Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 luodinkestävää tapaa rakentaa yhteisö (ja tehdä satunnaisista seuraajista raivoavia faneja)
Kuuletko sen?
Sirkaten ääni kommenttiosiossa.
Radiohiljaisuus Twitter-syötteessäsi.
Blogisi sitoutumisen puutteen kuuloinen ääni.
Etkö toivo, että sinulla olisi “pois”-kytkin noille masentaville äänille? Tai kenties kellotaulu, jonka voit virittää puheen ja toiminnan ääneen?
No, se ei ehkä ole yksinkertaista, mutta on olemassa yksi työkalu, jonka avulla voit himmentää blogisi sitoutumisen puutteesta johtuvaa melua:
Kuinka yhteisö tekee satunnaisista seuraajista raivoavia faneja
Kuvittele, että sinun pitäisi muuttaa uuteen paikkaan.
Viikot ja kuukaudet kuluvat, etkä saanut yhtään ystävää. Naapurisi eivät ole tervetulleita, siellä ei ole yhteisön kokoontumispaikkoja eivätkä ihmiset kunnioittaneet toisiaan.
Toisin sanoen ei ole yhteisöä.
Haluaisitko tuon paikan? Olisitko sinä tämän paikan raivoisa fani? Haluatko luopua postilokerostasi edellisessä kaupungissasi, koska olet siellä jäädäksesi?
Luultavasti ei.
Ajattele nyt blogiasi kuin uutta paikkaa. Kun joku alkaa lukea blogiasi, hän tarvitsee yhteisöllisyyden tunteen pysyäkseen mukana. Ja aivan kuten yhteisöllisyys tekee uuden kaupungin vierailijasta asukkaan, blogisi yhteisöllisyyden tunne tekee satunnaisista lukijoista raivoavia faneja.
Et halua blogisi olevan lepopaikka matkalla kotiin. Haluat sen tuntuvan lukijoillesi kodilta – paikalta, jossa he eivät viitsisi jäädä kommentoimaan, jakamaan ja himmentämään sitoutumisen puutteesta johtuvan melun.
Hyvä uutinen on, että muutaman perusperiaatteen avulla voit rakentaa yhteisön blogisi ympärille.
Tässä postauksessa opetan sinulle yhteisön rakentamisen kaupan temppuja, jotta voit aloittaa taikuuden tekemisen blogisi kanssa.
1. Toteuta avoimien ovien politiikka
Oletko koskaan työskennellyt yrityksessä, jota näytti olevan robotin johtama?
Toimitusjohtaja oli koskematon, kysymyksiin ja huolenaiheisiin puututaan harvoin ja henkilökunta ei ole sitoutunut tai uskollinen. Yhteisön edistäminen tällaisessa ympäristössä on kuin yrittäisi puristaa vettä kivestä.
Mutta yritys, jolla on innostava toimitusjohtaja, joka noudattaa avoimien ovien politiikkaa, joka tukee, tunnustaa ja vastaa henkilöstöään? Nyt tämä yritys nauttii paljon todennäköisemmin vahvasta yhteisöllisyydestä.
Yhteisöt eivät ole robottien johtamia. Kukaan ei halua olla sellaisen yhteisön jäsen, jossa kyseisen yhteisön johtaja on poissa ja koskematon.
Ota siis käyttöön avointen ovien käytäntö blogissasi. Saa lukijat tuntemaan olonsa mukavaksi yhteydenpitoon kanssasi bloggaajana ja tuntemaan olonsa turvalliseksi tulla luoksesi kysymyksiä ja huolenaiheita vastaan.
Ole ihminen. Vastaa kysymyksiin. Vastaa sähköposteihin ja kommentteihin. Lukijat, jotka tuntevat itsensä kuultuiksi, tuetuiksi ja ymmärretyiksi, tulevat paljon todennäköisemmin yhteisön jäseniksi.
2. Edistää yhteisön jäsenten välistä sitoutumista
Olet yhteisösi johtaja.
Jos blogisi olisi fyysinen yhteisö, olisit pormestari.
Ja todellisissa fyysisissä yhteisöissä ihmiset eivät ole vain tekemisissä pormestarin kanssa! He myös kommunikoivat keskenään ja muodostavat suhteita. Yksi todellisen yhteisön rakentamisen kulmakivistä on lukijoiden välisten suhteiden ja sitoutumisen helpottaminen.
Useimmat bloggaajat kamppailevat todellisen yhteisön luomisessa, koska ainoa viestintä on bloggaajan ja lukijan välillä.
Edistää yhteisön jäsenten välistä sitoutumista. Kannusta heitä vastaamaan toistensa kommentteihin ja sosiaalisessa mediassa. Tuo ne yhteen.
3. Leivo uusille lukijoillesi virtuaalinen piirakka
Tiedätkö ne 1950-luvulle sijoittuvat elokuvat, joissa uusi naapuri esitellään naapurustossa ja naapuriperhe tuo heille piirakan?
Joo, sitä ei todellakaan tapahdu enää. Mutta se on mukava konsepti, ja voitko kuvitella, kuinka tervetullut se saisi sinut tuntemaan olosi? Jos muutit sisään ja naapurisi toivottivat sinut tervetulleeksi makealla herkulla tai vaikka vain yrittämällä sanoa “hei”.
Jos näin tapahtuisi sinulle, luulisin sinun tuntevan olosi, eikö?
Tiedän, että tekisin.
En ehdota, että lähetät vastaleivotun piirakan uusille lukijoillesi, mutta se, tunteeko uusi lukija yhteisöllisyyttä blogisi kanssa vai ei, määräytyy heti, kun he “muuttavat sisään” (tai tilaajat, sinun tapauksessasi).
Sen sijaan, että antaisit uusien lukijoiden navigoida yhteisösi vesillä itse, toivota heidät tervetulleeksi! Blogisi kasvaa edelleen, joten todennäköisesti sinulla on vielä aikaa lähettää nopeita tervetuloviestejä uusille tilaajillesi heidän saapuessaan.
Tämä auttaa tekemään noista satunnaisista seuraajista raivoavia faneja.
4. Älä pakota lukijoitasi puhumaan itselleen
Ymmärsin. Olet kiireinen.
Viestien kirjoittamisen, sähköpostiin vastaamisen ja sosiaalisen median jongleerauksen välissä tuntuu, että et voi levätä hetkeäkään. Jotain on annettava, eikö?
Joten annat itsellesi tauon vastataksesi näihin kommentteihin. Annat sähköpostien liukua ja leikkaat itseäsi hieman löysällä osallistumasta sosiaalisessa mediassa.
Se ei voi satuttaa, eihän? Muutama vastaamaton kommentti täällä, laiminlyöty sähköposti siellä…
Mutta tämä on yksi pahimmista asioista, jonka voit tehdä, jos yrität rakentaa yhteisöä blogistasi.
Kun huomaat lukijasi pyrkimykset sitoutua, saat heidät tuntemaan, että he puhuvat itselleen.
Kun he osallistuvat jättämällä kommentin tai muodostamalla yhteyden muulla tavalla, on tärkeää kunnioittaa sitä, että he käyttivät aikaa siihen ja vastatakseen niihin.
Chris Guillebeau vastaa jokaiseen lukijoiden sähköpostiin. Oppaassaan hän kirjoittaa:
Tämä näyttää varmasti todelta hänelle ja monille muille suosituille bloggaajille. Ennen kuin olet rakentanut yhteisön, jossa yhteisön jäsenet ovat aktiivisia toistensa kanssa, sinun on oltava yhteisösi etulinjassa, vastattava kysymyksiin ja saatava lukijasi kuulluksi.
5. Vahvista kulmakiviäsi
Ajattele yhteisöäsi rakennuksena.
Blogisi on perusta. Sille yhteisö on rakennettu.
Sitten sinulla on seinät, jotka koostuvat yhteisön jäsenistä. Mutta seinät tarvitsevat jotain, johon kiinnittää – rakenteen, joka pitää ne pystyssä. Ja tämä rakenne rakennuksessa on pilarit tai kulmakivet. Yhteisössäsi nämä kulmakivet ovat vahvat yhteisön jäsenet, jotka toimivat epävirallisina johtajina.
Jokaisessa yhteisössä on muutama kulmakivijäsen, jotka ovat enemmän mukana kuin muut.
Perustuksena on tärkeää, että säilytät heidän vahvuutensa. Sen sijaan, että pitäisit niitä itsestäänselvyytenä, tunnista ne! Kiitos heille siitä, että he ovat olleet niin aktiivisia yhteisössä ja osallistuneet niin paljon.
Ilman niitä rakenne romahtaa.
Vahvista näitä kulmakiviä, niin ne pitävät yhteisöäsi pystyssä.
6. Vie lukijat pois olohuoneesta
Se, että kaikki osallistuvat vain blogiisi, on kuin vain edistäisit yhteisöllisyyttä järjestämällä kokoontumisia olohuoneessasi.
Muiden voi olla vaikeaa saada yhteyttä toisiinsa, koska olohuoneesi on ahdas. Sen ei ole tarkoitus pitää sisällään satoja tai tuhansia ihmisiä. Yhteisön jäsenet eivät tunne oloaan yhtä mukavaksi olohuoneessasi kuin neutraalemmassa tilassa.
Joten saadaksesi lukijat yhteisön jäseniksi, poista heidät olohuoneestasi ja blogistasi.
Edistä yhteisöä Twitter-keskustelujen, Facebook-ryhmän, ilmaisen keskustelupalstan tai Google Plus -yhteisön kautta. Kannusta tapaamisia järjestämällä omat tapaamiset kaupungissasi.
Lukijoiden poistaminen blogistasi antaa heille tilaa ollakseen todella tekemisissä keskenään ja kanssasi luonnollisemmassa ympäristössä.
Lähde ulos ja aloita yhteisön rakentaminen
Yhteisön rakentaminen ja johtaminen ei ole helppoa.
Sinun on tehtävä paljon kovaa työtä ja kyynärpäiden rasvaa luodaksesi yhteisön, joka muuttaa satunnaisista seuraajista raivoavia faneja.
Mutta kun otat yhteyttä lukijoihisi, luot yhteyden heidän välilleen ja saat heidät tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja kuulluiksi, huomaat, että blogiurastasi tulee paljon palkitsevampaa.
Ja yhteisö on lahja, joka vain antaa bloggaajille.
Blogisi sitoutuminen nousee pilviin. Yhteisön jäsenet alkavat nähdä sinut asiantuntijana ja auktoriteettina, jota todella olet. Ja tuotteesi tai palvelusi myynti kasvaa. Kaikki sen pienen työkalun ansiosta, jonka rakentamiseksi työskentelit niin kovasti.