Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5 tapaa rakentaa sitoutunut yhteisö sosiaalisessa mediassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5 tapaa rakentaa sitoutunut yhteisö sosiaalisessa mediassa

Asiakkaat ovat yksi asia – mutta yhteisöt ovat toisella tasolla.

Kun asiakkaasi muodostavat yhteisöjä, sinulla on pitkälti käsissäsi omistautunut ja uskollinen seuraajajoukko, joka on sinun menetettäväsi. Nämä ovat asiakkaita, jotka ylistävät sinua, jakavat sisältöäsi ja ostavat kaikki uusimmat tuotteesi.

Kuulostaa jännittävältä, vai mitä?!

Ongelmana on, että yhteisön rakentaminen ei ole helppoa. Sillä välin yhteisön rakentaminen? No, se voi olla vielä hankalampaa.

Hyvä uutinen on, että jos teet oikeita asioita ja teet tämän oikealla ajattelutavalla ja oikeilla aikomuksilla, voit muuttaa sosiaalisen median alustoistasi paikkoja, joissa asiakkaasi kokoontuvat jakamaan brändikokemuksesi kanssasi.

Tässä artikkelissa tarkastellaan lopullista opasta sitoutuneen yhteisön rakentamiseen sosiaalisessa mediassa.

1. Helpota ihmisten kommunikointia kanssasi

Viestintä = yhteisö.

Jos olet supertähtijulkkis, joka kieltäytyy haastattelemasta ja ottamasta yhteyttä faneihisi, häviät.

Viestintä on erittäin tärkeää menestyksellesi täällä, ja tutkimukset osoittavat sen 57 % kuluttajista pysyy uskollisena brändille, jos olisi enemmän inhimillistä viestintää.

Jos haluat rakentaa kunnollisen yhteisön, et voi enää piiloutua verkkosivustosi taakse. Sen sijaan sinun on saatava viestisi tuntumaan oikealta ihmiskeskustelulta.

Jos seuraajasi eivät osaa keskustella kanssasi tai jos he eivät edes tiedä, että he keskustelevat kanssasi, sinulla ei ole yhteisöä.

Viestintä tulee olemaan kaiken tekemäsi perusta, mikä tarkoittaa, että sinun on tehtävä seuraajillesi todella helppoa puhua kanssasi.

Samaan aikaan voit kommunikoida jokaisella kanavalla on erilainen. Tapa, jolla kommunikoit Facebookissa, herättää eron, jos kokeilit samaa menetelmää Twitterissä. Se putoaa tasaiseksi.

Seuraajasi haluavat helpoimman viestintätavan . Tässä on joitain ideoita toteutettavaksi:

Facebook Messenger

Facebook Messenger on edelleen iso juttu vuonna 2019 ja sen jälkeen. Kun joku saapuu sivullesi ensimmäistä kertaa, varmista, että aikajanasi yläosassa on kiinnitetty viesti, joka kertoo hänelle, mistä sivullasi/yhteisössäsi on kyse ja miten he voivat ottaa sinuun yhteyttä.

Käyttää Facebook Click-to-Messenger -mainokset, myös. Joka kerta kun käyttäjä napsauttaa mainostasi, näkyviin tulee keskusteluruutu, joka kutsuu hänet keskustelemaan kanssasi Messengerissä.

Perusta Facebook-ryhmä

Eikö sinulla ole vielä Facebook-ryhmää? Nyt on aika luoda sellainen.

A Facebook ryhmä on loistava paikka koota yhteisösi yhteen. Sitten voit ottaa suoraan yhteyttä koko yhteisöösi reaaliaikaisten Q&A-istuntojen ja muun tyyppisen sisällön kautta, jossa voit kysyä suoraan yhteisöltäsi, onko heillä sinulle kysyttävää.

