Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 vinkkiä, joilla saat kaiken irti yrityksesi SEO-freelancereista

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 vinkkiä, joilla saat kaiken irti yrityksesi SEO-freelancereista

Olipa tämä ensimmäinen kerta, kun ulkoistat hakukoneoptimointisi tai sinulla on vuosien kokemus työskentelystä freelancerien kanssa, prosessiin ryhtyminen hyvin jäsennellyllä suunnitelmalla auttaa sinua saamaan parhaan hyödyn tukitiimistäsi.

Yritystasolla on vieläkin tärkeämpää, että sinulla on korkea viestintätaso ja vastuullisuus kaikista SEO-projekteista.

Kun hallittavia sivuja on niin paljon, kalliiden virheiden tai virheiden mahdollisuus kasvaa.

Sinun tehtäväsi on estää niitä niin paljon kuin mahdollista.

Mitä voit tehdä rakentaaksesi menestyvän yrityksen SEO freelance-työryhmän?

Nämä seitsemän vinkkiä voivat auttaa.

1. Tarjoa heille perusteelliset alushousut

Riippumatta siitä, kuinka suuri sivustosi on, tiedät aina enemmän yrityksestä ja sen tavoitteista kuin palkkaamasi freelancerit.

Mutta siksi sinun on myös koulutettava freelancereitasi asianmukaisesti ja annettava heille sisäistä tietoa, jota he tarvitsevat työnsä tehokkaaseen suorittamiseen.

Satojen tai jopa tuhansien sivujen sivustoilla freelancerin voi olla uskomattoman helppoa eksyä, kun kyse on sivuston rakenteesta ja siitä, miksi asiat on asetettu niin kuin ne ovat.

Yksityiskohtainen selostus ennen projektin alkamispäivää antaa heille aikaa tarkastella, seurata ja selventää kaikkea, mikä voisi tehdä heidän työstään vaikeampaa tai vähemmän onnistunutta.

Esityksessäsi tulee olla tietoa sen työn tavoitteesta, jonka haluat freelancerin suorittavan, sekä kaikkea, mitä heiltä odotetaan suoritteiden osalta.

Sinun tulee myös hahmotella selkeästi mahdolliset määräajat projektin jokaiselle osa-alueelle sekä sovitut prosessit, kuten pysyvät kokoukset tai sisäänkirjautumiset.

2. Määritä betonitoimitukset

Vaikka tavoitteet, kuten “lisätä sivuston orgaanista liikennettä 10 % tällä vuosineljänneksellä”, ovat hyviä tavoitetta, freelancereilläsi on oltava konkreettisia suorituksia, joista käy selväksi, kun työ on tehty.

Jos et ole varma, mistä aloittaa näiden kanssa, on tärkeää muistaa, että suoritteet liittyvät hallittavissa oleviin tuloksiin.

Sinun pitäisi pystyä katsomaan niitä ja kysymään “onko tämä tehtävä suoritettu vai ei?”

Kyllä, palkkaat freelancereita vaikuttamaan yrityksesi kasvuun.

Mutta heidän tehtävänsä on suorittaa tarvittavat tehtävät päästäksesi näihin tavoitteisiin, ei taata, että nämä tavoitteet saavutetaan.

🔥 Empfohlen:  Wix SEO Insights: 10 vinkkiä korkeampaan Google-sijoitukseen vuonna 2023

Loppujen lopuksi kasvun tulokset tai suoritustavoitteet ovat sinun ja freelancerisi käsistä riippumatta siitä, kuinka kovasti työskentelet.

Selkeiden, määriteltävissä olevien suoritteiden asettaminen on yksi parhaista tavoista pitää kaikki töissä ja varmistaa onnistuneen työsuhteen freelancereitasi.

3. Esitä menestysmittarit etukäteen

Ennen kuin aloitat uuden digitaalisen markkinointiprojektin, sinun on tiedettävä, miten aiot mitata sen menestystä.

Keskeiset suorituskykyindikaattorit (KPI) vaihtelevat liiketoiminnasta toiseen ja jopa projekteista toiseen yritystason yrityksissä.

Varaa tarvittava aika toimenpiteiden kartoittamiseen ennen työn luovuttamista freelancereillesi.

Yleisiä SEO KPI:itä, joita saatat haluta harkita, ovat liikenne tai sijoitukset. Näetkö näiden molempien suorituskyvyn parantuneen freelancereidesi tekemän työn seurauksena?

Mutta menestysmittareiden ei aina tarvitse olla tällaisia ​​kovia tietoja.

Kun sisäiset tiimit ovat ylikuormitettuja ja niitä vedetään liian moneen eri suuntaan, virheitä tapahtuu useammin.

Virheiden väheneminen tai korjauksiin käytetyn ajan väheneminen on kelvollinen menestysmittari, jota voit käyttää SEO freelancereidesi kanssa.

Se ei ehkä ole yhtä näyttävä mittari kuin liikenne tai sijoitukset, mutta sillä voi olla yhtä paljon vaikutusta liiketoiminnan tulokseen pitkällä aikavälillä.

4. Anna heille pääsy tarvittaviin asiakirjoihin ja työkaluihin, mutta kunnioita myös heidän prosessiaan

Kun palkkaat freelancereita, sinun on luotava liittymisprosessi ikään kuin he olisivat sisäisen tiimisi uusi jäsen.

Tämä tarkoittaa, että heille on annettava pääsy kaikkiin asiakirjoihin tai työkaluihin, joita he tarvitsevat voidakseen suorittaa heille määrittämäsi työn.

Sisäiset asiakirjat voidaan haudata syvälle tietokoneen tiedostoihin ja sisäisiin järjestelmiin, joten muista antaa selkeät ohjeet siitä, mistä nämä tiedostot löytyvät ja miten freelance-työntekijä voi käyttää niitä.

Jos työskentelet projektinhallintajärjestelmässä, määritä hänet uudeksi käyttäjäksi ja varaa puhelu, jossa kerrotaan, missä kaikki on ja miten sisäinen tiimisi käyttää järjestelmää.

Sama koskee verkkosivustoasi.

Anna freelancereillesi käyttöoikeudet, joita he tarvitsevat työnsä tekemiseen, ja käytä aikaa näyttääksesi heille, missä keskeiset sivut ovat tai mitkä ongelma-alueet, joihin haluat erityisesti kiinnittää heidän huomionsa.

Monet yritykset tekevät kuitenkin sen virheen odottaessaan freelancereidensa käyttävän kaikki työkaluistaan, sovelluksistaan ​​ja sisäisistä viestintäkanavistaan.

🔥 Empfohlen:  Parhaat tavat vähentää yrityksesi riskiä

Freelancereille on tärkeää pysyä yhteydessä projektiin, mutta he voivat pyytää sinua ei lisää ne Slackiisi, älä anna heille muita sähköpostiosoitteita tai että pingat ne suoraan, jos ne lisätään sisäisiin viestintäjärjestelmiin sillä kanavalla, jota he käyttävät eniten (yleensä heidän omaan sähköpostiinsa).

Näin varmistetaan, että päivitykset eivät jää väliin, projektit pysyvät tehtäviensä parissa ja he voivat hallita paikkoja, joissa he tarvitsevat palautteen tarkistamista asiakkailta.

5. Omistus- ja sisäänkirjautumisprosessi

Kun työskentelet yritysyrityksessä, sinulla on luultavasti satoja tehtäviä lautasellasi joka päivä.

Loppujen lopuksi palkkasit freelancereita keventämään taakkaa!

Mutta vaikka nämä freelancerit ovat vastuussa tekemästään työstä, sinä olet viime kädessä yhteyspiste ja projektista vastaava henkilö.

On elintärkeää, että varaat ajan kirjautumiseen freelancereidesi kanssa joko projektin tietyissä vaiheissa tai viikoittain/kaksi viikoittain nähdäksesi, miten asiat etenevät.

Määritä sisäänkirjautumisille sisäinen prosessi, joka lisää tehokkuutta sekä sinulle että freelance-tiimillesi, varsinkin jos työskentelet useiden freelance-työntekijöiden kanssa projektin eri osissa.

Sinun vastuullasi on pysyä ajan tasalla, varmistaa, että määräaikoja noudatetaan ja että työ vastaa odotuksiasi.

Säännöllinen yhteydenpito ilman ulkopuolisen tiimin mikrohallintaa on paras tapa pysyä ajan tasalla.

6. Järjestä pysyviä kokouksia pitääksesi projektin liikkeessä

Vaikka viikoittainen tai kahden viikon sisäänkirjautuminen on hyödyllistä, muista ajoittaa pysyvät kokoukset ja puhelut, jotta projekti etenee.

Useimmat ryhmät ovat sitä mieltä, että nämä pysyvät kokoukset ovat hyödyllisimpiä keskeisten määräaikojen kohdalla, kuten hakukoneoptimoinnin auditoinnin päättämisessä tai ennen projektin käynnistämistä.

Sisäänkirjautumiset ovat usein epävirallisia ja sähköpostitse, kun taas nämä pysyvät kokoukset olisi tapahduttava henkilökohtaisesti tai videopuhelun kautta, ja ne olisi rakennettava enemmän kuin muodollinen kokous.

Kokoa esityslista ja lähetä se sähköpostilla sisäiselle tiimillesi ja kaikille freelancereillesi vähintään useita päiviä ennen suunniteltua kokousaikaa.

Tämä antaa kaikille mahdollisuuden tarkastella sitä ja lisätä muita kommentteja tai ehdotuksia.

Kertokaa pysyvien kokousten aikana, mitä on tähän mennessä saatu päätökseen ja miten se on sujunut.

Sinun tulisi sitten varata aikaa keskustellaksesi mahdollisista sisäisesti tapahtuneista muutoksista, jotka saattavat vaikuttaa freelancemiestesi tekemiin työhön, ja keskustella tulevista määräajoista ennen seuraavaa kokousta.

🔥 Empfohlen:  7 vinkkiä uskollisten, tyytyväisten asiakkaiden luomiseen

Pysyvät kokoukset voivat varmasti viedä aikaa aikataulussasi, mutta ne ovat tärkeä osa ulkoistetun tiimin johtamista.

Kun tiedät, että sinulla on sovittu tapaaminen keskustellaksesi projektista, pysyy vauhdissa ja auttaa tekemään freelancereitasi menestyneempiä.

7. Suorita laadunvarmistusprosessi ennen käyttöönottoa

Aivan kuten olet vastuussa työn valmistumisesta, on myös sinun vastuullasi varmistaa, että työ on mahdollisimman korkeatasoista ennen sen käyttöönottoa.

Kyllä jokainen tekee virheitä.

Mutta on erittäin tärkeää, että otat nämä kiinni ennen kuin ne julkaistaan ​​laajemmin.

Laadunvarmistusprosessin sisällyttäminen projektin käynnistysaikatauluun voi auttaa sinua pitämään asianmukaiset tarkastukset ja tasapainot talossa.

Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että joudut katselemaan projektia useilla silmillä ennen kuin se laitetaan verkkosivustolle tai pyytää tiimin vanhemmalta jäseneltä lopullista allekirjoitusta ennen palautteen lähettämistä freelancerina.

Ole luja ylläpitämällä ja noudattamalla prosessiasi, kun se on paikallaan.

Ajattelemalla, että voit ohittaa askeleen tai kaksi, on varma tapa valmistautua siihen, että jotain lipsahtaa halkeamien läpi.

Jokaisen tarkistuslistan kohteen läpikäyminen voi kestää kauemmin, mutta se voi säästää sinua hämmentyneeltä tai, pahempaa, rahan menettämiseltä, kun projektisi käynnistyy.

Johtopäätös

Enterprise SEO on ainutlaatuinen ja haastava peto, mutta se on myös uskomattoman palkitsevaa, kun näet kovan työn tuottavan tulosta.

Työskentely freelancerien kanssa on yksi parhaista tavoista tuoda erikoisosaamista tiimiisi ja korjata aukkoja, jotka on täytettävä onnistuneen projektin käynnistämiseksi.

Oikeilla järjestelmillä ja prosesseilla voit auttaa freelancereitasi tekemään parhaansa puolestasi ja rakentamaan kestävän työsuhteen, josta yrityksesi voi hyötyä vuosia.

Lisää resursseja:


Table of Contents