Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 tilastoa, jotka sinun pitäisi tietää markkinoinnin automaatiosta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 tilastoa, jotka sinun pitäisi tietää markkinoinnin automaatiosta

Viime vuosina automaatio on ollut merkittävä keskustelunaihe markkinointialalla. Itse asiassa alan arvon odotetaan olevan yli 25 miljardia dollaria vuoteen 2023 mennessä. Kun yhä useammat yritykset oppivat – ja jatkavat oppimistaan ​​– eduista, joita strategioidensa tiettyjen näkökohtien asettaminen automaattiohjaukseen saa, käyttöönottoaste nousi pilviin.

Siitä huolimatta on edelleen yrityksiä, jotka eivät ole havainneet, kuinka automatisoitu markkinointi houkuttelee lisää liidejä ja parantaa myös asiakkaiden tulosprosenttia. Jos omasi kuuluu tähän luokkaan, nämä 6 tilastoa markkinoinnin automaatiosta tarjoavat vankan perustan sille, mitä sinun tarvitsee tietää.

Katso viimeisimmät markkinoinnin automaation trendit vuodelle 2023

1. 91 % käyttäjistä sanoo, että se on tärkeää heidän menestykselleen

Automaation alkuaikoina oli vaikea sanoa, kuinka hyödyllistä se oli. Mutta nyt, kun 49 % yrityksistä käyttää markkinoinnin automaatiota (53 %, jos rajaat sen B2B-yrityksiin), dataa on tarpeeksi ymmärtää. Markkinoinnin automaatiota käyttävistä 91 % sanoo sen olevan “erittäin tärkeä” heidän markkinoinnin kokonaismenestyksensä kannalta.

Kun lisää kanavia tarvitaan markkinoijille, voi olla vaikeaa käynnistää ja hallita niin monia erilaisia ​​kampanjoita. Mutta markkinoinnin automaation avulla voit tehostaa ponnistelujasi ja kasvattaa niiden tuottamia liidejä. Ja kun otetaan huomioon, että 79 % parhaiten menestyneistä yrityksistä on käyttänyt markkinoinnin automaatiota yli kahden vuoden ajan, on turvallista sanoa, että sillä voi olla vakavia etuja yrityksellesi.

Yrityksesi toimialasta, koosta tai liiketoimintamallista riippumatta 34 %:n kasvu on valtava tulojen kannalta. Tämä tarkoittaa, että markkinoinnin automaation käyttö voi muuttaa koko liiketoimintaasi. Me WebFX:llä tiedämme tämän – siksi olemme luoneet yhden parhaista markkinoinnin automaatiotyökaluistamme, nimeltä MarketingCloudFX.

Se ei ainoastaan ​​tarjoa kaikille asiakkaillemme tietoa sivuston vierailijoista ja liideistä, vaan myös näyttää heidän sijoitetun pääoman tuottoprosentin ajan mittaan. Vaikka tämä tilasto ei koske omia asiakkaitamme, olemme nähneet omakohtaisesti, mitä markkinoinnin automaatio voi tehdä yrityksen tuloille. Ja kun on kyse tuloksista, ei todellakaan ole tärkeämpää mittaria.

🔥 Empfohlen:  Miten blogi toimii? Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

3. Sähköpostimarkkinoinnin automaatiota käyttävät yritykset tuottavat kaksi kertaa enemmän viittauksia

Kaikista sähköpostin jälkeen kehittyneistä markkinointikanavista huolimatta se on edelleen yksi tehokkaimmista. Ja markkinoinnin automaation avulla tämä tehokkuus voi jopa kaksinkertaistua. Työkalujen, kuten tippuvan sähköpostimarkkinoinnin, avulla voit toimittaa oikean viestin oikealle asiakkaalle oikeaan aikaan.

Voit poistaa sähköpostistrategiastasi kaiken arvailun ja hoitaa liidejäsi tehokkaammin kuin koskaan – ilman, että sinun tarvitsee edes painaa Lähetä.

4. Käynnistettyjen sähköpostien avautumisprosentti on 70,5 % korkeampi

Mainitsin yllä automaation tärkeyden sähköpostimarkkinoinnissa, mutta tippuvan sähköpostimarkkinoinnin lisäksi on olemassa toinenkin strategia, joka voi olla jopa tehokas. Käynnistettyjen sähköpostien avulla – eli sähköpostit, jotka lähetetään vastauksena käyttäjän sivustollasi suorittamaan tiettyyn toimintoon – voit kokea 70,5 % korkeamman avautumisasteen. Ei vain, vaan käynnistyneillä sähköpostiviesteillä on 152 % korkeampi napsautussuhde kuin tavallisilla sähköpostiuutiskirjeillä.

Tämä tarkoittaa, että lähettämällä sähköpostiviestin, kun liidi täyttää yhteystietonsa, hylkää ostoskorin tai vierailee tietyllä sivulla, voit lisätä mahdollisuuksia, että he palaavat sivustollesi ja lopulta konvertoituvat. Ja vaikka tämä saattaa kuulostaa liian monimutkaiselta, se ei ole sitä. Monien automaatioohjelmien elinkaarisähköpostimarkkinointiominaisuuksien ansiosta sähköpostien määrittäminen lähetettäväksi tiettyjen toimintojen perusteella on täysin mahdollista.

Markkinoijana käytät todennäköisesti suuren osan ajasta yrityksesi liidien luomiseen. Ja vaikka tämä on tärkeä tehtävä, siitä ei ole hyötyä, elleivät nämä liidit todella konvertoidu. Jos yrityksesi saa paljon liidejä (tai sillä on yksinkertaisesti pieni markkinointiosasto), voi olla vaikeaa seurata niitä kaikkia.

Riippumatta siitä, kuinka kiinnostunut liidi on tuotteistasi tai palveluistasi, hän ei todennäköisesti tuota tulosta ilman rohkaisua ensimmäisen sivustosi käynnin jälkeen. Markkinoinnin automaation avulla muuntamiseen kannustaminen on helppoa. Hyvä automaatioohjelmisto seuraa automaattisesti kaikkia saamiasi liidejä, ja määrittämiesi parametrien mukaan se voi jopa jakaa ne toimialan ja yrityksen mukaan (B2B-yritykset).

🔥 Empfohlen:  Kaikkien aikojen suurimmat intialaiset yrittäjät, joista et ehkä tiedä

Tämä auttaa sinua määrittämään, mitkä markkinointiviestit kullekin liidille toimitetaan, mikä parantaa yleistä tehokkuuttasi. Itse asiassa 96 % B2B-markkinoijista sanoo, että segmentointi on arvokkain tapa parantaa tulosprosenttia. Ja jos käytät B2C-mallia, hyödyt ovat samanlaiset.

74 % markkinoijista sanoo, että kohdennettu personointi lisää asiakkaiden sitoutumista. Tämä tarkoittaa, että sisällön lähettäminen liideille heidän kiinnostuksen kohteidensa perusteella voi olla kaikki mitä tarvitset markkinoinnin tehokkuuden parantamiseksi.

Lue Markkinoinnin automaatioopas

6. 75 % markkinoinnin automaatiota käyttävistä yrityksistä näkee ROI:n vain 12 kuukaudessa

Jos harkitset markkinoinnin automaation käyttöä, harkitse tavoitteitasi seuraavalle vuodelle. Se voi tuntua pitkältä ajalta, mutta 12 kuukauden kuluttua voit kokea yllä olevat tulokset. Joten jos tietäisit, että voit kokea 34 %:n myynnin kasvun, kaksi kertaa enemmän liidejä ja 53 % korkeamman tulosprosentin yhdellä lisäyksellä strategiaasi, miksi et käyttäisi sitä?

Käyttääkö yrityksesi markkinoinnin automaatiota?

Yli 40 % yrityksistä investoi markkinointiteknologiaan edistääkseen digitaalisen markkinoinnin strategioitaan ja tuloksiaan.

Jos etsit tapaa integroida markkinoinnin automaatio markkinointistrategiaasi, ota yhteyttä WebFX:ään! Olemme johtava markkinoinnin automaatiokonsultti, emmekä malta odottaa, että voimme auttaa yritystäsi kasvamaan. Voit myös soittaa meille osoitteeseen 800-280-1062!

Table of Contents