Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 hienoa tapaa käyttää ChatGPT:tä markkinointiin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 hienoa tapaa käyttää ChatGPT:tä markkinointiin

Jos tyhjän tietokoneen näytön tuijottaminen samalla kun yrität haaveilla inspiraatiota brändisi mainostamiseen, saa sinut alas, lue eteenpäin.

Oppimalla käyttämään ChatGPT:tä markkinoinnissa voit luoda markkinointisisältöä, joka vetoaa potentiaalisiin asiakkaisiisi.

Tässä artikkelissa opastamme sinut läpi ChatGPT:n käytön perusteet markkinoinnissa. Jaamme myös muutamia käytännön vinkkejämme markkinointisi tukemiseen.

ChatGPT:n ymmärtäminen

Tähän mennessä useimmat meistä ovat kuulleet siitä ChatGPT. Joka päivä näyttää siltä, ​​​​että on uusi artikkeli siitä, mitä se voi tehdä ja mitä ei. Monet meistä ovat käyttäneet jonkin aikaa sen laajan tietopohjan, kielitaidon ja kirjoitustaitojen testaamiseen. Olen myös nauranut melkoisesti chatbotin asiantuntevien botsplaining-tapojen vastaanottamisesta.

Mutta hauskaa sivuun. Tiesitkö, että ChatGPT voi auttaa sinua parantamaan ja yksinkertaistamaan päivittäisiä liiketoimintatehtäviä, kuten markkinointia (ja jopa joitain päivittäisiä tarpeitasi verkkokauppayritykselle)?

Tekoälytekniikan kehittyessä on tärkeää käyttää aikaa ChatGPT:n kaltaisten työkalujen markkinointiin ymmärtämiseen.

Kaiken tämän jälkeen on viisasta muistaa, että ChatGPT:llä on rajoituksensa.

 • ChatGPT:n koulutus päättyi vuonna 2021, joten sillä ei ole tietoa viimeaikaisista tapahtumista tai tiedoista.
 • LLM perustaa vastauksensa siihen, mitä se on oppinut; se ei voi keksiä mitään alkuperäisiä ideoita.
 • ChatGPT antaa joskus vääriä vastauksia tai vääriä “faktoja”.
 • Se ei ymmärrä ihmisten tunteita ja voi luoda tunteetonta tai puolueellista tekstiä.

Muista, että OpenAI tarjoaa myös API:n ChatGPT:lle – sitä kutsutaan nimellä GPT-3.5-Turbo. Tämän API:n avulla voit integroida chatbotin verkkosivustoosi tai sovellukseesi saadaksesi täyden hyödyn sen kielenkäsittelyominaisuuksista. (Emme käsittele API-toimintoja tässä artikkelissa.)

Nyt tarkastellaan, kuinka voit käyttää ChatGPT:tä markkinointitehtäviin.

7 eri tapaa käyttää ChatGPT:tä markkinointiin

Katso, mitä ChatGPT:llä on sanottavaa siitä, kuinka se voi parantaa markkinointiponnistelujasi (ja tutustu myös paikallisen hakukoneoptimoinnin ChatGPT:hen).

ChatGPT markkinointiin.

Ja tässä on seitsemän erilaista tapaa, joita olemme keksineet, jotta yritykset voivat käyttää ChatGPT:tä markkinointiin (ja jopa brändin rakentamiseen).

1. Sisältömarkkinointi

Katsotaanpa, kuinka ChatGPT voi auttaa sisältömarkkinoinnissasi (älä missaa ChatGPT:tä tekstinkirjoittamiseen).

Chatbotin avulla voit saada sisältöideoita sosiaaliseen mediaan ja uusiin postauksiin. Muista kuitenkin, että nämä on vahvistettava hakumäärän, avainsanojen vaikeuden, tarkoituksen jne. suhteen käyttämällä työkaluja, kuten Google Trends, Ahrefstai SEMRush.

Jos joudut jossain vaiheessa tekemään avainsanatutkimusta, käytä yllä olevia työkaluja; ChatGPT ei ole avainsanatutkimustyökalu.

Tämän jälkeen ääriviivan luomiseen suosittelemme käyttämään työkalua, kuten Thruuu poimia nykyisen sijoituksen ääriviivat. Sinun tulee pyrkiä jäsentämään viestisi rakenteeltaan mahdollisimman lähellä johtavia artikkeleita.

Pyydä ChatGPT:tä yhdistämään ne uudeksi blogitekstillesi käyttämällä parhaiden artikkelien ääriviivoja. Katso lisätietoja ChatGPT:n käyttämisestä hakukoneoptimoinnissa artikkelissamme.

sisältömarkkinointia.

Mitä tulee sisällön kirjoittamiseen, ChatGPT on parhaimmillaan ensimmäisissä 500 sanassa (jos tarvitset pidempiä viestejä, muista tutustua vinkkeihimme ChatGPT:n käyttämisestä tytäryhtiömarkkinointiin). Sen jälkeen siitä voi tulla toistuvaa. Joten on hyvä idea, että ChatGPT luo blogitekstisi osissa.

Yleensä luotu sisältö ei ole innovatiivista. Siitä voi myös puuttua tunteita, ja kaikki tosiasiat on tarkistettava. Lyhyesti sanottuna se tarvitsee todennäköisesti mukauttamista ja muokkaamista.

🔥 Empfohlen:  31 blogisisällön tyyppiä, jotka auttavat kasvattamaan sivustoasi (ja voittoja)

Voit pyytää ChatGPT:tä toimittamaan viitteitä, mutta ne ovat peräisin ennen vuoden 2021 päättymispäivää ja voivat jopa olla epämääräisiä tai jäljittämättömiä.

Siitä huolimatta voit ohjata ChatGPT:tä kirjoittamaan kunnollisen blogikirjoituksen. Anna sisällölle sisältöä kehottamalla ChatGPT:tä käyttämään antamiasi avainsanoja ja kirjoittamaan tyylillä, joka resonoi brändisi kanssa.

Yhteenvetona, käytä ChatGPT:tä kirjoitusassistenttina. Voit tuottaa korkealaatuista, osuvaa sisältöä käyttämällä ainutlaatuisia kehotteitasi ja avainsanojasi.

2. Rakenna myyntisuppilon sisältöä

Myyntisuppilo on tärkeä lisä minkä tahansa markkinointistrategian kannalta. ChatGPT:n avulla voit etsiä aiheita, joista voit rakentaa sisältöä myyntisuppiloosi. Tällä tavalla kohdistat varmasti oikeat myyntiliidien oikeaan aikaan.

Laajennettu myyntisuppilo koostuu seuraavista osista:

 1. Tietoisuus. Ensimmäisessä vaiheessa joku oppii ensin yrityksestäsi, tuotteestasi tai palvelustasi. He tiedostavat ongelman ja löytävät mahdollisia ratkaisuja. Tässä vaiheessa keskitytään saamaan potentiaaliset asiakkaat tietoisiksi siitä, että sinulla on tuotteita tai palveluita ongelman ratkaisemiseksi.
 2. Kiinnostuksen kohde. Kun olet tullut tietoiseksi brändistäsi, seuraava vaihe on lisätä heidän kiinnostuksensa ja oppia tarjouksistasi. Mahdolliset asiakkaat alkavat aktiivisesti katsoa, ​​kuinka tarjouksesi ratkaisee heidän ongelmansa.
 3. Himoita. Mahdolliset asiakkaat tutkivat ja vertailevat useita tuotteita/tarjouksia löytääkseen parhaan ratkaisun budjettiinsa ja tarpeisiinsa. Yrityksesi tavoitteena on erottua joukosta parhaan vastauksen avulla heidän ongelmaansa. Tuotearvostelut ja suosittelut voivat osoittaa ratkaisusi arvon.
 4. Toiminta. Toimintavaihe on silloin, kun mahdollinen asiakas päättää tehdä ostoksen. Ensisijainen tavoite on täyttää heidän tarpeensa ja odotuksensa onnistuneesti tarjoamalla lisätukea tai koulutusmateriaaleja tuotteellesi.
 5. Uskollisuus. Asiakasuskollisuus keskittyy asiakkaan muuttamiseen toistuvaksi ostajaksi, mikä vähentää uusien mahdollisten asiakkaiden löytämisen kustannuksia. Säilytysstrategiat pitävät asiakkaat tyytyväisinä ja edistävät myös suusta suuhun suuntautuvaa markkinointia.

Kerro tarkasti, mitä myyntisuppilon osaa haluat käsitellä. Tässä on esimerkki aiheista, joita käsitellään tietoisuutta myyntisuppilon vaihe.

Myyntikanavan aiheita

Kuten kaiken sisällön kohdalla, muista vain tarkistaa ChatGPT:n sinulle tarjoamat aiheet SEO-työkalulla ennen viestin luomista.

3. Sosiaalisen median markkinointi

sosiaalinen media.

ChatGPT pärjää erittäin hyvin luovien julkaisujen kirjoittamisessa Facebookiin, LinkedIniin, Twitteriin ja Instagramiin. Se on hyvä jäljittelemään näiden alustojen muotoja ja tyylejä.

Facebook-postaus.

Ja tässä LinkedIn-esimerkki.

LinkedIn-postaus.

Voit myös käyttää ChatGPT:tä videoskriptien luomiseen alustoille, kuten YouTube, TikTok ja Snapchat. Älä unohda sisällyttää siihen avainsanoja.

Pidemmissä skripteissä on parasta, että ChatGPT luo tekstinpätkiä ja kokoaa ne sitten yhteen lisäämällä omaa tyyliäsi.

videon käsikirjoitus..

4. Sähköpostimarkkinointi

Jos haluat viedä sähköpostimarkkinointisi uudelle tasolle, ChatGPT on erinomainen resurssi harkittavaksi. Tämä työkalu tarjoaa korvaamatonta apua sähköpostin luomisessa ja testaamisessa. Sen avulla voit suunnitella kiinnostavia sähköposteja, jotka viestivät tehokkaasti kohdeyleisösi kanssa.

ChatGPT:n avulla voit odottaa onnistuneita sähköpostikampanjoita, jotka saavuttavat haluamasi tulokset.

Lisäksi tiettyjen sähköpostien kirjoitusmenettelyjen automatisointi voi tehokkaasti vähentää korkealaatuisten sähköpostien luomiseen kuluvaa aikaa ja vaivaa.

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit käyttää Chat GPT:tä sähköpostimarkkinoinnissa.

Käsittele aiherivejä: Oikealla syötteellä ChatGPT voi luoda tehokkaita ja kiinnostavia aiherivejä erityyppisille sähköposteille.

🔥 Empfohlen:  Blogiviestin anatomia [How to Create the Best Content to Rank #1]

Kirjoittaa sähköposteja: ChatGPT:n avulla voit luoda sähköpostimalleja eri tilanteisiin. Sinun tarvitsee vain antaa sille taustatietoja. Sisällytä kohdeyleisö ja sävy, jonka sähköpostilla tulisi olla. Tämän avulla ChatGPT luo tarkoitukseesi sopivia ja kiinnostavia sähköposteja.

promootio sähköposti.

A/B-testaus: ChatGPT:n avulla voit tuottaa useita versioita sähköposteista ja sitten suorittaa niille A/B-testauksen. Tätä lähestymistapaa voidaan käyttää myös aiheriveissä ja toimintakehotuksissa. Lisäksi ChatGPT:n avulla voit vertailla ja analysoida erilaisia ​​sähköpostimuunnelmia tarjoten arvokasta tietoa niiden mahdollisesta tehokkuudesta.

Mukauta sähköpostit: Antamalla ChatGPT:lle tarpeeksi kontekstia ja tietoja vastaanottajasta, kuten hänen aiemmista ostoksistaan, voit saada melko hyvän sähköpostin, joka on räätälöity tietyn asiakkaan olosuhteisiin ja mieltymyksiin.

5. Kohdeyleisösi ymmärtäminen

Yleisöäsi tunteminen on tietysti erittäin tärkeää onnistuneen markkinointikampanjan toteuttamisessa. ChatGPT voi ojentaa auttavan käden suorittamalla yleisötutkimusta ja paljastamalla kohdeyleisösi keskeisiä demografisia, psykografisia ja käyttäytymiseen liittyviä tietoja.

Nämä tiedot voivat vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta niillä voi olla suuri merkitys kampanjasi menestykselle.

ChatGPT voi määrittää tärkeitä tekijöitä, kuten iän, sukupuolen, sijainnin, koulutustason ja paljon muuta, antamalla joitain perustietoja yrityksestäsi tai toimialastasi.

Nämä tiedot voivat auttaa sinua räätälöimään markkinointistrategiaasi, jotta voit paremmin resonoida yleisösi kanssa ja saavuttaa haluamasi tulokset.

kohdeyleisön demografiset ominaisuudet.

Muista vain, että ChatGPT:llä ei ole tietoa Covidin vaikutuksista yhteiskuntaamme tai Ukrainan sodasta. Se näyttää myös suuntaavan suurimman osan vastauksistaan ​​Yhdysvaltoihin. ChatGPT voi silti tarjota hyvän lähtökohdan kohdeyleisösi ymmärtämiseen.

6. Markkinatutkimus

Käytä ChatGPT:n laajaa tietopohjaa inspiraation saamiseksi – varsinkin kun tutkit kapeaa markkinarakoa tai aihetta.

Voit myös pyytää ChatGPT:tä laatimaan asiakkaillesi kyselyn tai kyselyn saadakseen syvempää tietoa heidän mielipiteistään, mieltymyksistään ja tarpeistaan.

ChatGPT voi auttaa sinua muotoilemaan sopivia kysymyksiä ja ehdottamaan parhaita keinoja näiden asiakaskyselyiden suorittamiseen.

asiakaspalautekysely.

7. Asiakaspalvelu

Jos olet kiinnostunut parantamaan chatbotisi keskustelukykyä, ChatGPT on loistava resurssi tutkittavaksi. Tämä innovatiivinen työkalu voi auttaa ehdottamaan sopivia ja keskustelua herättäviä vastauksia tekoäly-chatbotillesi ja varmistaa, että asiakkaasi saavat laadukasta ja kiinnostavaa vuorovaikutusta.

Hyödyntämällä Chat GPT:n tehoa voit parantaa chatbotisi kykyjä, mikä johtaa positiiviseen asiakasvuorovaikutukseen ja asiakastyytyväisyyden kasvuun. Halusitpa parantaa olemassa olevan AI-chatbotin toimivuutta tai rakentaa uutta alusta alkaen, ChatGPT on tärkeä työkalu työkalupakkissasi.

ChatGPT voi myös luoda loistavan käyttökokemuksen yli 90 kielellä, jotta asiakkaasi voi kommunikoida valitsemallaan kielellä.

Muista vain, että ChatGPT:n integrointi verkkosivustoosi ei ole triviaali harjoitus ja vaatii teknistä osaamista. Se voi myös vaikuttaa negatiivisesti verkkosivustosi nopeuteen.

Voit myös käyttää ChatGPT:tä asiakaspalvelusähköpostien parantamiseen. Järkyttyneiden tai tyytymättömien asiakkaiden sähköposteihin vastaaminen voi olla vaikeaa. Käytä ChatGPT:tä sähköpostiin vastaamiseen niin tahdikkaasti, että jopa peruutus saattaa silti tuottaa tulevaa liiketoimintaa.

Hyvitys evätty.

Tällaiset sähköpostit on myös hyvä säilyttää ja käyttää niitä malleina tuleviin asiakaskyselyihin.

Tässä on visuaalinen katsaus käyttöön ChatGPT asiakaspalvelua varten.

ChatGPT:n käyttäminen markkinoinnissa – parhaat käytännöt

Kukaan ei pidä siitä, että villaa vedetään heidän silmiensä päälle. Jos markkinointistrategiasi käyttää tekoälyä asiakkaiden sitouttamiseen, ole aina avoin asiakkaillesi.

🔥 Empfohlen:  Google käyttää eri algoritmeja eri kielille

Rehellisyys rakentaa luottamusta ja kestäviä suhteita liiketoiminnassa.

Varmista asiakastyytyväisyys käyttämällä aina parhaita käytäntöjä, kun käytät ChatGPT:tä markkinointiassistenttina.

 • Ota selvää siitä, että käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa tekoälyn kielimallin kanssa. Tämä auttaa asettamaan odotuksia. Älä myöskään käytä ChatGPT:tä ihmisten vuorovaikutuksen korvaamiseen. Asiakkaasi saattavat silti haluta keskustella avustajan kanssa monimutkaisemmista asioista.
 • Ihmiset ovat todennäköisemmin yhteydessä ChatGPT:hen, jos sen tuottamat tiedot ovat hyödyllisiä ja auttavat heitä. Varmista, että sisältösi on informatiivinen, osuva ja hyödyllinen yleisöllesi.
 • Varmista, että viestisi sisältö on keskustelua herättävää. Tämä stimuloi käyttäjän vuorovaikutusta. Vältä käyttämästä muodollista kieltä tai teknistä ammattislangia, jotka saattavat häiritä yleisöäsi.
 • Älä lähetä käyttäjille roskapostia mainosviesteillä tai epäolennaisilla tiedoilla saadaksesi huomiota. Ei ole nopeampaa tapaa ärsyttää käyttäjää kuin pakottaa asiakkaan vuorovaikutukseen. Kaikki tämä vahingoittaa käyttökokemusta.
 • Noudata aina tietosuojalakeja ja parhaita käytäntöjä. Kerro avoimesti, mitä tietoja keräät ja miten aiot käyttää niitä markkinointitarkoituksiin. Sisällytä käyttäjille nopeita ja helppoja vaihtoehtoja “poistaa käytöstä” tai poistaa tietonsa.
asiakastyytyväisyys.

Paras vaihtoehto ChatGPT:lle markkinoinnissa

Mitä tapahtuu, jos ChatGPT:n ilmaiset tai maksulliset versiot eivät saa arvosanaa markkinointiavustajana?

Vaikka ChatGPT on yksi suosituimmista tekoälyistä, samanlaiset chatbotit tarjoavat erikoistuneempia vaihtoehtoja.

Liikekieleen erikoistunut Jasper AI.

Jasper käyttää samaa laajaa kielimallia kuin ChatGPT. Mutta vaikka ChatGPT on tehokas generatiivinen tekoäly, joka on paremmin suunnattu yleiseen keskusteluvuorovaikutukseen, Jasper on rakennettu liiketoimintaa ja markkinointia varten.

Jasperin markkinointi-, myynti- ja sosiaalisen median kyvyt ovat poikkeuksellisia.

Jasper integroituu myös Surfer SEO -tiliisi, joten voit käyttää SEO-työkaluja luodessasi tekstiä.

Jasper for Business julkistetaan.

Lue lisää Jasper-arvostelustamme.

Johtopäätös: ChatGPT:n käyttäminen markkinointiin

Yhteenvetona voidaan todeta, että ChatGPT:n käytön hallinta markkinoinnissa on ratkaisevan tärkeää menestyksen kannalta. Se on tehokas työkalu sisältömarkkinoijille tehostaa toimintaansa, luoda liidejä ja olla yhteydessä asiakkaisiin.

Digitaalinen markkinointi.

ChatGPT:n avulla yritykset voivat tarjota henkilökohtaisia ​​asiakaskokemuksia. Tämä luotettavuus kasvattaa asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta.

Kun käytät ChatGPT:tä markkinointiin, on tärkeää tarjota arvokasta tietoa, joka vahvistaa asiakkaasi. Tämän tekeminen keskustelullisella ja ei-roboottisella äänellä rohkaisee vuorovaikutusta ja luo luottamuksen tunteen.

Ole aina avoin asiakkaillesi, vältä roskapostin lähettämistä heille ja varmista heidän tietojensa yksityisyys ja turvallisuus aina. Ja pysy trendeissä testaamalla ja optimoimalla viestejäsi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ChatGPT:n käyttäminen markkinointitarkoituksiin säästää aikaa ja voi antaa sinulle kilpailuedun digitaalisessa markkinoinnissa. Joten älä jää jälkeen; kokeile sitä!

Table of Contents