Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

8 mitattavaa digitaalisen markkinoinnin KPI:tä vuonna 2024

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 mitattavaa digitaalisen markkinoinnin KPI:tä vuonna 2024

Digitaalisen markkinoinnin KPI:t auttaa yrityksiä saavuttamaan parhaat tulokset mittauksen avulla.

Ne ovat tärkeitä kampanjoiden laadun ja tarkkuuden mittaamisessa. Nämä indikaattorit osoittavat strategiassa määriteltyjen toimien tehokkuutta, joten on mahdollista saada laajempi näkemys siitä, mitä panostukset tuottavat.

Siellä on suuri valikoima KPI:t, jotka auttavat meitä havaitsemaan myyntituloksia, konversioita, sitoutumista ja mediainvestointeja.

Markkinointitiimit voivat seurata eri toimintoja kampanjoiden eri kanavissa.

Näiden numeroiden seuraaminen on käytännössä velvollisuus minkä tahansa yrityksen markkinointirutiinissa.

Tässä viestissä käsittelemme seuraavia aiheita:

Lue ja tarkista!

Keskeiset suorituskykyindikaattoriteli KPI:t, ovat mittareita, jotka näyttää tietyn toiminnon suorituskyvyn numeroina Digitaalinen markkinointi. Indikaattorijoukona niiden tehtävänä on näyttää kuinka lähellä tai kaukana strategiat ovat tavoitteitaan.

Meidän on seurattava näitä KPI:itä, koska ne vaihtelevat kampanjan tehokkuuden mukaan. Esimerkiksi hyvin yleinen KPI on sellainen, joka mittaa käyntejä yrityksen verkkosivuilla sosiaalisen median kanavista.

Tämä KPI mittaa Facebookin, Instagramin ja Twitterin kaltaisten kanavien liikenteen määrää, joka voi vaihdella päivän, viikon tai kuukauden mukaan.

Huolimatta siitä, kuinka värähteleviä nämä luvut ovat, on aina tärkeää tarkistaa suorituskyky.

KPI-valinnan on vastattava markkinointitavoitteita

Digitaalisen markkinoinnin tiimit voivat käyttää mitä tahansa KPI:itä, joita haluavat, jopa luoda omia. Tärkeää on se, kuinka ne auttavat analysoimaan toteutettuja strategioita. Joten sillä ei ole väliä kuinka monta KPI:tä käytät, vaan mitkä niistä.

Tämä indikaattoreiden valinta tulisi tehdä yrityksen tavoitteista. Ota aina huomioon, että tavoitteet voivat muuttua ja jokaisella kampanjalla on oma tarkoituksensa.

Muista kuitenkin aina, että KPI:iden luettelo on muuttuva.

Jos strategian tavoitteena on lisätä liikennettä verkkosivustolle, KPI-mittareiden on luonnollisesti linkitettävä tähän tavoitteeseen.

Tässä merkitykselliset mittarit ovat ensisijaisesti niitä, jotka osoittavat, mistä verkkosivuston vierailijat tulevat, eivät sitä, kuinka monta konversiota he tuottavat.

On mahdollista ja jopa välttämätöntä käyttää suurempaa valikoimaa KPI:itä. Vain oikeilla mittareilla voimme tehdä strategian asianmukaisen arvioinnin. Ne ovat niitä, jotka auttavat kääntämään yrityksen edistymisen kohti kampanjan tavoitetta.

🔥 Empfohlen:  Investoiko Landomus Group todella 500 miljardia dollaria Intiaan?

Miksi on tärkeää seurata KPI:itä?

Näiden digitaalisen markkinoinnin KPI:iden seuranta on olennainen osa prosessia. Näiden indikaattoreiden osoittamat tulokset ovat sitä, mitä ammattimarkkinoijat etsivät.

Ymmärrä, miksi on tärkeää seurata näitä KPI:itä ja mitä voimme tehdä niiden seurannassa!

Tarkat strategiat

Digimarkkinoinnin suunnitelmassa määritellään ensin tavoitteet ja vasta sitten valitaan strategiat.

