Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5+ syytä, miksi sivustosi ei näy Googlessa (ja kuinka korjata se)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5+ syytä, miksi sivustosi ei näy Googlessa (ja kuinka korjata se)

Miksi verkkosivustoni ei näy Googlessa? Se on yleinen kysymys, jonka monet meistä kysyvät itseltämme, kun etsimme avainsanojamme, eikä verkkosivustomme näy missään hakutuloksissa.

Useat ongelmat voivat aiheuttaa sen, että verkkosivustosi näkyy nyt Googlessa. Mutta hyvä uutinen on, että on paljon korjauksia, jotka voivat nostaa verkkosivustosi hakutulosten kärkeen.

Tällä sivulla tutkimme yleisimpiä ongelmia, jotka estävät verkkosivustosi näkymisen Googlessa, ja kuinka korjata ne! Joten jatka lukemista!

Opi kuinka lisäsimme liikennettä yli 40 %ja konversiot yli 100 % verkkokauppa-asiakkaalle.

Lue tapaustutkimus

Lyhyt huomautus ennen sukellusta

Jos loit sivun äskettäin tai pyysit sen indeksointia, Googlelta voi kestää jonkin aikaa, jotta sivusi indeksoidaan. Odota vähintään viikko sen jälkeen, kun olet lähettänyt pyynnön Googlelle, indeksoida sivusi tai lähettänyt sivustokarttasi, ennen kuin oletat, että sivustosi sijoituksessa Googlessa on ongelma.

7 syytä, miksi sivustosi ei näy Googlessa (+Huono sijoituksen korjaaminen)

On useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa siihen, miksi kysyt itseltäsi kysymyksen “miksi en löydä verkkosivustoani Googlesta?”

Tässä on 10 syytä, miksi verkkosivustosi ei näy Googlessa tai miksi sen sijoitus on niin alhainen, ettei se näy hakutuloksissa, ja kuinka voit korjata sen.

  1. Verkkosivustosi on liian uusi
  2. Verkkosivustosi sisältää “ei hakemistoa” -tageja
  3. Google ei indeksoi verkkosivustoasi
  4. Verkkosivustollasi on rangaistus
  5. Sinulta puuttuu korkealaatuisia käänteisiä linkkejä
  6. Avainsanasi ovat liian kilpailukykyisiä
  7. Verkkosivustosi ei tarjoa hyvää käyttökokemusta (UX)

1. Verkkosivustosi on liian uusi

Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin Google löytää upouusia verkkosivustoja ja sivuja. Joten jos olet juuri julkaissut verkkosivustosi tai sivusi, yksinkertaisin syy verkkosivustosi puuttumiseen hakutuloksista on se, että Google ei ole vielä löytänyt sivustoasi tai sivuasi.

Voit tarkistaa, onko Google löytänyt verkkosivustosi tai sivusi suorittamalla seuraavan haun Googlessa: site:omasivusto.com.

Jos haluat nähdä, tietääkö Google tietystä sivusta, voit kirjoittaa sivun koko URL-osoitteen: site:yourwebsite.com/blog/the-page-im-looking-for/

Jos näet vähintään yhden tuloksen, se tarkoittaa, että Google tietää sivustasi! Jos et näe tuloksia, Google ei ole vielä löytänyt verkkosivuasi tai sivustoasi.

Kuinka korjata se

Jos et näe tuloksia, kun haet sivustoasi Googlessa, voit luoda ja lähettää sivustokartan Google Search Consolessa. Sivustokartan luominen kertoo Googlelle, mitkä sivustosi sivut ovat tärkeitä ja missä ne sijaitsevat.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää Instagram Post Insights -tietoja strategiasi parantamiseen

Voit luoda ja lähettää sivustokartan Googlelle seuraavasti:

  1. Kirjaudu Google Search Consoleen
  2. Siirry Sivustokarttoihin
  3. Anna sivustokartan URL-osoite
  4. Napsauta Lähetä

2. Verkkosivustosi sisältää “no index” -tunnisteita

“Ei indeksiä” -sisällönkuvauskenttä on HTML-koodin pala, joka käskee Googlea olemaan näyttämättä tiettyjä sivuja hakutuloksissa. Tämän seurauksena Google ei indeksoi sivuja, joissa on tämä koodi.

Yleensä on hyvä idea tarkistaa, että sivullasi ei ole “ei indeksiä” -sisällönkuvauskenttää, vaikka et muista sisällyttäneensä sitä.

Joskus WordPress tai muut sisällönhallintajärjestelmät (CMS) lisäävät sen jokaiselle sivulle, jos tarkistat väärät asetukset verkkosivustoasi luodessasi.

Lisäksi kehittäjäsi voi käyttää “ei hakemistoa” -koodia estääkseen Googlea sijoittelemasta vielä kehitysvaiheessa olevia sivuja ja saattaa unohtaa poistaa tunnisteen, kun sivu on valmis.

Kuinka korjata se

Käytä Google Search Consolea tunnistaaksesi helposti “ei hakemistoa” -merkityt sivut. Navigoi omaan Kattavuus ilmoita ja etsi tämä virhe: “lähetetty URL-osoite, jossa on merkintä “noindex”.

Jos Google ei ole vielä indeksoinut sivustokarttasi sivuja (muista, että tämä voi viedä aikaa), voit käyttää Ahrefs Site Audit -työkalua tarkistaaksesi, onko sivustossasi “ei indeksiä” -sisällönkuvauskenttiä.

Kun olet löytänyt kaikki tämän tunnisteen sisältävät sivut, voit yksinkertaisesti poistaa sen sivuilta, joilla sitä ei pitäisi olla.

3. Google ei indeksoi verkkosivustoasi

Toinen syy, miksi sivustosi ei näy Googlessa, voi olla se, että jokin estää hakukonetta indeksoimasta sivustoasi.

Useimmissa verkkosivustoissa on “robots.txt”-tiedosto. Se kertoo hakukoneille, minne he eivät voi mennä sivustossasi. Tämä tarkoittaa, että Google ei voi indeksoida URL-osoitteita, jotka on estetty robots.txt-tiedostossasi.

Kuinka korjata se

Google Search Console voi varoittaa robots.txt-tiedostoon liittyvistä ongelmista. Navigoi omaan Kattavuus tee ilmoitus ja etsi virheilmoitus “robots.txt:n lähettämät URL-osoitteet”.

Nyt sinun tarvitsee vain poistaa kaikki käskyt, jotka estävät URL-osoitteet, jotka haluat näyttää Googlessa. On kuitenkin tärkeää huomata, että “robots.txt”-tiedostot voivat olla hankalia, joten jos olet epävarma siitä, miten ne parhaiten navigoidaan, on hyvä idea palkata asiantuntija, kuten WebFX, korjaamaan se.

4. Verkkosivustollasi on rangaistus

Rangaistukset voivat myös estää sivustoasi sijoittumasta Googlen hakutuloksissa. Tämä voi ratkaista polttavan kysymyksesi “miksi verkkosivustoni ei näy Googlessa”, jos sivustosi ei ole uusi ja siinä on oikea robots.txt-tiedosto.

Jos sivustosi ei täytä Googlen laatusääntöjä, se voi poistaa sivustosi väliaikaisesti tai pysyvästi hakutuloksista.

🔥 Empfohlen:  5 parasta Discord-vaihtoehtoa, joita sinun pitäisi käyttää vuonna 2023

Googlen rangaistuksia ovat:

  • Indeksi poistettu:Google poistaa verkkotunnuksesi kokonaan hakutuloksista.
  • Rangaistukset:Verkkotunnuksesi on edelleen olemassa, mutta et löydä sivujasi suoralla haulla. Tämä rangaistus voi johtua Googlen algoritmin päivityksestä tai Google voi ottaa sen käyttöön manuaalisesti.
  • Hiekkalaatikko:Google-liikenteesi laskee äkillisesti, mutta verkkotunnuksesi indeksointia ei ole poistettu tai sitä ei rangaistu.

Kuinka korjata se

Tarkista Google Search Consolesta rangaistusvaroitukset. Jos sivustoasi rangaistaan, sinun on muutettava verkkosivustoasi Googlen ohjeiden mukaiseksi. Tämän jälkeen voit lähettää sivustosi uudelleenarviointiin, jotta pääset takaisin Googleen.

5. Sinulta puuttuu laadukkaita käänteisiä linkkejä

Jos teet haun “verkkosivustoni ei näy Googlessa”, saatat joutua hankkimaan lisää korkealaatuisia käänteisiä linkkejä.

Google ottaa huomioon satoja sijoitustekijöitä määrittäessään, mitkä verkkosivustot pitäisi näkyä hakutuloksissa, joista yksi on käänteiset linkit ja auktoriteetti.

Käänteiset linkit muilta verkkosivustoilta verkkosivustollesi osoittavat Googlelle, että sivusi on luotettava ja arvokasta. Jos sivustosi ei näy Googlessa, se voi johtua siitä, että yllä olevilla verkkosivustoilla on enemmän käänteisiä linkkejä.

Kuinka korjata se

Käytä työkalua, kuten Ahrefs, tarkastellaksesi sivusi käänteisiä linkkejä ja vertaillaksesi sitä muihin verkkosivustoihin hakutuloksissa. Jos verkkosivustosi on puutteellinen, harkitse lisää käänteisiä linkkejä.

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit ansaita lisää käänteisiä linkkejä:

  • Pyydä olemassa olevilta kumppaneilta käänteisiä linkkejä
  • Pyydä ihmisiä, jotka mainitsevat brändisi sosiaalisessa mediassa, linkittämään verkkosivustollesi
  • Luo hyödyllistä, arvokasta sisältöä, johon ihmiset haluavat linkittää
  • Osallistu foorumeihin, haastatteluihin ja blogeihin ja anna tarvittaessa linkki verkkosivustollesi

6. Avainsanasi ovat liian kilpailukykyisiä

Jos luet tätä viestiä ja ajattelet: “Sisällöni on hienoa, eikä verkkosivustoni vieläkään näy Googlessa”, on aika tarkastella uudelleen avainsanakohdistusta.

Kun yrität saada sijoituksen erittäin kilpailukykyisten tulosten saavuttamiseksi, varsinkin kun kilpailet suurempien tuotemerkkien kanssa, yrityksesi voi joskus jäädä pölyyn. Harkitse sen sijaan kohdistamista pitkähäntäisiin, tarkempiin lauseisiin, jotka sisältävät vähintään kolme avainsanaa.

Vaikka pitkän pyrstön avainsanojen kuukausittaiset hakumäärät ovat pienemmät, ne ovat myös vähemmän kilpailukykyisiä, mikä antaa sinulle paremmat mahdollisuudet sijoittua hakutulosten kärkeen. Lisäksi pitkähäntäisillä avainsanoilla on tyypillisesti tarkempi hakutarkoitus.

Jos joku esimerkiksi tekee haun yleisellä avainsanalla, kuten “teltta”, on vaikea määrittää tarkalleen, mitä hän haluaa löytää.

Haluavatko he tietää, kuinka teltta pystytetään? Tutkivatko he parasta telttaa seuraavaa leirintämatkaansa varten? Haluavatko he ostaa tietyn tyyppisen teltan?

🔥 Empfohlen:  Kuinka korjata "Blue Screen Of Death Playstation 4:llä" [Solved]

Toisaalta, jos joku hakee pitkähäntälausetta “osta kahden hengen repputeltta”, tiedät olevansa valmis ostamaan.

Ulkoiluvarusteita myyvillä yrityksillä on helpompi sijoittua pitkähäntäinen lause “osta kahden hengen repputeltta”, ja ne voivat luoda sisältöä, joka vastaa tätä tarkoitusta.

Kuinka korjata se

Onnistuneet SEO-kampanjat alkavat aina avainsanatutkimuksella. Käytä työkaluja, kuten avainsanatyökalua, KeywordsFX:ää ja Googlen avainsanojen suunnittelijaa, ja yritä tunnistaa pitkät avainsanat, joilla on vähemmän kilpailua ja jotka tarjoavat yrityksellesi eniten arvoa.

Kun kohdistat vähemmän kilpailukykyisiin lauseisiin, voit näkyä Googlen tuloksissa ja tavoittaa enemmän asiakkaita verkossa.

7. Verkkosivustosi ei tarjoa hyvää käyttökokemusta (UX)

Lopuksi, jos verkkosivustosi tarjoaa huonon käyttökokemuksen (UX), voit suudella hyvästit kärkisijoille. Hakukoneet haluavat luokitella arvokasta sisältöä ja verkkosivustoja, jotka tarjoavat vierailijoille erinomaisen sivukokemuksen.

Jos käyttäjillä ei ole positiivista kokemusta verkkosivustostasi, he eivät tuhlaa aikaa Takaisin-painikkeen painamiseen. Tämä on signaali Googlelle, että sivustosi ei saisi sijoitusta.

Sivustosi käyttökokemuksen parantaminen voi vähentää poistumisprosentteja, houkutella vierailijoita ja auttaa heitä oppimaan enemmän yrityksestäsi. Samalla voit sijoittua korkeammalle hakutuloksissa.

Kuinka korjata se

Muutama pikakorjaus voi nostaa käyttäjäkokemuksesi ja sivustosi sijoitukset uusiin korkeuksiin. Voit parantaa sivustosi käyttökokemusta seuraavasti:

Lisätietoja sivustosi käyttökokemuksen parantamisesta saat käyttökokemuksen analysointipalveluistamme.

Paranna sivustosi sijoitusta Googlessa WebFX:n avulla

Tarvitsetko apua saadaksesi verkkosivustosi Googleen ja parantamaan sijoitustasi? WebFX voi auttaa tässä!

Kun teet yhteistyötä hakukoneoptimointitoimistomme kanssa, saat yksilöllisiä hakukoneoptimointistrategioita, jotka on räätälöity ainutlaatuiselle yrityksellesi, ja pääsyn SEO-asiantuntijoiden tiimiin, joka on tuottanut yli 3 miljardia dollaria asiakastuloja.

Ota yhteyttä verkossa tai soita numeroon 800-280-1062 saadaksesi lisätietoja räätälöityistä SEO-palveluistamme!