Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 tapaa lieventää toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia yritykseesi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 tapaa lieventää toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia yritykseesi

Jos omistat yrityksen, joka luottaa sujuvaan ja tehokkaaseen toimitusketjuun, tiedät hyvin, kuinka haitallisia toimitusketjun häiriöt voivat olla. Toimitusketjut ovat usein hauraita ekosysteemejä, joissa yksi katkennut lenkki voi värähtää koko ketjun läpi. Voimme kaikki toivoa, että toimitusketjumme ovat joustavia ja luotettavia, mutta näin ei aina ole.

Yritysten omistajat, valmistajat ja toimittajat ovat ymmärtäneet toimitusketjun häiriön pitkään, mutta se on viime aikoina noussut julkisen huomion kohteeksi. COVID-19-pandemia loi muutoksia ja häiriöitä yrityksille kaikkialla maailmassa. Nyt kun monet osat maailmaa avautuvat jälleen, kysyntä kasvaa ja toimitusketjun häiriöistä on tullut vakava ongelma monille yrityksille.

Miten yritykset voivat lieventää toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia ja varmistaa, että ne ovat valmiita tuleviin häiriöihin? Tämä artikkeli selittää tarkalleen, mitä toimitusketjun häiriö on, mikä sen aiheuttaa, ja tarjoaa viisi tehokasta strategiaa toimitusketjun häiriöiden hallinta.

Mikä on toimitusketjun häiriö ja mistä se johtuu?

Toimitusketju on ihmisten, organisaatioiden ja toimien järjestelmä, joka siirtää tuotteet toimittajilta asiakkaille ja lopulta loppuasiakkaalle. Tyypillinen toimitusketjun virtaus voi alkaa raaka-aineista, kulkea toimittajan, valmistajan, jakelijan ja jälleenmyyjän kautta ja saavuttaa lopulta asiakkaan. Eri tuotteilla on kuitenkin erilaiset toimitusketjut. iPhonella on paljon monimutkaisempi toimitusketju kuin omenalla.

Toimitusketjun häiriö tapahtuu, kun jokin toimitusketjun virtaan kuuluvista ihmisistä, prosesseista tai organisaatioista häiriintyy. Jos esimerkiksi kuorma-auton kuljettajapula häiritsee tuotteen jakelijaa, myös toimitusketjun alempana oleva henkilö, prosessi tai organisaatio häiriintyy.

Mikä aiheuttaa toimitusketjun katkeamisen? Toimitusketjun riskit voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: ulkoisiin ja sisäisiin. Näissä luokissa on useita riskejä, jotka yritysten tulee ottaa huomioon arvioidessaan toimitusketjuaan:

Ulkoiset riskit ovat toimitusketjun riskejä, jotka tulevat organisaatiosi ulkopuolelta:

  • Kysynnän riskejä esiintyy, kun tuotteen kysyntä on laskettu väärin joko siksi, että kysyntä on arvaamatonta tai koska toimittajat eivät ole seuranneet tarkasti vuosittaista kysyntää voidakseen arvioida kysynnän oikein.
  • Tarjonnan riskit tapahtuu, kun tuotteita tai raaka-aineita ei ole toimitettu ajoissa tai niitä ei ole toimitettu ollenkaan, mikä tarkoittaa, että tuotteita ei voida valmistaa tai jakaa tehokkaasti.
  • Liiketoiminnan riskit syntyy, kun yrityksissä ja organisaatioissa tapahtuneet muutokset ovat häirinneet toimitusketjuja, kuten toimittajasi myynti toiselle yritykselle tai toimittaja menee konkurssiin.
  • Ympäristöriskit Toimitusketjut ovat häiriintyneet hallitusten, poliittisten, sosioekonomisten tai ympäristötekijöiden vuoksi. Näitä voivat olla taloudellinen tai poliittinen kriisi maassa, joka toimittaa tuotteita toimitusketjussasi, luonnonkatastrofi tai äärimmäinen sää tai pandemia.

