Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 Chromen lisätoimintoa, jotka nopeuttavat selaamista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 Chromen lisätoimintoa, jotka nopeuttavat selaamista

Key Takeaways

  • Chrome esitteli välilehtiryhmäominaisuuden, jonka avulla voit järjestää useita välilehtiä yhdessä selainikkunassa tehtävien hallinnan parantamiseksi.
  • Voit avata suljetut välilehdet helposti uudelleen Chromessa käyttämällä pikanäppäintä Ctrl/Cmd + Vaihto + T, vaikka olisit sulkenut useita välilehtiä peräkkäin.
  • Google otti Chromeen käyttöön @-pikakuvakkeen, jonka avulla voit etsiä nopeasti kirjanmerkeistä, välilehdistä ja historiasta kirjoittamalla @bookmarks, @tabs tai @history osoitepalkkiin navigoinnin helpottamiseksi.

Selaimen ominaisuuksien hyödyntäminen voi tehdä verkosta nopeamman ja nautinnollisemman käyttökokemuksen. Chrome on innovoinut joitain vaikuttavimmista selainominaisuuksista vuosien varrella (ja lainannut muutamia) luodakseen yhden sulavimmista verkkokokemuksista.

Katsotaanpa, kuinka monia näistä edistyneistä Chromen ominaisuuksista hyödynnät parhaiten.

1. Järjestä välilehdet ryhmiin

Useiden välilehtien hallinta on yksi turhauttavimmista selainkäytön puolista. Toki voit ryhmitellä välilehtiä eri selainikkunoihin, mutta tämä vie sinut vain pitkälle. Onneksi vuonna 2021 Chrome esitteli a välilehtiryhmäominaisuus jonka avulla voit ryhmitellä välilehtiä yhteen selainikkunaan.

Kun samassa ikkunassa on useita välilehtiryhmiä, voit alkaa järjestää erilaisia ​​tehtäviä joutumatta sotkuihin.

Oletetaan esimerkiksi, että työskentelet projektin parissa. Voit säilyttää verkkosovellukset, kuten Gmailin ja Driven, yhdessä välilehtiryhmässä ja dokumentteja, joihin tarvitset viitata, toisessa. Tällä tavalla ne ovat aina käytettävissä, kun tarvitset niitä.

Kun osallistut enemmän projektiin, voit luoda uuden ryhmän olemassa oleville artikkeleille inspiraation lähteeksi ja toisen ryhmän uusien ideoiden tutkimiseen. Kun projektisi muotoutuu, voit luoda toisen välilehtiryhmän resursseille, joihin aiot viitata, ja niin edelleen.

Voit jopa luoda pysyviä välilehtiryhmiä tärkeimmille välilehdille, jolloin voit palauttaa ne nopeasti, kun olet käynnistänyt Chromen uudelleen tai suljet ne vahingossa.

2. Avaa viimeksi sulkemasi välilehti

Oletko koskaan huomannut sulkevasi joukon välilehtiä vain sulkeaksesi vahingossa yhden, jonka todella piti pitää auki? Olemme kaikki olleet siellä ja etsineet epätoivoisesti historiavälilehdeltä yhtä tiettyä sivua tietäen, että et todennäköisesti edes tunnista sitä, jos näet sen.

🔥 Empfohlen:  Instagram aloittaa uudelleenpostitusominaisuuden testaamisen

Edes välilehtiryhmät eivät ole immuuneja tälle, jos painat kiihkeästi Sulje välilehti -pikanäppäintä liian monta kertaa. Joten maailma iloitsi, kun Google esitteli Chromelle uudelleen avaa suljetun välilehden -ominaisuuden, jota voit käyttää painamalla Ctrl/Cmd + Vaihto + T korjataksesi virheesi välittömästi.

Mikä parasta, jos olet sulkenut joukon välilehtiä peräkkäin, voit avata jokaisen välilehden uudelleen yksitellen painamalla pikanäppäintä useita kertoja, kunnes löydät haluamasi välilehden. Huh huh!

3. Hae nopeasti kirjanmerkeistä, historiasta ja välilehdistä

Kirjanmerkit, selainhistoria ja välilehdet ovat tärkeimpiä ominaisuuksia kaikille selaimen tehokäyttäjille. Valitettavasti siisteinkin kirjanmerkkijärjestelmä muuttuu ajan myötä sokkeloksi, jolloin on entistä vaikeampaa löytää tarvitsemasi tai muistaa missä on.

Olemme jo keskustelleet välilehtiryhmien ihmeistä, mutta tietyn välilehden nopea löytäminen voi olla vaikeaa, kun ne kaikki on haudattu ryhmiin.

Onneksi Google on ratkaissut molemmat ongelmat ottamalla käyttöön Chromessa @-pikakuvakkeen, jonka avulla voit etsiä nopeasti kirjanmerkkejä, välilehtiä ja historiaa kirjoittamalla @kirjanmerkit, @välilehdettai @historia osoitepalkkiin.

4. Lopeta Web-sivustot, jotka pyytävät lähettää ilmoituksia

Sen, että verkkosivustot pyytävät jatkuvasti lähettämään sinulle push-ilmoituksia, on täytynyt olla yksi ärsyttävimmistä asioista verkon tummentamisessa näinä päivinä. Ikään kuin evästeasetusten valitseminen ja ponnahdusikkunoiden sulkeminen ei jo riitä, sinun on käsiteltävä jotakin näistä puolessa vierailemistasi verkkosivustoista:

Luultavasti Chrome on tehnyt verkkosivustoille hieman liian helpoksi lähettää ilmoituspyyntöjä. Tästä huolimatta käyttäjien on entistä helpompi estää ilmoituspyyntöjä Chromessa. Ainoa haittapuoli on, että selaimen oletusasetukset antavat verkkosivustoille ilmaisen roamingin pyyntöjen lähettämiseen.

Voit lopettaa tämän napsauttamalla kolmen pisteen kuvaketta Chrome-selainikkunan oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Asetukset > Tietosuoja ja suojaus > Sivuston asetukset > Ilmoitukset.

Yläosassa Ilmoitukset -välilehti, näet osion, jossa on otsikko Oletuskäyttäytyminen kolmella vaihtoehdolla: Sivustot voivat pyytää ilmoitusten lähettämistä (oletusarvoisesti valittu), Käytä hiljaisempia viestejäja Älä anna sivustojen lähettää ilmoituksia.

🔥 Empfohlen:  8 esimerkkiä sisällön kuratoinnista, jotka saavat sinut haluamaan aloittaa sisällön kuratoinnin

Valitse Älä anna sivustojen lähettää ilmoituksiaja tämä estää verkkosivustoja lähettämästä ilmoituspyyntöjä, kun selaat verkkoa.

5. Mykistä Web-sivusto lopettaaksesi ilmoitusäänet

Jos jokin on ärsyttävämpää kuin jatkuvat ilmoituspyynnöt, sen täytyy olla paikan päällä olevia ilmoitusääniä esimerkiksi chatbot-widgeteistä. Oletetaan, että napsautat useita Google-hakutuloksia kerralla ja vaihdat sitten takaisin toiseen selainikkunaan.

Yhtäkkiä puoli tusinaa kelloääniä soi korvissasi chat-widgeteistä kertoen, että he ovat valmiita vastaamaan kysymyksiisi. Etenkin kuulokkeiden käyttäjät ja musiikin kuuntelijat ymmärtävät invasiivisen äänen aiheuttamat kamppailut nettiä selatessaan.

Pelastaaksemme meidät tältä hulluudelta ja muista ongelmista, kuten videoiden automaattisesta toistosta, Chrome antaa sinun mykistää kokonaisia ​​verkkosivustoja. Sinun tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella loukkaavaa välilehteä ja valita Mykistä sivusto avattavasta valikosta.

Chrome muistaa tämän asetuksen ja jatkaa saman verkkosivuston mykistämistä tulevia käyntejä varten, kunhan olet kirjautuneena Google-tilillesi.

6. Hallinnoi salasanojasi ja todennusmenetelmiäsi

Vuonna 2023 Google esitteli uuden salasananhallinnan pikakuvakkeen työpöydän Chromessa. Nyt voit käyttää sitä yksinkertaisesti napsauttamalla kolmen pisteen kuvaketta selainikkunan oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla Salasanan hallinta avattavasta valikosta.

Täältä voit hallita säännöllisesti käyttämiesi sivustojen salasanojasi, jolloin voit kirjautua sisään nopeammin. Voit myös lisätä työpöydän pikakuvakkeen Google Password Manageriin, jotta pääset suoraan työkaluun Google-tililläsi.

Yksinkertaisesti auki Salasanan hallinta Chromessa ja napsauta Lisää pikakuvake -painiketta kojelaudan yläosassa.

Verkkosivustojen ja sovellusten salasanojen hallinnan lisäksi voit myös lisätä vahvistusmenetelmiä, tallentaa tilejäsi koskevia muistiinpanoja ja tuoda tietoja muista salasananhallintatyökaluista.

7. Tee yhteenveto generatiivisen tekoälyn artikkeleista

Kun generatiivinen tekoäly muokkaa verkkoa, Google kokeilee uusia ominaisuuksia parantaakseen hakukokemusta. Yksi sen jännittävimmistä tekoälyominaisuuksista on SGE selaamisen aikana, kokeellinen Chrome-ominaisuus, joka käyttää generatiivista tekoälyä sivun sisällön yhteenvedon tekemiseen.

Jos esimerkiksi luet artikkelia Route 66:sta, näet a Tuottaa -painiketta selaimen oikeassa alakulmassa.

🔥 Empfohlen:  Ymmärrä Facebook Group Insights for Better Marketing

Klikkaa Tuottaa -painiketta, ja Chrome tekee artikkelin yhteenvedon puolestasi ja luo luettelon tärkeimmistä kohdista, joiden avulla voit löytää tarvitsemasi tiedot nopeammin. Jos napsautat jotakin keskeisistä kohdista, Chrome vie sinut sivun siihen osaan, jossa on tarvittavat tiedot, ja korostaa ne puolestasi.

Kokeellisena ominaisuutena ainoa tapa tällä hetkellä käyttää SGE:tä selaamisen aikana on rekisteröityä Etsi Labs.

Hyödynnätkö eniten Chromen lisäominaisuuksia?

Google lisää jatkuvasti uusia ominaisuuksia Chromeen – niin paljon, että joskus on vaikea pysyä mukana kaikissa.

Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa Chrome-päivitykset uusien ominaisuuksien varalta ja tarkistaa aikaisemmat päivitykset niiden ominaisuuksien osalta, joita et käytä täysimääräisesti. Huomaat usein, että ominaisuus sisältää enemmän kuin ensi silmäyksellä näkee, tai Chrome on hiljaisesti parantanut toimintoja peräkkäisten päivitysten avulla vuosien varrella.