Varmista, että olet yhteydessä yhteisöösi vastaamalla heidän kommentteihinsa ja luomalla kevyt (mutta vakava), positiivinen ja jopa hauska ilmapiiri, jossa ihmiset tuntevat olonsa kotoisaksi.

Kun ryhmä kasvaa, palkkaa yhteisön johtajia ja moderaattoreita, jotka auttavat sinua pitämään tiukasti kiinni. Älä unohda oppia hallitsemaan Facebook-ryhmääsimyös.

Osallistu yhteisöösi Twitterissä

Twitter voi olla hyvä rumpujen aloittamiseen, mutta sinun ei pitäisi käyttää sitä vain liiketoiminnallisiin syihin.

Osallistu sosiaaliseen kuunteluun, löydä keskustelut, joita seuraajien kesken tapahtuu, ja osallistu. Keskustele heidän kanssaan ja kysy kysymyksiä. Opi heistä lisää ja osoita heille, että olet kiinnostunut heidän sanomastaan.

Muista, että nyt kun sinulla on yhteisö, kyse ei ole tuotteesta vaan ihmisistä.

Käytä Instagram-tarinoita

Instagram Stories on loistava paikka keskustella seuraajiesi kanssa. Se on yksi parhaista paikoista näyttää ihmiskasvosi ja todella rakentaa yhteisöäsi.

Voit esimerkiksi esittää muutaman kysymyksen seuraajillesi ja pyytää heitä lähettämään vastauksensa. Aivan kuten Airbnb teki:

Varmista, että kysymykset ovat hauskoja ja niihin on helppo vastata. Se on loistava tapa saada ihmiset mukaan.

Voit myös käyttää Instagram Storiesia kerätäksesi suosituimmat kysymykset, joita yhteisölläsi on sinusta ja brändistäsi.

Kysymystarrojen käyttäminen palautteen pyytämiseen avaa lisää mahdollisuuksia helpottaa viestintää.

Kysymystarrat ovat loistava työkalu, jonka avulla seuraajasi voivat kertoa, mitä sisältöä he haluavat nähdä enemmän, sekä siitä, mitä he rakastavat ja mitä he rakastavat tekemässäsi!

Asenna live-chat-palvelu verkkosivustollesi

Pidän todella viestisovelluksesta nimeltä Ajelehtia koska sen avulla voit keskustella verkkosivustosi vierailijoiden kanssa reaaliajassa. Voit käyttää Driftiä sanoaksesi “hei” sivustosi vierailijoille ja käynnistääksesi keskustelun.

🔥 Empfohlen:  14 tapaa ansaita rahaa YouTubesta

Tämä on todella tärkeää, koska useimmat verkkosivuston vierailijat poistuvat tekemättä mitään.

Luomalla Driftin avulla henkilökohtaisen 1:1-keskustelun vierailijoidesi kanssa, voit ottaa heidät mukaan siellä ja sitten paljastaa heidän kipukohtansa, oppia niistä lisää ja muuntaa liidit sosiaalisen median yhteisösi sitoutuneiksi jäseniksi.

Mitä enemmän tiedät ihmisistä, sitä paremmin pystyt palvelemaan heitä.

Chatbotit ja virtuaaliassistentit yleensä sopivat loistavasti vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin todella nopeasti, ratkaisemaan ongelmia ja jopa keräämään tärkeitä tietoja asiakkaistasi.

Mutta kun on kyse sitoutuneen yhteisön rakentamisesta, sinun on muistettava inhimillinen kosketus aina. Seuraajien on tiedettävä, että välität. Pelkästään chatbotin kautta vastaaminen osoittaa viime kädessä huolellisuuden puutetta.

Joskus on hyvä tavoittaa yleisösi suoraan sähköpostitse tai puhelimitse.

Huomautus: Tutustu artikkeleihimme live-chat-ohjelmistoista ja chatbottien rakentajista saadaksesi lisätietoja.