Sisäiset riskit ovat toimitusketjun ongelmia, jotka ovat sinun hallinnassasi:

  • Tuotantoriskit tapahtuu, kun jokin menee pieleen valmistusprosessissasi, mikä häiritsee työnkulkuasi ja estää sinua myymästä ja toimittamasta tuotteita asiakkaille.
  • Toimitusriskit syntyvät, kun toimitusprosessissasi tapahtuu virheitä tai häiriöitä. Omassa toimitusprosessissasi voi tapahtua useita ongelmia, jotka estävät sinua saamasta tuotteita tai tarvikkeita asiakkaillesi, aina väärästä mittapainon laskemisesta sähkökatkoihin.
  • Riskien suunnittelu ja hallinta tapahtuu, kun et ole korjannut ennusteitasi tai arvioinut tuotantoasi, hallintaasi ja kysyntääsi.
  • Liiketoiminnan riskit viittaavat siihen, milloin yrityksesi muutokset, kuten muutokset henkilöstössä tai missä tahansa prosessisi osassa, ovat vaikuttaneet toimituksiin.
  • Varautumisriskit tapahtuu, kun yrityksesi ei ole valmistautunut tehokkaasti toimitusketjun häiriöihin.
🔥 Empfohlen:  7 parasta petosjärjestelmää, joita kannattaa varoa lomien aikana

Toimitusketjun häiriöt ovat normaali osa liiketoimintaa, mutta COVID-19-pandemian iskimisen jälkeen häiriöt yleistyvät. Toimitusketjun häiriön odotetaan maksavan yhdysvaltalaisille organisaatioille yhteensä 228 miljoonaa dollaria Vuonna 2021. Rokotteiden käyttöönoton ja rajoitusten lieventämisen jälkeinen lisääntynyt kysyntä on usein mainittu näiden häiriöiden johtavana syynä, mutta henkilöstöpula ja vaihtelevat hinnat toimitusketjun eri kohdissa ovat muita syitä nykyiseen häiriöön.

Millä aloilla toimitusketjun häiriö iskee pahiten? A 2021 kysely US Census Bureau ehdottaa, että valmistus, rakentaminen, vähittäis- ja tukkukauppa sekä elintarvikepalvelut kärsivät eniten toimitusketjun häiriöistä.

Viisi toimitusketjun häiriöiden hallintastrategiaa

Vuonna 2020 yritykset panivat monia asioita paikoilleen ja kehittivät kokonaan uusia strategioita hallitakseen pandemian vaikutuksia. Oppimisesta kuinka hallita etätiimejä Monien yritysten omistajien on täytynyt löytää uusia tapoja siirtyä verkkokauppaan myymälässä ostosten sijaan optimoida työnkulkunsatai jopa muuttaa liiketoimintamallejaan dramaattisesti. Nyt kun toimitusketjun häiriöt yleistyvät, yritysten on aika ottaa käyttöön toimitusketjun häiriöiden hallintastrategiat.

Toimitusketjun häiriöiden hallinta on yhä tärkeämpi joukko prosesseja ja strategioita, joita yritykset ottavat käyttöön vähentääkseen toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia. Yritykset tarvitsevat eteenpäin kestävämpiä ja ketterämpiä toimitusketjuja, jotka pystyvät käsittelemään häiriöitä, mutta mitä yrityksesi voi tehdä hallitakseen toimitusketjun häiriöitä ja vastatakseen niihin?

Toimitusketjun häiriöiden hallinnassa on kyse häiriöihin varautumisesta ja sen varmistamisesta, että voit edelleen toimittaa ja myydä tuotteita. Viisi strategiaa, joita käsittelemme alla, ovat:

  • Varasuunnitelman laatiminen toimitusketjun hätätilanteita varten
  • Toimitusketjusi haavoittuvuuden tarkastaminen
  • Varatoimittajien tunnistaminen ja toimituspohjan monipuolistaminen
  • Varaston luominen
  • Toimitusketjun läpinäkyvyyden parantaminen

Jokaisen näistä strategioista tulee olla osa yrityksesi riskinhallintasuunnitelmaa, ja niitä tulee arvioida jatkuvasti, jotta voidaan havaita puutteet riskienhallinnassa ja varmistaa, että olet täysin valmistautunut toimitusketjun katkeamisen ennakoimattomiin mutta mahdollisesti haitallisiin vaikutuksiin.

1. Luo valmiussuunnitelma toimitusketjun hätätilanteita varten

Forbes on ehdottanut, että on olemassa “loppua ei näy” nykyisen toimitusketjun häiriön vuoksi. Yritysten on hyväksyttävä, että häiriöt jatkuvat jonkin aikaa.