Tällä tavalla tulokset osoittavat, oliko valinta sopivin.

KPI:t ovat välttämättömiä strategian tehokkuuden visualisoimiseksi.

Jos vastaus näihin lukuihin on varma, se on todiste siitä, että valinnat suunnittelussa olivat oikein. Kuitenkin, huonot mittarit eivät aina edusta riittämättömiä strategioita.

Meidän on myös tarkasteltava KPI:itä laajemmasta näkökulmasta. Heikkojen tulosten pitäisi toimia lähtökohtana tutkittaessa, mikä menee pieleen.

Mittarit ovat arvokkaita vain, jos niistä on analyyttinen näkemys.

Oikea budjettiinvestointi

Pienemmät yritykset ovat tottuneet työskentelemään pienemmillä budjeteilla digitaalisessa markkinoinnissa. Tällaisissa tapauksissa sijoitusten tulee olla tarkkoja ja käytettävissä olevaa rahaa mahdollisimman tehokkaasti hyödyntäen.

Jotta voit tietää, onko investointi kannattanut, sinun on analysoitava KPI: t. Näin mittareiden avulla voimme havaita, mitkä toimet ja kampanjat ovat mahdollistaneet tavoitteiden saavuttamisen nopeammin ja tehokkaammin.

KPI:t mahdollistavat paitsi välttämisen, myös tuhlaamisen ohjaa suurimman osan budjetista kampanjoihin, jotka tuottavat paremmin ROI. Myös käytettävissä olevien taloudellisten resurssien hallinta on olennainen osa digitaalista markkinointia.

Etsitkö parhaita digitaalisen markkinoinnin KPI:itä mitattavaksi vuonna 2024? Olemme luoneet luettelon tärkeimmistä tavoista, jotka vaikuttavat strategiaasi.

Ota selvää, mitä ne mittaavat ja miten niitä analysoidaan ja lasketaan!

1. Hinta per liidi

Tämä mittari näyttää kunkin ansaitun liidin yksittäisen hinnan. Täten, on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon rahaa käytämme budjettiin uuden kontaktin saamiseen.

Tavoitteena on arvioida, onko sijoitettu summa yhteensopiva liidin saamiseen kohdistettujen ponnistelujen kanssa.

On tarpeen arvioida strategiaan käytetty aika ja resurssit tietyn ajanjakson sisällä.

🔥 Empfohlen:  9 työkalua Google-avainsanojen sijoituksen tarkastamiseen vuonna 2023 [Free & Paid]

Tällä hetkellä, investointi on sijoitettava rinnakkain saatujen johtojen määrän kanssa.

2. Hinta per tulos

Käytämme tätä KPI:tä selvittääksemme, mitä olemme investoineet liidien muuntamiseen asiakkaiksi.

Tämä mittari on tärkeä, koska se auttaa mitata laatua suppilon puolivälissä mediastrategiat. Mitä suurempi muunnos, sitä parempi.

Tarkista käytetystä Customer Relationship Managementista (CRM) jakson aikana saatujen liidien määrä. Mittaa sen jälkeen, kuinka monta konversiota se tuotti saman ajanjakson perusteella. Arvioi tänä aikana kustannukset ja ponnistelut saavutettujen tulosten saavuttamiseksi.

Tietyn liidien lähteen kuukausikustannukset on jaettava tulosten määrällä. Näin saat selville, kuinka paljon jokainen uusi asiakas maksaa.

3. Nettopromoottorin pisteet

Se asettaa tämän KPI:n arvoon löytää asiakastyytyväisyyden tason yritykseen.

Tätä varten kysymme kyselyssä seuraavan kysymyksen: mikä on mahdollisuus, että suosittelet tuotetta (tai palveluita) ystävällesi?

Asiakkaan valitsemasta arvosanasta riippuen jaamme ne kolmeen ryhmään:

 • jotka äänestivät 9-10 ovat brändin harrastajat;
 • jotka äänestivät 7-8 ovat tyytyväinenmutta eivät niin sitoutuneita ja etsivät parempia tuotteita, palveluita ja tarjouksia;
 • jotka äänestivät 0-6 ovat tyytymättömiä asiakkaita jotka saattavat puhua pahaa brändistä.

