Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 tapaa saada palkkaa luomastasi sisällöstä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 tapaa saada palkkaa luomastasi sisällöstä

Pumpat uutta sisältöä kuin hullu.

Olipa kyseessä kirjoitettu sisältö, podcastit tai video – luot upeaa sisältöä ja maailman on nähtävä se.

Mutta miten saat maksun luomastasi sisällöstä?

Tässä viestissä opit kuusi tapaa, joilla voit saada palkkaa luomastasi sisällöstä.

Jotkut ovat ilmeisiä ja toiset eivät.

Lasken alas ilmeisimmästä vähiten ilmeisimpään, joten suosittelen lämpimästi tämän postauksen lukemista loppuun asti.

Aloitetaan:

6. Freelance-kirjoitus

Freelance-kirjoitus on yksi yleisimmistä tavoista saada palkkaa luomastasi sisällöstä. Itse asiassa niitä on yli 57 miljoonaa freelanceria yksin Yhdysvalloissa.

Näin se toimii:

Sovit ehdot asiakkaasi kanssa. Asiakas antaa sinulle esittelyn. Sinä luot sisällön. Sitten saat palkkaa.

Se on liiallista yksinkertaistamista ja siinä on vähän muutakin – mutta ei niin paljon kuin luulisi.

Vaikka muut tulonhankintastrategiat voivat olla kannattavampia pitkällä aikavälillä, freelancerina toimiminen on hyvä vaihtoehto, koska saat palkan melko nopeasti. Varsinkin jos laskutat asiakkaita etukäteen.

Etkä välttämättä tarvitse yleisöä aloittaaksesi – vaikka se auttaa. Voit alkaa hakea freelance-keikkoja sellaisilla sivustoilla kuin Problogger Jobs tai jollakin monista muista freelance-työsivustoista.

Voi olla vaikeaa erottua työmailla, mutta vaihtoehtoja on muitakin:

Voit esimerkiksi tehdä luettelon kaikista markkinaraon verkkosivustoista ja aloittaa niiden esittelyn. Eräs tuntemani freelance-työntekijä teki tämän, ja hänet varattiin kuukaudessa.

Tämän lähestymistavan avulla voit välittömästi sivuuttaa suuren määrän freelancereita, jotka hakevat työpaikkasivustojen kautta.

Suosittelen myös blogin luomista sen aiheen ympärille, josta haluat kirjoittaa.

Miksi?

Ihmiset palkkaavat sinut todennäköisemmin, kun he näkevät sinun luovan samanlaista sisältöä, jota he tarvitsevat heidän sivustolleen.

Juuri näin saan kyselyitä potentiaalisilta asiakkailta, vaikka en tarjoa freelance-palveluita.

En kuitenkaan suosittele freelancerina käsittelevän blogin perustamista – päädyt houkuttelemaan muita freelancereita potentiaalisten asiakkaiden sijaan.

Muista vain, että kun aloitat asiakkaiden tiedustelujen vastaanottamisen, sinun tulee ottaa käyttöön suojaus, jotta vältytään laajuudelta tai muilta ongelmilta. On hyvä idea tehdä sopimus ja pyytää asiakkaitasi allekirjoittamaan ne online-allekirjoitussovelluksella.

Älä unohda: niche-valintasi on kriittinen tässä. Markkinoillasi on oltava paljon kannattavia blogeja ja startup-yrityksiä.

Toimittajan huomautus: Haluatko päästä etumatkaan freelance-kirjoitusurallesi? Suosittelen Elna Cainin WriteTo1K-kurssia. Kyllä, olen tytäryhtiö, mutta suosittelen sitä, vaikka en olisi – se on niin hyvä!

5. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi on toinen yleinen tapa saada palkkaa luomastasi sisällöstä.

Mainostat tuotetta/palvelua sisällössäsi ja ohjaat liikennettä aloitussivulle. Sitten sinulle maksetaan CPA:n (toimintakohtaisen hinnan) perusteella.

Joskus voit saada maksun lähettämistäsi liideistä. Suurimman osan ajasta saat maksun ostojen perusteella.

Rakastan affiliate-markkinoinnissa sitä, että se poistaa tarpeen käsitellä asiakkaita, jotta voit luoda haluamaasi sisältöä. Ja se skaalautuu, kun liikenne/yleisö lisääntyy.

Palkan saaminen kestää kuitenkin paljon kauemmin ja saatat joutua tekemään paljon työtä etkä saa paljoa rahaa vastineeksi. Tämä on, jos olet vasta aloittamassa ja sinulla ei ole yleisöä.

🔥 Empfohlen:  Hostinger Review 2023: Kokemuksemme jakaminen, hyvät puolet, huonot puolet & Lisää

Useissa kumppaniohjelmissa saatat joutua odottamaan yli 45–60 päivää myynnin jälkeen, ennen kuin voit saada maksun. Ja useimmilla ohjelmilla on vähimmäismaksu.

Yleensä on kaksi yleisintä lähestymistapaa:

  • Vaikuttajatuotteiden ja palveluiden suositukset – Vaikuttavuus, auktoriteetti ja yleisön kasvu ovat etusijalla. Suosittelet sitten yleisöllesi tuotteita, jotka sopivat heille blogitekstien, sähköpostien, videoiden jne. kautta. Yleensä tuet yhtä tuotetta/palvelua kustakin tyypistä. Esimerkki: Pat Flynn SmartPassiveIncomesta.
  • Skaalatut tuote- ja palveluvertailut – Sen sijaan, että mainostaisit pientä tuotevalikoimaa, keskityt kirjoittamiseen oman markkinaraon tuotteista laajassa mittakaavassa. Asiat, kuten luetteloviestit, vertailut, arvostelut jne. Ja SEO olisi vahva painopiste. Esimerkki: USwitch, Money Supermarket, Money Saving Expert.

Mutta miten löydät kumppaniohjelmia mainostettaviksi?

Joillakin brändeillä on suoria kumppanuusohjelmia, joten sinun on etsittävä Googlesta [brand] + kumppaniohjelma tai jotain vastaavaa.

Helppo lähtökohta olisi suuret affiliate-alustat, kuten AWIN tai Shareasle. Nämä alustat ylläpitävät affiliate-ohjelmia useille brändeille.

Summa, jonka saat myyntiä kohden (palkkiosi) vaihtelee markkinaraon ja tuotetyypin mukaan. Esimerkiksi digitaaliset tuotteet, kuten kurssit, tarjoavat korkeampia palkkioita kuin fyysiset tuotteet, jotka toimivat pienemmällä marginaalilla.

Oletko edelleen aidalla affiliate-markkinoinnin suhteen? Katso nämä tilastot.

4. Mainonta

Mainonta on yksi ylihyvitetyimmistä tulonhankintastrategioista, joita bloggaajat voivat käyttää.

Se on varteenotettava vaihtoehto sisältösi kaupallistamiseen tai tulojesi kasvattamiseen, mutta vain tietyissä olosuhteissa.

Mutta useimmat bloggaajat, jotka näen käyttävän mainoksia, ymmärtävät sen täysin väärin.

Tässä syy:

Monet uudet bloggaajat kuulevat, että he voivat saada palkkaa bloggaamisesta lyömällä Google-mainoksia sivustoonsa.

Sitten he alkavat julkaista arvostelutyylistä sisältöä – sellaista sisältöä, joka toimii parhaiten affiliate-markkinointiin, mutta ei mainontaan.

On todella vaikeaa ohjata liikennettä arvosteluihin.

Jos haluat ansaita rahaa blogisi mainoksilla, tarvitset sisältöstrategian, joka pystyy tuomaan suuria määriä liikennettä.

Tämän tyyppistä sisältöstrategiaa ei ole helppo rakentaa aloittelijoille. BuzzFeedin julkaiseman kaltainen virustyylinen sisältö on sellaista, mitä tarvitset, jotta tämä toimii.

Joten jos olet vasta aloittamassa bloggaajana – suosittelen, että jätät mainonnan huomioimatta ainakin siihen asti, kunnes blogisi on saanut riittävästi liikennettä.

Kun blogisi alkaa saada runsaasti liikennettä, voit ohittaa halvalla maksavat mainosverkostot, kuten Google AdSensen, ja valita enemmän maksavan vaihtoehdon.

Mainosverkostoilla, kuten Monumetric, Mediavine ja AdThrive, on vähimmäisliikennevaatimukset, jotka sinun on saavutettava, mutta ne tarjoavat helpon tavan lisätä ylimääräistä tulovirtaa.

Vaihtoehtoisesti voit valita alustan, kuten BuySellAds. Sen sijaan, että maksaisit napsautuskohtaisen hinnan perusteella, voit myydä mainostilaa tietyllä summalla $ 30 päivää kohti.

Huomautus: Saat lisätietoja artikkelistamme Google AdSensen vaihtoehdoista.

3. Sponsoroitu sisältö

Sponsoroitu sisältö on puolivälissä tytäryhtiömarkkinoinnin ja freelance-kirjoittamisen välissä.

Saat hyödyn siitä, että sinulle maksetaan nopeammin työstäsi kuin affiliate-markkinoinnista ja saat enemmän luovaa vapautta kuin freelance-kirjoittamisesta.

🔥 Empfohlen:  Hostinger vs Bluehost (joka on paras hosting)

Kuulostaa hyvältä eikö?

Muutamia haasteita on kuitenkin. Ensinnäkin summa, jonka voit veloittaa, riippuu yleisösi koosta. Ei ole helppoa houkutella brändejä, kun blogisi on uusi.

Kun blogisi on vakiintunut, voit tehdä muutamia asioita saadaksesi mahdollisuuksia:

A) Luo mainossivu

Hyvä tapa on luoda oma “Mainonta”-sivu, jossa luetellaan kaikki tarjoamasi mainontamahdollisuudet. Voit tarjota useita erilaisia ​​paketteja ja lisämyyntivaihtoehtoja, kuten sähköposti, some-osuudet jne.

Jos blogisi on perustettu, saat todennäköisesti kyselyitä aina silloin tällöin. Ja voit vastata saamaasi yleiseen yhteydenottoon linkillä mainossivullesi – se saattaa johtaa lisämahdollisuuksiin.

B) Liity sponsoroidulle sisällölle

Samalla tavalla kuin haaste, jonka saatat kohdata yrittäessäsi löytää sponsoroidusta sisällöstä kiinnostuneita brändejä, brändeille on haastavaa löytää blogeja, jotka haluavat tarjota sitä.

Sponsoroidut sisällön markkinapaikat tulevat esiin tässä.

Tässä on kaksi, jotka voit tarkistaa:

Muutama sana paljastamisesta…

Samalla tavalla kuin sinun tulee paljastaa kumppanilinkkejä sisältävät viestit, sinun tulee paljastaa myös sponsoroidut linkit.

On myös hyvä käytäntö lisätä sponsoroitu tunniste Googlen hyödyksi. Jos käytät WordPressiä ja suosittua SEO-laajennusta, kuten All In One SEO Pack, sinun pitäisi nähdä mahdollisuus valita sponsoroitu tagi aina, kun napsautat linkkiä:

2. Jatkuvuusohjelmat ja lahjoitukset

Jatkuvuusohjelmat ovat kehittyneet jonkin verran viime vuosina, mutta perusidea pysyy samana.

Yleisösi maksaa säännöllisen maksun saadakseen sinulta säännöllisesti uutta sisältöä.

Voit joko myydä yksinoikeudella, kuten jäsensivustolla. Voit esimerkiksi tarjota uusia kursseja ja/tai resursseja joka kuukausi tiettyä maksua vastaan. Kaikki nämä resurssit olisivat vain jäsenten käytettävissä.

Toinen vaihtoehto on saattaa suurin osa sisällöstäsi vapaasti kaikkien saataville ja tarjota etuja lahjoittajille esimerkiksi alustan kautta. Patreon.

Vaikka lahjoitukset ovat yleensä pienempiä, voit kasvattaa yleisöäsi nopeammin, koska suurin osa sisällöstäsi on vapaasti saatavilla.

Tämä on erittäin yleistä YouTube-käyttäjien keskuudessa – erityisesti musiikkiteollisuudessa. Rob Scallon on hyvä esimerkki:

Jos luot oman jäsensivustosi, saat kaiken hallinnan ja kaikki tulot. Voit myös määrittää ehdot.

Esimerkiksi uudesta sisällöstä veloittamisen sijaan voit yksinkertaisesti veloittaa jatkuvasta sisältökirjastosi käyttöoikeudesta.

Patreonin kaltaisella alustalla he kuitenkin leikkaavat tuloja ja saat maksun vain, kun toimitat sen, mitä lupasit. Asian tekninen puoli on kuitenkin hoidettu puolestasi.

1. Rakenna myyntisuppilo tuotteidesi/palveluidesi ympärille

Tuotteet ja palvelut ovat useimpien yritysten leipä ja voita, mutta useimmiten ne jäävät lyhyeksi maininnaksi navigointipalkissa.

Ja niitä tukee sisältöstrategia, joka ei itse asiassa tue heitä.

Mutta entä jos kaikki olisi yhteydessä? Entä jos koko tarjontasi on suunniteltu yhdistämään harmonisesti toisiinsa?

Yksi looginen askel johtaa vierailijat seuraavaan loogiseen vaiheeseen.

Sinulla on sisältöä, joka houkuttelee potentiaalisia asiakkaita. He käyvät kanavasi läpi ja tekevät ensimmäisen ostonsa, minkä jälkeen myyt muita tuotteita/palveluita takapäässä.

🔥 Empfohlen:  Verkkokaupan tulosprosenttien yleiskatsaus

Tässä on esimerkki:

Daniel Ndukwu kirjoitti vierailijapostauksen Blogging Wizardille ja linkitti kirjoittajan kuvauksensa aloitussivulle. Tuo aloitussivu tarjosi ilmaisen resurssin vastineeksi rekisteröitymisestä sähköpostiosoitteella. Hänellä oli sähköpostien sarja sähköpostipalveluntarjoajassaan ja hän mainosti kurssiaan näissä sähköpostiviesteissä.

Daniel ansaitsi hieman yli 1800 dollaria myynnistä kirjoittamalla ilmaisen vierasviestin.

Se on valtava määrä rahaa ansaita yhdestä blogikirjoituksesta.

Tämä on blogin myyntisuppilon voima.

En nyt väitä, että kaikki ansaitsevat tuollaista rahaa. Muita tekijöitä ovat, kuten sisältöstrategia ja kanavasi kunkin vaiheen optimointi.

Kuinka päästä alkuun

Ennen kuin aloitat, suosittelen, että luet artikkelimme blogimyyntisuppilosta saadaksesi paremman käsityksen siitä, miten tämä kaikki toimii.

Kun olet ymmärtänyt prosessin, sinun on suunniteltava kanavasi ja selvitettävä tarkalleen, mitä tarvitset.

Aloita kanavasi lopusta kalleimmalla tuotteellasi/palvelullasi ja jatka sitten taaksepäin varmistaaksesi, että jokainen vaihe yhdistyy täydellisesti.

Muista, että kun joku käy kanavasi läpi, suppilon seuraavan vaiheen on oltava seuraava looginen askel kyseiselle henkilölle.

Suppiloasi tehostavan tekniikan osalta tarvitset useita asioita:

  • Mahdollisuus luoda aloitussivuja ja muita suppilosivuja – Jos käytät WordPressiä, OptimizePress on vankka vaihtoehto, sillä heillä on suppilon rakentaja, jos et käytä WordPressiä, Leadpages on loistava vaihtoehto, mutta se on kalliimpi.
  • Sähköpostimarkkinoinnin tarjoaja ConvertKit on suosittu vaihtoehto sisällöntuottajille, mutta valittavana on paljon muita sähköpostipalveluntarjoajia.
  • Alusta helpottaa asiointia ja tuotteiden toimitusta – Täällä on paljon vaihtoehtoja. Sekä Leadpagesissa että OptimizePressissä on sisäänrakennetut kassat, jotka voivat käsitellä maksujen käsittelyä ja digitaalisten tuotteiden toimittamista. Jos kuitenkin tarvitset jotain erikoisempaa, katso viestimme verkkokauppaalustoista digitaalisten tuotteiden myymiseksi.

Käärien sen

Blogistasi kannattavan tekeminen ei ole helppoa, mutta sen toteuttamiseksi on monia tapoja.

Mutta sinun on harkittava, mikä taktiikka sopii parhaiten nykyiseen kasvuvaiheeseesi.

Esimerkiksi tuotteiden luominen ja palveluiden tarjoaminen voidaan tehdä riippumatta. Tärkeää on, että sekä tuotteesi luominen että palvelutarjontasi ovat osa yhtenäistä myyntisuppiloa.

Palvelut, kuten freelance-kirjoitus, voivat olla aluksi helpompia, koska et tarvitse yleisöä aloittaaksesi.

Affiliate-markkinoinnin voi myös aloittaa heti, mutta se ei todennäköisesti kannata ennen kuin sinulla on yleisöä.

Kun blogisi vakiintuu, muista tulostrategioista, kuten mainonnasta, sponsoroidusta sisällöstä ja jatkuvuusohjelmista, tulee kannattavampi vaihtoehto.

Mutta ennen kaikkea muista, että sinun on yhdistettävä useita tulovirtoja. Yhteen tulovirtaan luottaminen on riski. Kun sinulla on useita, ne ruokkivat toisiaan ja auttavat sinua saamaan voittoa nopeammin.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: