Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

50 suosituinta freelancerina toimivaa tilastoa, faktaa ja trendiä vuodelle 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 50 suosituinta freelancerina toimivaa tilastoa, faktaa ja trendiä vuodelle 2023

Etsitkö uusimpia freelance-tilastoja? Olemme turvassa.

Kun keikkatalous jatkaa vauhtia, yhä useammat työntekijät luopuvat perinteisestä yhdeksästä viiteen yrittäjyyden hyväksi.

Mutta kuinka monta freelanceria siellä on? Millaisilla toimialoilla he työskentelevät? Ja kuinka paljon nämä itsenäiset urakoitsijat ansaitsevat keskimäärin?

Tässä parhaiden freelance-tilastojen katsauksessa vastaamme kaikkiin näihin kysymyksiin ja muihin kysymyksiin. Tarkastelemme freelance-teollisuuden tilaa maailmanlaajuisesti ja tarkastelemme sitten tiettyjä maita ja alueita ympäri maailmaa.

Aloitetaan!

Toimittajan parhaat valinnat – freelance-tilastot

Nämä ovat mielenkiintoisimmat tilastomme freelancerina:

  • Freelancereita on todennäköisesti noin 1,56 miljardia ympäri maailmaa.
  • Suosituin freelancerina toimiva taito on web-suunnittelu 36 %:lla.
  • Afrikassa on noin 10 prosenttia maailman freelancer-väestöstä.

Globaalit freelance-tilastot

Aloitetaan asiat katsomalla joitain maailmanlaajuisia freelance-tilastoja. Nämä tilastot koskevat freelance-työvoimaa kaikkialla maailmassa.

1. Noin 46,5 % maailman kokonaistyövoimasta on itsenäisiä ammatinharjoittajia

Tämä on Kansainvälisen työjärjestön arvioiden mukaan.

Jos se on odotettua korkeampi, muista, että vaikka kehittyneissä maissa, kuten Yhdysvalloissa, itsenäisen ammatinharjoittamisen osuus kokonaistyöllisyydestä saattaa olla vain pieni osa, se on hyvin erilainen muissa maissa, joiden taloudet ovat vähemmän kehittyneet. Kehitysmaissa ei ole harvinaista, että suurin osa ihmisistä on itsenäisiä ammatinharjoittajia.

Mielenkiintoista on, että tämä itsenäisten ammatinharjoittajien osuus kokonaistyöllisyydestä on laskenut tasaisesti muutaman viime vuosikymmenen ajan. Ennen vuotta 2010 yli puolet maailman työvoimasta oli itsenäisiä ammatinharjoittajia.

Lähde: Maailmanpankki1

2. Maailmassa on noin 1,56 miljardia freelanceria (todennäköisesti)

Meillä oli vaikeuksia löytää tarkan laskennan freelance-työntekijöiden määrästä ympäri maailmaa (muut tilastot, jotka tarjoavat arvioita, näyttävät olevan epätarkkoja).

Ottaen kuitenkin huomioon, että maailmanlaajuisen työvoiman kokonaismäärä on noin 3,38 miljardia ja noin 46,5 prosenttia tästä työvoimasta on itsenäisiä ammatinharjoittajia, voimme päätellä, että maailmanlaajuisesti on noin 1,56 miljardia freelanceria.

Lähde: Maailmanpankki2

3. Freelancerit ansaitsevat keskimäärin 19 dollaria tunnissa maailmanlaajuisesti

Tämä on itse asiassa pienempi kuin 21 dollaria tunnissa vuosina 2014/15, mikä johtuu todennäköisesti uusien freelance-työntekijöiden virtauksesta nousevista talouksista, joissa tuntihinnat ovat yleensä alhaisemmat.

Se on kuitenkin edelleen erittäin korkea verrattuna perinteisessä työssä havaittuun keskipalkkaan. Esimerkiksi työntekijöiden keskimääräinen tuntipalkka Yhdysvalloissa (jossa palkat ovat huomattavasti korkeammat kuin maailmanlaajuisesti keskimäärin) on vain 11,26 dollaria.

Lähde: Forbes

4. Keikkatalouden alustat vastaavat noin 1-3 prosentista kokonaistyöllisyydestä

Nämä ovat alustoja, jotka yhdistävät freelancereita työnantajiin tilapäistä työtä varten (ajatellen Upwork, Freelancer.com, 99designs jne.). Kuten tämä tilasto osoittaa, niiden kokonaisosuus laajemmista työmarkkinoista on edelleen hyvin vaatimaton.

