Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 tyyppiä sosiaalisen median sivustoja (ja kuinka niitä käytetään)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 tyyppiä sosiaalisen median sivustoja (ja kuinka niitä käytetään)

Sosiaalinen media on olennainen osa elämäämme, niin paljon, että on vaikea kuvitella maailmaa ilman sitä.

Kuitenkin, koska sosiaalisen median alustoja on niin paljon, on ylivoimaista valita, mitä käyttää ja miten hyödyntää niitä yrityksesi kannalta.

Yksinkertaistaaksemme asioita leikkaamme melun läpi tutkimalla erilaisia ​​sosiaalisen median tyyppejä, alustoja, niiden ainutlaatuisia ominaisuuksia sekä niiden etuja ja haittoja.

Katettavaa on paljon, joten sukeltakaamme sisään!

1. Perinteiset sosiaalisen verkostoitumisen sivustot

Esimerkkejä: Meta (Facebook), Twitter ja LinkedIn

Perinteisten sosiaalisen verkostoitumisen alustojen avulla käyttäjät voivat muodostaa yhteyden henkilökohtaisten tai ammatillisten suhteiden perusteella. Tyypillisesti käyttäjät voivat luoda profiilin, jakaa sisältöä, pitää yhteyttä ystäviin, perheeseen ja työtovereihin sekä olla yhteydessä muihin kommentoimalla ja reagoimalla viesteihin, merkitsemällä käyttäjiä, lähettämällä suoria viestejä jne.

Katsotaanpa Facebookia. Yksilöt voivat lähettää “tiloja” ja “Facebook-tarinoita” jakaen kokemuksiaan, ajatuksiaan, kysymyksiään ja tunteitaan verkostonsa kanssa.

Facebookilla on eniten sosiaalisen median käyttäjiä maailmassa vuonna 2023 (2,9 miljardia), joka edustaa yli puolta sosiaalisen median käyttäjistä maailmanlaajuisesti (yhteensä 4,89 miljardia ihmistä). Jos on kyse yrityksistä, ohi 200 miljoonaa yritystä käyttää alustan työkaluja jossain muodossa tai toisessa 3 miljoonaa mainostaa aktiivisesti Facebookissa.

Mielenkiintoista on, että Linkedin on ollut olemassa pidempään kuin Facebook, mikä merkitsee sen 20 vuosipäivä tänä vuonna. Alustalla on yli 900 miljoonaa jäsentä 200 maassa ja alueella. LinkedIn on ajanut ura- ja yritysverkostomarkkinat nurkkaan tavalla, jota Facebook ei ole vielä tehnyt. Itse asiassa LinkedInillä on yhteensä 58,4 miljoonaa yritystä listattuina alustalla.

Viimeinen ohilentomme, Twitter, eroaa näistä kahdesta sosiaalisen median alustasta. Vaikka sillä on samanlaiset ominaisuudet, eli voit luoda profiilin, kommentoida viestejä, jakaa sisältöä verkossasi jne., se ottaa enemmän mikroblogi-tyyliä. Twitterissä on noin 368 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittainsuunnilleen Näistä 118 miljoonaa on yrityksiä.

Asiattomat voivat julkaista lyhyitä katkelmia tai twiittejä. Joten se on ihanteellinen reaaliaikaisten päivitysten ja tuoreiden uutisten tarjoamiseen.

Sellaisenaan se ei ole yllättävää Pew Research Center huomauttaa, että Twitterin käyttäjät sanovat todennäköisemmin, että alusta on vaikuttanut heidän elämäänsä eri tavoin, nimittäin auttanut heitä ymmärtämään ajankohtaisia ​​tapahtumia, oppimaan julkkiksista ja osallistumaan poliittisiin keskusteluihin.

