Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 hakkeria Shopify-myynnin tehostamiseksi videoiden avulla

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 hakkeria Shopify-myynnin tehostamiseksi videoiden avulla

Muutaman viime vuoden aikana videomarkkinoinnista on nopeasti tullut tehokas sähköisen kaupan markkinointistrategia. Silti harvat ihmiset ymmärtävät, kuinka tehokas tämä työkalu on ja kuinka sitä käytetään.

Jos haluat lisätä myyntiä Shopify-kaupassasi, videoiden käyttö voi muuttaa yrityksesi tilannetta. Mutta ennen sitä sinun on ymmärrettävä videoiden merkitys myynnin muuntamisessa ja kuinka se toteutetaan.

Videoiden merkitys myynnissä

Videon käyttäminen on nopein ja helpoin tapa kommunikoida ihmisten kanssa heidän ymmärtämällään tavalla. Tutkimus on osoittanut, että ihmiset reagoivat videomainoksiin paremmin kuin muihin mainoksiin. 71 % kuluttajista sanoi pitävänsä videoita muun tyyppisen sisällön sijaan.

Miksi siis sisällyttää videosisältöä markkinointisisältöösi? Tässä on joitain syitä.

1. Videot ovat enemmän jaettavia

Ihmiset jakavat usein mieluummin videoita eri sosiaalisen median alustoilla kuin kuvien tai tekstisisällön, mikä tarkoittaa, että videosisältö on jaettavampaa.

Näin ollen videosisältö on loistava tapa mainostaa yritystäsi. 79 % netin käyttäjistä sanovat ostaneensa tuotteita tai maksaneensa joistakin palveluista katsottuaan videosisältöä. Videosi laatu on yhtä tärkeä kuin sisältö, joten älä unohda antaa sille parastasi.

Myös oikea sosiaalisen median alusta ennen sisällön luomista. Instagramin, TikTokin, Facebookin ja Twitterin kaltaisilla alustoilla on videoilleen aikarajoitus.

2. Videot toimivat paremmin hakukoneissa

Kun ihmiset näppäilevät minkä tahansa kysymyksen hakukoneeseen, tulokset ovat usein yhdistelmä videoita, uutisia, kuvia, karttoja, GIF-tiedostoja ja monia muita. Suurin osa pikkukuvien sisältävästä sisällöstä on aina haun yläosassa, ja videosisältö muodostaa suurimman osan.

Videosisällön luominen tuotteidesi ja palveluidesi esittelyyn antaa sinulle etulyöntiaseman kilpailijoihisi nähden. Google ja muut hakukoneet eivät vain priorisoi sisältöä pikkukuvien avulla, vaan ne myös luokittelevat verkkosivustoja videosisältöä korkeampi kuin muut.

Jos et vielä harkitse videoiden sisällyttämistä sisällön luomiseen, tämä on hyvä syy siihen.

3. Videot voivat välittää viestisi riittävästi

Pitkän tekstin tai useamman kirjan sivun lukeminen voi olla väsyttävää ja aikaa vievää. Kuva saattaa vaatia lisätekstiä viestin välittämiseksi, mutta hyvin tehdyllä videolla viesti on selkeä. Videot nopeuttavat ja helpottavat usein oppimisprosessia.

Voit käyttää videoita useilla tavoilla Shopify-myynnin tehostamiseen. Yksi tapa on pyytää tyytyväisiä asiakkaitasi tekemään video, jossa he kehuvat tuotteitasi tai palveluitasi. Positiivinen tuotearvio on tehokas tapa lisätä myyntiäsi.

Videoiden avulla voit vakuuttaa yleisösi ryhtymään mihin tahansa toimintaan, mutta hienovaraisella tavalla. Kuulemamme sanat tallentuvat usein alitajuntaan pidempään kuin ne, joita luemme.

🔥 Empfohlen:  Apple saattaa valmistaa M2- ja M3-Mac-vyöryä tänä vuonna

4. Videot ovat kiehtovia

On helppo innostua katsomalla lyhyitä tai pitkiä videopätkiä mobiililaitteella. Raportti on osoittanut, että ihmiset kuluttavat keskimäärin 19 tuntia viikossa videoiden katsominen netistä.

Lyhyt leike suosikkiartististasi voi saada sinut katsomaan useita muita keskeytymättä. Koska videot ovat kiehtovia, ne ovat erinomainen markkinointityökalu yrityksille ja brändeille. Noin 87 % markkinoijat sanovat, että videot ovat auttaneet heitä tuottamaan enemmän voittoa.

Mitä ottaa huomioon videomarkkinointistrategiaa luotaessa

Markkinointivideon luominen ei ole jotain, jota teet ilman asianmukaista suunnittelua. Kyllä, mobiililaitteiden avulla on helppoa kuvata videosisältöä milloin tahansa ja paikan päällä. Mutta tarvitset suunnitelman saadaksesi siitä kaiken irti.

1. Yleisösi

Jokaisen markkinointikampanjan ensisijaisen painopisteen tulee olla yleisösi. Yksinkertaisesti sanottuna kohdeyleisösi on ainutlaatuinen ryhmä ihmisiä, jotka arvostavat tuotteitasi ja palveluitasi, vaikka he eivät sitä vielä tietäisikään. Sinulla tulee olla selkeä kuva kohdeyleisösi, jotta voit tavoittaa heidät markkinoinnin avulla.

Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla löydät kohdeyleisösi

  • Luo ostajapersoona. Ostajapersoona on kuvitteellisen asiakkaasi ihanteellinen persoona.
  • Käyttää Google Analytics.
  • Tutki kilpailijoitasi
  • Analysoi asiakaskuntaasi jne

Kun selvität kohdeyleisösi, voit jatkaa videosisällön kehittämistä heille.

2. Budjettisi

Jos omistat yrityksen, olipa se pieni, keskikokoinen tai suuri, videomarkkinointiin osoittamasi summa määrää sisältösi laadun.

Budjettisi määrää, onko videosi animoitu vai live-action-video. Animoidut videot ovat halvempia, vähemmän hienoja ja voivat silti tuottaa hämmästyttäviä tuloksia.

Pienyrityksen omistajana tai nuorena yrittäjänä hyvä uutinen on, että on olemassa tapoja lisätä Shopify-myyntiäsi ilman markkinointibudjettia.

3. Brändäys

Ennen kuin sukellat videosisällön tekemiseen, sinun on ensin selvitettävä brändäys. Brändäys sisältää logosi, suunnittelukuvion, värimaailman ja mitä muuta.

Brändin ulkonäkö kertoo paljon yrityksestäsi. Siksi on suositeltavaa antaa parhaasi. Jatka niiden tarkistamista ajan myötä, kunnes löydät täydellisen istuvuuden.

Kohdeyleisösi voi helposti päätellä yrityksesi luonteen pelkästään katsomalla yrityksesi logoa ja muuta. Kun olet selvittänyt brändisi ulkoasun, lisää logosi jokaiseen videoon osoittaaksesi omistajuuden.

4. Viesti

Videosisällön kautta jakamasi viesti voi vaikuttaa yleisösi vaikutelmaan sinusta. Tarkista aina viestisi tosiasiallisesti, jotta vältät väärien tietojen jakamisen. Hanki ammattimainen kirjailija, jos voit auttaa sinua kehittämään hyvän tarinan.

Paras tapa osoittaa asiantuntemuksesi alallasi on välittää tarkka mutta vakuuttava viesti. Videoiden käyttäminen voi myös auttaa sinua tavoittamaan paremmin nykyisiä tai potentiaalisia asiakkaita.

Kuinka käyttää videoita Shopify-myynnin tehostamiseen

1. Osoita tuotteen kapasiteetti

Kun teet ostoksia, etenkin vaikuttavalla tavalla, autat heidän tekemään päätöksensä ostaa tuotteesi. On aina parempi tietää tarkalleen, miten tuote toimii selitysvideon avulla, kuin tekstijoukon lukeminen.

🔥 Empfohlen:  11 kannattavaa tapaa ansaita rahaa koneoppimisen avulla

Suurin osa videoista on helpompi muistaa, ja ihmiset päättävät usein kokeilla uusia tuotteita nähtyään ne toiminnassa. Esittelyvideoiden luominen voi parantaa myyntiasi. 73 % asiakkaista kertoi ostaneensa tuotteen katsottuaan esittelyvideon.

2. Tarjoa valikoivaa neuvontaa

video shopifylle

Yleisösi voi olla hieman hämmentynyt siitä, minkä tuotteen ostaa, kun vaihtoehtoja on useita. Luo videoita, joissa selitetään kunkin tuotteen toiminta ja miksi ne ovat parempia. Auta asiakkaitasi päättämään, mitä ostaa ja miksi.

Linkitä videosisältö Shopify-kauppaasi ja kannusta asiakkaitasi tutustumaan niihin.

Jos esimerkiksi myyt ihonhoitotuotteita, luo sisältöä, joka kertoo asiakkaillesi kunkin tuotteen aktiivisesta ainesosasta ja siitä, miksi heidän pitäisi käyttää niitä. Kauneustuotteiden käyttö vaatii usein rutiinin noudattamista.

Opeta yleisöllesi oikea rutiini, jota noudatetaan. Näin toimimalla asiakkaasi luottavat siihen, että ymmärrät toimialaasi, ja arvostavat sinua, kun autat heitä tekemään parempia päätöksiä.96 % online-ostajista sanoo, että videot auttavat vaikuttamaan heidän päätöksiinsä.

3. Luo opetusvideoita

Videomarkkinointi Shopifylle

Jos myyt tuotteita, joiden toimiminen vaatii teknistä osaamista, ohjevideo voi auttaa lisäämään myyntiäsi. Monet ihmiset ovat huolissaan sellaisten tuotteiden ostamisesta, joita he eivät osaa käyttää, ja vain harvat ovat tarpeeksi kärsivällisiä lukemaan käyttöohjeita.