Lähde: OECD iLibrary

5. Upwork on maailman johtava freelance-alusta

Freelance-alustomarkkinoilla on paljon kilpailua. Upwork on markkinajohtaja, mutta vain hyvin pienellä marginaalilla, 9 %:n markkinaosuudella. Sitä seuraavat tiiviisti Toptal (8 %) ja Fiverr (5 %).

Lähde: Seeking Alpha

6. Web-suunnittelu on suosituin freelancerina

PayPalin tutkimuksen mukaan 36 % yrityksistä käyttää freelancereita web-suunnitteluprojekteihin, mikä tekee tästä kysytyimmän freelancerina. Lisäksi 31 % käyttää freelancereita ohjelmointiin, mikä sijoittui toiseksi. Muita suosittuja taitoja olivat graafinen suunnittelu ja kuvitus (30 %), web/mobiilikehitys (26 %) sekä markkinointi ja myynti (24 %).

Lähde: PayPal

7. 58 % freelancereista ilmoittaa työskennelleensä sellaisten asiakkaiden kanssa, jotka eivät maksa

Yksi suurimmista freelancereiden kohtaamista ongelmista on asiointi asiakkaiden kanssa, jotka kieltäytyvät maksamasta, kun työ on valmis. PayPal-tutkimuksen mukaan yli puolet freelancereista on kokenut asiakkaiden maksamatta jättämistä aiemmin.

Lähde: PayPal

8. 32 % maailmanlaajuisista freelancereista sanoo, että heidän palveluidensa kysyntä on laskenut pandemian aikana

Maaliskuussa 2020, kun lukitukset olivat täydessä vauhdissa kaikkialla maailmassa, Payoneerin freelancereita yli 100 maassa tekemän tutkimuksen mukaan 32 % ilmoitti talouden laskusuhdanteen aiheuttamasta valtavasta kysynnän laskusta.

Ne, joilla oli Pohjois-Amerikan ja Euroopan asiakkaita, kärsivät pahiten ja kokivat vakavamman vaikutuksen kuin Aasian ja Australian asiakkaat.

Lähde: Payoneer

9. …mutta 53 % freelancereista odotti kysynnän nousevan pandemian jälkeen

Kaikki ei ole tuhoa ja synkkyyttä. Freelancerit pysyivät optimistisina siitä, että COVID-19:n taloudellisten vaikutusten aiheuttama kysynnän lasku olisi vain väliaikaista, ja yli puolet odotti kysynnän nousevan pandemian jälkeen. Ja he näyttivät olevan oikeassa! Kesäkuuhun mennessä maailmanlaajuiset freelance-tuotot kasvoivat 28 %.

Lähde: Payoneer

Yhdysvaltain freelance-tilastot

Seuraavaksi tarkastellaan joitain Yhdysvaltain freelance-tilastoja. Nämä tilastot kertovat meille enemmän freelance-työvoimasektorin tilasta Amerikassa.

10. Yhdysvalloissa on yli 59 miljoonaa freelancerina

Yhdysvalloissa on yksi maailman suurimmista freelance-työvoimasta. Yli 59 miljoonaa Yhdysvaltain kansalaista työskenteli freelancerina vuonna 2020, kun luku vuonna 2013 oli 53 miljoonaa.

Lähde: Statista1

11. Freelancereita on noin 37 % Yhdysvaltain työvoimasta

Tiedämme siis, että Yhdysvalloissa on 59 miljoonaa freelanceria. Tiedämme myös, että Yhdysvaltojen työvoimassa on 161 miljoonaa ihmistä. Tämä kertoo meille, että freelancerit muodostavat yli kolmanneksen Yhdysvaltojen koko työvoimasta, mikä on huomattavasti suurempi osuus kuin muissa saman talouden maissa, kuten Isossa-Britanniassa.

🔥 Empfohlen:  Yli 29 parasta WordPress-teemaa vuodelle 2023 (ilmainen + Premium)

Lähde: Statista2

12. On arvioitu, että Yhdysvalloissa on 90,1 miljoonaa freelancerina vuoteen 2028 mennessä

Huolimatta siitä, että Yhdysvalloissa on jo valtava määrä freelancereita, asiantuntijat ennustavat, että freelance-talous jatkaa vauhtia muutaman seuraavan vuoden aikana. Vuoteen 2028 mennessä Yhdysvalloissa on freelancerina 90,1 miljoonaa ihmistä. Tässä vaiheessa he muodostavat yli puolet Yhdysvaltojen koko työvoimasta.

Lähde: Statista3

13. Amerikan keikkatalous kasvoi nopeimmin kaikista maista vuonna 2019

Freelance-ansiot Yhdysvalloissa kasvoivat 78 % edellisvuodesta vuonna 2019. Seuraavaksi tuli Iso-Britannia (kasvua 59 % vuotta aiemmasta) ja kolmanneksi Brasilia (48 % vuosikasvu).

Lähde: Payoneer2

14. Yhdysvalloissa asuvat freelancerit olivat pandemian vähiten kärsineitä

USA:n freelancerit näkivät kysynnän räjähdysmäisen kasvun, vaikka kokopäivätyössä olevat kohtasivat haastavia aikoja.

Työnantajat, jotka joutuivat lomauttamaan tai luopumaan kokoaikaisista työnantajista supistaakseen henkilöstöä, päätyivät sen sijaan täyttämään aukot tilapäisillä freelancereilla. Tämän seurauksena liikevaihto kasvoi 43 % kesäkuussa 2020.

Lähde: Payoneer

15. 58 % yhdysvaltalaisista ammattilaisista, jotka aloittivat etätyön pandemian jälkeen, harkitsee freelancerina ryhtymistä

Ja minä en syytä heitä! Kun olet saanut maistaa elämää toimiston ulkopuolella, on vaikea palata takaisin.

Lähde: Upwork

16. 36 % freelancereista USA:ssa on täysipäiväisiä freelancereita

Monet ihmiset ajattelevat, että freelancerina toimii vain osa-aikaisen lisätulon lähteenä, eikä se voi korvata kokoaikatyötä. Kuten tämä tilasto kuitenkin osoittaa, näin ei välttämättä ole. 36 prosenttia freelance-työntekijöistä Yhdysvalloissa työskentelee nyt kokopäiväisesti – tämä on 8 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Lähde: Upwork

17. Freelancerit Yhdysvalloissa ansaitsivat 1,2 biljoonaa dollaria vuonna 2020

Tämä tilasto osoittaa, kuinka valtava freelance-talous todella on. Se merkitsee myös 22 prosentin kasvua vuotta aiemmasta.

Lähde: Upwork

18. 75 % yhdysvaltalaisista freelancereista sanoo tienaavansa enemmän kuin edellisessä palkkatyössä

Freelancerit tienaavat yleensä enemmän kuin perinteisessä työssä olevat tuntiperusteisesti. Ei siis ole yllätys, että kolme neljäsosaa yhdysvaltalaisista freelancereista sanoo ansaitsevansa enemmän nyt kuin työskennellessään palkatussa työssä.

Lähde: Upwork

19. 48 % yhdysvaltalaisista freelancereista on omaishoitajia

Yksi freelance-työskentelyn suurimmista vetotekijöistä on, että sen avulla voit hallita enemmän omaa työaikatauluasi. Tämän tarjoama joustavuus on ihanteellinen ihmisille, joilla on huollettavia ja joiden on sovittava työhön perhevelvoitteidensa ohella.

Lähde: Upwork

Ison-Britannian freelance-tilastot

Tässä on joitain freelance-tilastoja, jotka kertovat meille enemmän Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisistä ammatinharjoittajista ja freelance-työvoimasta.

20. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on noin 4,35 miljoonaa itsenäistä ammatinharjoittajaa

Tämä koskee noin 12 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan koko työvoimasta. Yhdistyneen kuningaskunnan “itsenäisiin ammatinharjoittajiin” kuuluvat henkilöt, jotka harjoittavat omaa yritystä, toimivat kumppanuudessa tai työskentelevät yksityisenä elinkeinonharjoittajana. 4,35 miljoonan luku on laskenut 5 % vuodesta 2019, ipsen tutkimuksen mukaan.

Lähde: ipse

21. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on noin 2,2 miljoonaa freelanceria

Ipse käyttää hyvin kapeaa määritelmää termille “freelancer”. He käyttävät termiä vain viittaamaan itsenäisten ammatinharjoittajien alasektoriin, joka työskentelee kolmessa parhaassa ammattitaitoisessa ammatissa (SOC-standardien perusteella). Vuodesta 2020 lähtien tähän määritelmään soveltuvia freelancereita oli 2,2 miljoonaa, mikä on 1 % enemmän kuin vuonna 2019.

Lähde: ipse

22. Freelancerit lahjoittavat 162 miljardia puntaa Yhdistyneen kuningaskunnan talouteen

Tämä spekulatiivinen arvio ei ehkä ole aivan yhtä vaikuttava kuin 1,2 biljoonaa dollaria Yhdysvalloissa, mutta se on silti melko uskomaton. Tutkimukset ovat osoittaneet, että freelancerit Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat erityisen tärkeässä roolissa taloudessa, koska he edistävät innovaatioita ja lisäävät tehokkuutta, mikä lisää taloudellista tuotantoa.

Lähde: ipse

23. Suurin osa freelancereista Isossa-Britanniassa sanoo, että se on heidän päätyönsä

Freelancerina työskenteleminen Isossa-Britanniassa ei ole sivuvaikutelma – se on pätevä uravalinta. Toisin kuin Yhdysvalloissa, jossa vain hieman yli kolmasosa freelancereista sanoo työskentelevänsä kokopäiväisesti, suurin osa Yhdistyneen kuningaskunnan freelancereista sanoo sen olevan heidän päätyönsä.

Lähde: ipse

24. 23 % kaikista itsenäisistä ammatinharjoittajista Yhdistyneessä kuningaskunnassa työskentelee “ammattimaisissa ammateissa”

Tämä sisältää ammattitaitoisia työntekijöitä sellaisilla aloilla kuin rakentaminen, maatalous, tekstiilit ja ruoanvalmistus. Näistä suurin toimiala on rakentaminen ja rakennusala, jonka osuus yrittäjistä on 405 000.

Lähde: ipse

25. Miehet muodostavat 62 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisistä ammatinharjoittajista…

Vaikka täällä on selvästi suuri sukupuolten välinen kuilu, se pienenee. Freelancerina työskentelevien naisten osuus miehiin verrattuna on kasvanut 2 prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Lähde: ipse

26. … ja 56 % freelance-työvoimasta

Muistutus: ipsen tutkimuksessa “freelancerit” tarkoittaa vain itsenäisiä ammatinharjoittajia, jotka työskentelevät kolmessa parhaassa korkeasti koulutetussa ammatissa. Sukupuolten välinen ero näissä ammateissa on paljon pienempi: 56 prosenttia on miehiä ja 44 prosenttia naisia.

Lähde: ipse

27. Iso-Britannian suurin itsenäisten ammatinharjoittajien ikäryhmä on 50–59-vuotiaat

Tämän ikäryhmän ihmisiä on 25 % kaikista yrittäjistä. Seuraavaksi tulevat 40–49-vuotiaat, joiden osuus kaikista itsenäisistä ammatinharjoittajista on 23 prosenttia. Vaikuttaa siltä, ​​että nuoremmat ihmiset työskentelevät harvemmin itsenäisesti, sillä 16–29-vuotiaita on vain 11 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisistä ammatinharjoittajista.

🔥 Empfohlen:  WealthDesk – B2B2C-sijoitusteknologia-alusta

Lähde: ipse

28. 15 % Yhdistyneen kuningaskunnan itsenäisistä ammatinharjoittajista aloitti freelancerina vasta viime vuonna

Yhdistyneen kuningaskunnan freelance-teollisuus kasvoi nopeasti vuosien 2019 ja 2020 välillä. 15 % kaikista itsenäisistä ammatinharjoittajista aloitti työnteon itselleen tuona aikana, mikä todennäköisesti johtui pandemian aiheuttamasta laajasta lomautuksesta ja henkilöstövähennyksistä.

Lähde: ipse

Euroopan freelance-tilastot

Mietitkö kuinka monta freelanceria Euroopassa on? Katso alta Euroopan freelance-tilastot!

29. Euroopassa on yli 22 miljoonaa itsenäistä ammatinharjoittajaa

Mielenkiintoista on, että tämä kertoo meille, että itsenäinen ammatinharjoittaminen ei ole niin suosittua Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. Euroopassa on alle puolet vähemmän itsenäisiä ammatinharjoittajia kuin Yhdysvalloissa, vaikka sen väkiluku on yli kaksi kertaa suurempi.

Lähde: Malt & BGC

30. Freelancerit ovat nopeimmin kasvava segmentti Euroopan työmarkkinoilla

Palkkatyöt saavuttivat huippunsa vuonna 2000. Siitä lähtien itsenäinen työskentely on ollut nousussa koko mantereella.

