Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 vinkkiä, joiden avulla voit välttää odottamattoman verolaskun

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 vinkkiä, joiden avulla voit välttää odottamattoman verolaskun

Jos ajatus verojen maksamisesta saa sinut epämukavaksi, et ole yksin.

Sisään DollarSproutin tuore Side Hustle Survey, yksi viidestä vastaajasta sanoi saaneensa odottamattoman verolaskun sivuhälinästä tai keikkatuloistaan. On vaikea huomata, että olet velkaa hallitukselle sen sijaan, että saisit hyvityksen, ja se voi usein johtaa ylimääräisiin sivutoimiin vain maksaaksesi verolaskun.

Niillä, joilla on perinteinen 9-5-työ, on hieman helpompi; kun heille maksetaan, verot on jo otettu pois. Harvoin tarvitsee laskea, kuinka paljon he ovat velkaa neljännesvuosittain.

Mutta jos sinulla on sivuherkkua tai työskentelet keikkataloudessa, se ei ole niin yksinkertaista.

Onneksi sivuverojen ei tarvitse olla mysteeri. Tässä on kuusi yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla voit valmistautua verotukseen etukäteen ja välttää odottamattomia laskuja.

1. Varaa prosenttiosuus ansioistasi.

Freelancerina sinun on ilmoitettava tuloistasi ja maksettava verot, jotka olet velkaa, ja sinun on maksettava nämä verot saamasi bruttotulon perusteella.

Varmista, että varaat 20–35 % sivutuloistasi kattamaan verovelvoitteesi liittohallitukselle, osavaltiollesi ja jopa paikallishallinnollesi. Nämä prosenttiosuudet määräytyvät useiden tekijöiden, kuten tulotason, siviilisäädyn ja asuinpaikan, perusteella.

Veroina maksamasi rahat kattavat useita eri asioita. Esimerkiksi IRS:n keräämät liittovaltion verot sisältävät liittovaltion tuloverosi sekä itsenäisen ammatinharjoittajan veron, joka menee sosiaaliturvaan ja lääkehoitoon. Osavaltion ja paikallishallinnon verot voivat sisältää tuloihisi sidotun tuloveron tai toimilupamaksun, joten muista tarkistaa paikallisilta ja osavaltion viranomaisilta oikea summa, joka sinun on varattava.

Ala laittaa osa tuloistasi syrjään erilliselle pankkitilille ensimmäisestä päivästä lähtien, kun aloitat freelancerina. Tämä auttaa sinua välttämään pelaamisen tai säästöjen kaivamisen joka kerta, kun verot erääntyvät.

Aiheeseen liittyvä: 190 parasta sivuhusteria ylimääräisen rahan ansaitsemiseen

2. Seuraa tulojasi ja menojasi.

Voit myös minimoida odottamattoman verolaskun pitämällä hyvää kirjaa yrittäjätuloihisi liittyvistä kuluistasi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka monta pankkitiliä minulla pitäisi olla? Asiantuntijat sanovat ainakin nämä 3

Jos esimerkiksi ajat Lyftille, pidä kirjaa ajettujen kilometrien määrästä ja kuinka paljon kulutat bensa-, huolto- ja automaksuihin. Jos istut koirasi kanssa Roverin kanssa, pidä kirjaa ostamiesi lelujen kulut, koirapuistoon ja asiakkaiden koteihin ajetut kilometrit sekä lemmikkieläinten ruoat tai välipalat. Ja jos olet graafinen suunnittelija, seuraa kaikkia ohjelmistotilauksia, koulutusta, johon osallistut, tai mitä tahansa ostamaasi laitteistoa työsi suorittamiseksi.

Mitä tahansa teetkin, löydä sinulle toimiva seurantajärjestelmä ja pidä se ajan tasalla. Sinun ei tarvitse maksaa hienosta kirjanpito-ohjelmistosta, mutta on olemassa edullisia täyden palvelun tuotteita, kuten Intuit tai KPMG Spark, jotka on suunniteltu auttamaan sinua hallitsemaan kirjoja, jotta verotusaika ei ole yhtä stressaavaa.

Ja mikä tärkeintä, avaa erilliset pankkitilit, jotta henkilökohtainen taloutesi ei sekoitu yrityksen kanssa.

3. Suorita neljännesvuosittain arvioidut verot.

Jos olet uusi yrittäjänä, on mahdollista, että sinun ei ole koskaan tarvinnut maksaa omia verojasi. Kun saat kuukausittaisen tai kahden viikon palkkasi työnantajalta, hän on jo maksanut verot puolestasi. Freelancerina näin ei tapahdu. Olet itse vastuussa verojen maksamisesta, ja suuren laskun välttämiseksi verotushetkellä on suositeltavaa maksaa neljännesvuosittain arvioidut verot ympäri vuoden.

Jos veroja ei makseta tarpeeksi ympäri vuoden, seurauksena voi olla alimaksusakkoja jo velkaa olevien verojen lisäksi. Arvioidut verot auttavat sinua pitämään vuotuisen vastuun ja valtion kassavirran kunnossa.

Arvioiksesi, kuinka paljon olet velkaa, katso viimeisintä vuosineljännestä tulojasi (esim. tammi–maaliskuu) ja käytä odotettuja veroprosentteja liittovaltion ja osavaltion veroluokkien mukaan.

Muista huomioida arvioitujen verojesi eräpäivät. Liittovaltion arvioitujen verojen eräpäivät ovat yleensä 15. tammikuuta, 15. huhtikuuta, 15. kesäkuuta ja 15. syyskuuta, ellei päivämäärä osu viikonloppuun tai lomalle (jolloin maksu erääntyy seuraavana arkipäivänä). Kaupunki- ja paikallisverot maksetaan yleensä vuosittain, mutta tarkista tarkat päivämäärät paikallisista säännöksistä.

🔥 Empfohlen:  10 verkkosivustoa, joista voit saada ilmaisia ​​arkistokuvia

Pidä kirjaa näistä maksuista. Ne ovat tärkeä osa vuotuista veroilmoituspaperityötäsi tukikelpoisten palautusten tai vaadittujen lisämaksujen määrittämiseksi.

Aiheeseen liittyvä: 25 keikkataloustyötä täydentämään 9-5

4. Tarkastele edellisen vuoden veroilmoituksiasi oppaana.

Jos tämä ei ole ensimmäinen vuosi, jossa on sivutuhkaa, katso viime vuonna lähettämiäsi lomakkeita viitteeksi siitä, mitä on taas odotettavissa. Oletko vähentänyt ajokilometrejä autosi yrityskäytöstä? Teitkö kotitoimistovähennyksen siitä, että käytit kotisi osaa nimenomaan liiketoimintaan?

Merkitse muistiin kaikki vähentämäsi erät ja päätä, voitko vähentää ne uudelleen. Ja jos yllätyit suuresta verolaskusta viime vuonna, katso ansaitsemiesi tulojen määrää verokantaasi verrattuna. Tämän pitäisi auttaa sinua suunnittelemaan etukäteen, mitä olet jo tuonut kotiin tänä vuonna.

5. Ilmoita kaikki tulosi, vaikka et saisi 1099:ää.

IRS vaatii sinua ilmoittamaan kaikki tulosi, vaikka et saisi 1099-lomaketta asiakkailtasi. Tämä on toinen tärkeä syy seurata kirjanpitoasi laskuilla ja vastaanotettujen maksujen tiedoilla.

Ohjelmisto, kuten KPMG Spark voi auttaa sinua luomaan ja seuraamaan laskuja, kirjaamaan asiakkaiden maksut ja talletukset sekä neljännesvuosittaiset maksetut veroarviot.

6. Älä pelkää pyytää ammattiapua.

On syy siihen, että näet joka kevät paljon verovalmistelumainoksia – verot voivat olla uskomattoman monimutkaisia.

Vaikka saatatkin tuntea olosi luottavaiseksi liittäessäsi numerot W2-laitteestasi online-vero-ohjelmistoon, tulo- ja menotasojen lisääminen voi saada sinut turhautumaan ja tuntemaan olosi eksykseksi. Se voi myös johtaa mahdollisiin virheisiin tai ongelmiin.

Etsi valtuutettu veroammattilainen, joka voi auttaa sinua selvittämään itsenäisen ammatinharjoittajan verotusta. Pyydä heitä selittämään heidän tekemänsä työ ja jos heillä on neuvoja yksinkertaistaa tai helpottaa seuraavaa vuotta.

Tarjolla on paljon edullisia, päteviä ammattilaisia ​​auttamaan sinua. Yritä välttää ketään tai kaikkea, mikä tuntuu epämääräiseltä, kuten taattuja hyvityksiä, tai henkilöä, joka kehottaa sinua luottamaan heihin antamatta sinulle syytä.

🔥 Empfohlen:  Google Shopping -kampanjoiden optimointi tuotesegmentoinnin ja mukautettujen tunnisteiden avulla

Säästä nyt välttääksesi suuren verolaskun myöhemmin

Luo järjestelmä varmistaaksesi, että maksat verosi asianmukaisesti ja ajallaan. Voit käyttää yksinkertaista laskentataulukkoa tai kirjanpito-ohjelmistoa seurataksesi talouttasi. Myös erillisen pankkitilin pitäminen ja muistutusten asettaminen puhelimeen voi auttaa pitämään kirjaa tärkeistä päivämääristä ja maksuista.

Katso nykyistä liittovaltion ja osavaltion veroluokkaasi, tarkista paikallisilta viranomaisiltasi ja aseta osa tuloistasi sivuun heti, kun saat sen. Tämä varmistaa, että sinulla on tarpeeksi maksaa verosi, eikä sinun tarvitse tehdä ylimääräistä työtä löytääksesi rahaa.