Jopa ilman nykyisiä COVID-aiheisia häiriöitä, on silti tärkeää, että yrityksillä on valmiussuunnitelmat toimitusketjun häiriöitä ja hätätilanteita varten. Ensimmäinen askel valmiussuunnitelman luomisessa on tunnistaa toimitusketjusi jokainen vaihe ja kysyä itseltäsi, mitä tekisit, jos tämä vaihe keskeytyy.

🔥 Empfohlen:  6 syytä, miksi TikTok-mainoksesi eivät toimi

Varasuunnitelmasi saattaa sisältää sen, kuinka ja milloin otat yhteyttä asiakkaisiin toimitusketjun häiriöistä ja alentuneesta kapasiteetista, kuinka arvioit käytettävissä olevan varaston ja keneen voit ottaa yhteyttä saadaksesi varavaraston. Sinun tulee myös arvioida, kuinka paljon häiriö toimitusketjusi kussakin kohdassa maksaa, jotta voit varautua taloudellisesti jokaiseen häiriöön.

Yksi suosittu toimitusketjun riskienhallintastrategia, jota yritykset käyttävät varasuunnitelmaa laadittaessa, on PPRR-riskinhallintamalli. “PPRR” tarkoittaa:

  • Ennaltaehkäisy: toimenpiteiden toteuttaminen toimitusketjun häiriön vaikutusten vähentämiseksi ennen kuin se tapahtuu.
  • Valmius: valmiussuunnitelman luominen toimitusketjun hätätilanteessa.
  • Vastaus: varasuunnitelman toteuttaminen häiriötilanteissa.
  • Elpyminen: normaalin toiminnan jatkaminen mahdollisimman nopeasti.

Kun luot suunnitelmaa, harkitse strategioiden jakamista näiden neljän käsitteen mukaan, jotta voit helposti hallita valmiussuunnitelmaasi ja seurata sitä jatkuvasti ja mitata sen menestystä.

2. Tarkista toimitusketjusi haavoittuvuus

Osa toimitusketjun häiriöihin valmistautumisesta ja varautumissuunnitelman laatimisesta sisältää toimitusketjun auditoinnin ja haavoittuvuuksien paikantamisen. Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on, kuinka tärkeä toimitusketjusi kukin kohta on.

Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on online-koruliiketoimintaa ja luotat korujen tietyn osan ainoaan toimittajaan. Tuo toimitusketjusi kohta on mahdollisesti haavoittuvainen, jos sinulla ei ole varmuuskopioita.

Kun tarkastat toimitusketjusi haavoittuvuutta, sinun tulee myös harkita, mitkä toimitusketjusi kohdat ovat “korkean riskin”. Voit harkita esimerkiksi sijoitusmenetelmän käyttöä Tämä määrittääksesi, mitkä toimittajat ovat riskialttiita ja kuinka tärkeitä he ovat yrityksellesi.

Tutki tavarantoimittajiasi ja selvitä, ovatko he kokeneet toimitusketjun häiriöitä äskettäin tai voidaanko heitä pitää “korkeana riskinä” taloudellisen historiansa tai sijaintinsa vuoksi. Selvitä, mikä voi aiheuttaa toimitusketjun häiriöitä, kuinka todennäköistä se on, kuinka paljon se vaikuttaa liiketoimintaasi ja kuinka helppoa sinun on havaita nämä riskit.

Erottele toimitusketjun jokainen piste “pienen riskin”, “keskitason riskin” ja “korkean riskin” osioihin, jotta tiedät, mihin kohtiin riskinhallinta kannattaa keskittyä ja mahdollisesti löytää varatoimittajat.

3. Tunnista varatoimittajat ja monipuolista toimituskantaasi

Toinen oleellinen osa toimitusketjun katkeamiseen varautumista on varatoimittajat ja monipuolinen toimituspohja. Tee luettelo tavarantoimittajista ja tilausten täyttämisyrityksistä toimitusketjusi kustakin kohdasta ja tarvitsemistasi tuotteista tai palveluista. Tällä tavalla pääset helposti eri toimittajiin, jos päätoimittajasi kanssa tapahtuu jotain vikaa.

