Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

8 parasta budjetointisovellusta vuodelle 2023

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 parasta budjetointisovellusta vuodelle 2023

Monet ihmiset ajattelevat budjetointia samalla tavalla kuin ajattelevat kalorien laskemista.

He tietävät sen olevan tärkeää, mutta he vapisevat ajatuksesta, että he todella tekevät sen. Ja aivan kuten kalorien laskennassa, kun joku alkaa noudattaa elämäntapaansa sopivaa budjettia, hän alkaa nähdä positiivisia tuloksia.

Budjetointisovellukset – aivan kuten ruoanseurantasovellukset – voivat helpottaa tätä prosessia. Kun löydät oikean työkalun sinulle, alat nähdä merkittävää parannusta.

Auttaaksemme sinua löytämään täydellisen vastineen, olemme huolellisesti lajitellut ja testannut kymmeniä sovelluksia löytääksemme parhaat budjetointisovellukset kaikentyyppisille budjetoijille.

Yleiskatsaus: Parhaat budjettisovellukset

 1. Paras kokonaisuutena: Tiller
 2. Paras automaattiseen seurantaan: Minttu
 3. Paras yksinkertaisuuteen: PocketGuard
 4. Paras nollaperusteiseen budjetointiin: YNAB
 5. Paras kirjekuorijärjestelmän budjetointiin: Jokainen dollari
 6. Paras pariskunnille: Honeydue
 7. Paras nettovarallisuuden ja kulutuksen seurantaan: Empower (aiemmin henkilökohtainen pääoma)

1. Paras kokonaisuus: Tiller

Hinta: 30 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka jälkeen 79 dollaria/vuosi (6,58 dollaria/kk)

Monien budjettityökalujen yleinen valitus on, että ne ovat liian jäykkiä eivätkä anna käyttäjille tarpeeksi joustavuutta mukauttaa tiettyjä budjettinsa osia. Käyttäjille, jotka haluavat korkeamman hallinnan ja käyttävät mieluummin laskentataulukoita evästeiden leikkaavien sovellusten sijaan, Tiller on loistava ratkaisu.

Tiller päivittää automaattisesti jopa viiden laskentataulukon mukautettavan joukon, joka sisältää päivittäiset menot, tapahtumat ja saldot kaikilta tileiltäsi, mukaan lukien luottokortit, lainat ja pankkitilit. Käyttäjät voivat valita joko Google Sheetsin tai Excelin ja käyttää Tillerin Autocat-ominaisuutta menojen automaattiseen luokitteluun.

Joustavuus (ilman tietojen syöttämisen aiheuttamaa päänsärkyä) on Tillerin suurin myyntivaltti. Työkalu tukee useita budjetointimenetelmiä, mukaan lukien muun muassa 50/30/20 budjetointi ja nollaperusteinen budjetointi. Voit myös saada päivittäin sähköpostin, jossa on tilisaldoyhteenvetoja, ja luoda laskentataulukoita säästötavoitteiden, freelance-tulojen, nettovarallisuuden ja muiden seuraamiseksi.

2. Paras automaattiseen seurantaan: Mint

Hinta: Vapaa

Minttu on kaiken kattava budjetinhallintatyökalu, joka keskittyy auttamaan käyttäjiä seuraamaan kulutustaan ​​automaattisesti. Ilmaisen budjettisovelluksen avulla käyttäjät voivat asettaa kulutustavoitteet jokaiselle budjettinsa kategorialle, ja tapahtumat luokitellaan reaaliajassa.

Yksi Mintin suurimmista vetotekijöistä on, että se on puhdas, keskitetty paikka, jossa käyttäjät voivat tarkastella koko talouselämäänsä yhdestä paikasta. Käyttäjät voivat linkittää lähes minkä tahansa rahoitustilin Mintiin, mukaan lukien pankit, luottokortit, lainat ja sijoitustilit. Minttua käyttää yli 20 miljoonaa asiakasta, ja se on pysynyt yhtenä parhaista työkaluista sen jälkeen, kun se tuli markkinoille vuonna 2006.

3. Paras yksinkertaisuuteen: PocketGuard

Hinta: Ilmainen tai 7,99 dollaria/kk PocketGuard Plus:lle (halvempi, jos maksetaan vuosittain)

PocketGuard on suunnattu milleniaaleille, jotka ovat uusia budjetoinnin parissa ja haluavat jotain, jota on helppo käyttää. Kuten muutkin tämän luettelon sovellukset, PocketGuard antaa käyttäjien synkronoida kaikki taloustilinsä sovellukseen.

PocketGuard loistaa eniten sen “In My Pocket” -ominaisuuden ansiosta, jonka avulla käyttäjät näkevät nopeasti, mitä rahaa on turvallista käyttää, kun on otettu huomioon laskut, jatkuvat menot ja säästötavoitteet. Jos käyttäjä esimerkiksi löytää haluamansa kenkäparin hintaan 65 dollaria, mutta hän ei ole varma, onko heillä niihin varaa, nopea vilkaisu taskussa olevaan saldoon antaa vastauksen.

🔥 Empfohlen:  12 parasta meistä -sivuesimerkkiä omasi inspiroimiseksi

PocketGuard tunnistaa myös käyttäjien mahdollisuudet säästää rahaa, kuten toistuvien tilausten peruuttaminen tai laskujen neuvotteleminen. Ja sen suositusohjelman kautta voit kerätä pisteitä käydäksesi kauppaa kuukauden (tai useamman) ajan sen PocketGuard Plus -palvelusta.

Lisäksi, jos et pidä ajatuksesta maksaa kuukausimaksua sovelluksen käytöstä, PocketGuard Plusin käyttöikä on käytettävissä kertaostoksella 79,99 dollarilla.

Aiheeseen liittyvä: Nollasummabudjetin tekeminen: työkalusi taloudelliseen vapauteen

4. Paras nollaperusteiseen budjetointiin: YNAB

Hinta: 34 päivän ilmainen kokeilujakso, sitten 99 dollaria vuodessa (tai 14,99 dollaria kuukaudessa)

Tarvitset budjetin, joka tunnetaan myös nimellä YNAB, on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista budjetointisovelluksista. Se toimii sillä oletuksella, että jokaisella dollarilla on tarkoitus. Olipa kyseessä asuntolainan maksaminen, latten ostaminen tai säästäminen tulevaisuutta varten, YNABin – ja nollaperusteisen budjetoinnin – taustalla on ajatus, että jokainen dollari kirjataan kuun lopussa.

Tämä helppokäyttöinen sovellus sopii erinomaisesti aloitteleville budjetoijille tai niille, jotka haluavat seurata kaikkia kulujaan, koska he yrittävät maksaa velkaa tai saavuttaa toisen taloudellisen tavoitteen. Se tarjoaa keskeisen sijainnin kaikkien tiliesi ja velkasi hallintaan, ja voit jopa jakaa tiedot kumppanisi tai puolisosi kanssa.

Koska sinun on syötettävä kaikki kulutussi manuaalisesti, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mihin rahasi menevät.

Kuten YNAB neuvoo: “Kaikki sekkitililläsi olevat dollarit eivät ole enää käytettävissäsi, koska nyt käytät budjetista, suunnitelmasta, luokistasi.”

5. Paras kirjekuorijärjestelmän budjetointiin: EveryDollar

Hinta: 14 päivän ilmainen kokeilujakso, sitten 12,99 dollaria kuukaudessa tai 79,99 dollaria vuodessa.

Jokainen dollari on budjetointisovellus, jonka on luonut Dave Ramsey, yksi henkilökohtaisen rahoitusalan suosituimmista hahmoista. Vaikka Ramsey+ (entinen EveryDollar Plus) on hieman kalliimpi kuin jotkut kilpailijansa, se sisältää pääsyn Financial Peace Universityyn, Dave Ramseyn lippulaivaan henkilökohtaiseen rahoituskurssiin ja muihin ominaisuuksiin, kuten kulutukseen ja mahdollisuuden seurata edistymistäsi Vauvanaskeleet.

EveryDollar toimii kirjekuoribudjetointijärjestelmällä, joka on samanlainen kuin nollaperusteinen budjetointi. Käyttäjille, jotka haluavat koota velanmaksusuunnitelman, EveryDollarilla on apuna sisäänrakennettuja ominaisuuksia, kuten Debt Snowball Tool. Kuten muutkin tämän luettelon sovellukset, Ramsey+ synkronoi käyttäjän ulkopuolisten tilien kanssa ja päivittää tapahtumat reaaliajassa.

Kaikille, jotka seuraavat Dave Ramseyn ohjelmaa, tämä sovellus sopii täydellisesti. Jos sinulla ei kuitenkaan ole varaa Ramsey+:aan tai et tarvitse muita ominaisuuksia, saatavilla on ilmainen versio, jonka avulla voit luoda muokattavan perusbudjetin.

6. Paras pariskunnille: Honeydue

Hinta: Vapaa

Vaikka monet tämän luettelon sovelluksista sallivat useiden käyttäjien käytön, Honeydue sovellus on suunniteltu erityisesti pariskunnille. Sovelluksen avulla jokainen kumppani voi pysyä ajan tasalla tilisaldoista, laskujen eräpäivistä ja jopa antaa käyttäjille mahdollisuuden jakaa laskuja sovelluksen sisällä.

Honeyduen ainutlaatuisin ominaisuus on kuitenkin viestintäominaisuus. Jos tapahtuma esimerkiksi näyttää epäilyttävältä tai vilpilliseltä, nopea viesti kumppanillesi voi selventää asioita. Käyttäjät voivat myös lähettää rohkaisevia muistiinpanoja ja hymiöitä, jotka voivat helpottaa vaikeita keskusteluja ja auttaa pariskuntia yhdistävät taloutensa ilman draamaa.

Sovelluksella on tietosuoja-asetukset, joten käyttäjät voivat päättää, kuinka paljon tietoa he haluavat jakaa kumppaninsa kanssa. Jos sinulla on esimerkiksi erilliset tilit, voit päättää jakaa tilisaldot, mutta et jokaista tiettyä tapahtumaa. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos suunnittelet yllätyslahjaa tai matkaa, mutta jos olet huolissasi taloudellinen uskottomuushaluat ehkä valita sovelluksen, joka tarjoaa enemmän läpinäkyvyyttä molempien osapuolten kuluille.

🔥 Empfohlen:  Kuinka poistaa lämpötahna prosessorista

7. Paras nettovarallisuuden ja kulutuksen seurantaan: Empower

Hinta: Vapaa

Empower’s (aiemmin henkilökohtainen pääoma) Pääasiallinen maine on sen sijoitusohjelmisto, mutta sovelluksessa on myös tehokkaat budjetoinnin suunnittelutyökalut jokapäiväisille käyttäjille. Sovelluksen avulla käyttäjä voi yhdistää kaikki taloustilinsä, mukaan lukien shekit, säästöt, luottokortit, lainat, asuntolainat ja paljon muuta.

Kulutusseurannan lisäksi Empowerissa on nettovarallisuuden seurantaominaisuus, joka näyttää käyttäjän nettovarallisuuden kehitystä ajan mittaan. Sovellus voi myös auttaa sinua löytämään piilotetut maksut, kehittämään henkilökohtaisen eläkesuunnittelustrategian ja mukauttamaan sijoitussalkkuasi.

Kunniamaininnat: lisää budjetointisovelluksia

Jos etsit vaihtoehtoja parhaille budjetointisovelluksille, tässä on muutamia harkittavaksi.

Hyvä budjetti

Hinta: Ilmainen perussuunnitelmalle, 7 dollaria/kk Goodbudget Plus

Hyvä budjetti on toinen sovellus, jota voit käyttää, jos haluat budjetoida käyttämällä käteiskirjekuorijärjestelmä. Sen sijaan, että laittaisit rahasi fyysisiin kirjekuoriin, luot digitaalisia kirjekuoria sovelluksessa. Voit valita luokat, kulutusrajat, ja voit jopa määrittää kirjekuoret säästämistä ja velkojen maksamista varten. Voit myös synkronoida ja jakaa budjettisi ja menosi muiden perheenjäsenten kanssa.

Goodbudget sisältää sekä ilmaisen että maksullisen vaihtoehdon. Ne tarjoavat samat ominaisuudet. Maksullisessa versiossa on kuitenkin enemmän vaihtoehtoja. Esimerkiksi ilmaisessa versiossa voit asettaa vain kymmenen kirjekuoriluokkaa. Maksullinen tili tarjoaa rajattoman määrän kirjekuoria. Ja voit linkittää jopa viisi tiliä Goodbudget Plusin kautta, kun taas voit linkittää vain kaksi ilmaisella suunnitelmalla.

Goodbudget tarjoaa myös ilmaisen kuukauden mittaisen verkkokurssin niille, jotka ovat uusia budjetoinnin parissa ja joilla on kahden kauden budjetti-podcast.

Jos olet uusi budjetoinnin parissa ja aiot hallita rahojasi jonkun muun kanssa kirjekuorijärjestelmän avulla, Goodbudget on hyvä valinta.

Wally

Hinta: Ilmainen perussovellukselle, 19,99 dollaria maksullisen version elinikäiselle jäsenyydelle

Wally auttaa käyttäjiä budjetoimaan, seuraamaan kulutustaan, asettamaan säästötavoitteita ja tarjoamaan säännöllisiä päivityksiä ja näkemyksiä kulustasi. Siinä on myös ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat skannata tärkeät asiakirjat ja kuitit suoraan sovellukseen. Kun skannaat kuittisi, sovellus seuraa automaattisesti kulujasi. ostoa ei tarvitse syöttää manuaalisesti.

Jos valitset maksullisen version, voit seurata ja seurata valuuttatilejä ja digitaalisia lompakoita perinteisten pankkitilien ohella. Muita premium-ominaisuuksia ovat mahdollisuus ajoittaa maksumuistutuksia, luoda edistynyt budjetti mukautetuilla budjettiluokilla ja hallita yhdessä taloutta perheen, ystävien tai liikekumppaneiden kanssa.

Wally on paras käyttäjille, jotka haluavat seurata kulujaan ja menojaan, mutta joilla on jo perustiedot budjetista.

Muutamia seikkoja, jotka on huomioitava, kun käytät budjetointisovellusta

Jos et ole uusi käyttänyt sovelluksia rahasi hallintaan, sinun tulee tietää muutamia asioita.

 • Varaa aikaa tilin luomiseen. Vaikka se voi olla työlästä ja aikaa vievää, 10 minuutista tuntiin tai enemmän sovellusta kohden, kannattaa varata aikaa kaikkien pankkitilisi synkronoimiseen sovelluksen sisällä. Mitä enemmän tilejä ja tietoja voit sisällyttää, sitä hyödyllisempi sovellus on. Jos aiot testata useita sovelluksia, varaa aikaa jokaisen asentamiseen oikein.
 • Tapahtumat luokitellaan väärin. Melkein kaikki nämä sovellukset luottavat algoritmeihin tai tekoälyyn tapahtumiesi luokittelussa. Tämä tekee niistä alttiita virheille, minkä vuoksi on tärkeää tarkistaa jokainen tapahtuma varmistaaksesi, että se on luokiteltu oikein. Kun korjaat virheet, sovellukset “oppivat” ja tekevät oikean nimityksen seuraavan kerran.
 • Sinun on ehkä synkronoitava tilit toisinaan uudelleen. Kaksivaiheisen todennuksen, turvakysymysten, laiteasetusten ja muiden tekijöiden välillä tilisi voi toisinaan katketa ​​sovelluksesta. Vaikka tämä voi olla turhauttavaa, ylimääräiset suojauskerrokset ovat välttämättömiä suojaamaan sinua petoksilta.
 • Varo ilmoitusten väsymistä. Jotkut näistä sovelluksista ilmoittavat sinulle useita kertoja päivässä, ja siitä voi tulla paljon hallittavaa. Sen sijaan, että jättäisit huomioimatta tai poistaisit ne, säädä hälytysasetuksiasi. Aseta ilmoitukset kerran päivässä tai sähköposti-ilmoitukset suoraan sovelluksesta tulevien ilmoitusten sijaan. Mitä tahansa haluatkin, aseta hälytykset niin, että kiinnität niihin todella huomiota. Budjettityökalusta on apua vain silloin, kun sitä käytetään.
 • Ilmaiset sovellukset tienaavat rahansa mainonnasta. Vaikka et maksa sovelluksen käytöstä, yritysten on silti ansaittava rahaa. Esimerkiksi Mint on käyttäjille täysin ilmainen, mutta ansaitsee rahaa ohjaamalla asiakkaita muihin rahoitustuotteisiin ja -palveluihin. Se voi ansaita viittausmaksun jokaisesta käyttäjästä, joka kirjautuu käyttämään ehdotettua tuotetta. Vaikka yritys tarjoaa sinulle edelleen laillista tuotetta ja neuvoja, tämä on oltava tietoinen.
🔥 Empfohlen:  7 vinkkiä muuttuvien liiketoimintatavoitteiden asettamiseen uudelle vuodelle

Kuinka päättää, mikä sovellus sopii sinulle

Koska valinnanvaraa on niin paljon, voi olla vaikeaa valita vain yksi sovellus. Paras tapa tietää varmasti, vastaako työkalu tarpeisiisi, on kokeilla sitä.

Yleensä on hyvä idea tutkia sovelluksia ennen niiden käyttöä. Haluat myös varmistaa, että kuulut sovelluksen kohdemarkkinoille. Voit tehdä sen selaamalla sovelluksen verkkosivustoa tai arvosteluja.

Kun esimerkiksi vietät muutaman minuutin PocketGuardin sivustolla, opit nopeasti, että sovellus palvelee millenniaaleja. Jos olet ammattilainen, joka haluaa saada pidemmän aikavälin näkemyksen taloutestasi ja yleisestä varallisuudestasi, harkitse sen sijaan Personal Capitalin käyttöä. Jos haluat hallita rahojasi kumppanin kanssa, Honeydue voi olla paras vaihtoehto.

Muista, että on OK, jos et pidä sovelluksesta kokeilun jälkeen. Saatat huomata, että se on hankala, ei tee mitä haluat tai on liian kallis tarpeisiisi. Voit käyttää useita vaihtoehtoja. Kokeile maksullisia ja ilmaisia ​​budjettisovelluksia, kunnes löydät itsellesi sopivan.

Lisää resursseja budjetointia varten

Jos tarvitset lisää apua budjetoinnin aloittamiseen, tutustu näihin resursseihin.

15 budjetointivinkkiä