2. Tarjoa arvoa

Sitoutuneen yhteisön rakentaminen ei todellakaan ole ihmisten kiinnostuksen herättämistä. Se on lyhyen aikavälin ajattelua.

Sosiaalinen media ei ole paikka, jossa sinun pitäisi nauttia häpeämättömästä itsensä mainostamisesta. Päinvastoin, ihmiset ovat tekemisissä kanssasi vain, jos annat heille paljon .

Ja arvo alkaa ja päättyy ongelmanratkaisuun. Toisin sanoen, jos haluat rakentaa todellista yhteisöllisyyttä heimosi keskuuteen, sinun on ratkaistava heidän ongelmansa.

Käytä sosiaalista kuuntelua paljastaaksesi yleisösi kipukohdat. Esitä kysymyksiä Facebookissa – “Kuinka voin paremmin auttaa teitä?”. Järjestä K&A-istuntoja Instagramissa ja selvitä, minkä kanssa yhteisösi jäsenet kamppailevat eniten.

Tavoitteesi on kerätä mahdollisimman monta yhteisön kipupistettä ennen kuin käsittelet niitä sisällön kautta.

Voit luoda mahtavaa blogisisältöä, joka kouluttaa heitä ja auttaa heitä voittamaan kohtaamiaan esteitä, ja voit myös hyödyntää vaikuttajamarkkinointia auttaaksesi paremmin yhteisösi kipupisteissä.

Etsi omalta markkinaraoltasi vaikuttaja, joka on asiantuntija tietyssä aiheessa, ennen kuin alat työskennellä hänen kanssaan yhdessä luodussa sisällössä, joka käsittelee aihetta suoraan.

Tämän yrittäjä Dan Meredith teki äskettäin, kun hän teki yhteistyötä toisen yrittäjän Jamie Aldertonin kanssa tarjotakseen kaksinkertaisen arvon Facebook-ryhmälleen.

Ja kuten kuvasta saattaa ilmetä, he molemmat tarjosivat myös ryhmälle hauskuutta (ja hauskanpito on erinomainen tapa saada yhteisön jäsenet mukaan).

Kun tarjoat arvoa, muista aina asettaa ihmiset etusijalle ja brändisi toiseksi.

Sen sijaan, että luot sosiaaliseen mediaan sisältöä, joka mainostaa brändiäsi, luo sisältöä, joka todella auttaa yhteisösi jäseniä. Tämä voi sisältää pienikokoisia ohjevideoita, mitä Buzzfeed tekee säännöllisesti Instagram-kanavallaan:

Tässä on muutamia muita tapoja, joilla voit tarjota arvoa yhteisöllesi:

Käytä infografiikkaa

Visuaalisuus on suuri sosiaalisen median voimavara. Infografiikan avulla voit tarjota yhteisöllesi paljon hyödyllistä tietoa ja tilastoja tyylikkään kuvan kautta. Voit käyttää työkalua, kuten Visme, aloittaaksesi.

Heitä se takaisin

Pelkäätkö vanhan sisällön uudelleenkäyttöä, koska se saattaa saada sinut näyttämään epäalkuperäiseltä? Älä ole.

Internet-markkinoija Gary Vee julkaisee jatkuvasti vanhaa sisältöä, joka vahvistaa hänen sanomaansa ja joka edelleen kasaa arvotekijää hänen yleisölleen. Jos vanha sisältö on arvokasta ja auttaa ihmisiä, älä välitä sen julkaisemisesta uudelleen. Voit aina muokata sitä tehdä siitä kiinnostavampaa.

Jaa asioita, jotka tuovat lisäarvoa elämääsi

Oletko lukenut äskettäin hienon kirjan, josta myös yhteisösi voisi todella hyötyä? Kerro heille siitä sosiaalisessa mediassa! Jaa ajatuksesi ja linkki, mistä he voivat saada sen. Sama koskee kaikkia podcasteja tai Youtube-videoita, joita olet katsonut viime aikoina.

