Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

7 yleistä yrityskohtaista SEO-raportointivirhettä, jotka on vältettävä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 7 yleistä yrityskohtaista SEO-raportointivirhettä, jotka on vältettävä

Tarkka, hyvin suunniteltu raportointi on jokaisen tehokkaan SEO-ohjelman avain.

Hyvin suunnitellut raportit antavat johdolle ja muille sidosryhmille selkeän kuvan SEO-ponnistelujesi arvosta.

Ja mikä parasta, tarkat raportit ovat välttämättömiä tulevien toimien kannalta.

Huomaa, että asiaan liittyy kaksi elementtiä: ja .

Tarkat raportit eivät ainoastaan ​​sisällä oikeaa tietoa, vaan myös esittävät ne tarkasti. Ne kertovat todellisen tarinan vääristymättä.

Hyvin suunnitellut raportit ovat selkeitä ja heti ymmärrettäviä. Jokaisen niitä katsovan pitäisi pystyä nopeasti tunnistamaan, mitä takeawayt ovat.

Kuinka voit varmistaa, että luot hyvin suunniteltuja ja tarkkoja raportteja?

Aloita välttämällä nämä seitsemän yleistä SEO-raportointivirhettä.

1. Usko, että “X”:llä on yksi todellinen mittari

Alkuaikoina Google esitti samat yksinkertaiset hakutulokset (legendaariset “kymmenen sinistä linkkiä”) kaikille käyttäjille, jotka tekivät saman kyselyn.

Näin ei tietenkään ole ollut pitkään aikaan.

Monien kyselyiden kohdalla tulossivu on täynnä mainoksia ja erilaisia ​​SERP-ominaisuuksia orgaanisten verkkotulosten ja niiden ympärillä.

Lisäksi, kun käytetään personointia tekijöiden, kuten hakuhistorian ja maantieteellisen sijainnin, avulla, on yhä todennäköisempää, että kaksi käyttäjää ei saa täsmälleen samoja tuloksia.

Kaikki tämä tarkoittaa, että mittari, kuten tietyn avainsanan nykyinen sijoitus, on paljon vähemmän varma kuin ennen.

Hakusijoitukset eivät kuitenkaan ole ainoa mittari, joka ei välttämättä ole niin suoraviivaista kuin haluamme uskoa.

Toinen hakukoneoptimoinnin kannalta merkityksellinen esimerkki on hakumäärä kohteesta Googlen avainsanojen suunnittelijatyökalu.

Vaikka Googlella pitäisi olla tarkimmat volyymiluvut, tietyn avainsanan tiedot voivat olla epätarkkoja, koska Avainsanojen suunnittelija kokoaa samankaltaisten avainsanojen volyymit.

Esimerkiksi avainsanojen suunnittelija näyttää tällä hetkellä 1,22 miljoonan hakutuloksen [shoes] ja näyttää molempien äänenvoimakkuuden [shoes] ja [shoe’s].

Clickstream-tiedot osoittavat kuitenkin, että [shoe’s] variantti saa itse asiassa alle 100 hakua kuukaudessa.

Eri työkalujen tai lähteiden mittaus- ja raportointitavassa voi myös olla eroja.

Kaikki mittarit riippuvat lähteen (ehkä rajoitetusta) näkemyksestä mahdollisten tulosten universumista sekä tietystä kaavasta, jota lähde käyttää mittarin laskemiseen.

Korjaustoimenpide: Ole tietoinen monien mittareiden mahdollisista epäselvyyksistä tai epätarkkuuksista ja säädä niitä vastaavasti.

🔥 Empfohlen:  13 asiaa, joita voit tehdä ja myydä verkossa vuonna 2023

Jos mahdollista, etsi tiedolle tarkempi lähde, kuten työkalu, joka raportoi hakumäärän napsautusvirtatietojen perusteella pelkän Googlen avainsanojen suunnittelijan numeroiden perusteella.

Monissa tapauksissa on parasta tarkastella lukujen trendejä ajan mittaan sen sijaan, että kiinnittäisimme mittarin yhden esiintymän tarkan tarkkuuden.

Ja useimmissa tapauksissa trendin muoto on melko tarkka, vaikka yksittäisissä pisteissä olisi jonkin verran vaihtelua.

2. Kiinnitä huomiota väärään mittariin

SEO-asiantuntijat ovat yleensä kiinnittyneet sijoitukseen ja uskovat, että SEO:n lopullinen menestysmittari on enemmän avainsanoja korkeammissa paikoissa.

