Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 Core Web Vitals -uuttomenetelmää CrUXille plussa ja miinukset

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 Core Web Vitals -uuttomenetelmää CrUXille plussa ja miinukset

Koska ilmoitus Page Experience -päivityksestä ja sen täysimittaisesta käyttöönotosta viime syyskuussa 2021, monet SEO-ammattilaiset ympäri maailmaa ovat kiinnittäneet huomionsa hallinnoimiensa verkkosivustojen Core Web Vitals -tietojen parantamiseen.

Liiketoiminnan kannalta on tärkeää varmistaa, että sinulla on hyvä käyttökokemus kaikilla selaimilla ja laitteilla.

SEO-asiantuntijoina meidän on kuitenkin ymmärrettävä paitsi kuinka käyttäjät kokevat sivustomme, myös miten Google mittaa Core Web Vitals -arvoja ja onko olemassa tapa päästä käsiksi näihin tietoihin.

Tällä tavalla emme hyödytä vain käyttäjiämme, vaan tiedämme, kuinka Google arvioi verkkosivustojamme – ja kilpailijoitamme – tällä tietyllä alueella. Tämä antaa meille mahdollisuuden priorisoida korjaukset näiden tietojen perusteella.

Tämä mielessä pitäen tässä artikkelissa tutkimme:

  • Mitä tietoja Google käyttää mittaa Core Web Vitals.
  • Mitä lähteitä on saatavilla poimi nämä tiedot ja niiden rajoitukset.
  • Mitkä ovat parhaat lähteet SEO-tarkoituksiin (minun näkökulmastani).
  • Miten akäyttää näitä tietolähteitä, esimerkkien kanssa.

Mitä tietoja Google käyttää verkon perusarvojen mittaamiseen?

Googlen antamien tietojen perusteella he käyttävät kerättyjä tietoja Chromen käyttökokemusraportti mitata Core Web Vitals for Search.

He ovat ilmoittaneet tästä useaan otteeseen, mukaan lukien John Mueller’s “Core Web Vitals & SEO” -istunto Chrome Dev Summitissa vuonna 2020 ja viimeksi vuoden 2020 aikana Web Vitals AMA -istunto Google I/O 2021:ssä.

The Chromen käyttökokemusraporttitai lyhennettynä CrUX, kerää lataustehokkuustietoja todellisten Chrome-käyttäjien vierailemista URL-osoitteista, jotka täyttävät tietyt kriteerit.

Laitetaan tämä asiayhteyteen, kun tarkastellaan Core Web Vitals -mittausta puhtaasti Googlen näkökulmastahe tarkastelevat koko käyttäjäkuntasi segmentoitua osajoukkoa.

Emme tietenkään voi tietää, kuinka suuri prosenttiosuus Chromen käyttäjistä on osa CrUX-raporttia tietyllä verkkosivustolla, koska Google ei paljasta tätä. Lisäksi se, kuinka suuri tai pieni tämä osajoukko on, riippuu täysin käyttäjistäsi.

Ihanteellisessa maailmassa sinun tulee seurata kaikkien käyttäjien Core Web Vitals -arvoja sivustollasi kolmannen osapuolen työkalulla tai käyttämällä Googlen omia työkaluja. web vitals -kirjasto. CrUX:n tiedot ovat kuitenkin parasta mitä meillä on julkisesti saatavilla.

Mitä lähteitä on saatavilla Web Vitalsin poimimiseen CrUX-tietokannasta?

Kun tiedät, että Google käyttää CrUX-tietoja haussa, seuraava askel on ymmärtää, miten saat käsiisi nämä tiedot.

On kuusi tapaa poimia Core Web Vitals CrUXista suoraan Googlesta:

  • CrUX API.
  • PageSpeed ​​Insights API.
  • CrUX Data Studion kojelauta.
  • PageSpeed ​​Insights -työkalu.
  • CrUX BigQuery -projekti.
  • Google Search Console.

Jokaisella näistä lähteistä on etunsa ja haittansa. Olen luonut pienen kehyksen luokitellakseni, mikä on paras hakukoneoptimoinnin analyysityypille.

Tähän kehykseen sisältyvät mittarit ovat:

  • URL-osoitteiden purkaminen: Voimmeko poimia CWV-tietoja tietylle URL-osoitteelle (jos saatavilla)?
  • Verkkotunnus/alkuperä: Voimmeko poimia CWV-tietoja tietylle verkkotunnukselle (jos saatavilla)?
  • Laitteet: Voimmeko segmentoida tiedot mobiililaitteen, pöytätietokoneen tai tabletin mukaan?
  • Verkkoyhteys: Voimmeko segmentoida tiedot käyttäjien verkon nopeuden mukaan?
  • Tuoretta dataa: Saammeko viimeisimmät saatavilla olevat tiedot (viimeiset 28 päivää poimintapäivästä)?
  • Historialliset tiedot: Voimmeko päästä käsiksi aikaisempien kuukausien/vuosien tietoihin?
  • Maksuton: Voimmeko käyttää tietoja maksamatta?
  • Skaalautuvuus: Voimmeko poimia nämä tiedot helposti 1000 URL-osoitteesta tai verkkotunnuksesta?
  • Käyttöliittymän käyttö: Onko tässä tietolähteessä helppokäyttöinen käyttöliittymä?

Parhaiden lähteiden luokitus CrUX-tietojen poimimiseen SEO:lle

Vaikka tämä luettelo saattaa olla hieman puolueellinen, koska tykkään käyttää ohjelmallisia ratkaisuja päivittäisessä työssäni, olen kokeillut kaikkia näitä menetelmiä aiemmin.

Tästä syystä kaikki täällä olevat tiedot perustuvat kokemukseeni Core Web Vitals -ongelmien ratkaisemisesta ja seurannasta todellisille asiakkaille.

Tässä on luettelo menetelmistä Core Web Vitals -tietojen poimimiseksi Googlesta ja niiden vertailusta vertailukehykseni perusteella.

1. CrUX API

The CrUX API on mielestäni helpoin ja täydellisin sovellusliittymä Core Web Vitalsin poimimiseen CrUX:sta.

Se on melko yksinkertaista käyttää, ja se sisältää kaikki tiedot, joita saatat tarvita ymmärtääksesi, raportoidaksesi ja seurataksesi CWV-ongelmia verkkosivustoillasi.

🔥 Empfohlen:  Maddie Amrutkar, Glad U Camen perustaja ja toimitusjohtaja, vie PR-alaa eteenpäin uraauurtavilla julkkislahjoituksilla, vaikuttajamarkkinoinnilla ja sosiaalisen median strategioilla

Plussat

  • Sekä URL- että Origin-tason tiedot ovat käytettävissä API:n kautta, kun niitä on saatavilla.
  • Sinä pystyt segmentoida kaikki kolme laitetta (Mobiili, pöytätietokone ja tabletti).
  • Verkkoyhteystiedot ovat saatavilla. Sinä pystyt poimia tietoja 4G-, 3G-, 2G-, hidas-2G- ja offline-tilassa.
  • Sinä pystyt poimi tuoreimmat saatavilla olevat tiedot joka on keskimääräinen aggregoitu data edellisen 28 päivän ajalta viimeinen täysi päivä. Tätä Google-haku käyttää (teoriassa) verkkosivuston Core Web Vitals -arvon arvioimiseen.
  • se on täysin ilmainen käyttää ja helposti skaalautuva. Ainoa kiintiörajoitus on 150 kyselyjen määrä minuutissa. Lisäksi sillä on todella nopea vasteaika verrattuna muihin sovellusliittymiin, kuten PageSpeed ​​Insights API.

Haittoja

  • Tällä hetkellä on historiallisiin tietoihin ei ole saatavilla pääsyä. Näin ollen voit käyttää vain edellisten 28 päivän aggregaattia. Tämä voidaan kuitenkin kiertää tallentamalla tiedot päivittäin myöhempää käyttöä varten.
  • On ei helposti saatavilla olevaa käyttöliittymää API:lle toistaiseksi.

Kuinka käyttää CWV-tietoja CrUX API:lla

Oma valintani API-poiminnassa on JavaScript, erityisesti Node.js. Siksi näytän sinulle esimerkit ovat enimmäkseen JavaScriptissä.

Jos et tiedä kuinka ajaa sitä, tämä lyhyt postaus selittää, kuinka Node.js asennetaan kannettavaan tietokoneeseen, jotta voit kokeilla näitä esimerkkejä omana aikanasi.

// Luo index.js-tiedosto, liitä alla oleva koodi ja suorita `npm install axios` terminaalissasi /* Moduulit */ const axios = request(‘axios’); /* Komentosarjamuuttujat */ const apiKey = ‘YOUR-API-KEY-HERE’ // Hanki avain täältä https://developers.google.com/web/tools/chrome-user-experience-report/api/guides/ Getting-started#APIKey const cruxEndpoint = `https://chromeuxreport.googleapis.com/v1/records:queryRecord?key=${apiKey}`; // Mukautettu funktio CruX API:n kutsumiseksi const getApiData = async (tyyppi, url) => { // Luo pyynnön runko const req = {} req[type] = url // Lähetä API-pyyntö const { data } = odota axios(cruxEndpoint, { method: ‘POST’, headers: { ‘Content-Type’: `application/json`, }, data: JSON.stringify(req) } ); paluutiedot } // Suorita komentosarja (IIFE) – Muuta tyyppiä ja URL-osoitetta (async () => { const testOrigin = await getApiData(‘origin’, ‘https://builtvisible.com’) const testURL = odota getApiData(‘url’, ‘https://builtvisible.com’) console.log(testOrigin, testURL); })()

Jos haluat, että jaan täysin haetun version, joka käy kaikkien mahdollisten laitteiden ja yhteyksien kautta löytääkseen URL-osoitteiden luettelon, kerro minulle Twitterissä.

2. PageSpeed ​​Insights API

The PageSpeed ​​Insights API on lähellä toista, kun on kyse kenttätietojen poimimisesta CrUX:sta.

Se antaa meille erittäin hyödyllistä tietoa, mutta CrUX-sovellusliittymään verrattuna puuttuu muutamia ulottuvuuksia, joista voi olla apua sivustojesi CWV-ongelmien diagnosoinnissa.

Plussat

  • Sekä URL- että alkuperätason tiedot ovat käytettävissä API:n kautta, kun niitä on saatavilla.
  • Sinä pystyt segmentoida tiedot Mobile & Desktop.
  • Sama kuin CrUX API, voit poimi tuoreimmat saatavilla olevat tiedot joka on keskimääräinen aggregoitu data edellisen 28 päivän ajalta viimeinen täysi päivä.
  • se on täysin ilmainen käyttää ja helposti skaalautuva. Kiintiörajoitus on 240 pyyntöä minuutissa ja 25 000 pyyntöä päivässä.
  • Voit käyttää tätä sovellusliittymää kautta helppokäyttöinen käyttöliittymä Googlen PageSpeed ​​Insights Toolin avulla (vaikka se ei olekaan niin skaalautuva).

Haittoja

  • Sinä ei voi segmentoida tietoja tabletin mukaan käyttäjiä.
  • Ei verkkoyhteystietoja on käytettävissä. Tästä syystä kaikki eri yhteydet yhdistetään, kun CWV-dataa puretaan.
  • Tällä hetkellä on historiallisiin tietoihin ei ole saatavilla pääsyä. Näin ollen voit käyttää vain edellisten 28 päivän aggregaattia. Tämä voidaan ratkaista tallentamalla tiedot päivittäin myöhempää käyttöä varten.
  • Tämä palvelu ajaa Lighthousea taustalla saadakseen laboratoriotiedot samoissa pyynnöissä. Siksi, API-vastaus on hieman hitaampi kuin CrUX API.

CWV-tietojen käyttäminen PageSpeed ​​Insights API:lla

Tässä on pieni esimerkki siitä, kuinka voit poimia CWV-tietoja PageSpeed ​​Insights API:sta. Jos haluat plug-and-play-skriptin toimivan, voit tehdä sen lataa arkistoni Githubista.

// Luo index.js-tiedosto, liitä alla oleva koodi ja suorita `npm install axios` terminaalissasi /* Moduulit */ const axios = request(‘axios’); /* Komentosarjamuuttujat */ const apiKey = ‘YOUR-API-KEY-HERE’ // Hanki avain täältä https://developers.google.com/speed/docs/insights/v5/get-started#APIKey // Mukautettu toiminto tietojen poimimiseksi PageSpeed-sovellusliittymästä const getApiData = async (url) => { const endpoint=”https://www.googleapis.com/pagespeedonline/v5/runPagespeed”; const apiResponse = odota axios(`${endpoint}?url=${url}&key=${apiKey}`); // Luo HTTP-puhelu const urlCWV = apiResponse.data.loadingExperience; // Pura URL-kenttä const domainCWV = apiResponse.data.originLoadingExperience; // Pura toimialueen kenttätiedot console.log(urlCWV, domainCWV); // Kirjaa URL-kentän tiedot ja verkkotunnuksen kentän tiedot, jos saatavilla return { urlCWV, domainCWV }; }; // Kutsu mukautettua funktiota getApiData(‘https://www.searchenginejournal.com/category/seo/’);

🔥 Empfohlen:  Sosiaalisen median mainokset 2023: 8 trendiä, jotka kannattaa lisätä strategiaasi

3. CrUX BigQuery -projekti

The CrUX BigQuery -projekti on valtava tietokanta todellisista käyttäjien mittareista, joka juontaa juurensa lokakuuhun 2017. Tämä valtava projekti on täynnä hienoa tietoa. Mutta kuten kaikilla muillakin lähteillä, sillä on hyvät ja huonot puolensa.

Plussat

  • Sinä pystyt käyttää alkuperätason tietoja.
  • Voit sesim. kaikki kolme laitetta (Mobiili, pöytätietokone ja tabletti).
  • Sinä pystyt poimia tietoja kaikentyyppisille verkkoyhteyksille kun saatavilla (4G, 3G, 2G, hidas-2G ja offline).
  • Sinä pystyt poimia historiallisia tietoja viimeisen saatavilla olevan kuukauden jälkeen lokakuuhun 2017 asti.
  • Sinä pystyt skaalata tämä niin moneen hankkeeseen haluamallasi tavalla ja tiedot ovat erittäin joustavia, ja voit halutessasi luoda omia mukautettuja taulukoita.
  • On lisätiedot ja -mitat joista voi olla hyötyä analyysissäsi, mutta ne eivät ole käytettävissä CrUX-sovellusliittymässä tai PageSpeed ​​Insights -sovellusliittymissä, kuten “Time To First Byte” tai maatason segmentoinnissa.

Haittoja

  • Sinä ei pääse URL-tasolle tiedot.
  • Tämä tietojoukko päivitetään joka kuukauden toinen tiistai edelliseltä kuukaudelta. Näin ollen, jos haluat seurata CWV:tä säännöllisesti, tämä ei ole oikea lähde.
  • Sinä tarvitset toimivaa ymmärrystä SQL:stä kaivaa dataan.
  • Juokseminen maksaa rahaa. Vaikka on olemassa a ilmainen käyttötaso BigQueryssä sinun on lisättävä laskutustiedot Google Cloud Platformiin, jotta voit käyttää sitä. Älä lannistu tästä. Pienen tai keskisuuren mittakaavan raportoinnissa sinun tulee olla ilmaisen tason sisällä.

Kuinka käyttää CWV-tietoja CrUX BigQuery -projektin avulla

Jos sinulla on jo Google Cloud Platform -tili, pääset projektiin käyttämällä tätä linkkiä.

Sinun on otettava BigQuery API käyttöön. Kun se on otettu käyttöön, voit käyttää tietoja suoraan SQL-editoristasi.

Sinun ei tarvitse olla SQL:n asiantuntija, mutta tuntemus vie sinut pitkälle.

Tässä on kaksi upeaa resurssia, jotka auttavat sinua aloittamaan matkasi, kun analysoit näitä tietoja: Rick Viscomin CrUX keittokirja ja Paul Calvanon Biguery for CrUX -opetusohjelma.

Tähän asti olen selittänyt vain tietolähteitä, jotka vaativat hieman ohjelmointiosaamista. Sinun ei kuitenkaan tarvitse osata koodata saadaksesi käsiisi Core Web Vitals -tiedot CrUX-raportista.

Seuraavat kolme menetelmää antavat sinun käyttää Core Web Vitals -tietoja CrUX:sta ilman ohjelmointitietoa.

4. PageSpeed ​​Insights -työkalu

The PageSpeed ​​Insights -työkalu Googlelta on täysin hyvä “ei koodia” vaihtoehto päästä käsiksi CruX-tietoihin.

Edut ovat täsmälleen samat kuin PageSpeed ​​Insight API:lla, mutta ainoa haittapuoli on, että tämä menetelmä ei ole kovin skaalautuva.

Jotta saat tietoja useista URL-osoitteista, sinun on syötettävä jokainen URL-osoite manuaalisesti työkaluun.

CWV-tietojen käyttäminen PageSpeed ​​Insights -työkalulla

Syötä PageSpeed ​​Insights -työkaluun URL-osoite/verkkotunnus, josta haluat saada tietoja.

Jos saatavilla on tietoa sekä URL-osoitteesta että verkkotunnuksesta (alkuperä), löydät ne tulosten yläreunasta, kun työkalu on suoritettu.

5. CrUX Data Studion kojelauta

The CrUX Data Studion kojelauta on upea työkalu, jonka on rakentanut Rick Viscomi pääset CrUX Big Query -projektiin erittäin helposti mukavan käyttöliittymän avulla.

Plussat

  • Sinä pystyt käyttää Origin-tason tietoja.
  • Sinä pystyt segmentoida kaikki kolme laitetta (mobiili, pöytätietokone ja tabletti).
  • Sinä pystyt poimia tietoja kaikentyyppisille verkkoyhteyksille kun saatavilla (4G, 3G, 2G, hidas-2G ja offline).
  • Sinä pystyt poimia historiallisia tietoja viimeisen saatavilla olevan kuukauden jälkeen.
  • se on täysin ilmainen rakentaa.
  • se on erittäin helppo asentaa ja siinä on yksinkertainen käyttöliittymä.
  • On lisämittareita, joista voi olla hyötyä analyysiäsi varten, mutta ne eivät ole käytettävissä muissa sovellusliittymissä, kuten Time To First Byte.

Haittoja

  • Sinä ei pääse URL-tasolle tiedot.
  • Tämä raportti on sidottu Big Query -projektin tietoihin joka päivitetään joka kuukauden toinen tiistai edelliseltä kuukaudelta. Näin ollen, jos haluat seurata CWV-tietoja säännöllisesti, se ei ole mahdollista tämän tietolähteen kautta.
  • Tämä menetelmä on ei todellakaan skaalautuva jos aiot valvoa useampaa kuin muutamaa verkkotunnusta.
🔥 Empfohlen:  Kuinka lisätä suosituksia mille tahansa WordPress-sivulle

Kuinka käyttää CWV-tietoja CrUX Data Studion kojelaudalla

Luo kopio mallista suoraan Data Studiossa g.co/chromeuxdash.

Tämän jälkeen voit lisätä sinua kiinnostavan verkkotunnuksen ja painaa “Luo raportti” ja saat raportin viimeisimmästä saatavilla olevasta kuukaudesta.

Jos saat virheilmoituksen, varmista, että olet lisännyt verkkotunnuksen oikein.

Vaihtoehtoisesti voi olla, että verkkotunnuksesi ei ole mukana BigQuery-tietojoukossa. Löydät lisätietoja tämän raportin toiminnasta Rick Viscomin viesti osoitteessa web.dev.

6. Search Consolen Core Web Vitals -raportti

Search Consolen Core Web Vitals -raportti on suhteellisen uusi lisäys GSC-alustaan. Se on hyödyllinen, mutta melko ainutlaatuinen kiinteistökohtaisten mittareiden suhteen.

Plussat

  • Sinä pystyt käyttää tietoja mallitasolla joka on ainutlaatuinen lähestymistapa muihin menetelmiin. Tämä on todella hyvä idea, ja monissa tapauksissa yhdistäminen toimii odotetusti.
  • Sinä pystyt segmentoida tiedot mobiili- ja pöytätietokoneiden mukaan.
  • Periaatteessa voi poimi tuoreimmat saatavilla olevat tiedot joka on keskimääräinen aggregoitu data edellisen 28 päivän ajalta viimeinen täysi päivä.
  • On 90 päivän tiedot, mutta vain vaikutusten kohteena olevien URL-osoitteiden lukumäärän perusteella ryhmää kohden (hyvä mittari, parannusta tarvitseva mittari, huono mittari)
  • GSC:n käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen.

Haittoja

  • Sinä ei voi käyttää URL-tason tietoja tai alkuperätason tietoja. Tiedot kootaan “samankaltaisten URL-osoitteiden” ja “Kootun mittarin” arvon perusteella, mikä on hyvä asia, mutta yksittäisten URL-osoitteiden edistymistä on vaikeampi seurata.
  • Sinä ei voi ladata yksittäisiä URL-osoitteita osui “samanlaiseksi”, vain kokonaisluku.
  • Sinä ei voi segmentoida tietoja tabletin mukaan käyttäjiä.
  • Ei verkkoyhteystietoja on käytettävissä.
  • Tällä hetkellä on historiallisiin tietoihin ei ole saatavilla pääsyä edellisten 90 päivän jälkeen.

Kuinka käyttää CWV-tietoja Search Consolen avulla

Ainoa tapa purkaa tiedot on toistaiseksi käyttöliittymän kautta. Raportti on jaettu “Mobile” ja “Desktop” välillä.

Jokainen laitekategoria sisältää yksittäiset “Huono”, “Tarvitsee parannusta” ja “Hyvä” -raportit kullekin Core Web Vital -mittarille (LCP, CLS, FID).

Jokaisessa raportissa on vientitoiminto (CSV, Excel tai Google Sheet), jonka avulla voit ladata taulukon, jossa on “perus-URL-osoite”, “samankaltaisten URL-osoitteiden” lukumäärä ja “koontimittari”-arvo ryhmäkohtaisesti.

Se sallii myös niiden URL-osoitteiden määrän, joihin tämä alaosasto vaikuttaa viimeisen 90 päivän ajalta.

Lopulliset ajatukset

Koodaustaidoistasi riippumatta on monia tapoja poimia Core Web Vitals -tietoja CrUXista verkkosivustojesi ja kilpailijoidensi seurantaa varten.

Jos olet tyytyväinen ohjelmointiin ja haluat seurata Core Web Vitalsia säännöllisesti laajassa mittakaavassa, CrUX API on paras ratkaisusi.

Vaihtoehtoisesti, jos olet keskittynyt enemmän yleisiin verkkotunnustrendeihin etkä tarvitse tietoja niin usein ilman, että sinun tarvitsee seurata monia eri verkkotunnuksia, CrUX Data Studio Dashboard on mukavin ratkaisu.

Muista, että verkkosivustojemme suorituskyvyn mittaaminen Googlen CWV-vertailuarvojen perusteella on ensimmäinen askel kohti niiden parantamista. Koska ilman maalia ei voi tehdä maalin.

Muista kuitenkin, että kuten tekninen johtajamme William Nye aina sanoo: “Strategia on tärkeä, mutta toteutus on kaikki kaikessa.”

Lisää resursseja:


Table of Contents