Korosta keskeinen kohta yhdestä kysymyksestäsi

Jos olet äskettäin isännöinyt Q&A-istunnon ja vastannut melko tärkeään kysymykseen, on hyvä idea luoda uusi sosiaalisen median viesti, joka koskee sitä. Korosta se, jotta kukaan ei jää paitsi, ja tee tämä niin usein kuin mahdollista.

Vaikka päätätkin lisätä arvoa, muista aina olla positiivinen, hauska ja mukaansatempaava.

3. Anna

Uskon vakaasti, että mitä enemmän annat, sitä enemmän saat takaisin. Muista, että harvat ihmiset todella välittävät brändistäsi. Mutta he alkavat välittää sinusta mitä enemmän annat.

🔥 Empfohlen:  7 tapaa Intian Premium Leaguen (IPL) franchising-sopimuksilla ansaita rahaa

Vaikka et ole täällä ollaksesi Äiti Teresa, ja vaikka oma aikasi on epäilemättä arvokasta, sinun tulee pyrkiä olemaan antelias yhteisöäsi kohtaan. Yhteisösi antaa sinulle aikaa postaamalla, kommentoimalla ja tarjoamalla arvoa muille jäsenille.

Tässä muutamia ideoita:

Järjestä lahjoituksia

Arvontakilpailut, kuten arvonnat, ovat kiinnostaneet yhteisöjä vuosisatojen ajan.

Sosiaalisessa mediassa brändin on helpompi kuin koskaan järjestää oma lahjakilpailu. Tällainen kilpailu lisää yhteisösi sitoutumista, lisää tietoisuutta tuotemerkistäsi ja voi myös muuttaa liidejä.

Arvontakilpailussa sinun on varmistettava, että kilpailun ehdot ovat selkeät ja että palkinto liittyy brändiisi.

On tärkeää, että visuaalisi on ammattimaista, koska visuaaliset materiaalit kiinnittävät todennäköisesti yleisösi huomion jopa enemmän kuin itse palkinto.

Lahjoitukset voivat olla erittäin onnistuneita. Alla olevan muuntoprosentti oli 45,69 %.

Luodaksesi oman arvontakilpailun Facebookissa, päätä ensin palkinto. Koska yhteisösi jäsenet luovuttavat henkilökohtaiset tietonsa tätä kilpailua varten, palkinnon on oltava sen arvoinen.

Päätä sitten teemasta. Yhdistätkö sen esimerkiksi kansalliseen vapaapäivään tai jouluun? Vai yhdistätkö sen johonkin suureen urheilutapahtumaan, kuten Super Bowliin?

Rakenna sitten arvontasivusi käyttämällä työkalua, kuten ShortStack ennen julkaisua.

Siitä lähtien sinun on mainostettava kilpailuasi sosiaalisessa mediassa. Muuta bannerikuvia Facebook-, Instagram- ja Twitter-tileilläsi lisätäksesi tietoisuutta ja lähettääksesi sähköposteja nykyisille tilaajillesi.

Käytä lopuksi arvontasovellusta satunnaisen voittajan valitsemiseen.

Jos käytät WordPressiä, muista katsoa viestimme parhaista WordPress-apulaajennuksista.

Palkitse parhaita kirjoittajiasi kuponkeilla

Jos sinulla on Facebook-ryhmä, suurimmat kirjoittajat ovat omistautuneimpia fanejasi. He ovat niitä, jotka ovat kiinnostuneita viesteistäsi sosiaalisessa mediassa. He ovat mahtavia ja sinun on kohdeltava heitä hyvin.

Osoittaaksesi koko yhteisöllesi, että arvostat huippufanejasi, katso ryhmäsi vasemman sivupalkin valikon Group Insights. Avaa sitten Jäsentiedot.

Tämä osio näyttää sinulle, ketkä ovat tärkeimmät kirjoittajasi, mukaan lukien kuinka monta kommenttia he ovat jättäneet ja kuinka monta viestiä he ovat itse luoneet.

Luo sitten uusi postaus, joka korostaa tärkeimpiä kirjoittajiasi, ja palkitse heille. Se voi olla mitä tahansa, mikä on heille arvokasta.

Ihannetapauksessa saatat haluta yhdistää sen brändiisi – voit tarjota heille kuponkeja – mutta voit tarjota heille aivan mitä tahansa, mikä hyödyttää heitä ja saa heidät hymyilemään.

Tämä ei ainoastaan ​​saa heidät tuntemaan olonsa hyväksi, vaan se saa myös muun yhteisönne tuntemaan olonsa hyväksi.

4. Ota yhteisösi mukaan intohimoasi

Sinun intohimosi on intohimo. Mutta jos haluat luoda sitoutuneen yhteisön sosiaalisessa mediassa, sinun on tehtävä siitä myös yhteisösi intohimo.

Helpoin tapa tehdä tämä on käyttäjien luoman sisällön kautta.

Käyttäjien luoma sisältö on sitä, kun omat asiakkaasi luovat sinulle sisältöä ja muuttuvat siten mikrovaikuttajiksi ja brändin kannattajiksi. Se on erinomainen tapa rakentaa sitoutunut yhteisö ja orgaaninen kattavuus. Mitä tulee sosiaalisiin todisteisiin, ei todellakaan ole mitään parempaa.

Lisäksi se on erittäin jännittävää ja hauskaa seuraajillesi.

Tässä on joitain tapoja kannustaa käyttäjien luomaa sisältöä:

Jaa kuvia ja videoita asiakkaistasi käyttäessäsi tuotteitasi – Juuri näin Modcloth teki, kun he jakoivat asiakkaidensa valokuvan Instagramissa ennen kuin lisäsi kuvatekstin ja merkitsi onnellisen parin.

Muista lisätä toimintakehotus, kun teet tämän, jotta yhteisösi tietää, että heillä on mahdollisuus tulla esille.

Luo usean kuvan viesti – Oletetaan, että yhteisössäsi on paljon jäseniä, jotka ovat viime aikoina jakaneet kuvia itsestään nauttimassa tuotteistasi tai palveluistasi.

Mikset yhdistäisi niitä kaikkia yhdeksi useaksi kuvaksi? Jos teet tämän Instagramissa, voit jopa muuttaa sen videoesityksenä.

Lisää käyttäjien luomaa sisältöä Instagram Storysiin – Jos joku yhteisösi jäsen merkitsee sinut Instagram Storysiinsa, ota häneen yhteyttä välittömästi. Kysy, voitko lisätä sen omiin Instagram Storiesiisi!

🔥 Empfohlen:  8 tapaa täydentää vaihtoehtoisen tekstin SEO-strategiaasi

Käyttäjien luoman sisällön lisäksi sinun tulee myös pitää paikkasi, että yhteisösi pysyy ajan tasalla matkastasi. Luo kulissien takana videoita yrityksestäsi ja esittele, mitä olet tekemässä ja mitä olet tehnyt viime aikoina.

Näytä heille, millaisia ​​valokuvia brändit yleensä pitävät piilossa. Luo julkaisuja, joissa dokumentoidaan keskimääräinen päiväsi – näytä heille, mitä olet tehnyt tänään ja mitä yrityksesi kaltaisessa yrityksessä todella tapahtuu.

Jos pidät kaiken piilossa ja näytät asiakkaillesi vain valmiin tuotteesi, sinulla saattaa olla paljon asiakkaita, mutta sinulla ei todennäköisesti ole yhteisöä.

Ole avoin, innostunut ja intohimoinen. Se auttaa sinua luomaan intohimoisemman yhteisön.