Tämä perustuu lukuisten tutkimusten tietoihin, jotka osoittavat yksinkertaisen käänteisen jääkiekkomailan CTR-käyrän sijoituspaikan funktiona.

Näissä tutkimuksissa ykkössija vie merkittävän osan napsautuksista, ja määrä laskee nopeasti, kun siirryt alas SERP-sivulla.

Jos jätetään huomiotta, että jotkin uudemmat tutkimukset, joissa käytettiin suurempia ja monipuolisempia tietolähteitä, osoittavat, että käyrä ei ehkä ole niin jyrkkä kuin oletimme (ja alemmat paikat voivat itse asiassa saada pienen “kuorman”), tärkeä vastakohta tälle ajattelulle on se, että korkeammat sijoitukset ja enemmän napsautuksia ei aina vastaa todellisia liiketoimintatavoitteita.

Tärkeämpiä mittareita voivat olla maksuttoman haun liikenne ja sitä, mitkä avainsanat tuovat liikennettä.

Ei kovinkaan harvoin, kun asiakas kokee äkillisen pudotuksen yleisissä sijoituksissa – ehkä algoritmipäivityksen jälkeen –, kun kaivamme syvemmälle, huomaamme, että joko liikenteeseen ei ollut juurikaan vaikutusta tai se joskus jopa nousi.

Näissä tapauksissa tapahtui, että poistuneet avainsanat eivät todellakaan olleet vastuussa suurimman osan liikenteestä ohjaamisesta sivustolle.

Askel liikenteestä tärkeämpänä mittarina vie meidät lukuihin, jotka todella vaikuttavat liiketoimintamme tulokseen, kuten tuloksiin ja luotuihin liideihin.

Korjaustoimenpide: Kohdista raportointisi tehokkuusindikaattorit korostaaksesi niitä, joilla on eniten vaikutusta yrityksesi tulokseen.

3. Merkittävien mittareiden huomioimatta jättäminen

Vaikka onkin tärkeää määrittää tarkkoja mittareita ja raportoida niistä, joilla on todella merkitystä, on silti mahdollista, että olet unohtanut joitakin tietoja, joilla voi olla merkitystä.

Esimerkki hakukoneoptimoinnista on raportoida näkyvyydestäsi tietyillä SERP-ominaisuuksilla, ei-perinteisillä tuloksilla, jotka voivat silti lähettää sinulle liikennettä.

Tiedätkö kuinka usein ja millä avainsanoilla näytät Suositeltu katkelma- tai Kysy myös -ruudussa?

🔥 Empfohlen:  Vietin syntymäpäivääni 7 vuoden jälkeen ja se tuntui uskomattomalta Kiitos bloggaamisesta

Tiedätkö kuinka usein kilpailijasi tekivät niin?

Jos et, saatat jäädä käyttämättä hakemisen arvoista SEO-taktiikkaa (tai ainakin pystyä kertomaan, jos se ei ole aikasi arvoista).

Korjaustoimenpide: Tutki ensin, onko olemassa mittareita, jotka voivat olla sinulle tärkeitä, mutta jotka eivät näy nykyisissä raporteissasi.

Jos löydät sellaisia, tutki, mikä työkalu tai tietolähde voisi näyttää sinulle nämä tiedot.

4. Raporttien mukauttaminen vastaanottajille epäonnistui

Jos haluat opettaa lapselle moraalisen oppitunnin, ottaisitko hänelle kopion “Grounding for the Metaphysics of Morals”?

Ei tietenkään. Luultavasti lukisit heille sadun tai sadun.

Samoin sinun on räätälöitävä hakukoneoptimointiraportointisi kullekin kohdeyleisölle.

Taruista puheen ollen, hyödyllinen tässä on vanha tarina useista sidottuista ihmisistä, jotka tutkivat norsua eri puolilta.

Alkuperäisessä tekstissä pointti oli, että heidän käsityksensä siitä, mikä norsu on, vääristyy sen mukaan, mikä osa on heidän ulottuvillaan.

Mutta meidän tarkoituksiinmme tarinan moraali on, että jokainen sidosryhmä välittää vain omasta osastaan ​​norsua.

CMO saattaa haluta tietää, kuinka paljon näkyvyyttä orgaaninen haku antaa brändillesi tai missä kilpailu voittaa.

Toimitusjohtaja tai talousjohtaja haluaa tietää, kuinka paljon se edistää tulotavoitteita.

Tuotepäälliköt haluavat tietää, mitkä heidän tuotteistaan ​​saavat eniten kiinnostusta haussa ja mitä muuta ihmiset etsivät, jotka etsivät heidän tuotteitaan.

Korjaustoimenpide: Määritä ensin, kenelle kukin raportti on tarkoitettu ja mistä he välittävät.

Käytä sitten suodatusta ja segmentointia luodaksesi mukautettuja raportteja, jotka rajoittavat raportin kohdeyleisön kiinnostuksen kohteita.

Katso lisätietoja kohdasta “11 upeaa hakukoneoptimoinnin datavisualisointia raportoinnin inspiroimiseksi”.

5. Ei sitonut tuloksia tavoitteisiin

Jokainen hyvä tarinankertoja tietää, että et koskaan tee oikeaa johtopäätöstä.

Tarinan loppu on mielekäs ja tyydyttävä vain, jos se on seurausta loogisesta tapahtumasarjasta, joka voidaan jäljittää alkuun.

Jos raportit on tarkoitettu muille kuin omille silmillesi, sinun on jäljitettävä samanlainen tarina.

Näiden ulkoisten raporttien tavoitteena on osoittaa SEO-ponnistelujesi luoma arvo.

Jos raportoit vain tuloksia, vaikka tulokset olisivat hyviä, vastaanottajalla ei ole syytä liittää niitä välttämättä sinun ponnisteluisi.

Korjaustoimenpide: Varmista, että jokainen raportoimasi KPI liittyy johonkin, jonka teit tarkoituksella tuottaaksesi tuloksen, olipa kyseessä teknisiä korjauksia, uutta sisältöä, strategian muutosta tai mitä tahansa.

🔥 Empfohlen:  13 parasta pankkia Nebraskassa vuonna 2023

Yrityksessäni opetamme asiakkaitamme nimeämään kojelaudat, ei tulosmittarilla (kuten “4. vuosineljänneksen liikenne”), vaan sen sijaan tavoitteella, johon ne on sidottu (eli kenties “Traffic from Women’s Jacket Content Hub Project”).

6. Lieventäviä seikkoja ei sisällytetty

Tämä on oikeastaan ​​vain virheen #5 kääntöpuoli.

“Lihentävillä olosuhteilla” tarkoitan tylsiä tekosyitä.

Ei, vakavasti; Tämä tarkoittaa, että jätetään pois asiaankuuluvat huomautukset ja selitykset ulkoisista olosuhteista, jotka ovat saattaneet vaikuttaa näytettyihin tuloksiin.

Se voi sisältää ilmoitetut algoritmipäivitykset, kausivaihtelut, palvelimen seisokit ja paljon muuta.

Näitä ei ole tarkoitettu tekosyiksi (jos mittari on alhainen) tai ponnistelujen vähentämiseksi (jos mittari on nousussa), vaan pikemminkin antamaan selkeä kuva siitä, miksi tiedot saattavat kehittyä sellaisina kuin ne näyttävät.

Korjaustoimenpide: Sijoita asiaankuuluvien tapahtumien huomautukset trendilinjoille ja/tai sisällytä selostuksia, jotta raportin vastaanottajilla on selkeä kuva kaikesta, mikä on saattanut vaikuttaa lopputulokseen.

7. Unohdin sisällyttää tietoja, ei vain tietoja

Raakadata merkitsee vähän.

Tulkittu data viestii.

Muista aina, että raporttiesi kohdevastaanottajat eivät useinkaan ole SEO-ammattilaisia.

He eivät elä maailmassamme.

Raaka SEO-data luo meille sellaisen kuvan kuin Hiiri näkee naisen punaisessa katsoessaan suoratoistoa Matrix-koodia.

Mutta muille se on vain numeroita.

Korjaustoimenpide: Varmista, että lisäät tulkintaa dataesityksiisi. Selitä, miksi data on merkittävää, mitä se todella osoittaa, miten se vaikuttaa tavoitteisiin tai mitä tulevia toimia se vaatii.

Tärkeintä tässä on muuttaa raportointisi vain toisesta velvollisuudesta, joka sinun on suoritettava, arvokkaaksi lähettäjäksi, jolla on SEO-ponnistelujesi organisaatiollesi tuoma arvo.

Ajattele tätä varten hyvän tarinankertojan tavoin ja luo juoni ja hahmot (tietosi) kunkin raportin kohdeyleisölle.

Lisää resursseja: