Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

5XX Virheet: Opas palvelinvirheiden ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 5XX Virheet: Opas palvelinvirheiden ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen

Verkkosivuston omistajana tai kehittäjänä olet saattanut kohdata surullisen “500 Internal Server Error” -virheen tai muita 5XX-palvelinvirheitä jossain vaiheessa.

Nämä virheet osoittavat, että palvelimessa on jotain mennyt pieleen, mikä estää sitä toimittamasta pyydettyä verkkosivua käyttäjän selaimeen.

Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​5XX-palvelinvirheitä, niiden syitä ja niiden ratkaisemista.

HTTP-vastauksen tilakoodien esittely

Ennen kuin sukeltaamme 5XX-virheiden yksityiskohtiin, käydään lyhyesti läpi HTTP-vastauksen tilakoodit. Kun teet pyynnön verkkosivustolle, palvelin vastaa kolminumeroisella koodilla, joka ilmaisee pyynnön tilan. Yleisimmät koodit ovat:

  • 200 OK: Pyyntö onnistui ja palvelin palauttaa pyydetyt tiedot.
  • 300 Multiple Choices: Pyydetyllä resurssilla on useita sijainteja, ja palvelin palauttaa vaihtoehtoluettelon.
  • 400 Virheellinen pyyntö: Palvelin ei ymmärtänyt pyyntöä asiakasvirheen vuoksi (esim. virheellisesti muotoiltu pyyntösyntaksi).
  • 500 Sisäinen palvelinvirhe: Palvelin havaitsi virheen käsitellessään pyyntöä.

Kuten näet, 5XX-virheet kuuluvat palvelinvirheiden luokkaan ja osoittavat, että palvelin ei pystynyt täyttämään pyyntöä sen päässä olevan virheen vuoksi.

Tarvitseeko sinun olla huolissaan 5XX-palvelinvirheistä?

Lyhyesti sanottuna kyllä. 5XX-palvelinvirheet voivat vaikuttaa negatiivisesti verkkosivustosi käyttökokemukseen ja sijoitukseen hakukoneissa.

Kun käyttäjät kohtaavat 5XX-virheitä, he saattavat turhautua ja poistua sivustostasi, mikä johtaa korkeampaan poistumisprosenttiin.

Lisäksi hakukoneet voivat tulkita 5XX-virheet merkiksi huonosta verkkosivuston ylläpidosta ja heikentää sivustosi näkyvyyttä hakutuloksissa.

5XX-palvelinvirhekoodien ymmärtäminen

5XX-palvelinvirheitä on useita tyyppejä, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen koodinsa ja merkityksensä. Tutustutaan yleisimpiin:

Viralliset 5XX-tilavirhekoodit

500 Sisäinen palvelinvirhe

500 Internal Server Error on yleisin 5XX-virhe, ja se osoittaa, että palvelin kohtasi odottamattoman tilanteen, joka esti sitä täyttämästä pyyntöä. Tämä voi johtua useista ongelmista, kuten koodausvirheistä, palvelinresurssien puutteesta tai yhteysvirheistä.

501 Ei toteutettu

501 Not Implemented -virhe osoittaa, että palvelin ei tue pyynnön täyttämiseen vaadittavia toimintoja. Tämä voi tapahtua, jos palvelin ei tunnista pyyntömenetelmää (esim. PUT tai DELETE) tai jos sillä ei ole tarvittavia resursseja pyynnön suorittamiseen.

🔥 Empfohlen:  Kotisivu SEO 2023: Täydellinen opas aloittelijoille parhaiden käytäntöjen kanssa

502 Huono yhteys

502 Bad Gateway -virhe osoittaa, että yhdyskäytävänä tai välityspalvelimena toimiva palvelin sai virheellisen vastauksen ylävirran palvelimelta. Tämä voi tapahtua, jos ylävirran palvelin on offline-tilassa, ylikuormitettu tai määritetty väärin.

503 Palvelu ei ole käytettävissä

503 Service Unavailable -virhe osoittaa, että palvelin ei tilapäisesti pysty täyttämään pyyntöä huollon, suuren liikenteen tai muiden syiden vuoksi. Tämä on yleinen virhe ruuhkahuippujen tai palvelimen huollon aikana.

504 Gateway Timeout

504 Gateway Timeout -virhe osoittaa, että yhdyskäytävänä tai välityspalvelimena toimiva palvelin ei saanut oikea-aikaista vastausta ylävirran palvelimelta. Tämä voi tapahtua, jos ylävirran palvelin on ylikuormitettu tai reagoi hitaasti.

505 HTTP-versiota ei tueta

505 HTTP-versiota ei tueta -virhe osoittaa, että palvelin ei tue pyynnössä käytettyä HTTP-versiota. Tämä voi tapahtua, jos asiakas käyttää vanhentunutta tai tuettua HTTP-versiota.

506 Variant neuvottelee myös

506 Variant Also Negotiates -virhe osoittaa, että palvelimessa on sisäinen kokoonpanovirhe eikä se voi suorittaa sisällön neuvottelua loppuun.

507 Riittämätön tallennustila

507 Insufficient Storage -virhe osoittaa, että palvelimella ei ole tarpeeksi tallennustilaa pyynnön suorittamiseen. Tämä voi tapahtua, jos palvelin on ylikuormitettu liian monilla pyynnöillä tai jos palvelimen tallennuskapasiteetissa on ongelma.

508 Silmukka havaittu

508 Loop Detected -virhe osoittaa, että palvelin havaitsi äärettömän silmukan pyyntöä käsitellessään. Tämä voi tapahtua, jos palvelimen asetuksissa on ongelma tai jos koodausvirhe aiheuttaa palvelimen jatkuvan silmukan.

509 Määrittämätön

509 Unassigned -virhe on määrittämätön koodi virallisessa HTTP-tilakoodirekisterissä, eikä sitä tällä hetkellä käytetä.

510 Ei laajennettu (vanhentunut)

510 Ei laajennettu (vanhentunut) -virhe osoittaa, että palvelin ei tue pyynnössä pyydettyä laajennusta. Tämä koodi on vanhentunut, eikä se ole enää käytössä.

511 Verkkotodennus vaaditaan

511 Network Authentication Required -virhe osoittaa, että asiakkaan täytyy todentaa päästäkseen verkkoon. Tämä voi tapahtua, jos palvelin vaatii tietyn todennusmenetelmän tai jos asiakkaalla ei ole tarvittavia tunnistetietoja verkkoon pääsyyn.

🔥 Empfohlen:  Lopullinen opas oikean kyvyn löytämiseen Covid-19-pandemian keskellä

512 – 599 Määrittämätön

Koodit 512–599 ovat tällä hetkellä määrittämättömiä virallisessa HTTP-tilakoodien rekisterissä.

Epäviralliset 5XX-tilakoodit

Virallisten 5XX-virhekoodien lisäksi on olemassa myös useita epävirallisia koodeja, joita tietyt palvelut tai alustat käyttävät. Tässä on muutamia esimerkkejä:

Amazon Web Services

Amazon Web Services käyttää 561 Unknown Error -koodia osoittamaan, että “Elastisessa kuormituksen tasapainottajassa” on ongelma.

Apache / cPanel

Apache ja cPanel käyttävät 508 Resource Limit Is Reached -virhettä osoittaakseen, että palvelin on ylittänyt resurssirajansa.

Cloudflare

Cloudflare käyttää 521 Web Server Is Down -koodia osoittamaan, että alkuperäpalvelin on lakannut vastaamasta.

Pantheon

Pantheon käyttää 503 Backend Fetch Failed -virhettä osoittaakseen, että palvelin ei voinut noutaa pyydettyjä tietoja taustajärjestelmästä.

Qualsys

Qualsys käyttää 599 Network Connect Timeout Error Error -koodia ilmaisemaan, että palvelin aikakatkaistiin odottaessaan verkkoyhteyttä.

Muut epäviralliset 5xx-tilakoodit

On monia muita epävirallisia 5XX-virhekoodeja, joita useat palvelut ja alustat käyttävät. Jos kohtaat virhekoodin, jota ei ole lueteltu tässä, selvitä kyseisen palvelun tai alustan dokumentaatiosta sen merkitys.

5XX-palvelinvirheen palauttavien sivujen löytäminen verkkosivustoltasi

Nyt kun ymmärrät erityyppiset 5XX-virheet, miten löydät sivustostasi sivuja, jotka palauttavat nämä virheet? Tässä on muutamia menetelmiä:

Google Search Console

Google Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla voit seurata verkkosivustosi suorituskykyä Googlen hakutuloksissa. Se tarjoaa myös raportin kaikista virheistä, joita Google havaitsi indeksoidessaan sivustoasi, mukaan lukien 5XX-palvelinvirheet.

Verkkosivuston indeksointirobotit

Saatavilla on monia verkkosivustojen indeksointirobotteja, jotka voivat tarkistaa koko sivustosi ja tunnistaa sivut, jotka palauttavat 5XX-virheitä.

Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat:

  • Huutava sammakko
  • Ahrefs
  • SEMrush

Verkkosivuston seuranta

Voit myös käyttää verkkosivuston seurantapalvelua sivustosi käytettävyyden seuraamiseen ja ilmoituksiin, jos sivut palauttavat 5XX-virheitä.

Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Pingdom, UptimeRobot ja Site24x7.

5XX-palvelinvirheiden yleisiä syitä

5XX-palvelinvirheille on useita yleisiä syitä, mukaan lukien:

Koodausvirheet

Koodausvirheet verkkosivustosi taustajärjestelmässä voivat aiheuttaa palvelinvirheitä, varsinkin jos ne johtavat loputtomiin silmukoihin tai muihin ongelmiin, jotka ylikuormittavat palvelinta.

🔥 Empfohlen:  Droomin markkinointistrategia: Luotettavin alusta autojen ostamiseen ja myyntiin

Palvelinresurssien puute

Jos verkkosivustosi saa paljon liikennettä tai jos palvelinresurssit ovat rajalliset, saatat kohdata 5XX-virheitä.

Yhteysvirheet

Jos palvelimesi ja asiakkaan selaimen välisessä yhteydessä on ongelma, saatat kohdata 5XX-virheitä. Tämä voi tapahtua, jos yhteys katkeaa tai jos palvelimen verkossa on ongelma.

Virheet .HTACCESS-tiedostossa

Jos verkkosivustosi käyttää .htaccess-tiedostoa palvelimen asetusten hallintaan, tämän tiedoston virheet voivat aiheuttaa 5XX-virheitä.

Virhe WordPress-laajennuksessa tai teemassa

Jos verkkosivustosi on rakennettu WordPress-alustalle, laajennuksen tai teeman virhe voi aiheuttaa 5XX-virheitä.

Johtopäätös

5XX-palvelinvirheet voivat olla turhauttavia sekä verkkosivustojen omistajille että käyttäjille, mutta niiden syiden ja niiden ratkaisemisen ymmärtäminen voi auttaa pitämään verkkosivustosi toiminnassa. Tarkkailemalla verkkosivustoasi 5XX-virheiden varalta, tunnistamalla ongelmien perimmäiset syyt ja ryhtymällä toimiin niiden korjaamiseksi voit minimoida näiden virheiden vaikutuksen verkkosivustosi suorituskykyyn ja käyttökokemukseen.

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Nimeni on Jamie Spencer ja olen viettänyt viimeiset 10 vuotta rakentaen rahaa tienaavia blogeja. Väsyttyäni 9-5-päiviin, työmatkaan enkä koskaan nähnyt perhettäni, päätin, että haluan tehdä joitain muutoksia, ja julkaisin ensimmäisen blogini. Sen jälkeen olen julkaissut monia menestyneitä niche-blogeja ja myytyäni selviytymisblogini päätin opettaa muita ihmisiä tekemään samoin.