Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

8 asiaa, jotka tulee pitää mielessä kirjoittaessasi trilleriromaania

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 asiaa, jotka tulee pitää mielessä kirjoittaessasi trilleriromaania

Mikä tekee kirjasta jännittävän? Onko se tarina vai ihmiset niissä? Tarina ei ole muuta kuin yksinkertaisen hahmon ottamista ja asettamista ainutlaatuisiin olosuhteisiin.

Konfliktit, jännitteet, arvaamattomat juonenkäänteet ja suurella panoksella oleva tarina ovat ne, jotka määrittelevät tämän trillerigenren. Jotkut parhaista kirjailijoista käyttävät näiden ominaisuuksien kaunista tasapainoa yhdistettynä täydellisiin kuvauksiin tehdäkseen kirjoista bestsellereitä.

Upeita kirjoja ei ilmesty yhdessä yössä, ja on tärkeää tietää, mihin tarina on menossa, ennen kuin alat kirjoittaa sitä tietokoneesi parhaalla kirjankirjoitussovelluksella. Kiinnostava sivunkääntäjä on etukäteen suunniteltu päähän (ja paperille) monta kertaa ennen kuin siitä tulee kirja.

Alla on muutamia kohtia tämän täydellisen trillerikirjan tekemiseksi.

Hahmo ensin

Voisit kirjoittaa parhaan tarinan ainutlaatuisilla käänteillä, mutta huonosti kirjoitettu hahmo voi huuhdella kaiken pois tarinasta. Trilleriromaanissa hahmo on tarinan olennaisin kohta. Hyvä päähenkilö; tarkoittaa hyvää tarinaa.

Olipa kyseessä Raymond Chandlerin Philip Marlowe tai James Pattersonin Alex Cross – juuri nämä johdat tekevät tarinasta niin sivuvirittimen. Kirja on menestys, jos lukija pystyy samaistumaan ja resonoimaan kirjan johdosta.

Varmista, että rajaat tämän henkilön jokaisen piirteen. Heidän käyttämänsä asusteet, lapsuus, suhteet muihin kirjassa oleviin ihmisiin ja paljon muuta. Tämän henkilön ominaisuudet eivät voi olla ristiriidassa kirjan aikana.

Kysy itseltäsi muutama kysymys, kuten: miksi sitä henkilöä tarvitaan? Mikä on hänen tavoitteensa? Miten he reagoivat konfliktiin? Ja paljon enemmän. Visualisoi henkilön jokainen puoli; piirrä luonnos, jos pidät sitä sopivana.

Merkittäviä käänteitä

Tarinasi käänteiden täytyy tulla sinulle luonnollisesti, kun istut romaanikirjoitussovelluksesi edessä. Jos vaikutat hetkenkin hämmentyneeltä niitä kirjoittaessasi, se tarkoittaa, että et ole koskaan ajatellut tätä loppuun asti.

🔥 Empfohlen:  Onko Delta Air Linesilla kumppaniohjelmaa?

Kierre voi olla uuden hahmon, tapauksen tai konfliktin muodossa. Näiden konfliktien on täydennettävä tarinaa, eikä niitä saa lisätä vain jatkuvan draaman vuoksi. Niiden on oltava riittävän suuria luomaan myös jännitystä.

Jätä rihkamaa tarinaan

Kierre ei myöskään saa koskaan tulla tyhjästä. Niiden on oltava korppujauhoja tarinassa, joka tarjoaa käänteen löytämisen tunteen; mieluummin kuin in-your-face-breakout.

Yksi tapa tuoda käänne tarinaan, monien kirjoittajien käyttämä temppu, on ajatella pahinta, mitä päähenkilölle voi tapahtua. Nämä toimet vetävät lukijoidesi sydäntä ja rohkaisevat heitä jatkamaan kirjan lukemista.

Arvokas antagonisti

Yleinen väärinkäsitys on, että antagonisti on konna tai tarinan negatiivinen hahmo. Voimakas antagonisti on kuitenkin sellainen, joka voi asettaa niin monta tiesulkua päähenkilön tielle. Tämä henkilö, asia, tunne tai elementti tekee tarinasta mukaansatempaavan.

Tarinan loppu tulee myös konfliktin ratkaisemisesta tämän antagonistin kanssa. Joissakin tarinoissa antagonistin persoonallisuuden vahvuus on hallitseva liikkeellepaneva voima tarinassa, kuten John Doe elokuvassa Se7en tai Jokeri Batman-sarjasta.

Kiinnostavia alajuttuja

Vaikka päätarina toimii juonen moottorina, nämä näyttävät hieman tylsiltä tai yksitoikkoisilta ilman alajuonta. Osajutut ovat toinen tarina, joka lisää yksityiskohtia pääjuonteeseen tai tarjoaa ulospääsyn pääkertomuksesta.

Joidenkin kirjojen alajuoni voi olla myös päähenkilön tai muiden tarinan henkilöiden henkilökohtaisia ​​haasteita. Vaikka tämä ei ole pakollista, ne ovat erinomainen tapa herättää jännitystä kirjaan.

Poista hidastukset

Mikään ei tapa trilleriä niin kuin romaanin vauhdin hidastuminen. Missään kirjan kohdassa lukija ei saa kokea vedettyä tarinaa, jolla ei ole merkitystä. Tämä osa on erityisen haastava kirjan keskellä.

Useimmiten huomaat nämä virheet kirjan editointivaiheessa. Tarvitset ylimääräisen silmäparin varmistaaksesi, että kirjan jännitys, hahmon kaari ja tarina eivät mene raiteilleen.

Rakennus loppuun asti

Kirjan viimeinen huipentuma on se, jonka hallitsemiseen joudut käyttämään monia iteraatioita. Harvat kirjat voivat pitää johtopäätökset terävänä loppuun. Kirjat yleensä muuttuvat sanallisiksi tai pitkiksi tässä vaiheessa.

🔥 Empfohlen:  Onko mobiiliystävällisyys Googlen sijoitustekijä?

Varmista, että esittelysi lopussa on ytimekäs ja keskeinen osa kirjaa. Anna päähenkilöllesi aikaa ratkaista kaikki kirjassa luomasi ongelmat varmistaaksesi, että lukijasi on iloinen.

Käytä tätä aikaa yhdistääksesi alajuontesi tai sivuhahmosi tarinaan. Samalla tämän hetken pitäisi myös ratkaista päähenkilösi hahmokaari ja tuoda muutoksia hahmon tilaan.

Ovatko panoksesi korkeat?

Jännityksen maailma sisältää tämän genren yhden tärkeämmän tekijän. Ja jännitys ei voi tulla pienestä tarinankerronnasta. Tärkein yksittäinen seikka, joka on pidettävä mielessä, on korkean panoksen tarinan tarve.

Mitä haastavampia hahmojen roolit ovat, sitä syvempi tarina. Tämä tekee myös lukijoiden erittäin vaikeaksi päästää irti kirjoista, koska ne tarvitsevat jatkuvasti sulkemista. Korkeat panokset auttavat nopeuttamaan kirjaa.

Johtopäätös

Legendaarinen kirjailija Stephen King sanoi kerran: “Tärkeimmät asiat ovat vaikeimpia sanoa, koska sanat vähentävät niitä.” Tämä on viimeinen oppimme loistavan trillerin kirjoittamisesta.

Etsi tapa olla kuvaava tapa näyttää kohtaus sen sijaan, että kerrot kohtauksen. Mitä vähemmän dialogeja käytät kirjassa, sitä parempi on tarinasi.

Vaikka dialogit ovat välttämättömiä esittelyn kuvaamisessa ja tarinan ruokkimisessa, kirjojen täyttäminen keskusteluilla tekee tarinasta hitaamman ja sanallisen. Tuo kirjasi parhaat puolet esiin maalaamalla kuva lukijan mieleen.