5. Kerro tarinasi

Kirjoitin aiemmin, kuinka harvat ihmiset todella välittävät brändistäsi. Kuitenkin harjoittelemalla antamisen taitoa voit saada heidät välittämään sinusta enemmän.

Voit myös saada heidät välittämään sinusta enemmän kertomalla tarinasi.

Jotain, jota emme ole vielä koskettaneet, on tarve luoda emotionaalinen yhteys yleisöösi. Kun voit tehdä sen, olet hyvällä tiellä kokoamaan uskollisten seuraajien armeijan.

Varmistaaksesi, että et ole vain “toinen” yritys, jolta ihmiset ostavat tuotteitaan, sinun on osoitettava, mikä on sinulle ainutlaatuista.

Toisin sanoen, mikä on tarinasi?

Tarinasi luo emotionaalisen siteen yleisöösi. Siellä he näkevät arvosi resonoivan omissa arvoissaan.

Gary Vee kertoo jatkuvasti tarinaansa seuraajilleen. Tässä se pähkinänkuoressa: Hänen perheensä pakeni kommunistisesta maasta Yhdysvaltoihin, kun hän oli nuori poika, ja “amerikkalainen unelma” tuli yhtäkkiä todeksi.

Sen sijaan, että hän kärsisi kommunistisen vallan alla, hänelle annettiin mahdollisuus saavuttaa taloudellinen riippumattomuus, jos hän päätti ottaa sen. Hänen myöhempi kiitollisuutensa on auttanut muotoilemaan sen, kuka hän on tänään.

Gary haluaa muistuttaa yhteisöään tästä tarinasta paljon. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, hänen ei tarvitse luoda valtavia viestejä joka kerta, kun hän kertoo meille tarinansa.

Sen sijaan hän julkaisee lyhyitä katkelmia, jotka muistuttavat meitä hänen taustastaan, mistä hän on kotoisin, mistä hän on kiitollinen – ja kuinka muiden pitäisi harjoittaa samaa kiitollisuutta kuin hänen.

Kyse on lyhyiden viestien ja päivitysten rakentamisesta, jotka liittyvät hänen pääkertomukseensa, ja tämä on myös jotain, jonka voit tehdä helposti. Päätä, mikä tarinasi on – mikä tekee brändistäsi ainutlaatuisen – ja luo sitten sarja postauksia, jotka liittyvät tähän tarinaan.

Ei tarvitse pysähtyä. Jatka tarinasi yhdistämistä päivityksiisi, kun jatkat koko tämän vuoden ja sen jälkeen.

Seuraajiesi täytyy tuntea empatiaa sinua kohtaan, jos haluat tehdä heistä aktiivinen yhteisö, ja he voivat tehdä tämän vain, jos näytät heille, kuka todella olet ja mitä edustat.

Tarinasi tulee olla:

  • Ainutlaatuinen
  • Jotain, johon yleisösi voi samaistua
  • Äärimmäisen arvokas
  • Tahmea

Kun olet saanut tarinasi, sinun tulee pyrkiä pudottamaan tarinasi erilaisiin päivityksiin sosiaalisen median kanavissasi.

Näytä yhteisöllesi, kuinka kasvat; miten opit, kuinka pitkälle olet tullut ja minne olet menossa.

Johtopäätös

Tämän artikkelin vinkkien avulla voit kasvattaa yhteisöäsi sosiaalisessa mediassa.

Toivottavasti olet oppinut, että yhteisön kasvattamista ei tarvitse kohdella “kovana työnä” tai jonakin muuna, joka on “suljettava pois luettelosta”.

Sen sijaan se on jotain, joka pitäisi tehdä rakkaudesta. Sinun on oltava aidosti intohimoinen siihen, mitä teet, ja intohimoinen sille, kenelle teet tämän.

Opi rakastamaan yhteisöäsi, antamaan heille, osallistumaan ja innostamaan heitä, niin he antavat sinulle takaisin tuhat kertaa vastineeksi.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: