Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 selvää syytä järjestää sosiaalisen median kilpailu

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 selvää syytä järjestää sosiaalisen median kilpailu

Työskentelin sosiaalisen median asiantuntijana melko menestyvässä paikallisessa kauppaketjussa. Aluksi olin yllättynyt siitä, kuinka hyvin liiketoiminta sujui, vaikka heidän tuotteet ovat suoraan sanottuna melko ylihinnoiteltuja. Ja mitä huomasin, on, että heillä on enimmäkseen erittäin uskollisia asiakkaita, jotka rakastavat brändiä erittäin paljon. Mutta miten? Yksi mahdollinen vastaus on, että he isännöivät paljon sosiaalisen median kilpailuja.

Vaikka monen asian voidaan sanoa lisäävän asiakasuskollisuutta, sosiaalisen median kilpailun isännöinti on yksi tärkeimmistä tavoista luoda erityissuhde asiakkaisiinsa. Ne isännöivät enimmäkseen valokuvakeskeisiä kilpailuja, ja voittaja ei saa vain mahtavia palkintoja, vaan ne ovat myös esillä bannereissa ja mainostauluissa myymälässä sekä verkossa. Asiakkaasta tulee osa brändiä!

Kilpailut voivat olla erittäin kustannustehokkaita markkinoinnin työkaluja. Kilpailut innostavat kuluttajia ja rohkaisevat heitä tekemään raskasta sosiaalista mainoskampanjaasi. Tarjoa palkinto – vaikka pieni esine – ja ihmiset tulevat todennäköisemmin mukaan brändiisi jakamalla, rekisteröitymällä tai seuraamalla linkkejä. Kilpailujen järjestäminen sosiaalisessa mediassa on suhteellisen helppoa, ja voit käynnistää kilpailukampanjan melkein mistä tahansa syystä.

1. Loma tai festivaali lähestyy

Kilpailujen käynnistäminen tapahtumien, juhlapäivien tai vuodenaikojen ympärillä on loistava idea, koska hyödyt tapahtuman ympärillä olevasta vauhdista. Jouluaiheiset postaukset sopivaan aikaan herättävät enemmän huomiota, koska kuluttajat on ohjelmoitu kiinnittämään huomiota juhla- tai sesonkiviestiin silloin. Juhlatunnelma tai osallistumisen henki rohkaisee myös jakamaan normaalia enemmän.

Luo kilpailustasi postauksia, jotka ovat lomateemoja, mukaan lukien kuvia ja värejä, jotka ihmiset yhdistävät vuodenaikaan. Tee myös palkinnosta tai osallistumistavasta teema; voit pyytää osallistujia jakamaan loma-aiheisia kuvia tai reseptejä brändätyllä hashtagilla osallistuaksesi kilpailuun.

Yksi tällainen kilpailu on Gapin 12 Days of Joy -kampanja, jossa osallistujat lähettävät omia joulukuviaan saadakseen mahdollisuuden voittaa Gap-lahjakortteja.

Jos tapahtuma tai festivaali on luonteeltaan paikallinen tai alueellinen, harkitse kilpailusi esittelyä tapahtumasivustolla tai -sivulla. Ota yhteyttä tapahtumakoordinaattoreihin saadaksesi tietoja kilpailustasi; he voivat tarjota ilmaisen listauksen, koska kilpailusi auttaa heitä mainostamaan tapahtumaansa. Muita paikallisiin tapahtumiin liittyvän sosiaalisen median kilpailun edistämiskanavia ovat radio-ohjelmat, uutiskanavat, sanomalehdet ja paikalliset blogit.

🔥 Empfohlen:  8 syytä, miksi sinun pitäisi päivittää ChatGPT Plus -palveluun

Tämä pätee erityisesti, jos kilpailu ja palkinto on rajoitettu paikallisille katsojille, koska se tarjoaa uutislähteille positiivisen inhimillisen kiinnostuksen tarinan. Mediat käyttävät usein tällaisia ​​tarinoita tasapainottaakseen ohjelmiensa muita näkökohtia, mikä tarkoittaa ilmaista mainontaa sinulle.

2. Olet tuomassa markkinoille uuden tuotteen

Sosiaalisen median kilpailut ovat loistava tapa lisätä keskustelua uuden tuotteen tai palvelun ympärillä. Sanan saaminen julkisuuteen uusimmasta tuotteestasi voi olla aikaa vievä ja pelottava markkinointitehtävä, mutta vähennät sekä budjettiasi että aikaasi, kun annat yleisösi tehdä osan työstä.

Sosiaalisen median kilpailu, joka vaatii tykkäyksiä, jakoja ja linkkejä osallistumiseen, luo nopeaa suullisesti markkinointia tuotteestasi. Pidä asiat yksinkertaisina lahjoittamalla yksi tai kaksi uutta tuotetta palkinnoksi, mikä lisää kilpailuista saamaasi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia, koska menetät vain tuotteen hinnasta.

Yksi tapa lisätä tuotteen tai palvelun näkyvyyttä sosiaalisen median kilpailun aikana on käyttää Rafflecopterin tai Gleamin kaltaisia ​​työkaluja osallistumismenetelmien luomiseen ja hallintaan. Kummallakin työkalulla voit määrittää useita osallistumismenetelmiä ja painottaa jokaista – esimerkiksi pelkkä linkin jakaminen Twitterissä voi ansaita jollekulle yhden merkinnän, kun taas kilpailustasi tai tuotteestasi bloggaamalla voit ansaita 10 osallistumista.

Painotusmenetelmien avulla voit kannustaa yleisöäsi aktiivisempaan osallistumiseen, mikä lisää tuotteesi tai palvelusi näkyvyyttä ja kohdentaa sitä. Harkittavia osallistumistyyppejä ovat jakaminen Twitterissä tai Facebookissa, twiittien uudelleen lähettäminen, Pinterestiin kiinnittäminen, toiseen kilpailuun osallistuminen brändillesi, Facebook-julkaisun tai -blogin kommentoiminen, kilpailusta blogin pitäminen tai linkin jakaminen kilpailuun toisella verkkosivulla .

3. Haluat brändiä yrityksesi

Kilpailuille henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen kosketuksen antaminen voi antaa brändillesi sen yksilöllisen identiteetin, jonka ihmiset muistavat. “Tiedätkö, siellä on yksi kauppa, joka jakaa ilmaisia ​​t-paitoja joka viikko.” tai “Joulu on kulman takana, voimme saada tuon hauskan kuvan heidän joka vuosi järjestettävään kilpailuun.” ovat esimerkkejä siitä, kuinka ihmiset voivat muistaa brändisi järjestämistäsi kilpailuista.

Vaikka kilpailu ei johtaisi suuriin välittömiin tuloksiin, brändisi jatkuva esiintyminen sosiaalisen median syötteissä voi vaikuttaa siihen, miten ihmiset ajattelevat asiaan liittyvästä tuotteesta tai palvelusta – seuraavan kerran kun he tarvitsevat apua, brändisi tulee mieleen. . Kasvata altistumisastettasi tarjoamalla päivittäisiä osallistumisia kilpailuun , mikä kannustaa kuluttajia jakamaan toistuvasti.

🔥 Empfohlen:  Kuinka suorittaa nimettyjen entiteettien tunnistus (NER) muuntajan avulla?

Tapa, jolla ihmiset osallistuvat kilpailuun, voi olla myös brändikohtaista yleisen “Like to Win” -menetelmän sijaan. Kahvila voi pyytää ihmisiä luomaan viestejä suosikkisekoituksestaan ​​ja merkitsemään viestit merkkihashtagilla. Lastenvaateliike voi järjestää valokuvakilpailun, jossa asiakkaita pyydetään jakamaan kuvia pikkulapsista, jotka käyttävät kaupan vaatteita.

Valokuvakilpailu auttaa sinua brändäämään yritystäsi tuotteidesi ilmaisen visuaalisen markkinoinnin avulla. Voit myös järjestää videokilpailun ja pyytää osallistujia jakamaan lyhyitä Vine-leikkeitä siitä, miksi he rakastavat tuotteitasi tai mikä tuote on heidän suosikkinsa.

4. Haluat kasvattaa sähköpostilistaasi

Sinun on nykyään vaikea löytää ketään ilman sähköpostiosoitetta, minkä vuoksi sähköpostimarkkinointi on loistava tapa mainostaa yritystäsi. Mutta vielä vaikeampaa on saada ihmiset kirjautumaan sähköpostimarkkinointiluettelollesi, varsinkin jos sinulla ei ole mitään arvokasta annettavaa vastineeksi.

Tiedämme hyvin, kuinka pelottavaa on kasvattaa sähköpostilistaamme, sillä jopa itsellemme on tosiasia, että sähköpostiosoitteen luovuttaminen ilman painavaa syytä on tyhmää. Ellemme halunneet joutua loputtomasti roskapostin pommitukseen.

Mutta jos voimme saada jotain arvokasta vastineeksi, saatamme olla hieman halukkaampia antamaan periksi. Loppujen lopuksi, jos jokin menee pieleen, voimme vain painaa tilauksen peruutuspainiketta tai ilmoittaa sähköpostin roskapostiksi.

Mahdollisuus voittaa upeita palkintoja riittää yleensä saamaan ihmiset ilmoittautumaan. Se ei ole niin ovela kuin on olemassa oikeutettuja syitä, miksi sinun täytyy antaa sähköpostiosoitteesi osallistuessasi kilpailuun – kuinka muuten järjestäjän tulisi ottaa sinuun yhteyttä, jos voitit jotain? Savumerkki? Tämä myös estää osallistujia lähettämästä vääriä sähköpostiviestejä, koska heidän on itse asiassa tarkistettava kilpailua koskevat tiedot postilaatikosta. Eivätkö he voi tehdä sitä, jos sähköposti on nyt väärennös?

Henkilöt, jotka tilaavat uutiskirjettäsi tai sähköpostilistaasi, koska he ovat kiinnostuneita tuotteesi palkinnosta, ovat todennäköisesti kiinnostuneita tarjoamastasi palvelusta tai tuotteesta. Yleiset kuukauden pienoisohjelman palkinnot saattavat tuottaa paljon ilmoittautumisia, mutta ne ovat vähemmän kohdennettuja, ja voit nähdä, että monet ihmiset peruuttavat tilauksensa kilpailun päätyttyä. Varmista, että lähetät arvokasta sisältöä kaikkeen lähettämääsi markkinointimateriaaliin, jotta sähköpostilistat pysyvät ajan tasalla kilpailun jälkeen.

5. Haluatko palautetta yrityksestäsi

Kyselyjen täyttäminen on niin suurta vaivaa. Tiedät sen, minä tiedän sen. Miksi kukaan tuhlaisi aikaansa antamaan palautetta, joka hyödyttää vain sitä, joka ei anna heille muuta kuin kotitöitä? Asiakkaat arvostavat aikaansa yhtä paljon tai enemmän kuin sähköpostiosoitettaan. Se tosiasia ei voisi olla selvempi. Mutta yrityksenä rehellisen palautteen saaminen asiakkailta voi olla kasvun kannalta erittäin tärkeää.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tulla matkatoimistoksi (ja työskennellä kotoa)

Tässä sosiaalisen median kilpailut tulevat esiin. Yhdistelemällä kyselykysymyksiä ja triviakysymyksiä voit saada osallistujista vähemmän mielenkiinnon, vaan enemmän haasteen suorittamisen, ja sinulla on jopa mahdollisuus saada palkinto!

Kilpailuilla voit myös saada palautetta tietyistä tuotteista ja palveluista. Melkein jokainen pikaruokaketju pyytää asiakkaita täyttämään lyhyitä verkkokyselyitä saadakseen mahdollisuuden voittaa ilmaista ruokaa. Ruokakaupat pyytävät asiakkaita täyttämään vierailuaan koskevat kyselyt, jotta he voivat voittaa lahjakortin tai ilmaisia ​​elintarvikkeita. Jos teet kyselystä lyhyen ja helposti käytettävän, sinun ei tarvitse edes antaa erittäin arvokasta palkintoa saadaksesi runsaasti tietoa.

Kaiken kaikkiaan sosiaalisen median kilpailun suorat hyödyt voivat olla saavutettavissa myös perinteisin menetelmin. Bränditietoisuus, kustannustehokas tuotemarkkinointi ja yleisön rakentaminen brändillesi vaikka se on loistava, eivät ole tärkein syy, miksi sinun pitäisi järjestää sosiaalisen median kilpailu. Ainutlaatuisena se tekee siitä, miten se rikkoo perinteisen markkinoinnin yksitoikkoisuuden ja sinä et ole ainoa, jolla on hauskaa, vaan myös asiakkaasi!

Liittyvät linkit:

  • Luo kukoistava hype järjestämällä oikeanlaista sosiaalisen median kilpailua
  • Tietä viraaliseen menestykseen – Sosiaalisen median kilpailun suunnittelu
  • Työkalut ja tekniikat, jotka sinun pitäisi jo tietää brändin sosiaalisen median menestyksekkäästä hallinnasta
  • Winnie on pyrkivä copywriter ja Internet-markkinoija digitaalisen markkinoinnin valtavassa maailmassa. Hän on niin utelias kuin voi olla; etsii jatkuvasti vastauksia kysymyksiinsä, ei koskaan sano ei uusille kokemuksille. Kun hän ei käytä aikaa myrskyn kirjoittamiseen, hän on kotona ja pysyy mukana loputtoman elokuvamaratonin ja kirjojen kanssa.