Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 tapaa kaupallistaa YouTube-videoitasi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 tapaa kaupallistaa YouTube-videoitasi

YouTubella on kuukausittain yli 2,6 miljardia aktiivista käyttäjää. Perspektiivistä katsottuna se tarkoittaa neljännestä maailman väestöstä.

Lopputulos: Videosisältö on stratosfäärisesti suosittua. Joten jos olet videosisällön luoja, on järkevää kaupallistaa YouTube-sisältösi.

Mutta jos tarvitset apua selvittääksesi, mistä aloittaa, älä huoli. Tässä käymme läpi YouTuben kaupallistamisominaisuudet ja annamme neuvoja niiden hyödyntämiseen täysillä.

Meillä on paljon selvitettävää, joten jatketaan:

Mitä YouTuben kaupallistaminen on?

Yksinkertaisesti sanottuna YouTube-sisältösi ansaitsee rahaa tällä tavalla.

Jotta saat käsityksen siitä, onko tulojen väärentäminen YouTubesta mahdollista, 394 000 ihmistä Yhdysvalloissa vuonna 2021 ansaitsi rahaa kokopäiväisinä YouTube-sisällöntuottajina.

Ihmiset ansaitsevat rahaa kaikenlaisella videosisällöllä ruoanlaitosta ja matkustamisesta muotiin, meikkiin ja paljon muuta. Joten ei ole mitään syytä, miksi et voisi myös!

Selvitetään, kuinka paljon YouTube-sisällöntuottajat ansaitsevat. Muista, että tämä ei ole tarkka tiede, eivätkä kaikki rikastu! Mutta alla on pari esimerkkiä ei-julkkiksista, jotka ovat ansainneet paljon rahaa:

 • Mr. Beast, alias Jimmy Donaldson. Hänellä on 136 miljoonaa tilaajaa, ja hän on saanut 23,6 miljardia katselukertaa vuodesta 2012 lähtien. Hän on ansainnut tähän mennessä 54 miljoonaa dollaria.
 • Smosh. Tämä slapstick-koomikkojen kollektiivi on yksi YouTuben vanhimmista ja liittyi alustalle vuonna 2005. He ovat ansainneet yli 11 miljoonaa ikonisilla videopeliparodioilla ja musiikkivideoilla, ja heillä on yli 24 miljoonaa tilaajaa.

Tietysti julkkismaassa on Justin Beiber: 71,7 miljoonalla tilaajalla, 29,8 miljardia katselukertaa vuodesta 2007 lähtien. Hänen nettovarallisuutensa on 36,2 miljoonaa dollaria (YouTubessa).

Mutta palatakseni maan pinnalle:

 • The keskimääräinen YouTuber ansaitsee 2 dollaria ja 12 dollaria 1 000 katselukertaa kohden.
 • Sisällöntuottajat saavat 55 % kanavansa mainostuloista. Joten jos mainostaja maksaa 100 dollaria, saat 55 dollaria.

Ensiaskeleet

Ennen kuin voit ansaita mainostuloja YouTube-videoistasi, tarvitset seuraavat asiat:

 • 1 000 tilaajaa YouTube-kanavallesi
 • 4 000 katselutuntia kuluneen vuoden aikana (vähintään) TAI hanki kymmenen miljoonaa kelvollista julkista lyhytkuvanäyttöä viimeisen 90 päivän aikana

Jos et täytä näitä vaatimuksia, parasta mitä voit tehdä on keskittyä kasvattamaan määrääsi julkaisemalla korkealaatuista sisältöä ja markkinoimalla kanavaasi.

Vaihtoehtoisesti voit luottaa muihin YouTuben kaupallistamismalleihin, kuten kumppanimarkkinointiin, sponsorien etsimiseen tai lahjoitusten hakemiseen uskollisilta seuraajilta (lisätietoja näistä tavoista alla).

Kun täytät yllä mainitut vaatimukset, voit hakea liittymistä YouTube-kumppaniohjelma (YPP). Tämän ohjelman avulla voit määrittää katselusivun mainoksia, lyhytsyötemainoksia, jäsenyyksiä ja paljon muuta sisältösi kaupallistamiseksi.

Kuitenkin lisätäksesi onnistuneen hakemuksen todennäköisyyttä, tarvitset Google-tilin (kaksivaiheisen vahvistuksen ollessa aktivoituna) ja:

 • Sitoudu noudattamaan YouTuben kaupallistamiskäytäntöjä ja ohjeita.
 • Asua maassa missä kumppaniohjelma on saatavilla.
 • Kanavallasi ei ole aktiivisia varoituksia YouTuben yhteisön sääntöjen rikkomisesta
 • Olet luonut Google AdSense -tilin, joka on linkitetty YouTube-kanavaasi.

Oletetaan, että haet kumppaniohjelmaan ja YouTube hylkää hakemuksesi. Siinä tapauksessa se kertoo sinulle miksi, ja onneksi voit yrittää uudelleen 30 päivän kuluttua.

Jotkut videoistasi eivät esimerkiksi ehkä täytä YouTuben ohjeita. Tässä tapauksessa voit poistaa tai muuttaa sisällön täyttämään mainitut vaatimukset.

Provinkki: Tutustu YouTuben kumppaniohjelman (YPP) sääntöihin, jotta et riko tekijänoikeussääntöjä. Sinun tulee ladata vain videoita, jotka olet luonut tai jotka olet valtuutettu käyttämään.

🔥 Empfohlen:  18 tapaa ansaita rahaa ilman työtä

Todistettuja tapoja kaupallistaa videosi

Tarkastellaan joitain käytännön asioita, ja tutkitaan muutamia tapoja kaupallistaa YouTube-videoita.

Huomautus: Sinun ei tarvitse täyttää YTPP-vaatimuksia monissa alla olevissa kaupallistamismenetelmissä.

1. Mainonta

Olet varmasti nähnyt mainoksia YouTube-videoissa. Nämä käynnistyvät ennen sisältösi alkamista ja/tai sen aikana.

Alla olevan kuvakaappauksen tapauksessa lumen-mainos toistetaan ennen yhtä Jooga Adrienen videoiden kanssa:

YouTube-käyttäjät saavat maksun mainosten katselukerroista kanavallaan. Hinnat vaihtelevat maan, väestörakenteen ja toimialan mukaan. YouTube-käyttäjät ansaitsevat kuitenkin keskimäärin 3–5 dollaria 1 000 videon katselukertaa kohden.

Jos haluat käyttää tätä kaupallistamismenetelmää, siirry YouTuben hallintapaneeliin (AKA YouTube Studio) ja valitse jompikumpi seuraavista:

 • Ota mainokset käyttöön tietyssä videossa
 • Ota mainokset käyttöön useissa videoissa

Sinun on myös varmistettava, että sisältösi noudattaa YouTuben mainostajille sopivia sääntöjä, ja vahvistettava, että sinulla on kaikki oikeudet videosi ääni- ja kuvaominaisuuksiin.

Voit valita useita mainosmuotoja, joten voit hallita sitä, miten mainokset näkyvät kanavallasi.

Esimerkiksi:

 • Ohitettavat In-Stream-mainokset
 • Puskurimainokset
 • Masthead-mainokset
 • Ei-ohitettavat In-Stream-mainokset

Löydät kattavamman selityksen näistä ja muista YouTube-mainoksista osoitteessa Google-tuki.

Vaikka on olemassa YouTube Premium, joka poistaa mainokset videoista, sisällöntuottajat voivat silti saada maksua katselukerroista, jotka he saavat tämän tilauksen tehneiltä.

2. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi tarkoittaa sitä, että yritys maksaa kolmannelle osapuolelle (yleensä palkkiona myynnin yhteydessä) tuotteidensa/palveluidensa mainostamisesta, tyypillisesti ainutlaatuisen linkin kautta.

YouTube-sisällöntuottajana voit helposti jakaa kumppanilinkkejä videosi kuvauksessa ja puhua videoissasi tuotteista, joista olet intohimoinen.

Kumppanuusohjelmia on paljon, joten löydät varmasti sisällöllesi sopivan. Yleensä useimmat kumppaniohjelmat tarjoavat 5-50 % provisiota, joten kannattaa tehdä ostoksia löytääksesi sinulle sopivan ohjelman.

Alla olen kuvannut yhden tällaisen esimerkin, Amazon AssociatesAmazonin oma kumppaniohjelma:

Yhtä monta kuin 68 % YouTuben käyttäjistä olet katsonut YouTube-videon ennen ostoksen tekemistä, joten on helppo nähdä, kuinka affiliate-markkinointi täydentää tätä alustaa.

Kun sinulla on kumppanilinkki, liitä se videosi kuvaukseen ja ohjaa katsojat sinne, mistä he voivat löytää sen.

Tässä on muutamia videotyyppejä, jotka tehostavat kumppaniyritysten myyntiä, jotta pallo pyörii:

 • Yhdistelmät: Esimerkiksi viisi parasta luomiväripalettia vuodelle 2023.
 • Trendaavat videot: Pidä silmällä YouTuben ja TikTokin trendejä. Jos kumppanituotteesi täydentävät niitä, hyppää kelkkaan!
 • Tuotearvostelut: Noin 90% ihmisistä ostaa tuotteita arvostelun jälkeen, joten miksi et analysoi kumppanisi tuotteen etuja ja haittoja?

3. Maksettu sponsorointi

Maksullinen sponsorointi tarkoittaa sitä, että brändi maksaa sinulle sen tuotteiden/palveluiden käyttämisestä/viittauksesta sisällössäsi.

Jos sinusta tulee sisällöntuottaja, jolla on paljon seuraajia, maksettu sponsorointi voi olla uskomattoman tuottoisaa. Tällaisissa tapauksissa brändit saattavat haluta pyytää sinua tekemään yhteistyötä. Joten helpota tätä lisäämällä yrityksesi yhteystiedot kanavasivullesi.

Kuitenkin, jos et ole aivan tässä vaiheessa, sinun on päästävä pitchingiin! Kun lähestyt brändejä, katso omasi YouTube-analytiikka osoittaaksesi sinun:

 • Katsojanumerot
 • Mikä sisältö on menestynein
 • Tilaajanumerot

…Jne. Haluat tarjota mahdollisille sponsoreille empiiristä näyttöä siitä, että heidän brändinsä voisi hyötyä yhteistyöstä kanssasi.

Summa, jonka voit ansaita maksetuista sponsoreista, vaihtelee, mutta yleensä voit odottaa seuraavaa:

 • 500–1 000 dollaria per video 50 000–100 000 kanavan tilaajalle
 • 1000–3000 dollaria per video 100 000–500 000 tilaajalle
 • 3 000–5 000+ $ videota kohti yli 500 000 kanavan tilaajalle
🔥 Empfohlen:  Barnes & Noble esittelee edullisen e-kirjanlukijan

4. Patreon

Useimmat podcastien ystävät ovat törmänneet Patreoniin. Podcastit, kuten YouTube-käyttäjät, haluavat varmistaa työnsä asiakassuhde.

Jos YouTube-tilaajasi ovat tarpeeksi uskollisia auttaakseen sinua jatkamaan sisällöntuotantoa, voit käyttää kolmannen osapuolen alustaa, kuten Patreonia.

Patreon on online-alusta, joka on suunnattu taiteilijoille, podcastereille, videoiden tekijöille, kirjoittajille jne., jolloin fanisi voivat maksaa sinulle kuukausittain tai videokohtaisesti. Aloittaminen on ilmaista, ja hintasuunnitelmat sopivat kaikkiin budjetteihin. Patreon kestää vain 5-12 % kuukausitulostasi riippuen.

Patreon-tilaajien houkuttelemiseksi voit tarjota eksklusiivisia videoita, brändättyjä tuotteita, huutoja jne. Yksi suosittu Patreon-videoiden luoja on Australialainen YouTuber DankPodseli Wade Nixon, joka kääntyi alustan puoleen maaliskuussa 2020. Syyskuuhun 2022 mennessä hänellä oli 36 000 asiakasta, jotka ansaitsivat hänelle noin 38 000 dollaria kuukaudessa.

Alla on kuvakaappaus heidän Patreon-sivustaan:

Provinkki: Ennen kuin sukellat suoraan Patreoniin, kannattaa tutustua muihin suosittuihin Patreon-vaihtoehtoihin, mukaan lukien Buy Me A Coffee.

5. YouTube-kanavajäsenyydet

Kuten olet luultavasti jo arvannut, uskolliset fanisi maksavat kuukausittaisen jäsenmaksun YouTube-kanavallesi. Vastineeksi he saavat eksklusiivista sisältöä, mukaan lukien suorat lähetykset, alennukset, 1:1 live-chatit ja mukautetut kanta-asiakasmerkit.

Jälkimmäinen antaa uskollisille jäsenille mahdollisuuden erottua livekeskusteluissa ja kommenteissa. Tietysti voit itse päättää, mitä etuja tarjoat ja millä hintatasolla.

Huomautus: YouTube määrittää, mitä hintatasoja voit tarjota. Hinnoittelutasoja on 19, jotka vaihtelevat 0,99 dollarista 99,99 dollariin kuukaudessa.

Kanavajäsenyydet ovat pohjimmiltaan YouTuben Patreon-versio. YouTube ottaa kuitenkin 30 % siitä, mitä jäsenet sinulle maksavat. Mutta toisaalta, toisin kuin kolmannen osapuolen alustat, kuten Patreon, fanien ei tarvitse poistua YouTubesta päästäkseen maksamaansa jäsensisältöön.

Aloittaaksesi jäsenoikeuksien myynnin sinun on:

 • Ole osa YouTube-kumppaniohjelmaa
 • Ikäraja 18+
 • Elää tukikelpoinen maa
 • Älä tee sisältöä lapsille

Jos täytät nämä edellytykset, siirry YouTube-tilisi kaupallistamissivulle, napsauta Jäsenyys-välilehteä, niin saat aloitusoppaan.

Alla on kuvakaappaus a YouTube-kanavan jäsenyys kirjautumisponnahdusikkuna kanavalle “The Two Brits”:

6. YouTube-suoratoisto

On tärkeää muistaa, että voit käyttää suoratoistoa videoidesi kaupallistamiseen. Vaikka vain 32 % YouTuben käyttäjistä katsoo suoratoistovideoita, tämä määrä todennäköisesti kasvaa.

Jos et löydä ideoita siitä, mitä voit tehdä live-lähetyksissäsi, kokeile:

 • Q ja As
 • Live-haastattelut
 • Tietokilpailut
 • Jaa näkemyksesi tärkeästä trendaavasta aiheesta
 • Sisältöä kulissien takaa
 • Tuote-esittelyt

Voit tehostaa katsojien vuorovaikutusta livestriimien aikana ja kaupallistaa sisältöäsi käyttämällä YouTube Super Chatia tai Super Stickereitä. Super Chat ja Tarrat ovat käytännössä samat: Ainoa ero on, että toisessa näkyy chat-viesti, kun taas toisessa animoitu tarra.

Katsojat voivat ostaa näitä, joten heidän profiilikuvansa pysyy live-chat-syötteen päällä. Sen jäljellä oleva aika riippuu heidän ostosummastaan. Eli mitä enemmän katsojat kuluttavat, sitä kauemmin Super Chat tai Super Stickers pysyvät chat-syötteen yläosassa.

Katsojat voivat maksaa 0,99–50 dollaria Super Chatista tai Super Stickeristä, ja YouTube saa kustakin 30 %:n leikkauksen.

Mielenkiintoista, katsotuin live-lähetys YouTube on Felix Baumgartnerin avaruushyppy, 8 miljoonaa katselukertaa. Toinen on 2,8 miljoonaa ihmistä katsomassa italialaisen tenori Andrea Bocellin esiintymistä Milanon tuomiokirkossa pääsiäissunnuntaina.

🔥 Empfohlen:  Tapaa LLaMaTab: avoimen lähdekoodin Chrome-laajennus, joka suorittaa LLM:n kokonaan selaimessa

7. Myy oheistuotteita kanavallasi

Saatat jo valmistaa brändättyjä oheistuotteita palkitaksesi asiakkaita tai tilaajia – esimerkiksi t-paitoja, laukkuja, merkkejä, pesäpallolippejä jne. Mutta oletko harkinnut oheistuotteiden kaupallistamista YouTube-kanavasi kautta?

Helpoin tapa tehdä tämä on tilaustulostuspalvelu, kuten Gelato, Printful tai Printify.

Asiattomille print-on-demand on eräänlainen dropshipping-liiketoimintamalli. Täällä teet yhteistyötä valmistajan kanssa myydäksesi tuotteita, jotka on koristeltu omilla malleillasi/logoillasi.

Kun katsoja ostaa tuotteen, tilaustulostuksen toimittajasi valmistaa, tulostaa tuotteen ja lähettää sen asiakkaallesi puolestasi.

Jos sinulla ei ole omia malleja, kokeile käyttää ilmaisia ​​ja intuitiivisia graafisen suunnittelun työkaluja, kuten Canvaa, ja ole luova! Vaihtoehtoisesti voit käyttää freelance-alustaa, kuten Fiverr tai Upwork, palkataksesi jonkun luomaan suunnitelmiasi.

Muutama muu taktiikka

Alla on lueteltu pari parasta käytäntöä sitoutumisen lisäämiseen, mikä tietysti kulkee käsi kädessä YouTube-videoidesi kaupallistamisen kanssa:

Tee tutkimusta

Tällä; tarkoitamme sen tunnistamista, mihin aiheisiin ja videotyyppeihin yleisösi sitoutuu eniten. Yksi tapa tehdä tämä on tarkistaa YouTube-analytiikkasi nähdäksesi, mitkä videot ovat suosituimpia. Voit jopa pyytää yleisöäsi antamaan palautetta seuraavan videosi lopussa.

Kun nämä tiedot ovat käsissäsi, sinulla on paremmat mahdollisuudet optimoida sisältöstrategiasi vastaavasti.

Tulokset vaihtelevat, mutta yksi tutkimus havaitsi, että videosisältö seuraavista aiheista on suosituin:

 • Henkilökohtainen rahoitus ja sijoittaminen
 • koulutus
 • Autoja, tekniikkaa ja laitteita
 • Elämäntapa
 • Muoti
 • Videopelit
 • Fitness
 • Ruoanlaitto

Suosittelemme myös, että jos sinulla on jo markkinarako, tutki kilpailua. Katso, mitä he tekevät hyvin ja mistä heiltä puuttuu, jotta voit hypätä ja täyttää aukon.

Älä unohda videon kuvausta

Käytä videon kuvausta tarjotaksesi käyttäjille lisätietoja. tähän voisi kuulua:

 • Yhteenveto siitä, mistä videossa on kyse
 • Kumppani- ja sponsorilinkit
 • Sosiaaliset linkit
 • Linkit Patreoniin (tai johonkin sen vaihtoehdoista)
 • Kaikki tarjoamasi alennukset

Se on vain yksi tapa tarjota katsojille kaikki, mitä he tarvitsevat ollakseen tekemisissä kanssasi.

Lopulliset ajatukset

YouTube tarjoaa erinomaiset ansaintamahdollisuudet sisällöntuottajille kaikkialla maailmassa. Mutta hyötyäksesi heidän kumppaniohjelmastaan ​​ja ansaitaksesi rahaa mainoksilla, sinun on kerättävä 1 000 tilaajaa ja 4 000 katselutuntia.

Vaikka tämä on hieno tavoite, älä menetä sydämesi, jos et ole vielä saavuttanut sitä!

On monia muita tapoja ansaita rahaa sisällölläsi samalla kun rakennat yleisöäsi, mukaan lukien kumppanimarkkinointi, Patreon, sponsorointi, POD ja paljon muuta. Puhumattakaan, YouTuben kaupallistamisstrategian monipuolistaminen on viisasta, jos sen algoritmi muuttuu jonakin päivänä sinulle vahingoksi.

Muista vain, että YouTube-kanavallasi jatkuva tulo ei tapahdu yhdessä yössä. Sinun on käytettävä aikaa yleisösi kasvattamiseen ja videoidesi mainostamiseen.

Se on kaikki meiltä, ​​ihmiset; Jos pidit tästä viestistä hyödyllisenä, tutustu muuhun kaupallistamiseen liittyvään sisältöömme:


Table of Contents