Lähde: Malt & BGC

31. Kreikka on Euroopan maa, jossa on eniten itsenäisiä ammatinharjoittajia

Itsenäisten ammatinharjoittajien osuus Kreikan kokonaistyömarkkinoista on noin 30 prosenttia, mikä tekee siitä maan, jossa on eniten itsenäisiä ammatinharjoittajia. Italia sijoittui toiseksi 22 prosentilla.

Lähde: Eurostat

32. Saksassa on noin 1,24 miljoonaa freelanceria

Saksan kokonaistyövoima on noin 45 miljoonaa, mikä tarkoittaa, että freelancereita on vain noin 2,7 % maan työvoimasta. Vertailun vuoksi Ranskassa on noin miljoona freelanceria ja Espanjassa 753 000 freelanceria.

Lähde: Malt & BGC

33. Freelancerien keski-ikä Euroopassa on noin 40 vuotta

Saksassa freelance-työntekijä on keskimäärin 45-vuotias. Ranskassa keski-ikä on 37 vuotta; ja Espanjassa se on 40.

Lähde: Malt & BGC

34. Euroopassa on enemmän miehiä kuin naisia ​​freelancereita

Kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Euroopan freelance-työvoimassa on selvä sukupuolijako. Miehiä on 65 prosenttia freelancereista koko mantereella (noin kaksi kolmasosaa).

Lähde: Malt & BGC

35. 77 prosentilla eurooppalaisista freelancereista on kandidaatin tutkinto

Freelancerit Euroopassa ovat yleensä korkeasti koulutettuja. 77 %:lla on kandidaatin tutkinto tai sitä korkeampi ja 54 %:lla maisterin tutkinto. Tämä on huomattavasti korkeampi kuin koko väestö, josta alle 40 % on korkeakoulututkinnon suorittaneita.

Lähde: Malt & BGC

36. Saksan freelancerit tienaavat enemmän kuin muissa Euroopan maissa

Teknologia- ja datateollisuudessa saksalaiset freelancerit ansaitsevat keskimäärin 735 euroa päivässä, kun Ranskassa 492 euroa ja Espanjassa 230 euroa. Muilla freelance-toimialoilla on samanlainen palkkaero (katso kuva yllä).

Lähde: Malt & BGC

37. 81 % eurooppalaisista freelancereista päättää tulla itsenäisiksi voidakseen hallita omia aikataulujaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli neljä viidesosaa Euroopassa freelance-työntekijöistä ilmoitti valittavansa itsenäistymisen voidakseen “hallita aikaani vapaasti”.

Toiseksi suosituin syy mainittiin “tehdä omat urani valinnat” (76 %). Sijaintiriippumattomuus on toinen suuri vetonaula, sillä 73 % freelancereista sanoi, että he tulivat itsenäisiksi “valitsemaan, missä työskentelen”.

Lähde: Malt & BGC

38. Eurooppalaiset freelancerit työskentelevät keskimäärin noin 43 tuntia viikossa

On yleinen väärinkäsitys, että freelance-työ tarkoittaa vähemmän työtunteja viikossa. Kuten tämä tilasto osoittaa, näin ei kuitenkaan välttämättä ole – ainakaan Euroopassa. Mantereen freelancerit työskentelevät saman verran kuin palkkatyössä olevat.

Lähde: Malt & BGC

Aasian ja Afrikan freelance-tilastot

Lopuksi tarkastellaan freelance-talouden tilaa eri Aasian ja Afrikan maissa sekä alueilla kokonaisuudessaan.

39. 84 % Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajista ulkoistaa freelancereille

Aasian freelance-talous kasvaa nopeasti. Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan 84 % Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajista on ulkoistanut työn freelancereille. Saman tutkimuksen mukaan freelancereita palkkaavat yritykset säästävät yli 20 % työvoimakustannuksissa.

Lähde: ASEAN Post

40. Aasian freelance-tulot kasvoivat alueellisesti eniten vuonna 2019

Yhdysvallat saattaa olla listan kärjessä, mutta Aasian freelance-tulot kasvoivat kaikista nopeimmin. Freelance-ansiot kasvoivat 138 % neljässä Aasian maassa, mukaan lukien Pakistan, Filippiinit, Intia ja Bangladesh.

Lähde: Payoneer2

41. Filippiineillä on nopeimmin kasvava freelance-talous maailmanlaajuisesti

Vuonna 2020 freelancerit Filippiineillä kokivat 208 %:n liikevaihdon kasvua vuotta aiemmasta. Intia tuli toiseksi 160 prosentilla ja Japani kolmanneksi 87 prosentilla.

Lähde: Payoneer

42. Intiassa on 15 miljoonaa freelanceria

Se saattaa tuntua paljon, mutta se on vain murto-osa maan kokonaisväestöstä (1,38 miljardia).

Lähde: Payoneer

43. Uusien freelancerien määrä Intiassa kasvoi 46 % vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä

Yhä useammat intialaiset näyttävät näkevän freelancerin mahdolliset edut, kun uusien freelancerien kokonaismäärä kasvoi huimat 46 % vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: Payoneer

44. 55 % freelancereista Intiassa on 21-29-vuotiaita

Toisin kuin lännessä, jossa itsenäisen ammatinharjoittamisen suosio on vanhempien ikäryhmien keskuudessa, Intiassa suurin osa freelancereista on alle 30-vuotiaita.

Lähde: TOI

45. 46 % intialaisista freelancereista etsii työtä online-markkinapaikoilta

Se sisältää alustat, kuten Upwork, Freelancer.com, Fiverr, Guru ja Dribbble.

Lähde: TOI

46. ​​Japanissa on arviolta 3,4 miljoonaa freelanceria

Tämä muodostaa noin 5 % maan 66 miljoonan vahvasta työvoimasta. Freelancerina työskenteleminen on Japanissa vähemmän suosittua kuin muissa Aasian maissa työkulttuurin vuoksi. Freelancereista, joita kutsutaan “freetereiksi”, on kielteinen käsitys, sillä useimmat ihmiset pitävät parempana yrityksissä perinteisen kokopäivätyön vakautta. Tämä saattaa kuitenkin olla muuttumassa.

🔥 Empfohlen:  Mikä on VPN Split Tunnelointi? (Opas vuodelle 2023)

Lähde: Japan Times

47. 60 % freelancereista Japanissa raportoi ongelmista yritysten kanssa asioinnissa

Yli puolet Japanin freelancereista ilmoittaa kokeneensa “jonkinlaista haittaa” heitä palkkaavien yritysten kanssa.

Lähde: Japan Times

48. Noin 46,5 prosenttia Kiinan työvoimasta on itsenäisiä ammatinharjoittajia

Tämä on ILO:n mallinnettujen arvioiden mukaan. Monet osat Kiinaa ovat edelleen taloudellisesti kehittymässä, ja on todennäköistä, että itsenäisten ammatinharjoittajien suuri osuus johtuu kokoaikatyömahdollisuuksien puutteesta näillä alueilla.

Lähde: Maailmanpankki1

49. Freelance-tulot Pakistanissa kasvoivat kesäkuussa 47 %.

Tämä valtava tulojen nousu johtui todennäköisesti suurelta osin siitä, että maan paikallisviranomaiset sulkivat kouluja ja muita oppilaitoksia osana COVID-torjuntatoimiaan.

Tämän seurauksena verkkokoulutuksen kysyntä kasvoi – ja freelance-verkko-ohjaajat ottivat vaipan. Hallitus käynnisti myös verkkokoulutusohjelman erityisesti parantaakseen väestön freelance-taitoja.

Lähde: Payoneer

50. Afrikassa on noin 10 prosenttia maailman freelancer-väestöstä

Freelancing on kasvanut nopeasti kaikkialla Afrikassa viime vuosina. Payoneerin tekemän ja Africa.com-sivustolla viitatun tutkimuksen mukaan noin 10 % maailman freelance-työntekijöiden kokonaisväestöstä asuu Afrikan mantereen maissa.

Lähde: Africa.com

Freelance-tilastolähteet

Lopulliset ajatukset

Tämä päättää parhaiden freelance-tilastojemme yhteenvedon. Toivottavasti tämä on auttanut valaisemaan maailmanlaajuisen freelance-talouden tilaa ja kuinka freelance-toiminta vaihtelee maittain.

Jos tämän luettuasi olet innokas liittymään kasvavaan freelance-työvoimaan, meillä on paljon blogikirjoituksia, joista voi olla apua. Haluat ehkä aloittaa tutustumalla kokoelmaamme parhaista freelance-työsivustoista.

Ja jos haluat tutustua kiinnostavampiin tilastoihin, suosittelen näitä viestejä:

Table of Contents