Plussat

 • Perinteisillä sosiaalisen median verkostoilla on suurimpia yleisöjä yrityksille.
 • Voit käyttää kohdennettua maksettua mainontaa sosiaalisen median markkinointikampanjoidesi edistämiseen. Tämä on kätevää käyttäjien kiinnostuksen kohteiden ja trendien hiomisessa.
 • Voit hyödyntää muutamia maineenhallintaominaisuuksia. Esimerkiksi Facebookissa voit piilottaa tai poistaa kommentteja. LinkedInissä voit poistaa käytöstä, ottaa uudelleen käyttöön ja rajoittaa viestien kommentteja. Lopuksi Twitterissä voit muokata sitä, kuka voi vastata twiitteihin, poistaa kommentit käytöstä ja poistaa uudelleentwiittaukset käytöstä.

Haittoja

 • Sinun on mukauduttava alustan algoritmiin pysyäksesi ajan tasalla.
 • Facebookille, 41 % sen käyttäjistä on 45-vuotiaita tai vanhempi (tämä ei välttämättä ole haittapuoli, on vain syytä korostaa, että on olemassa parempia alustoja kuin tämä, jos kohdistat nuorempaan kohorttiin).
 • Twitterissä, käyttäjien kasvua on pysähtynyt muihin alustoihin verrattuna.

Kuinka käyttää niitä

Johdonmukaisen ja laadukkaan sisällön julkaiseminen on myös välttämätöntä sitoutumisen vahvistamiseksi.

Onneksi sosiaalisen median ajoittajat voivat auttaa tässä. Esimerkiksi SocialBeen kaltaiset alustat helpottavat sisällön automatisoimista eri yhteisöissä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luottaa pelkästään näihin työkaluihin saadaksesi näkemyksiä sosiaalisen median strategiasi tehokkuudesta. Useimmissa perinteisissä sosiaalisissa verkostoissa on sisäänrakennettu analytiikka.

Siirry esimerkiksi Facebookiin Facebook-sivun näkemykset analysoidaksesi sivusi tehokkuutta, demografisia tietoja ja oivalluksia siitä, miten yleisösi reagoi viesteihin. Näiden tietojen avulla pystyt paremmin optimoimaan ponnistelusi.

2. Kuvien jakaminen

Esimerkkejä: Instagram, Snapchat ja Pinterest

Valokuvien jakoalustat, kyllä, arvasit sen, keskittyvät käyttäjiin, jotka jakavat valokuvia ja videosisältöä seuraajiensa kanssa.

Instagramissa on 2 miljardia aktiivisia käyttäjiä ja on maailman neljänneksi suosituin sosiaalisen median alusta. Voit ladata valokuvia ja videoita ruudukollesi tai tarinaasi ja olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa tykkäämisen, kommenttien, tunnisteiden, viestien jne. kautta.

Tämä alusta on kätevä luomaan suhteita vaikuttajien kanssa tavoittavuuden laajentamiseksi. Itse asiassa Instagram-vaikuttajat 5000-20000 seuraajaa osuus kaikista vaikuttajien sosiaalisista tileistä on 44,13 prosenttia.

Vaikka Snapchatin käyttäjät voivat jakaa valokuvia, tekstiä, piirroksia ja videoita ystävilleen ja seuraajilleen tarinatoiminnon kautta, sitä käytetään enemmän henkilökohtaiseen viestintään kuin julkiseen jakamiseen, ja lähettämäsi viestit/sisältö katoavat 24 tunnin kuluttua.

Käyttäjät voivat myös lisätä valokuviin ja videoihin suodattimia ja linssejä, mikä tekee siitä hauskan alustan. Yritykset voivat käyttää sitä julkaistakseen “kulissien takana” olevaa sisältöä, lisätäkseen merkkisuodattimia ja linssejä (eli lähettää snap-kuvia tietystä paikasta, kuten yrityksesi eri toimialoista) ja mainostaa alustalla Snap Adsin kautta.

🔥 Empfohlen:  Как очистить сайт от вирусов и удалить из блэклиста поисковиков

Nämä ovat koko näytön pystysuuntaisia ​​videoita, joiden pituus on enintään kolme minuuttia.

Jälleen Pinterestin painopiste eroaa jonkin verran Instagramista ja Snapchatista. Käyttäjät voivat löytää, saada inspiraatiota ja tallentaa “nastat” projekteihin, resepteihin, muotiin, häihin jne. “tauluille” ja seurata muita käyttäjiä.

Vaikka Pinterestillä on pienempi käyttäjäkunta 445 miljoonaa ja Snapchat kanssa 635 miljoonaa, Molemmat verkostot palvelevat tiettyjä yleisöjä, mikä on olennaista, kun pohditaan, miten näistä alustoista saadaan kaikki irti.

Esimerkiksi suurin osa Pinterestin yleisöstä on naisia (76,2 %), joten jos pääyleisösi on nainen, tämä on oikea paikka. Yritykset käyttävät Pinterestiä myös näyttääkseen brändinsä visuaalisia puolia, ja se on tällä hetkellä ainoa sosiaalinen alusta, joka tukee visuaalista hakua. Joten jos yrityksesi myy esteettisesti miellyttäviä tuotteita, Pinterest on erinomainen.

Snapchatin osalta a 2020 raportti havaitsi, että sen suurin mainosyleisö oli 25–34-vuotiaat naiset. Muista siis pitää tämä mielessä mainosstrategiaasi luodessasi.

Plussat

 • Valokuvien jakamisen sosiaaliset verkostot edistävät visuaalista tarinankerrontaa, mikä helpottaa yrityksesi ideoiden ja tuotteiden esittelyä – varsinkin jos ne ovat esteettisesti miellyttäviä.
 • Valokuvien jakamisen sosiaaliset yhteisöt ovat yleensä yhteisöllisempiä ja sijoittuvat paremmin yrityksille brändiuskollisuuden edistämiseksi.

Haittoja

 • Koska valokuvien jakamisen sosiaaliset yhteisöt asettavat visuaalisen sisällön etusijalle, kaiken julkaisemasi on oltava koskematonta, jotta se pysyy kilpailukykyisenä. Tämä vaatii aikaa ja vaivaa.
 • Monimutkaisen tiedon välittäminen on usein vaikeampaa tekstirajoitusten vuoksi.

Kuinka käyttää niitä

Kuten olemme jo sanoneet, ensiluokkaiset visuaalit ovat ratkaisevan tärkeitä näillä alustoilla menestymiselle. Brändäys on kaikki kaikessa, joten pohdi jokaisen postauksen yhteydessä, mitä viestiä välität ja kenelle. Tämä koskee oikeiden hashtagejen käyttöä (voit käyttää työkaluja, kuten Agorapulse, apuna tässä).

Haluat myös hyödyntää kunkin alustan sisäänrakennettuja analytiikkatyökaluja ymmärtääksesi paremmin asiakkaidesi demografisia tietoja, jotta voit räätälöidä sisältöäsi sen mukaisesti.

Esimerkiksi päällä Instagram, voit tarkastella tietoja viesteistä, tarinoista, videoista, live-videoista, rullista ja muista. Kuten alla olevasta kuvakaappauksesta näkyy:

Päällä Pinterest, voit käyttää Pinterest-analytiikkaa nähdäksesi orgaanisia, maksettuja ja ansaittuja sitoutumisia pinsseissäsi, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa sisältösi kanssa, nähdäksesi suosituimmat pinnissi ja paljon muuta. Mitä tulee Snapchatvoit seurata näkemyksiä nopeasta sitoutumisesta 7–28 päivän ajalta ja tilaajamääriä iän, sukupuolen, sijainnin jne. mukaan.

Valokuvien jakamisen sosiaaliset yhteisöt sopivat myös erinomaisesti asiakkaiden kanssa tekemiseen “hauskuudella”. Esimerkiksi tekstityskilpailun järjestäminen, onnekas dip-tyylikilpailut, elämät jne.

Ne ovat myös ihanteellisia, jos haluat luoda käyttäjien luomaa sisältöä. Voit esimerkiksi pyytää asiakkaita julkaisemaan kuvia itsestään käyttävänsä tuotettasi ja merkitsemään sinut. Voit kannustaa seuraajiasi tarjoamalla ilmaistarjouksia parhaille.

3. Yhteisön blogit

Esimerkkejä: Medium ja Tumblr

Yhteisön blogialustojen avulla käyttäjät voivat luoda ja jakaa pidempään sisältöä, kuten blogiviestejä.

