Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 parasta ohjelmointikieltä aloittelijoille
Tässä videossa Alex WebFX Interactive -tiimistä opastaa sinua yksinkertaisimpien ja laajimmin käytettyjen asioiden läpi ohjelmointikielet. Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja!
Transkriptio:
Hei kaverit! Kun ajattelet sanaa “ohjelmointi”, mitä kuvittelet? Luultavasti kuvittelet ihmisiä kirjoittavan koko joukon koodia, eikö? No, minulla on sinulle uutisia, koska todellisuus on…
…itse asiassa, niin, sitä ohjelmointi on melko pitkälti. Hm.
Joka tapauksessa, jos et tiedä koodista mitään, luultavasti kuvittelet, että ohjelmointi on erittäin vaikeaa. Se näyttää luultavasti uskomattoman tekniseltä ja monimutkaiselta. Ja se voi olla, jos sukeltat todella syvälle. Mutta ei aina. Itse asiassa saatat haluta ohjelmoinnin perustiedot auttamaan verkkosivustosi luomisessa.
Mutta ohjelmoinnissa on se, että se käyttää eri kieliä. Jos haluat koskaan koodata itse, haluat oppia ainakin yhden näistä kielistä – mutta mistä aloitat?
Tässä videossa käsittelemme joitain parhaista ohjelmointikielistä aloittelijoille, joten pysy paikalla saadaksesi lisätietoja.
Hyvillä toimistoilla on yli 50 suosittelua.
Suurilla virastoilla on yli 100 suosittelua.
WebFX:llä on yli 1000+ hehkuvia asiakaskertomuksia.
Katso, mikä saa meidät erottumaan joukosta
Mitä varten ohjelmointikielet ovat?
Ensinnäkin, miksi ohjelmointikieliä on olemassa? Mitä järkeä niissä on?
Periaatteessa ohjelmointikielet antavat sinun kommunikoida tietokoneohjelmien kanssa. Ne antavat myös eri ohjelmistojen kommunikoida keskenään. Jos haluat käskeä ohjelmaa tai verkkosivua tekemään tietyn tehtävän, et voi vain puhua sille kuten puhuisit henkilölle. Vaikka se olisi todella siistiä. Sinun on käytettävä ohjelmointikieltä.
Ei myöskään mikä tahansa ohjelmointikieli – eri asioita varten on olemassa erilaisia ohjelmointikieliä. Jokainen kieli on optimoitu tiettyä toimintoa tai ohjelmistotyyppiä varten.
Kuinka monta ohjelmointikieltä on olemassa?
Olet ehkä kuullut joistakin kielistä, joita käsittelemme tässä luettelossa. Python, JavaScript – nämä nimet saattavat soittaa kelloa, vaikka et tietäisi niistä mitään.
Mutta todennäköisyys on, että sinulla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka monta ohjelmointikieliä on olemassa. Tässä luettelossa on vain pieni osa niistä, mutta nykyään käytössä on jopa 2500 koodauskieltä. Se on järjetön määrä.
Onneksi sinun ei tarvitse opetella läheskään niin montaa koodauskieliä. Enintään sinun tarvitsee opetella vain muutama, ja jos haluat vain tehdä perusmuokkauksia verkkosivustollesi, tarvitset todennäköisesti vain yhden tai kaksi.
7 parasta ohjelmointikieltä aloittelijoille
Saatat joutua opettelemaan vain yhden ohjelmointikielen, mutta se jättää silti kysymyksen, mikä niistä. Se tietysti riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Siellä on kourallinen tunnettuja ohjelmointikieliä, jotka ovat hyviä aloittelijoille, ja käsittelemme seitsemän niistä tässä videossa.
1. HTML
Ensinnäkin meillä on HTML. Jos haluat saada teknistä, HTML on sivunkuvauskieli, ei ohjelmointikieli… mutta se on tarpeeksi samanlainen, että se lasketaan tämän videon tarkoituksiin.
Yksinkertaisesti sanottuna HTML on eräänlainen koodi, jota käytetään verkkosivujen ja sähköpostien luomiseen. Se käyttää tunnisteita kunkin sivun rakenteen, erityisesti tekstisisällön, kuten kappaleiden ja otsikoiden, asettamiseen. HTML on myös pääkieli, jota käytetään luomaan hyperlinkkejä eri sivuille.
Jos olet kiinnostunut käyttämään koodia verkkosivustosi rakentamiseen, haluat ehdottomasti oppia HTML:n.
2. CSS
CSS – joka tulee sanoista Cascading Style Sheets – on samanlainen kuin HTML, koska sitä käytetään myös verkkosivustoille ja sähköposteille. Kuitenkin, jos HTML keskittyy enemmän tekstisisältöön ja sivun yleiseen rakenteeseen, CSS on enemmän sivun visuaalista suunnittelua.
CSS:n avulla voit muokata tapaa, jolla HTML-sivusi esitetään käyttäjille, ja muuntaa ne visuaalisesti miellyttävämpään muotoon. Voit muuttaa tekstin ja kuvien väriä, muotoa ja kokoa. Lisäksi edistyneempi CSS-osaaminen voi auttaa sinua luomaan animaatioita.
3. Python
Python on erinomainen ohjelmointikielen johdanto. Koodi on paljon lähempänä varsinaista kieltä, mikä helpottaa sen oppimista ja ymmärtämistä. Se on tietysti hyödyllistä, koska se tarkoittaa, että sinun ei tarvitse oppia niin paljon teknisiä asioita.
Se on myös erittäin laajalti käytössä. Ihmiset käyttävät Pythonia moniin asioihin – tietojen analysointiin, ohjelmistojen rakentamiseen, verkkosivustojen kehittämiseen ja moneen muuhun. Jos ilmestyisit satunnaisen ohjelmoijan pöydälle ja kysyisit, mitä ohjelmointikieltä he käyttivät sillä hetkellä, on kohtuullisen hyvä mahdollisuus, että se olisi Python.
Joten jos haluat vain saada yleistä ohjelmointikieltä, Python on loistava lähtökohta.
4. Java
Seuraavaksi meillä on Java, josta olet ehkä kuullut aiemmin – se on ehdottomasti yksi tunnetuimmista. Se on myös melko helppo oppia, vaikka ei ehkä aivan yhtä helppoa kuin Python.
Java on melko joustava kieli. Jos luot jotain Javalla, voit yleensä suorittaa luomisen useilla alustoilla. Tästä syystä se on melko suosittu ohjelmistokehittäjien keskuudessa. Joten jos olet kiinnostunut ohjelmistokehityksestä, Java voi olla hyvä kieli oppia.
5. JavaScript
Älä anna nimen hämätä – JavaScript ei ole sama kuin Java. Ne ovat kaksi eri kieltä. Vaikka Javaa käytetään tyypillisesti ohjelmistoihin, JavaScriptiä käytetään verkkosivustoissa.
Tarkemmin sanottuna JavaScriptiä käytetään kaikissa verkkosivuston liikkuvissa osissa. HTML luo rakenteen, CSS muotoilee ulkoasun uudelleen ja JavaScript ajaa esimerkiksi videoita ja animaatioita. Voit myös käyttää JavaScriptiä mobiili- ja verkkosivustosovellusten luomiseen.
Se on ehdottomasti yksi tunnetuimmista ohjelmointikielistä, ja se on aina hieno opeteltava.
6. C, C++ ja C#
Joo, tiedän, tämä on teknisesti kolme kieltä. Mutta ne kaikki sopivat yhteen.
Ensin meillä on C.
C on melko vanha kieli – se on ollut olemassa 70-luvulta lähtien. Periaatteessa sitä käytetään käyttöjärjestelmissä ja erilaisissa ohjelmistoissa. Valitettavasti se on yksi vähemmän aloittelijaystävällisistä tässä luettelossa, koska se on optimoitu enemmän koneille kuin ihmisille.
C++ on C:n muokattu versio, joka ei toimi aivan yhtä nopeasti, mutta on ehdottomasti helpompi oppia.
Sitä käytetään myös laajalti, yleensä samantyyppisiin asioihin – käyttöjärjestelmiin ja ohjelmistokehitykseen.
Sitten meillä on C# – kyllä, kuten nuotti – joka on paljon uudempi ja myös paljon ihmisystävällisempi.
Sitä käytetään moniin asioihin, mukaan lukien videopelit ja yritysohjelmistot. Jos haluat oppia C-kielen, C# on helpoin – valitse kuitenkin se, joka sopii parhaiten siihen, mitä haluat tehdä.
7. SQL
Viimeinen ohjelmointikieli luettelossamme on SQL, joka on lyhenne sanoista Structured Query Language. SQL:ää käytetään ensisijaisesti tietojen analysointiin. Pohjimmiltaan se auttaa sinua kommunikoimaan tietokantojen kanssa. SQL:n avulla voit hakea tietoja tietokannastasi, kerätä uutta tietoa tai järjestää tietoja tietyllä tavalla.
Tämä tekee SQL:stä loistavan monille yrityksille, koska data-analyysi on erittäin tärkeä esimerkiksi markkinoinnin ja myynnin kannalta. Oppimalla SQL:n voit oppia paljon enemmän markkinoinnistasi, mikä auttaa sinua parantamaan sitä ja ansaitsemaan lopulta enemmän tuloja.
Sinun ei tietenkään tarvitse luottaa SQL:n kaltaiseen koodiin tietojen analysointiin – voit myös käyttää MarketingCloudFX:n kaltaista työkalua, jonka avulla on helppo ymmärtää markkinointitehokkuuttasi.
Emme halua kertoa sinulle työstämme, me haluamme NÄYTÄ sinä.
Katso portfoliomme
Olemme rakentaneet yli
1 100
Verkkosivustot
eri toimialoilla.
Lue lisää ohjelmoinnista ja markkinoinnista tiimiltämme
Voit tilata YouTube-kanavamme tai sähköpostiuutiskirjeemme Revenue Weekly saadaksesi lisätietoja verkkokehityksestä ja markkinoinnista.
Tässä kaikki tältä erää. Kiitos katsomisesta ja nähdään ensi kerralla!