Toimituskannan monipuolistaminen on prosessi, jolla varmistetaan, että jos ongelmia ilmenee tietyssä paikassa, sinulla on oikeat ihmiset oikeassa paikassa korjaamaan ne. Toimittajien löytäminen, joilla on tarvikkeita tai valmistajia useissa paikoissa ja joilla itsellään on monipuolinen toimituspohja, lieventää toimitusketjun häiriöiden vaikutuksia.

🔥 Empfohlen:  3dcartilla New Mexico Tea Company liikkuu täydellä höyryllä eteenpäin

Jos esimerkiksi USA:n toimitusketjut katkeavat työvoimapulan vuoksi, toimittajan, jolla on myös tehtaita ulkomailla, löytäminen ei vaikuta sinuun yhtä pahasti työvoimakriisiltä. Jos et ole varma, kuinka monipuolinen tarjontasi on, nouda omasi yrityksen puhelin ja ota yhteyttä tavarantoimittajiisi saadaksesi selville, mitkä ovat heidän valmiussuunnitelmansa ja kuinka monipuolisia heidän omat toimitusketjunsa todella ovat.

4. Kasvata varastoasi

Ylimääräiset tavaramäärät, olivatpa ne sitten valmiita tuotteita, osia ja komponentteja tai jopa raaka-aineita, auttaa yritystäsi selviytymään tulevista toimitusketjun häiriöistä. Suunnittele, mitä tavaroita tarvitset varastoon ja kuinka paljon tarvitset. Tässä varasuunnitelmasi pitäisi olla hyödyllinen, sillä voit kartoittaa, mitä tarvitset, jos jokin toimitusketjun kulku häiriintyy.

Varaston rakentaminen on lisäkustannus, jonka kanssa monet pienet yritykset voivat kamppailla. Paras aika kasvattaa varastoasi on aina, kun yrityksesi laajenee tai lanseeraat uuden tuotteen – näin voit hankkia varastoa samalla kun ostat lisää tavaroita.

Sinun tulisi myös harkita varastojen hankkimista ennen vuoden aikoja, jolloin toimitusketjun häiriöt ovat todennäköisempiä, kuten ruuhka-aikoina tai aikoina, jolloin ympäristötekijät, kuten hurrikaanit tai tulvat, voivat vaikuttaa toimittajiisi.

5. Paranna toimitusketjun läpinäkyvyyttä

Toimitusketjun läpinäkyvyyttä eli toimitusketjun näkyvyyttä on vaikea saavuttaa, mutta se on tärkeä osa toimitusketjun häiriöiden hallintaa. Läpinäkyvyydellä tarkoitetaan sitä, kuinka helposti ja helposti saatavilla olevat prosessit ja organisaatiot toimitusketjussa ovat nähtävissä ja arvioitavissa. Saatat tuntea toimittajasi hyvin, mutta kuinka paljon tiedät heidän toimittajistaan ​​tai jakelijoistaan? Jos vastaus on ei mitään, toimitusketjullasi ei ole täyttä näkyvyyttä.

Ota mahdollisimman paljon selvää toimitusketjusi kuhunkin kohtaan liittyvistä prosesseista ja riskeistä ja kartoi se. On myös teknologiaa, joka auttaa yrityksiä saamaan lisää näkyvyyttä toimitusketjuissaan.

Tämä sisältää varastonhallintatyökalut sekä ohjelmistot ja lähetysseurantalaitteet. Jotkut yritykset investoivat nyt Internet of Things (IoT) -tekniikkaan ja -alustoille, joiden avulla saadaan tarkkoja, reaaliaikaisia ​​tietoja toimitusketjuprosessin aikana, kuten liikennekuvioita, ketjun kunkin vaiheen lämpötila- ja kosteusolosuhteita sekä reaaliaikaista valmistusta, toimitusta ja varastoraportit.

Johtopäätös

Toimitusketjujen häiriöt ovat usein odottamattomia, ennalta arvaamattomia eivätkä ne vaikuta niihin yrityksiin.

Tämä ei tarkoita, että jokaisen toimitusketjun häiriön on oltava katastrofi yrityksellesi. Yritykset, joilla on vankat toimitusketjun häiriöiden hallintastrategiat, voivat estää häiriöt, lieventää häiriöiden vaikutuksia ja nousta tehokkaasti takaisin jaloilleen häiriön sattuessa.