Alustasta riippuen voit olla vuorovaikutuksessa muiden käyttäjien sisällön kanssa kommenttien, tykkäysten ja uudelleenblogien avulla.

Aloitetaan Mediumilla. Tämä on ihanteellinen kirjoittajille, jotka haluavat julkaista ja jakaa artikkeleita laajemmalle yleisölle. Keskikokoinen houkuttelee yli 100 miljoonaa lukijaa joka kuukausi! Twitterin perustajan Ev Williamsin perustama Mediumin ainutlaatuinen algoritmi edistää laadukasta ja pitkäkestoista opetus- ja henkistä sisältöä.

Toisaalta Tumblr on mikrobloggausalusta, jonka avulla käyttäjät voivat julkaista lyhytmuotoista sisältöä, joka sisältää tekstiä, kuvia, gifejä ja videoita. Lisäksi käyttäjät voivat muokata bloginsa teemaa käyttämällä Tumblrin Customizer-työkalua. Yli 496 miljoonaa blogia on luotu Tumblrilla.

On syytä huomata, että Tumblr on suositumpi nuorempien yleisöjen keskuudessa; 10 % 15-25-vuotiaista ja 11 % 26-35-vuotiaista internetin käyttäjistä käyttää sitä. Joten jos tämä on kohdeyleisösi, Tumblr saattaa olla harkitsemisen arvoinen.

Plussat

 • Yhteisön blogialustojen avulla voit ilmaista ideoita ja jakaa mielipiteitä syvemmin.
 • Brändit voivat käyttää blogejaan löytääkseen kohdeyleisölle tärkeitä asioita.
 • Voit luoda yhteisöllisyyden tunteen yhteisten kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Haittoja

 • Sisällöstä voi nopeasti tulla vanhoja uutisia, joten on tärkeää antaa yleisöllesi uusia huomioita.
 • Negatiiviset kommentit tai kritiikki voivat vaikuttaa käyttäjän tuotekuvaan. Mediumin tapauksessa et voi estää ihmisiä kommentoimasta, mutta voit hallita vastauksia piilottamalla yksittäiset kommentit. Tumblrissa päätät, kuka vastaa viesteihin, eli kaikki tai seuraamasi Tumblrit ja sinua seuraavat Tumblrit tai vain seuraamasi Tumblrit. Voit myös poistaa vastaukset viesteihisi tai estää jonkun.
 • Laadukkaiden pitkien postausten luominen vaatii aikaa vievää tutkimusta.
🔥 Empfohlen:  Unionin budjetti 2023: Budjettia edeltävät lainaukset Startup Communitystä

Kuinka käyttää niitä

Yritykset voivat käyttää yhteisön blogialustoja asettaakseen itsensä alan johtajiksi ja luodakseen kestäviä yhteyksiä yleisöönsä.

Kaikilla edellä mainituilla alustoilla yritykset voivat julkaista blogeja uudelleen verkkosivustoltaan linkeillä, jotka ohjaavat lukijat heidän sivustoilleen/verkkokauppoihinsa. Mediumilla brändit voivat kuitenkin luoda myös julkaisuja. Nämä ovat sisältökeskuksia, joissa on eri kirjoittajien julkaisemia viestejä, jotka elävät yhdessä paikassa.

Tumblrin osalta yritykset voivat olla yhteydessä ihmisiin mainosten avulla. Tumblria voidaan käyttää myös verkkosivustona (kuten edellä mainittiin). Joten jos yrityksen väestörakenne sopii Tumblr-käyttäjien kanssa, se voi olla vaihtoehto.

4. Sosiaaliset viestisovellukset

Esimerkkejä: Whatsapp ja Facebook Messenger

Sosiaaliset viestintäsovellukset antavat yrityksille mahdollisuuden kommunikoida asiakkaiden kanssa suoremmin, jolloin he voivat vaihtaa tekstiä, kuvia, ääni- ja videoviestejä reaaliajassa.

WhatsAppilla on 2 miljardia aktiivista käyttäjää kuukausittain, ja Facebook Messengerillä on 1,3 miljardia. Vaikka WhatsApp oli aiemmin suunnattu henkilökohtaiseen viestintään, yritys on sittemmin laajentunut palvelemaan yritysviestintää, jolloin yritykset voivat olla yhteydessä asiakkaisiin reaaliajassa.

Yritykset, jotka käsittelevät suuria määriä kyselyjä, voivat perustaa chatbotteja. He voivat myös lähettää markkinointiviestejä esimerkiksi jakamalla digitaalisia luetteloita asiakkaiden selattavaksi sovelluksen sisällä.

Alta näyttää, miltä tuotteen lisääminen digitaaliseen luetteloosi näyttää:

Suuri osa yllä olevasta pätee myös Facebook Messengeriin. Yritykset voi myös perustaa chatbotteja vastaamaan usein kysyttyihin kysymyksiin. Lisäksi voit käyttää tarroja ja GIF-tiedostoja lisätäksesi brändisi persoonallisuutta live-chateihin. Lisäksi voit isännöidä videopuheluita ja lähettää markkinointiviestejä.

Plussat

 • Voit vastata asiakkaiden kysymyksiin välittömästi.
 • Yritykset voivat vastata suuriin kysymyksiin sosiaalisen median sovellusten automaatiotyökalujen avulla.
 • Tekstin lisäksi voit isännöidä ääni- ja videokeskusteluja ja lähettää kuvia – jotka kaikki ovat erinomaisia ​​asiakkaiden kyselyiden pohtimiseen.

Haittoja

 • Jotkin asiakkaat voivat pitää viestisovellusten kautta tunkeilevia viestejä.
 • Koska nämä ovat liikekeskusteluja, asiakkaiden tulee ymmärtää GDPR:ään ja yrityksesi ehtoihin liittyvät oikeutensa. Et halua vahingossa joutua oikeudelliseen vaivaan!

Kuinka käyttää niitä

Viestintäsovellukset sopivat erinomaisesti yhteydenpitoon asiakkaisiin suoran viestinnän, ryhmäkeskustelun, chatbottien ja linkkien jakamisen kautta. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pikaviestintä on tarpeen.

Voit käyttää WhatsAppia ja Facebook Messengeriä asiakastuen tarjoamiseen, tilausten seurantaan ja kyselyjen lähettämiseen.

Yritykset tarvitsevat kuitenkin kapasiteettia ja kykyä hallita tällaista viestintää. Sinulla on myös oltava asiakkaasi suostumus viestiäksesi tällä tavalla ja noudattaaksesi tietosuoja- ja tietomääräyksiä.

5. Videoiden jakamiseen liittyvät sosiaaliset verkostot

Esimerkkejä: TikTok ja YouTube

Kuten ehkä arvasit, videoiden jakamisen sosiaaliset verkostot ovat online-alustoja, jotka keskittyvät siihen, että käyttäjät lataavat, jakavat ja/tai suoratoistavat videoita seuraajilleen ja/tai suurelle yleisölle.

YouTube ja TikTok ovat kaksi tunnetuinta videonjaon sosiaalista verkostoa. YouTube tarjoaa mahtavaa 2,1 miljardia käyttäjää maailmanlaajuinen. Sitä vastoin TikTok haravoi ympäriinsä miljardi aktiivista käyttäjää kuukaudessa!

Koska aktiivisia käyttäjiä on näin valtavasti, ei ole ihme, että yhä useammat yritykset siirtyvät videokeskeisiin alustoihin laajentaakseen brändinsä kattavuutta. Itse asiassa yhtä monta kuin 86% markkinoijista olen käyttänyt videota jossain vaiheessa!

YouTubessa on hienoa, että kaikki käyttävät sitä – joten sinun on väistämättä löytää kohderyhmäsi täältä. Itse asiassa, 92% kaikista Yhdysvaltain internetin käyttäjistä käytä YouTubea viikoittain.

Sitä vastoin nuoremmat kohortit suosivat TikTokia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa 25 prosenttia TikTokin käyttäjät ovat 10-19-vuotiaita, 22,4 % 20-29-vuotiaita ja 21,7 % 30-39-vuotiaita. Joten jos Z-sukupolvi ja Millenials ovat kohdeyleisösi ja sisältösi soveltuu videoille, TikTokia kannattaa harkita.

Plussat

 • Videosisältö on ihanteellinen, jos haluat selittää jotain yksityiskohtaisemmin. Onko tuotteellasi tai ohjelmistollasi esimerkiksi asennusprosessi? Jos näin on, ohjevideosta voi olla hyötyä.
 • Video on loistava tapa lisätä persoonallisuutta brändiisi, minkä ansiosta videonjakosivustot ovat hyviä brändeille, jotka myyvät tiettyä elämäntapaa.
 • On mahdollista, että videosi leviää viraaliksi tai käynnistää uusimman videohulluuden. Esimerkiksi Elf Cosmetics. Heidän ‘Eyes Lips Face -haaste tuotti neljä miljardia katselukertaa ja kolme miljoonaa käyttäjien luomaa videota!

Haittoja

 • Sinun on tutustuttava YouTuben ja TikTokin algoritmeihin, jotta voit optimoida videosi hakukoneoptimointia varten. Aloittelijoille tämä saattaa olla hieman pelottavaa ja aikaa vievää.
 • YouTubessa ja TikTokissa on kirjaimellisesti miljoonia videoita, joten kilpailijoista erottuminen voi olla hankalaa.
 • YouTube- ja TikTok-videot ovat tunnettuja siitä, että ne houkuttelevat roskapostia ja peikkokommentteja, joten saatat joutua käyttämään enemmän aikaa kuin haluaisit kommentoida kommentteja.

Kuinka käyttää niitä

Yritykset voivat luoda oman YouTube-kanavansa ja TikTok-profiileja tarjotakseen keskitetyn paikan katsella videoitaan. Joka tapauksessa sinun kannattaa optimoida tämä sivu lisäämällä linkkejä verkkosivustollesi/verkkokauppaasi/aloitussivullesi (mikä sopii parhaiten liiketoimintatavoitteidesi kanssa). Sinun tulee myös lisätä laadukas profiilikuva, joka heijastaa brändiäsi.

🔥 Empfohlen:  Suppilon pohjan markkinointi: se ei ole taikuutta. Se on markkinointia.

Lisää videoosi toimintakehotuksia, olipa kyseessä sitten kuvauksessa olevan linkin napsauttaminen, uutiskirjeen tilaaminen tai tilisi seuraaminen/tilaaminen. Muista kertoa yleisöllesi tarkalleen, mitä haluat heiltä.

Provinkki: Yksi tutkimus ehdottaa konversiot ovat korkeammat, kun julkaiset toimintakehotuksen videon puolivälissä.

TikTok-videoiden tekijät haluavat seurata viimeisimpiä TikTok-trendejä, olipa kyseessä sitten uusin tanssihaaste, päivä elämässä tai “Karen” -sketti. Pidä silmällä trendejä.

Helpoin tapa tehdä tämä on seurata oman markkinaraon kilpailijoita ja vaikuttajia ja katsoa säännöllisesti löytösivuasi. Sitten, kun uusi trendi, joka liittyy brändiisi, putoaa, hyppää kelkkaan!

6. Foorumityyliset sosiaalisen median verkostot

Esimerkkejä: Reddit ja Quora

Foorumityyliset sosiaalisen median verkostot, kuten Reddit ja Quora, toimivat samalla tavalla kuin online-ilmoitustaulut, tarjoten ihmisille ihanteellisen tilan keskustella toistensa kanssa, jakaa mielipiteitä ja etsiä tietoa.

Reddit on uutiskokooja ja keskustelufoorumi, jossa käyttäjät voivat luoda omia “subreddittejä”, jotka kattavat minkä tahansa valitsemansa aiheen. Kun ihmiset lähettävät viestejä mainittuun subredditiin, käyttäjät voivat arvioida viestiä peukalolla ylös tai alas. Suosituimmat kommentit näkyvät subredditin yläosassa.

Yrityksille Reddit on erinomainen tapa pysyä kärjessä, mitä omalla alueellasi tapahtuu, rakentaa yhteisöä, osallistua vilkkaaseen keskusteluun yhteisistä kiinnostuksen kohteista ja saada oivalluksia sitoutuneilta käyttäjiltä.

Sitä vastoin Quora on käyttäjien luoma kysymys-vastausalusta, jossa ihmiset etsivät tietoa. Toisin kuin Reddit, Quora on tarkoitettu vain kysymyksiin. Toinen keskeinen ero on, että Quoran käyttäjäprofiilit ovat usein läpinäkyvämpiä.

Käyttäjät näyttävät usein nimensä, tunnistetietonsa, opiskelupaikkansa, sijaintinsa jne. Tämän seurauksena ihmiset ovat yleensä ammattimaisempia. Sitä vastoin Reddit-profiilit ovat usein nimettömiä, joten ihmiset todennäköisemmin keksivät vitsejä ja kommentoivat sarkasmia.

Plussat

 • Foorumityyliset sosiaalisen median verkostot ovat erinomaisia, kun haluat olla tekemisissä oman markkinaraon ihmisten kanssa.
 • Nämä alustat sopivat erinomaisesti uusimpien trendien seuraamiseen ja palautteen vastaanottamiseen.

Haittoja

 • Usein tällaiset sosiaalisen median sivustot tuovat esiin oman ammattikieltä – erityisesti Reddit. Joten sinun on perehdyttävä tähän terminologiaan saadaksesi kaiken irti alustasta.
 • Vaikka avoimen keskustelun edistäminen on hyvä asia, se voi usein johtaa yhteenotoihin, joskus kiusaamiseen.

Kuinka käyttää niitä

Verkkoetiketti on olennainen osa foorumityylisiä sosiaalisen median kanavia käytettäessä. Joten ennen sukellusta, lue alustan ohjeet ja tutustu ihmisten käyttäytymiseen, jotta voit seurata perässä.

Mutta yleisesti ottaen sinun on otettava ensin huomioon yhteisö, kun osallistut sellaisilla alustoilla, kuten Reddit tai Quora. Varmista, että julkaiset jotain omaperäistä (eli et toista jonkun muun jo sanomaa) ja tarjoat aitoa arvoa.

Tämän lisäksi yritykset voivat vahvistaa näkyvyyttä julkaisemalla sponsoroituja mainoksia Redditissä ja Quorassa.

Lisäksi Quora antaa sinun linkittää tekstiä lisätietojen antamiseksi tarvittaessa. Oletetaan esimerkiksi, että olet kirjoittanut hyödyllisen blogikirjoituksen jonkun esittämästä kysymyksestä. voit hyperlinkittää blogikirjoituksesi ja ohjata liikennettä orgaanisesti verkkosivustollesi ja samalla tarjota arvoa yhteisölle – hyödyt!

Takeawayt

Siinä meillä on aikaa tänään. Mutta yhteenvetona:

 • Perinteiset sosiaalisen verkostoitumisen sivustot sopivat parhaiten: Yritykset, jotka haluavat tavoittaa suuremman verkkoyleisön, harrastaa kohdennettua maksettua mainontaa ja julkaista erityyppistä jaettavaa sisältöä.
 • Valokuvien jakoalustat sopivat parhaiten: Brändit, jotka haluavat priorisoida kuvapohjaista tarinankerrontaa, jota käyttäjät voivat hyödyntää.
 • Yhteisön blogialustat sopivat parhaiten: Tarjoamalla pitkäkestoista koulutussisältöä vahvistaaksesi itsesi auktoriteetiksi alallasi ja rakentaaksesi yhteisön yhteisten etujen ympärille.
 • Sosiaaliset viestisovellukset sopivat parhaiten: Tilanteet, joissa asiakkaat odottavat ja haluavat nopeita vastauksia yritykseltäsi.
 • Videoiden jakamiseen liittyvät sosiaaliset verkostot sopivat parhaiten: Yritykset, jotka haluavat välittää monimutkaisempaa tietoa nopeasti, hypätä virusten videotrendeihin ja esitellä brändinsä persoonallisuutta.
 • Foorumityyliset sosiaaliset verkostot sopivat parhaiten: Yritykset, jotka haluavat rehellisiä näkemyksiä oman markkinaraon ihmisiltä ja pysyäkseen trendien edellä.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: