset nopeaan verkkosivustoon”.

Osana tätä all-in-one lähestymistapaa NitroPack sisältää CDN:n, jossa on yli 215 reunapaikkaa. CDN saa virtansa Amazon CloudFrontista, Amazon Web Servicesin (AWS) nopeasta CDN-työkalusta.

Amazon CloudFront on kuitenkin melko kehittäjäsuuntautunut, joten tavallisten käyttäjien on vaikea rekisteröityä ja alkaa käyttää CloudFrontia ().

Yksinkertaistaakseen asioita NitroPack tekee raskaan työn ja määrittää kaiken oikein puolestasi, jotta voit helposti hyötyä CloudFrontin maailmanlaajuisesta läsnäolosta. Itse asiassa, jos käytät WordPressiä, melkein kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on asentaa NitroPack-laajennus ja olet valmis käyttämään jetiä.

🔥 Empfohlen:  6 parasta rahaa ansaitsevaa mobiilisovellusta, jotka todella toimivat

NitroPack on myös paljon enemmän kuin sen CDN. Se auttaa sinua myös muissa optimointitaktiikoissa, kuten:

 • Koodin pienennys
 • Gzip- tai Brotli-pakkaus
 • Kuvan optimointi
 • Kuvien ja videoiden laiska lataus
 • Lykkää CSS:ää ja JavaScriptiä
 • Kriittinen CSS
 • …paljon enemmän!

NitroPackin plussat

 • NitroPack käyttää Amazon CloudFrontia CDN:ään, jolla on laaja globaali läsnäolo.
 • Asennusprosessi on erittäin helppoa, varsinkin jos käytät WordPressiä.
 • Se voi auttaa sinua toteuttamaan monia muita suorituskyvyn parhaita käytäntöjä pelkän CDN:n lisäksi.
 • Siellä on ilmainen suunnitelma, joka sisältää Amazon CloudFront CDN ().

NitroPackin miinukset

 • Jos olet jo optimoinut sivustosi ja haluat vain erillisen CDN:n, NitroPack on ylivoimainen, koska se tekee paljon muutakin kuin vain sisällön toimittamista.

Hinta: Tarjolla on rajoitettu ilmainen paketti, joka saattaa toimia hyvin pienissä sivustoissa. Maksulliset suunnitelmat alkavat 21 dollarista kuukaudessa. Säästä 17 % vuositilauksella.

Lisätietoja on NitroPack-arvostelussamme.


2. Sucuri – Vankka tietoturva sekä yllättävän hyvä sisällönjakeluverkosto

Useimmat ihmiset ajattelevat Sucuri turvallisuuspalveluna, ei CDN:nä. Ja tämä on hyvä syy, Sucuri tekee paljon hienoa työtä verkkosivustojen turvallisuuden alalla, ja se auttaa varmasti suojaamaan verkkosivustoasi.

Mutta kaikkien suojausominaisuuksien lisäksi Sucuri tarjoaa myös CDN:n kaikissa suunnitelmissaan. Sen reunapalvelinverkko ei ole yhtä suuri kuin muut tämän luettelon CDN-palveluntarjoajat, mutta se tarjoaa reunapalvelimia tärkeimmillä alueilla. Voit katsoa koko kartan alta:

Koska suurin osa sivustosi liikenteestä tulee todennäköisesti kyseisten alueiden lähellä olevilta ihmisiltä, ​​sijaintien vähäisellä määrällä ei ole merkitystä useimmille verkkosivustoille.

Lisäksi saat käyttöösi monia muita bonusominaisuuksia CDN-toimintojen ulkopuolella. Saat esimerkiksi myös verkkosovelluksen palomuurin. Ja jos jokin selviää siitä, saat tunnetun Sucuri-haittaohjelmien tarkistus- ja poistopalvelun.

Voit jopa asettaa Sucurin automaattisesti varmuuskopioimaan sivustosi ().

Joten jos haluat CDN-palvelun, joka voi rauhoittaa mielesi parannetulla suojauksella ja varmuuskopioilla, Sucuri on hyvä vaihtoehto.

Sucurin plussat

 • Enemmän kuin pelkkä CDN.
 • Tarjoaa haittaohjelmien tarkistuksen sekä haittaohjelmien poistopalvelun.
 • Siinä on palomuuri ennakoivaa suojaa varten.
 • Sisältää DDoS-suojauksen.
 • Voi varmuuskopioida sivustosi automaattisesti, mukaan lukien pilvitallennustila (5 dollaria kuukaudessa ylimääräistä).

Sucurin miinukset

 • Alhainen määrä reunapalvelimia muihin palveluihin verrattuna.
 • Ei ilmaista suunnitelmaa.
 • Alhaisin suunnitelma tukee SSL:ää, mutta sitä ei voi käyttää olemassa olevien SSL-varmentiesi kanssa.

Hinta: Sucurin suunnitelmat alkavat 199,99 dollarista vuodessa.


3. Cloudflare – Ilmainen sisällönjakeluverkko ja täynnä suojausominaisuuksia

Cloudflare on ehdottomasti yksi suurimmista olemassa olevista CDN-tarjoajista. Heillä on valtaa 10 miljoonaa verkkosivustoja ja niillä on valtava maailmanlaajuinen verkosto (ylivoimaisesti suurin tässä luettelossa).

Tällä hetkellä Cloudflarella on 154 datakeskusta kaikilla mantereilla, joissa ihmiset todella asuvat (). Voit nähdä koko kartan alta:

Cloudflaren käytön aloittamiseksi sinun tarvitsee vain muuttaa sivustosi nimipalvelimet osoittamaan Cloudflareen. Sitten Cloudflare alkaa automaattisesti tallentaa sisältöäsi välimuistiin ja palvella sitä valtavasta maailmanlaajuisesta verkkostaan.

Cloudflare on myös käänteinen välityspalvelin (). Tämä tarkoittaa, että sen lisäksi, että se pystyy tarjoamaan älykkäästi sisältöä CDN:n kautta, se tarjoaa myös useita tietoturvaetuja.

Cloudflaren avulla voit esimerkiksi luoda erityisiä sääntöjä sivustosi tärkeiden osien, kuten WordPress-hallintapaneelin, suojaamiseksi. Tai voit myös ottaa käyttöön korkeamman suojauksen koko sivuston tasolla, mikä on hyödyllistä, jos sivustosi kokee hajautetun palvelunestohyökkäyksen (DDoS).

Toinen Cloudflaren suuri etu on, että se on ilmainen useimmille verkkosivustoille. Vaikka Cloudflarella on maksullisia suunnitelmia, joissa on edistyneemmät toiminnot (kuten verkkosovellusten palomuuri ja mukautetut sivusäännöt), useimmat käyttäjät pärjäävät täysin ilmaisilla suunnitelmilla.

Lopuksi, jos et jo ole käyttämällä HTTPS:ää sivustossasiCloudflare tarjoaa ilmaisen jaetun SSL-varmenteen, jonka avulla voit siirtää sivustosi HTTPS:ään ().

Cloudflaren plussat

 • Ilmainen suunnitelma toimii useimmille käyttäjille.
 • Helppo asentaa – osoitat vain nimipalvelimesi Cloudflareen ja olet valmis.
 • Sillä on valtava maailmanlaajuinen verkosto, jossa on 154 toimipistettä 6 eri mantereella.
 • Tarjoaa paljon tietoturvaetuja CDN-palveluidensa lisäksi.
 • Antaa sinulle paljon joustavuutta sivusäännöillä.

Cloudflaren huonot puolet

 • Yksi epäonnistumispiste. Koska osoitat nimipalvelimesi Cloudflareen, sivustosi ei olisi käytettävissä, jos Cloudflarella olisi joskus ongelmia.
 • Jos määrität Cloudflaren suojaussäännöt väärin, saatat ärsyttää laillisia käyttäjiä (). Ratkaisu on laskea suojaustasosi, mutta jotkut satunnaiset käyttäjät saattavat jäädä huomaamatta.
 • Ilmainen suunnitelma ei välttämättä tarjoa liikaa nopeuden parannusta tietyissä paikoissa.
 • Vaikka perusasennusprosessi on yksinkertainen, sinun on ehkä mentävä hieman pidemmälle optimoidaksesi sen WordPressille. Cloudflare WordPress -laajennus voi kuitenkin auttaa tässä.
🔥 Empfohlen:  10 parasta verkkoliiketoiminnan kurssia (ilmainen ja maksullinen)

Hinta: Ilmaisen suunnitelman pitäisi riittää useimmille käyttäjille. Maksulliset suunnitelmat alkavat 25 dollarista kuukaudessa. Vuosittaiset alennukset saatavilla.


4. KeyCDN – Edullinen ja helppokäyttöinen sisällönjakeluverkko

Toisin kuin useimmat muut tämän luettelon palvelut, KeyCDN on yksinomaan CDN. Siinä kaikki keskittyy, ja se tekee sen melko hyvin.

Se on erityisen suosittu WordPress-sivustojen keskuudessa osittain siksi, että KeyCDN on aktiivinen WordPress-yhteisössä laajennuksilla, kuten CDN Enabler ja Cache Enabler.

Kuka tahansa voi kuitenkin käyttää KeyCDN:ää, ja asennusprosessi on melko helppoa.

Sillä on myös vahva globaali läsnäolo 34 läsnäolopistettä levinnyt ympäri maailmaa, mukaan lukien kaikki asuttavat maanosat. He ovat myös lisäämässä uusia toimipisteitä Israeliin, Koreaan, Indonesiaan ja muille alueille. Voit katsoa koko kartan alta ():

KeyCDN antaa sinun käyttää molempia Vedä ja työntää vyöhykkeet (). Ja vetovyöhykkeen määrittäminen on melko helppoa – melkein vain liität sivustosi URL-osoitteen.

Lopuksi KeyCDN:llä on joitain suojausominaisuuksia, kuten SSL-tuki ja DDoS-suojaus.

KeyCDN ei tarjoa ilmaisia ​​sopimuksia, mutta voit aloittaa a 30 päivän ilmainen kokeilu. Hinnoittelu on myös täysin maksettavaa, mikä tarkoittaa, että et ole koskaan lukittu kuukausisuunnitelmaan.

KeyCDN:n plussat

 • Edullinen, jatkettava hinnoittelu, joten maksat vain siitä, mitä käytät.
 • Hyvä palvelin läsnäolo kaikilla asumiskelpoisilla mantereilla.
 • Helppokäyttöinen ei-teknisille käyttäjille, ja siinä on paljon dokumentaatiota.
 • Paljon ominaisuuksia teknisille käyttäjille, mukaan lukien otsikkosäätimet ja mukautetut säännöt.
 • Aktiivinen WordPress-yhteisössä.

KeyCDN:n miinukset

 • Ei ilmaista suunnitelmaa.
 • Ei yksityiskohtaisia ​​suojausominaisuuksia, kuten palomuurit ja bot-suodatus ().

Hinta: KeyCDN alkaa 0,04 dollarista per Gt ensimmäisestä 10 Tt:sta Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa (muilla alueilla hinta on hieman enemmän). Yksikköhinnat laskevat liikenteen lisääntyessä.


5. Imperva (aiemmin Incapsula) – Paljon yhtäläisyyksiä Cloudflaren kanssa

Imperva toimii paljon kuten Cloudflare. Toisin sanoen se toimii käänteisenä välityspalvelimena ja tarjoaa sekä CDN- että suojaustoiminnot.

Tällä hetkellä Incapsula tarjoaa 44 läsnäolopistettä jokaisella asuttavalla mantereella:

KeyCDN antaa sinun pitää omat nimipalvelimesi, mutta osoitat nimipalvelimesi Impervaan, jotta ne voidaan ottaa käyttöön, aivan kuten teet Cloudflaren kanssa.

Sitten Imperva ohjaa liikennettä automaattisesti puolestasi.

Impervan globaalin CDN:n lisäksi Imperva tarjoaa myös web-sovellusten palomuurin ja bot-tunnistuksen sekä kuormituksen tasapainotuksen.

Impervan plussat

 • Läsnäolopisteitä jokaisella asuttavalla planeetalla.
 • Tarjoaa DDoS- ja bottisuojauksen jopa ilmaisella sopimuksella.
 • Maksulliset sopimukset tarjoavat kehittyneempiä suojaustoimintoja, kuten verkkosovellusten palomuuri.

Impervan miinukset

 • Kuten Cloudflare, Imperva esittää yhden epäonnistumiskohdan. Koska osoitat nimipalvelimesi Impervaan, sivustosi ei olisi käytettävissä, jos Impervalla koskaan tulisi ongelmia.
 • Ei julkista hinnoittelua – sinun on otettava esittely.

Hinta: Saatavilla pyynnöstä.


Mikä on paras CDN-palveluntarjoaja sinun tarpeisiisi?

Nyt miljoonan dollarin kysymys – mitä näistä CDN-palveluntarjoajista kannattaa käyttää sivustossasi?

Kuten luultavasti voit odottaa, koska jaoin kuusi erilaista CDN-palvelua, tässä ei ole oikeaa vastausta jokaiselle sivustolle.

Käydään sen sijaan läpi joitakin skenaarioita, jotka saattavat koskea sinua…

Ensinnäkin, jos olet etsii yksinomaan ilmaista CDN:ääsitten Cloudflare on paras vaihtoehtosi. Sillä on paras ilmainen suunnitelma kaikista CDN:istä, joita tulet kohtaamaan, ja se on melko joustava käynnistyä. Muista vain, että saatat joutua tekemään vähän työtä optimoidaksesi sen WordPressille.

Jos olet valmis maksamaan:

 • Nitropack tarjoaa suurimmat parannukset sivun latausaikoihin. Alusta optimoi verkkosivustosi automaattisesti ja ottaa CDN:n käyttöön ilman konfiguraatioita liitinlaajennuksen asentamista ja API-avaimen syöttämistä lukuun ottamatta.
 • Sucuri on loistava vaihtoehto, jos haluat kuormittaa joukon sivustosi ylläpitoa ja nopeuttaa sitä CDN:llä. Globaalin CDN:n lisäksi suojaustoiminnot ja automaattiset varmuuskopiot tekevät siitä mahtavan all-in-one-ratkaisun. (Huomaa: varmuuskopiot maksavat ylimääräisen 5 dollaria/sivusto.)
 • KeyCDN on loistava vaihtoehto joustavuutensa ja jakoperusteisen hinnoittelunsa vuoksi. Se keskittyy melkein vain CDN:nä olemiseen, ja se antaa sinulle paljon hallintaa eikä lukitse sinua kiinteisiin kuukausisuunnitelmiin.
🔥 Empfohlen:  9 parasta työkalua, jotka jokaisen yrityskonsultin tulisi tietää

Yleisiä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vinkkejä, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun CDN:n kanssa

Oletko valmis aloittamaan? Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat kaiken irti valitsemastasi CDN-palveluntarjoajasta…

Kuinka saada WordPress-sivustosi toimittamaan sisältöä CDN:stäsi

Joissakin CDN-verkoissa – kuten Cloudflare, Sucuri ja Imperva – sivustosi näyttää automaattisesti sisältöä CDN:stä, koska kyseiset palvelut pystyvät ohjaamaan liikennettä itse ().

Kuitenkin muiden CDN-verkkojen kanssa, joissa et muuta nimipalvelimiasi – kuten KeyCDN – se on ei pidä paikkaansa. Nämä CDN:t “vetävät” tiedostosi palvelimilleen, mutta WordPress-sivustosi jatkaa tiedostojen palvelemista suoraan alkuperäispalvelimeltasi, mikä tarkoittaa, että et itse hyödy CDN:stä.

Voit korjata tämän käyttämällä ilmaista laajennusta, kuten CDN Enabler. Pohjimmiltaan tämän laajennuksen avulla voit kirjoittaa uudelleen tiettyjen resurssien URL-osoitteet käyttämään CDN-URL-osoitetta (kuvat, CSS-tiedostot jne.). Sinun tarvitsee vain kirjoittaa CDN-URL-osoite ja valita poissuljettavat tiedostot:

Vaikka KeyCDN on kehittänyt CDN Enablerin, voit käyttää sitä minkä tahansa CDN:n kanssa.

Kuinka käyttää osoitetta cdn.yoursite.com lorem-156.cdnprovider.com sijaan

Jos käytät CDN-verkkoa, kuten KeyCDN, tämä palvelu antaa sinulle CDN-URL-osoitteen, kuten “panda-234.keycdn.com”.

Tämä tarkoittaa, että kaikilla CDN:stäsi toimitetuilla tiedostoilla on URL-osoite, kuten “panda-234.keycdn.com/wp-content/uploads/10/22/cool-image.png”.

Jos haluat mieluummin käyttää omaa verkkotunnustasi, voit käyttää Zonealista DNS-tietueiden CNAME-tietueen kautta. Ok, se on paljon teknistä ammattikieltä. Mutta periaatteessa se tarkoittaa, että voit palvella tiedostoja osoitteesta “cdn.yoursite.com” “panda-234.keycdn.com” sijaan.

Näin määrität sen osoitteessa:

Voitko yhdistää Cloudflaren muihin CDN-verkkoihin turvallisuusetujen saamiseksi?

Joo! Tämä on hieman edistyneempi, mutta Cloudflare antaa sinulle todella paljon hallintaa käyttämiesi toimintojen suhteen.

Tässä on pari tasoa…

Ensinnäkin voit vain käytä Cloudflarea DNS:ään (ei CDN- tai suojaustoimintoja). Jopa ilman turvaa, niitä on edelleen joitain etuja tästä koska Cloudflaren DNS on luultavasti nopeampi kuin isäntäsi DNS. Sinun tarvitsee vain keskeyttää verkkosivustosi Yleiskatsaus Cloudflaren välilehti:

Jos haluat käyttää molempia DNS ja suojaustoiminnon, voit myös luoda a Sivun sääntö sulkeaksesi koko sivustosi välimuistiin:

Periaatteessa sinun täytyy seuraa tätä opetusohjelmaamutta luo sääntö itsellesi koko sivusto käyttämällä tähtimerkkiä.

Tällä toteutuksella Cloudflare suodattaa ja ohjaa edelleen kaiken saapuvan liikenteen sivustollesi, mutta se ei näytä välimuistiversiota.

Käytä objektitallennuspalvelua ja palvele tiedostoja CDN:n avulla

Tämä on vielä edistyneempi taktiikka. Mutta jos sinulla on paljon staattisia tiedostoja – kuten kuvia – saatat hyötyä kolmannen osapuolen objektien tallennuspalvelusta, kuten Amazon S3 tai DigitalOcean Spaces sen sijaan, että tallentaisit kaikki nämä tiedostot omalle verkkopalvelimellesi.

WordPress-laajennukset, kuten WP Offload Media tai Mediakirjaston kansiot Pro S3 + Spaces helpottaa WordPress-sivustosi mediatiedostojen purkamista objektien tallennustilaan. Sitten voit yhdistää valitsemasi CDN-palvelun molempiin Amazon S3 ja DigitalOcean Spaces.

Nyt ulos ja ala nopeuttaa sivustosi sivujen latausaikoja CDN:n avulla!