Laskemme vähentämällä alimman tason (0 – 6) korkeimmasta tasosta (9 – 10), jolloin saadaan keskimääräinen arvio kuluttajien tyytyväisyydestä yritykseen.

4. Sivuston kuukausittainen liikenne

Tämä KPI on perustavanlaatuinen mutta suoraviivainen mittari, joka näyttää verkkosivustosi kuukausittaisen liikenteen määrän.

Löydät nämä tiedot Google Analyticsistamukaan lukien tiedot, kuten:

 • vierailijat sivuilla;
 • vierailijat tuoteluokissa;
 • kävijät hintasuodattimilla;
 • vierailijat aloitussivuilla;
 • vierailijat blogissa (kun se on integroitu oppilaitoksen verkkosivustoon).

5. Käynnit kanavaa kohti

Liikenne tekee saapuvista strategioista; loppujen lopuksi tavoitteena on houkutella kuluttajia.

Tästä syystä kanavakohtaiset käynnit ovat niin tärkeitä: ne osoittavat, minkä kanavien kautta tämä liikenne on rakennettu.

Näin on mahdollista tietää, tulivatko kävijät sosiaalisen median, maksuttoman haun vai Google Adsin kautta.

🔥 Empfohlen:  7 parasta VPN:ää Binancelle vuonna 2023 (ilmainen ja premium)

Teemme tämän mittauksen suoraan Analyticsissa, jonka tiedot näkyvät mittareissaan.

6. Keskimääräinen aika sivulla

Keskimääräinen sivun aika on yksi Googlen algoritmien huomioimista sijoitustekijöistä. Jos käyttäjät viettävät sivulla vähän aikaa, Google voi ymmärtää, jos sivu ei tarjoa kaikkea lukijan etsimää tietoa.

Analyticsissa voit seurata tätä KPI:tä ja tarkistaa tiedot yksitellen sivujen mukaan, kuten:

 • kotisivu;
 • tuotekategoria;
 • blogiviestit;
 • aloitussivut.

Kärki: Paras tapa parantaa sivulla vietettyä keskimääräistä aikaa on parantaa sivun sisällön laatua. Voit tehdä sen antamalla sisällöntuotannon ammattimaisten kirjoittajien ja sisältöstrategien käsiin, jotka löytyvät osoitteesta WriterAccess markkinapaikka.

Aloita omasi ilmainen kokeilu nyt parantaaksesi sisältötuloksiasi!

7. CTA:n muuntokurssi

Toimintakehotusten (CTA) käyttö tarkoittaa yleensä konversioiden luomista, kun ostat tuotteen, lataat sisältöä tai siirryt sivulle.

Tähän toimintaan liittyvät KPI:t mittaavat toimintakehotuksen kautta saatujen tulosten määrää.

CTA-konversioprosentti on myös juuri Analyticsin tarjoama KPI. Sinun on määritettävä etukäteen, mitä painikkeita seurataan, ja käytä sitten ilmaisinta myöhemmin tarkistaaksesi muuntokurssin toimintakehotuksesta.

8. Liikenne orgaanisesta hausta

Tämä KPI on yksinkertainen: sen avulla voit visualisoida sivustosi käyttöoikeus tavallisella Google-haulla.

Tämä liikenteen lähde on ilmainen, ja se on seurausta hyvästä työstä, joka mukautuu Googlen vaatimiin SEO-parametreihin. Löydät tämän mittarin myös Analyticsista.

Digitaalisen markkinoinnin KPI:t ovat välttämättömiä kampanjan seurannassa ja strategian määrittelyssä. Ilman niitä on mahdotonta mitata investointien ja ponnistelujen tulosta, mikä vaarantaa yrityksen markkinointisuunnitelman.

Strategian päivittämiseksi on tärkeää ymmärtää, millaisia ​​mediatyyppejä on saatavilla ja miten voit käyttää niitä. Lue sisältömme aiheesta!