Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 vuonna 2023 julkaistua ohjelmointikieltä, joista et ole koskaan kuullut

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 vuonna 2022 julkaistua ohjelmointikieltä, joista et ole koskaan kuullut

Satojen ja tuhansien jo olemassa olevien ohjelmointikielten joukossa näemme tänä vuonna uusia ohjelmointikieliä ja arkkitehtuureja, jotka perustuvat ohjelmointikielten, kuten C++, Python ja Java, menestykseen. Nämä uudet kielet ovat täällä auttamassa parantamaan suorituskykyä, tarjoamaan lempeitä oppimiskäyriä ja auttamaan skaalaamaan tulevia innovaatioita. Tämä sisältää muun muassa korkean suorituskyvyn laskennan, rinnakkaisohjelmoinnin ja kvanttilaskennan.

Vuonna 2022 julkaistiin useita uusia ohjelmointikieliä, jotka avasivat uusia ominaisuuksia mallien rakentamiseen ja ohjaamiseen ja joita käytetään yhä enemmän.

Tässä on luettelo parhaista:

QODA

QODA on maailman ensimmäinen alusta hybridi-kvanttiklassiselle laskennalle, jonka sovellukset vaihtelevat lääkekehityksestä rahoitukseen.

QODA on yhteentoimiva olemassa olevien mallien, kuten CUDA ja OpenACC, kanssa. Lisäksi kääntäjätoteutus alentaa C++-lähdekoodiesitykset binäärisiksi suoritettaviksi, jotka kohdistuvat cuQuantum-yhteensopiviin taustajärjestelmiin.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja QODA:sta.

Flan-T5

Google AI julkaisi avoimen lähdekoodin kielimallin, Flan-T5, joka pystyy ratkaisemaan yli 1800 erilaista tehtävää. Artikkelissa puhutaan mallin tehtävien koon ja lukumäärän skaalausalueiden ohjeiden hienosäädöstä.

Verrattuna suurempaan kieleen PaLM 62B, Flan-T5 saavuttaa vahvemman muutaman laukauksen suorituskyvyn, ja tutkijat väittävät, että tämä johtaa parantuneisiin kehotuksiin ja monivaiheisiin päättelykykyihin.

Napsauta tästä tarkistaaksesi koodin.

Hiili

Chandler Carruthin CPP North -konferenssissa Torontossa esittelemä Carbon on C++-ohjelmointikielen seuraaja. Se on avoimen lähdekoodin kieli, joka pyrkii olemaan riippumaton ja yhteisölähtöinen. Skriptin takana oleva kehittäjä mainitsee, että kieli on suunniteltu erityisesti suurille organisaatioille, jotka luottavat C++-koodiin ja kirjastoihin.

Julkaisunsa jälkeen yhteisöt, kuten Kaggle, ovat jatkuvasti ylistäneet sitä siitä, että se tarjoaa yleensä paremman koodauskokemuksen verrattuna C++:aan sen yksinkertaisuuden vuoksi. Tästä johtuen kehittäjät väittävät myös, että se ei voi korvata pitkään jatkunutta C++:n perintöä.

🔥 Empfohlen:  Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää koneoppimisen lokihäviöstä

Tutustu GitHub-tietovarastoon täällä.

Exo

MIT-tutkijat julkaisivat sen kansainvälisessä ohjelmoinnin suunnittelu- ja toteutuskonferenssissa, Exo, koodin kirjoittamiseen laitteistokiihdyttimille. Se on verkkoaluekohtainen kieli, jonka avulla heikosti suorituskykyiset insinöörit voivat muuttaa yksittäisiä ohjelmia monimutkaisiksi määrittelyä varten, mutta paljon nopeammin. Se on myös kääntäjä ja kieli.

Kieli toimii exo-kääntämisen periaatteella, joka on äskettäin ehdotettu lähestymistapa ohjelmointiin ja kääntäjätukeen laitteistokiihdytetyille suorituskykykirjastoille.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja kielestä.

ATL

MIT:n tutkijat kehittivät ATL:n, jota usein kutsutaan Tensorikieleksi. Se tarjoaa korkean suorituskyvyn laskentaa ohjelmien kirjoittamiseen optimaalisella tavalla. MIT:n tietojenkäsittelytieteen ja tekoälyn toisen vuoden tohtoriopiskelija Amanda Liu sanoi, että kieli keskittyy joko yksittäisen luvun tai tensorin tuottamiseen.

Se on ainoa tensorikieli, jolla on muodollisesti vahvistettu optimoinnit, jotka on testattu useissa pienissä ohjelmissa. Kehittäjä Liu aikoo laajentaa kielen skaalautuvuutta tosimaailman ohjelmia varten.

Napsauta tästä tarkistaaksesi koodin.

Kierre

Toinen MIT:n tutkijoiden luoma kieli, Twist, joka on erityisesti rakennettu kvanttilaskentaa varten. Tällä kielellä voidaan tarkistaa kvanttiohjelmaan sotkeutuvat datapalat. Kehittäjien mukaan kieli voi kirjoittaa täydellisiä ohjelmia kvanttialgoritmeille ja tunnistaa vikoja matkan varrella.

Kielen käsite on rakennettu koodin “puhtauden” mittaamisen ympärille, koska kvanttitietokoneet ovat erittäin alttiita virheille. Puhtaus estää sotkeutumisen, mikä vähentää virheitä ja intuitiivisia ohjelmia.

Voit lukea Twististä tästä tutkimuspaperista.

BhaiLang

Kaksi intialaista kehittäjää, Aniket Singh ja Rishabh Tripathi, loivat ohjelmointikielen nimeltä Bhailang. Kehittäjät aloittivat kielen rakentamisen sisäpiirivitsinä TypeScriptillä käyttäen intialaista hindin kieltä.

He julkaisivat kuvakaappauksia kielestä sosiaalisessa mediassa, ja kehittäjäyhteisö oli siitä melko huvittunut. Onnistuneen koodin käännöksen yhteydessä se sanoo “Sahi hai bhai”, kun taas epäonnistuessa se huudahtaa: “Arre bhai bhai bhai bhai…”

Napsauta tästä tarkistaaksesi koodin.