Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

6 Web3-julkaisualustat kirjoittajille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 6 Web3-julkaisualustat kirjoittajille

Web2:n kehittyessä Web3:ksi digitaalisen sisällön luominen ja jakelu saa uusia muotoja. Erityisesti tämän uuden aikakauden kirjoittajien tärkein huolenaihe on löytää alusta, joka asettaa etusijalle heidän luovan ilmaisunsa ja kaupallistamismahdollisuudet.

Web3-julkaisualustat, jotka sisältävät ominaisuuksia, kuten blockchain-teknologian ja hajautuksen, vastaavat näihin tarpeisiin. Katsotaanpa joitain parhaista Web3-julkaisualustoista, joita sinun tulisi harkita kirjoittajana, joka haluaa valjastaa Web3:n tehon.

Mitä ovat Web3-kirjoitusalustat ja mikä tekee niistä ainutlaatuisia?

Jos Web3 viittaa hajautettuun, luvattomaan ja käyttäjäkeskeiseen verkkoversioon, Web3-julkaisualustat julkaisevat sovelluksia, joissa on kaikki nämä ominaisuudet sisäänrakennettuna. Web3-julkaisualustat viittaavat digitaalisiin julkaisusovelluksiin, jotka integroivat lohkoketjuteknologian tarjoamaan ominaisuuksia, kuten omistajuutta, läpinäkyvyys ja suorat kaupallistamismahdollisuudet.

On joitakin avainominaisuuksia, jotka tekevät Web3-julkaisuympäristöistä erilaisia ​​kuin tavalliset julkaisuympäristöt.

Hajautettu lohkoketjuteknologia ja kaupallistaminen

Web3:n suurin indikaattori on blockchain-tekniikka. Web3-alustat voivat varmistaa läpinäkyvyyden ja todellisen hajautuksen lohkoketjun kautta.

Esimerkiksi Web3-alustat voivat käyttää blockchain-tekniikkaa luodakseen kirjallisia NFT:itä tai tunnuksia kirjoitetuista teoksistasi. Voit sitten käyttää lohkoketjun älykkäitä sopimuksia ansaitaksesi rojalteja jokaisesta myöhemmästä tokenoidun teoksesi myynnistä tai maksaaksesi automaattisesti tekijälle.

Lisäksi saat todennäköisesti maksun työstäsi kryptovaluutoissa, jotka, kuten me kaikki tiedämme, perustuvat tyypillisesti lohkoketjuteknologiaan.

Yksityisyys

Web2:ssa on loputtomasti mahdollisuuksia tietojen rikkomiseen, koska käyttäjien on lähetettävä henkilökohtaisia ​​tietoja KYC-vahvistuksen nimissä. Web3-julkaisualustat ratkaisevat tämän ongelman priorisoimalla nimettömyyden ja käyttämällä lompakkoosoitteita.

Jokainen käyttäjä tunnistetaan aakkosnumeerisesta merkkijonosta, joka tunnetaan lompakkoosoitteena. Jos tämä on sinulle kirjoittajana tärkeää, sinun tulee valita Web3-alusto.

Mirror on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi Web3-julkaisun parhaista alustoista. Alusta toimii Ethereum-verkossa, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa käyttäjä voi kirjautua sisään Ethereum-lompakkollaan ja tallentaa kirjoituksensa Arweaveen, pysyvään tiedontallennusverkkoon.

Mirror tarjoaa kaksi päätapaa ansaita tuloja sisällöstä: keräilyesineet ja Web3-tilaukset.

🔥 Empfohlen:  33 Pinterestin uusimmat tilastot vuodelle 2023: Lopullinen lista

Ensimmäinen, keräilykohteet, on mahdollista lyömällä sisältö NFT:nä. Mirror tarjoaa maksuttoman tavan luoda jokainen viesti tai sisältö, jolloin kirjoittaja voi asettaa rajoitetun tarjonnan ja hinnan. Lisäksi kirjoittajat voivat upottaa minkä tahansa ostamansa digitaalisen taiteen NFT:n blogikirjoitukseensa tai artikkeleihinsa. Lopullinen kirjallinen NFT-tuote sisältää sekä kirjoitetun sisällön että digitaalisen taiteen NFT:n.

Toinen kaupallistamisvaihtoehto on token-gating, joka sisältää premium-sisällön lukitsemisen maksumuurin taakse, joka voidaan avata vain kryptolla.

Kaiken kaikkiaan Mirrorissa on helppokäyttöinen käyttöliittymä, ja se on suosittu vaihtoehto niin kirjoittajille kuin asiakkaillekin. Se tarjoaa myös melkoisen joustavuuden julkaisujen kaupallistamisvaihtoehtoihin.

Sigle on toinen vaihtoehto Web3-julkaisuun. Se on rakennettu Stacks-protokollalle, Layer-2-ratkaisulle, joka mahdollistaa NFT- ja älykkäiden sopimusten toiminnallisuuden Bitcoin-lohkoketjussa. Kotiverkkonsa ansiosta Sigle käyttää Bitcoinin ordinaal-kirjoitustekniikkaa perinteisten Ethereum NFT:iden sijaan tallentaakseen käyttäjien sisältöä Bitcoin-verkkoon.

Siglessä on muutamia ominaisuuksia, jotka parantavat käyttökokemusta. Ensimmäinen on käyttöliittymä, joka on yhtä yksinkertainen kuin Web2-kilpailijansa Medium. Toinen ominaisuus on joukko kirjoittajan tukityökaluja, mukaan lukien sisäänrakennettu editori, mukautettu SEO-optimoitu blogiverkkotunnus ja intuitiivinen kojelauta.

Tulojen ansaitseminen Sigle-kirjoituksestasi on sama kaava kuin Mirror: token-gating ja kirjalliset NFT:t. Pieni ero on kuitenkin se, että Siglen kirjoittajat voivat valita, missä valuutassa he saavat tulot.

Kustannusala on kilpailutila, jota hallitsevat julkaisusopimukset, mikä saa uudet kirjoittajat valitsemaan itsejulkaisemisen e-kirjojen kautta. Soltype tulee Web3-ratkaisuna itsejulkaisuun; se on blockchain-pohjainen e-kirjamarkkinapaikka, jossa kirjoittajat voivat kirjoittaa, lyödä ja myydä teoksiaan kirjallisina NFT:inä.

Jokainen kirjallisten NFT-kokoelma on kirjoittajan täysin hallinnassa, joten hän voi asettaa toimitusrajan ja hinnoitella sen haluamallaan tavalla. Lisätäkseen kokoelman yksittäisten NFT-kirjojen harvinaisuutta kirjoittaja voi liittää ainutlaatuisen kansikuvan kokoelman e-kirjoihin.

NFT:n ostaminen kokoelmasta antaa sinulle täyden pääsyn ja omistusoikeuden e-kirjaan, mikä tarkoittaa, että voit lukea, käydä kauppaa ja myydä edelleen valitsemillasi parhailla Solanan markkinapaikoilla.

🔥 Empfohlen:  32 Viimeisimmät Instagram-tilastot vuodelle 2023: Lopullinen lista

Kappaleen lähestymistapa on hieman erilainen kuin muilla alustoilla, koska se on kohdistettu kirjoittajiin, jotka ovat jo rakentaneet yleisön. Jos olet kirjailija, jolla on jo yhteisö, kappaleen avulla voit kaupallistaa sen tarjoamalla kolme vuositilaussuunnitelmaa eri kasvuvaiheissa oleville kirjoittajille. Kirjoittajien, joilla on 100, 1000 ja 5000 jäsentä, on maksettava 0,05, 0,1 ja 0,5 ETH.

Mitä tulee ansaitsemiseen, jokainen alustalla oleva postaus on lyöty NFT:nä, mutta kirjoittajat voivat viedä parhaat viestinsä pidemmälle muuttamalla niistä keräilyesineitä. Keräilyesineen ostaminen antaa ostajalle postin täyden omistusoikeuden.

Toisin kuin muut tässä luettelossa, Hashnode on pieni markkinarako. Se on blogialusta, joka palvelee ohjelmistokehittäjiä ja teknisiä kirjoittajia. Vaikka alustassa on Web2-ominaisuuksia, kuten KYC-vahvistus ja sähköpostiin kirjautuminen, alustalla on suuri Web3-käyttäjien yhteisö, jota ei voida jättää huomiotta.

Hashnode tarjoaa monia työkaluja alustan kirjoittajien tukemiseen, mukaan lukien SEO-tuki, automaattinen GitHub-julkaisu ja -varmuuskopiointi, sisäänrakennettu editori ja uutiskirjeen tilauspalvelu.

Hive Blog on Hive-lohkoketjulle rakennettu sosiaalinen verkostoituminen ja blogialusta. Muiden lohkoketjujen tapaan Hivellä on oma valuutta, joka helpottaa tapahtumia kaikissa sen projekteissa, mukaan lukien Hive-blogi.

Tämä blogi ei palkitse tekijöitä kirjoittamisesta, mutta rohkaisee käyttäjiä kuratoimaan sisältöä ja olemaan vuorovaikutuksessa muiden viestien kanssa. Käyttäjät, joilla on eniten vaikutusvaltaa, saavat osuuden alustan tuloista, jotka maksetaan Hive-Based Dollars (HBD), alustan vakaana kolikkona.

Hive Blog on hybridi-alusta, jossa on erilaisia ​​kirjautumisvaihtoehtoja Web3- ja Web2-käyttäjille. Joten voit käyttää sähköpostiosoitetta tai pysyä nimettömänä lompakkopohjaisella kirjautumisella.

Key Takeaways

  • Web3-kirjoitusalustat tarjoavat täyden omistuksen luovaan ilmaisuun ja mahdollisuudet kaupallistamiseen toimintojen, kuten lohkoketjuteknologian ja hajautuksen, avulla.
  • Nämä alustat käyttävät blockchain-tekniikkaa läpinäkyvyyden, hajauttamisen ja yksityisyyden varmistamiseksi ja tarjoavat vaihtoehtoja, kuten rojaltien ansaitsemisen tokenoiduista teoksista ja maksujen vastaanottamisesta kryptovaluutoissa.
  • Joitakin suosittuja Web3-kirjoitusalustoja ovat Mirror, Sigle, Soltype, Chapter, Hashnode Web3 ja Hive Blog, joista jokainen tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia ja tuloutusvaihtoehtoja kirjoittajille. Näiden alustojen tutkiminen voi tarjota paremman hallinnan, paremmat tulot ja oikeudenmukaisen julkaisuekosysteemin.
🔥 Empfohlen:  Google Trends -määritelmä & Merkitys

Pitäisikö sinun käyttää Web3-kirjoitusalustaa?

Web3-kirjoitusalustat tarjoavat sinulle enemmän hallintaa sisällöstäsi, paremmat kaupallistamisvaihtoehdot ja avoimemman ja oikeudenmukaisemman ekosysteemin. Nämä ominaisuudet tekevät Web3-kirjoitusalustoista hyvän valinnan, jos haluat ansaita rahaa kirjoittamalla ja pysyä nimettömänä.

Parasta tässä kaikessa on se, miten se poistaa kaikki välittäjät ja tekee julkaisemisesta helpompaa. Voi kuitenkin olla hieman haastavaa oppia navigoimaan kryptovaluuttojen ja Web3:n maailmassa. Mutta ehdottomasti kannattaa yrittää.