Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 parasta verkkokauppasivuston ominaisuutta, jotka vaativat aina käyttäjätestauksen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 parasta verkkokauppasivuston ominaisuutta, jotka vaativat aina käyttäjätestauksen

Arviolta 88 % käyttäjistä myöntää, että he eivät todennäköisesti palaa verkkosivustolle negatiivisen käyttökokemuksen jälkeen. Tämän pitäisi olla riittävä syy yrityksille alkaa keskittyä verkkosivustonsa käyttöliittymän/UX:n tehostamiseen. Useat tekijät voivat johtaa huonoon käyttökokemukseen – sivujen hitaista latausajoista sivuston mobiiliresponsiivisuuden puutteeseen. Tästä syystä on välttämätöntä, että käyttäjä testaa verkkokauppasivustoasi ostoskorin hylkäämisen estämiseksi ja tulosprosentin optimoinnin (CRO) parantamiseksi.

Globaali verkkokauppamyynti ylitti 4,28 biljoonaa dollaria vuonna 2020, ja tämän luvun arvioidaan jatkavan kasvuaan tulevina vuosina. Koska verkkokauppa on valittu media useimmille yrityksille, ei ole yllätys, että verkkokauppasivustot on optimoitava edistyneelle CX:lle.

Verkkokauppasivustot luottavat enemmän kuin mikään muu yrityssivusto suoraan verkkokonversioihin. Tämän saavuttamiseksi sähköisten yritysten on suoritettava oikeat käyttäjätestit varmistaakseen, että he saavat kaiken irti sivustoistaan ​​ja tarjoavat asiakkailleen parhaan mahdollisen paikan päällä olevan käyttökokemuksen.

Mitä on käyttäjätestaus?

Käyttäjätestaus on prosessi, jossa testataan verkkosivuston eri elementtejä optimaalisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi vierailijoille. Käyttäjätestauksen suorittamiseen on useita tapoja, mukaan lukien:

Moderoitu testaus

Moderoitu testaus on useimpien testaajien suosima menetelmä sen antaman perusteellisen palautteen vuoksi. Tällä menetelmällä voit kommunikoida suoraan käyttäjän kanssa joko verkossa tai henkilökohtaisesti, koska tämä menetelmä mahdollistaa näytön tallennuksen. Vaikka moderoitu testaus vie aikaa, voit kysyä käyttäjiltä kohdistettuja kysymyksiä, kuten miksi he napsauttavat tiettyä linkkiä tai painiketta ja mitä he odottivat olevan tietyllä sivulla.

Tällainen yksityiskohtainen palaute on erittäin hyödyllinen arvioitaessa, mitkä elementit on korjattava sivustollasi.

Moderoitu etätestaus

Moderoidun etätestauksen avulla voit testata tiettyjä sivuja ja toimintoja verkkosivustolla. Tämä on nopea ja tehokas testausmenetelmä, sillä käyttäjät voivat antaa palautetta työskennellessään kotona tai toimistossa ja suorittaessaan asetettuja tehtäviä. Suosittuja etätestauspalveluita ovat Usertest.io, WhatUsersDo ja Usertesting.com. Niiden avulla voit tallentaa käyttäjän näytön, kun he antavat palautetta.

Korttien lajittelu

Korttilajittelulla arvioidaan sivuston tietoarkkitehtuuria. Osallistujat voivat luokitella aiheita omiin kategorioihinsa. Korttilajittelu voidaan tehdä oikeilla paperipaloilla tai online-korttilajittelutyökaluilla.

Preference Testing

Tämä menetelmä tarjoaa osallistujille erilaisia ​​UX-suunnitteluvaihtoehtoja, joista valita. Osallistujille voidaan näyttää jopa kuusi erilaista suunnitteluelementtiä kerralla vastauksen saamiseksi. Nämä voivat sisältää elementtejä, kuten logoja, väripaletteja ja videoita. Käyttäjät antavat palautetta sekä elementtien esteettisestä vetovoimasta että siitä, kuinka hyvin he kommunikoivat tietyn viestin tai idean.

🔥 Empfohlen:  10 parasta teknistä SEO-kurssia (ilmainen ja maksullinen)

Viiden sekunnin testi

Viiden sekunnin testit ovat nopea tapa suorittaa käyttäjätutkimusta. Ne seuraavat käyttäjän vaikutelmaa ensimmäisten viiden sekunnin aikana suunnittelun tarkastelusta. Näitä testejä käytetään pääasiassa testaamaan, kuinka tehokkaasti verkkosivuston ulkoasu välittää yrityksen haluamaa viestiä.

Käyttäjätestin suorittaminen verkkokauppasivustollasi

Käyttäjätestin suorittamiseen verkkosivustollasi on neljä päävaihetta:

  • Tunnista testaajasi. Sinun ei tarvitse olla liian valikoiva oikean testerin valinnassa. Jokainen vapaaehtoinen sopii, koska olet pohjimmiltaan testaamassa universaalia digitaalista käyttäytymistä.
  • Aseta testaajille erityisiä tehtäviä. Pyydä testaajia suorittamaan tiettyjä tehtäviä verkkosivustollasi ja seuraamaan heidän edistymistään. Pyydä heitä kertomaan teoistaan, jotta voit ymmärtää heidän päätöstensä takana olevat ajatukset.
  • Pidä tehtäväsi avoimina. Älä johda testaajia. Sen sijaan katso, kuinka he ratkaisevat tehtävän itse. Esimerkiksi sen sijaan, että kehottaisit heitä löytämään “Ota yhteyttä” -sivun, kysy heiltä, ​​kuinka he ottaisivat sinuun yhteyttä.
  • Käytä testituloksia sivustossasi. Seuraa testaajan kohtaamia ongelmia ja korjaa ne verkkosivustollasi.

Mitä käyttäjätestejä voi tehdä?

Lyhyt vastaus on: melkein jokainen verkkosivustosi elementti. Mutta verkkokauppasivustossa nämä ovat viisi tärkeintä ominaisuutta, jotka sinun tulee testata:

1. Kotisivu

Kotisivusi on ensimmäinen portti potentiaalisille asiakkaille ja verkkosivustollesi vieraileville asiakkaille. Tämä ensimmäinen sivu antaa käyttäjille yleiskatsauksen siitä, mitä voit odottaa verkkosivustoltasi suhteessa yritykseesi. Hyvin suunniteltu ja dynaaminen kotisivu voi vaikuttaa siihen, kuinka kauan käyttäjät viettävät verkkosivustollasi.

On tärkeää suorittaa käyttäjätestejä kotisivullasi analysoidaksesi, kuinka käyttäjät reagoivat suunnitteluasi ja sisältöösi ja ymmärtävätkö he, mitä verkkosivustollasi on tarjottavana. Testaa automaatiota ratkaisut tarjoavat myös tietoa siitä, kuinka kauan käyttäjät viipyvät verkkosivustollasi – mikä osoittaa, kuinka hyvä heidän ensivaikutelmansa oli. Näiden analyysien perusteella voit tehdä tarvittavat korjaukset olemassa olevalle etusivullesi.

Suositustestit, viiden sekunnin testit ja poistumisaikeiden tutkimukset ovat hyviä työkaluja palautetta kotisivullesi.

2. Tuotetiedot -sivu

On suuri plussa saada asiakkaasi siirtymään tuotesivullesi, mutta älä aloita juhlimista vielä. Monimutkaiset tuotetiedot väärällä sivuasettelulla ja ulkoasulla voivat lopettaa tämän myynnin yhtä nopeasti.

Vaihtoehtoja on liikaa – se saa käyttäjät näkemään vaihtoehtojen suohon, jota käyttäytymistieteilijät ovat kutsuneet “päätöshalvaukseksi”. Asiakas voi kohdata tämän ongelman useiden tuotekuvien ja monimutkaisten tuotetietojen vuoksi.

Sinun on ymmärrettävä asiakkaasi päätöksentekoon vaikuttavat tekijät ja sisällytettävä vain nämä elementit sivumalliisi.

🔥 Empfohlen:  Intian 24 parasta D2C-brändiä, joita kannattaa varoa vuonna 2023

Onnistunut malli tukee ihanteellisesti ostotapahtumaa korostamalla tärkeimpiä vaikuttavia tekijöitä ja vähentämällä vaihtoehtoja. Esimerkiksi – jos myyt käsintehtyjä kynttilöitä verkkosivustollasi, tuotesivullasi on tuotteen kuva ja tuotteen otsikko “käsintehdyt artesaanikynttilät” sivun yläosassa.

Käyttäjän valittavissa olevat tuoteelementit, kuten tuotteen koko ja väri, voidaan siirtää alemmas sivulla. Tämä yksinkertaistaa automaattisesti ostopäätöstä. Pähkinänkuoressa: haluat tehdä ostoprosessista mahdollisimman helpon ja saumattoman. Tarpeettomien yksityiskohtien leikkaaminen auttaa asiakasta keskittymään tuotteeseen ja suorittamaan ostoksensa helposti.

3. Kassalle

Checkout on luultavasti tärkein kohta asiakkaan matkalla myyntisuppilon läpi. Heidän kokemuksensa tässä päätepisteessä on oltava saumaton, koska negatiivinen kokemus täällä voi mahdollisesti maksaa sinulle myynnin. Massiivinen 70% ostoskärryistä päätyä hylätyksi. Tämä tilasto korostaa entisestään sujuvan kassaprosessin varmistamisen tärkeyttä.

Ratkaisu on käyttää moderoitua etätestausta sen tarkistamiseen, toimiiko kassaprosessisi haluamallasi tavalla käyttämällä useita osallistujia. Moderoitu testaus tarkistaa prosessin tehokkuuden vähintään kolmen käyttäjän kanssa testaamassa sitä. Tämä menetelmä on hyödyllinen kassalle tai hakemuslomakkeelle prototyyppien laadinnassa.

4. Toimintakehotuskomennot

Monilla verkkokauppasivustoilla on toimintakehotuspainikkeita (CTA), jotka näkyvät useita kertoja verkkosivustolla. Näitä kutsutaan pysyviksi toimintakehotuksiksi. Koska toimintakehotukset vaikuttavat suoraan tuloksiin, on tärkeää suorittaa käyttäjätestejä varmistaaksesi, että ne palvelevat tarkoitustaan.

Ketterä testaus auttaa testaamaan ja vertaamaan CTA-mallin ohjausversiota testiversioon, jotta kehitystiimi voi tehdä tarvittavat muutokset. Näihin muutoksiin voi kuulua otsikon kirjasinkoon ja tyylin säätäminen, jotta se näkyy näkyvämmin, syöttökentät kohdistetaan optimaaliselle silmien korkeudelle sekä otsikkotekstin ja toimintakehotuspainikkeen muokkaaminen kiireellisyyden vuoksi.

5. Mobiilisivun nopeustesti

Yli puolet maailman verkkoliikenteestä tulee mobiililaitteista, ja tämä luku yltää 54,8 % vuonna 2021. Joten verkkosivustosi optimointi mobiililaitteille on avainasia asiakkaiden houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi.

Asiakkaat odottavat nyt verkkosivujen latautuvan kahdessa tai kolmessa sekunnissa. Jos sivustosi latautuminen kestää kauemmin, potentiaaliset asiakkaat todennäköisesti poistuvat sivulta ja menevät kilpailijan luo tekemään ostoksensa. Tämä ei vain vaikuta negatiivisesti myyntiin, vaan se myös alentaa SEO-sijoitustasi.

Voit testata sivusi latausnopeutta ilmaiseksi Googlen Test My Site -sivulla. Tämä osoittaa, mitkä elementit hidastavat sivuasi ja mitä korjauksia sinun on tehtävä, jotta verkkosivustosi olisi nopeampi. Kuvien pakkaaminen, käyttämättömien lisäosien poistaminen käytöstä ja myymälän päivittäminen MySLQ 8.0:ksi ovat kaikki tapoja parantaa mobiilisivustosi nopeutta. Mielenkiintoista on, että mobiilisivuston nopeuden parantaminen vain yhdellä sekunnilla saattaa olla mahdollista nosta tulosprosenttiasi 8 %.

🔥 Empfohlen:  5 parasta ideaa sähköisen kaupankäynnin teknisten pinojen vahvistamiseen optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi

Muiden paras

Vaikka nämä ovat viisi tärkeintä ominaisuutta, joita sinun tulee aina testata verkkokauppasivustolla, luettelo ei ole missään nimessä tyhjentävä. Verkkokauppasivustossasi on monia muita elementtejä, jotka hyötyisivät käyttäjätestauksesta. Näitä ovat aloitussivun suunnittelu, videot, lomakkeet, sisältö, suosittelusivut ja paljon muuta.

Kirjallinen kopio muodostaa suurimman osan kaikesta verkkosivuston sisällöstä ja on tärkeää, että tämä sisältö mukautuu asiakkaiden tarpeisiin myyntisuppilon eri vaiheissa.

Mikä tahansa kopio, olipa kyseessä tuotteen kuvaus tai kotisivun sisältö, pyrkii palvelemaan tiettyä tarkoitusta. Sisällön käyttäjätestien suorittaminen näyttää, kuinka asiakkaat reagoivat siihen, ja voit mukautua sen mukaan. Tämä voidaan saavuttaa joko moderoidulla testauksella, etätestauksella tai preferenssitesteillä.

Lomakkeilla on merkittävä rooli verkkokauppasivustoissa, koska ne toimivat keskeisinä konversiopisteinä. Lomakkeita käytetään asiakkaan matkan eri kohdissa ensimmäisestä kyselystä kassalle. On tärkeää testata näiden lomakkeiden kulkua, jotta voidaan arvioida, kuinka asiakkaat reagoivat niihin. Tämä on vieläkin tärkeämpää, koska lomakkeiden optimointi käyttäjätestauksen avulla voi vaikuttaa suuresti tulosprosentteihin.

Videot ovat aina suosittu sisältömuoto millä tahansa verkkosivustolla. On hyvä idea saada palautetta kaikista myymistäsi mainosvideoista. Tämä auttaa sinua arvioimaan, kuinka asiakkaat reagoivat niihin ja johtavatko ne todella tehokkaasti konversioihin.

On tärkeää huomata, että käyttäjätestauksen on oltava jatkuva prosessi, jotta se olisi tehokasta. Jos esimerkiksi teet muutoksia aloitussivullesi tai kassaprosessiin, sinun tulee testata ne käyttäjätesteillä varmistaaksesi, että ne toimivat juuri niin kuin suunnittelit.

Yhteenvetona

Verkkokauppa on kaikkien yritysten tulevaisuus. Yksin vuonna 2020 ohi kaksi miljardia ihmistä ostanut tavaroita ja palveluita verkosta. Tämä korostaa, kuinka tärkeää on tarjota paras verkko-ostoskokemus asiakkaillesi, jotka vierailevat verkkosivustollasi, jotta he eivät valitse kilpailijoitasi. Paras tapa varmistaa hyvä asiakaskokemus on testata verkkokauppasivustoasi tunnistaakseen mahdolliset kipukohdat ja tehdäkseen tarvittavat parannukset.

Table of Contents