Suurimmalle osalle opetusvideon katsominen on paras vaihtoehto. Tällä tavalla opetat asiakkaillesi, kuinka tuote toimii, samalla kun mainostat sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Olet samaa mieltä siitä, että oppiminen on aina nopeampaa videon kuin kuvien tai tekstiohjeiden avulla.

Kun luot videoitasi, tee niistä mahdollisimman selittäviä. Vältä myös pitkien videoiden tekemistä. Haluat säilyttää katsojien huomion loppuun asti. Pitkien videoiden luominen voi epäonnistua tämän tarkoituksen saavuttamisessa.

4. Ole vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa videoiden avulla

interaktiivinen videomarkkinointi

Sen sijaan, että julkaiset vain tuotekuvia verkkosivustollesi, miksi et jaa videoita, joissa vastaat tuotteitasi koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Etsi erilaisia ​​tapoja olla vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa videoiden avulla.

Vuorovaikutus yleisösi kanssa auttaa sinua rakentamaan uskollisten asiakkaiden yhteisön. Asiakkaasi ovat iloisia kuullessaan, että he ovat tekemisissä jonkun kanssa, joka välittää heistä.

On olemassa erilaisia ​​​​tapoja, joilla voit houkutella asiakkaita ilman, että kyse on myynnistä. Voit luoda videoita vain toivottaaksesi ensikertalaiset tervetulleiksi ja myös saadaksesi selville, mitä he tarvitsevat.

5. Ole SEO tietoinen

Hakukoneoptimointi (SEO) on avain sen varmistamiseen, että videosi tavoittaa oikeat ihmiset. Se on yksi työkalu, joka voi nostaa konversioprosenttisi pilviin, mikä lisää myyntiä. Mukaan a opiskellaSEO tuottaa 20 kertaa enemmän liikennettä kuin napsautuskohtaiset mainokset (PPC).

🔥 Empfohlen:  Lenovo vuotaa maailman ensimmäisen peli-Chromebookin – mutta siinä on saalis

Käytä otsikoissasi tai tunnisteissasi osuvia avainsanoja, jotta videosi tulevat näkyviin, kun ihmiset kirjoittavat kyseiset avainsanat hakukoneeseen.

SEO-optimoitujen videoiden luominen varmistaa, että videosi tuottavat myönteisiä tuloksia. SEO-videot auttavat sinua tavoittamaan suuremman kohdeyleisön, mikä johtaa korkeampiin konversioihin. Jos et tiedä, miten SEO toimii, tässä on SEO-opas, joka auttaa sinua selvittämään sen.

6. Pidä se yksinkertaisena

Yleinen sanonta “vähemmän on enemmän” pätee myös videomarkkinointiin. Pidä se yksinkertaisena. Yksinkertainen video, joka katkaisee takaa-ajon ja suoraan asiaan, voi olla kaikki mitä tarvitset.

Sinun ei tarvitse investoida kaikkea aikaasi ja rahaasi videoiden luomiseen. Selvitä, mitä yleisösi haluaa tietää, ja luo sitten videoita, joissa käsitellään heidän ongelmiaan suoraan. On monia tapoja määrittää, mitä asiakkaat haluavat.

  • Kysy suoria kysymyksiä
  • Tuotteen käyttöraportti
  • Ostajan persoona
  • Tuotearvostelut

Vaikka pidät asian yksinkertaisena, yritä olla tinkimättä videon laadusta ja äänestä.

7. Mainosta videoitasi

videopromootio shopify

Loppujen lopuksi videosi mainostaminen on viimeinen ja tärkein avain myynnin lisäämiseen Shopify-kaupassasi. Mitä tarkoitusta varten luodaan video, jos kukaan ei näe sitä?

Useiden alustojen avulla voit mainostaa videoitasi. Niihin kuuluvat Facebook, YouTube, Instagram, Tiktok, Twitter jne. Ennen kuin tyydyt mihinkään niistä, kysy itseltäsi, onko kohdeyleisösi alustalla. Jos vastaus on kyllä, olet valmis.

Jokaisella näistä sovelluksista on erilaiset aikarajoitukset ja yksilölliset maksut videopromootioista. Valitse ne, jotka vastaavat tarpeitasi ja ovat budjettiystävällisiä.

Johtopäätös

Tässä artikkelissa olemme keskustelleet perusteellisesti siitä, mitä sinun on tiedettävä videomarkkinoinnista ja joistakin hakkeroista, jotka auttavat lisäämään Shopify-myyntiäsi. Videomarkkinointi on kiistatta yksi markkinoinnin tehokkaimmista työkaluista. Ja monet yritykset pitävät siitä tiukasti kiinni.

Jos omistat Shopify-myymälän, mutta tarvitset apua myyntisi kasvattamiseen, Adoric on täällä sinua varten.