Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

8 suosituinta Amazon-kilpailijaa (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 suosituinta Amazon-kilpailijaa (2023)

Amazon.com on tehnyt aaltoja vuodesta 1994. Verkkokaupasta digitaaliseen suoratoistoon ja pilvipalveluihin Jeff Bezosin idea on mullistanut useita toimialoja. Amazon ei kuitenkaan ole ainoa kala meressä. Monet yritykset toimivat Amazonin kilpailijoina ja tekevät valtavia voittoja myymällä erilaisia ​​​​asioita.

Tänään tarkastelemme joitain Amazonin suoria kilpailijoita eri alueilla ja selitämme, kuinka he tarkalleen houkuttelevat asiakkaita, vaikka niillä on vähemmän resursseja. Sitten otamme nämä oppitunnit ja katsomme, kuinka pienyrityksesi voi myös kilpailla verkkokaupan jättiläisen kanssa.

Amazonin 8 parasta kilpailijaa

1. eBay

eBay on valtava verkkokauppaalusta, joka kilpailee suoraan Amazonin kanssa verkkomyynnistä. Vaikka eBayn liikevaihto on iskenyt viime vuosina, vuonna 2020 yritys saavutti parhaan nettotulonsa sitten vuoden 2013.10,2 miljardia dollaria.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

eBayssa jälleenmyyjät listaavat myytäviä tuotteita ja kuluttajat ostavat niitä markkinoilta. Löydät myös eBay-myyjiä, jotka tarjoavat Amazonin vähittäiskauppiaiden tarjoamien tuotteiden kaltaisia ​​tuotteita. Tärkein ero on se, että eBay-myyjät voivat huutokaupata kohteita tai soveltaa kiinteää korkoa.

eBaylla on mahdollisuus tehdä tarjouksia tuotteista ja yhteydenpito myyjiin, joten se on paras sivusto elektroniikan, vaatteiden, autojen, keräilyesineiden ja muiden tuotteiden ostamiseen. Se sijoittuu myös korkeammalle kuin kaikki muut Amazonin kilpailijat verkkosivustokäyntien suhteen, yli miljardi käyntiä keskimäärin joka kuukausi.

2. Alibaba Group

Amazonin tukkukilpailija: Alibaba

Jack Ma perusti vuonna 1999, Alibaba Group on kiinalainen monikansallinen yritys, jonka emoyhtiön alaisuudessa toimii useita tytäryhtiöitä, joista tärkeimmät ovat Alibaba.com, Taobao, Tmall ja AliExpress.

Alibaba.com, B2B (business-to-business) -markkinapaikka, on Alibaba Groupin lippulaivatytäryhtiö. Se kilpailee Amazonin kanssa vähittäiskauppiaista, jotka haluavat ostaa tuotteita irtotavarana ja myydä edelleen voitolla. Alibaba.com tarjoaa yrityksille suoran yhteyden eri tuotteiden valmistajiin, mikä auttaa heitä välttämään välikäsiä ja säästämään yksikköhinnoissa.

Taobao, Tmall ja AliExpress ovat B2C (business-to-consumer) -verkkokauppatoimintoja. Nämä yritykset kilpailevat Amazonin kanssa myymällä elektroniikkaa, vaatteita, asusteita ja laitteita alhaisilla hinnoilla.

Alibaba-konserni toi yhteensä 31,14 miljardin dollarin liikevaihtoa vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, mikä on 29 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

3. Walmart

Amazonin vähittäismyyntikilpailija: Walmart

Walmart on maailmanlaajuinen vähittäiskaupan jättiläinen, jolla on yli 11 000 fyysistä tavarataloa 27 maassa. Se kilpailee Amazonin vähittäiskaupan tytäryhtiöiden (kuten Whole Foodsin ja Amazon Booksin) kanssa eri paikoissa ja tarjoaa laajan valikoiman tuotteita jokapäiväiseen edulliseen hintaan.

Vaikka Amazon hallitsee verkkokauppaa, Walmartilla on nopeasti kasvava online-läsnäolo. Mukaan Jungle Scoutin vuoden 2021 verkkokaupparaporttikuluttajat ostavat mieluummin päivittäistavaroita ja välttämättömiä tuotteita Walmart.com-sivustolla, joka hyödyntää tuhansia fyysisiä Walmart-myymälöitä eri puolilla Yhdysvaltoja tarjotakseen tuttuja merkkejä ja helpon noudon/palautuksen.

🔥 Empfohlen:  100 suosituinta hashtagia YouTubessa vuonna 2023

Walmart näki maailmanlaajuisen verkkokaupan tuloja 75 miljardia dollaria vuonna 2021, mikä oli 35,3 miljardia dollaria enemmän kuin edellisenä vuonna.

4. Rakuten

Amazon Japanin kilpailija: Rakuten

Vaikka Amazonia pidetään titaanina Yhdysvalloissa, Japanissa se kohtaa kovaa kilpailua Rakuten ryhmä. Vuonna 1997 perustetun Rakutenin palveluekosysteemiin kuuluvat verkkokaupat, pankki- ja maksupalvelut, sijoittaminen ja hautomo sekä jopa suoratoistopalvelu (Rakuten TV).

Amazon-kilpailijana Rakuten luottaa kasvuaan merkittävästi erilaiseen liiketoimintamalliin. Se käyttää käteispalautusohjelmaa kannustaakseen ostajia ostamaan sen tuotteita Rakutenista suoraan tuotemerkkien kautta. Tämä strategia tuotti sille nettotuloja yli 13,6 miljardia dollaria vuonna 2020.

Lisäksi Rakuten on ostanut useita yrityksiä vahvistaakseen kansainvälistä läsnäoloa. Vuonna 2010 se osti buy.comin (Yhdysvallat), mitä seurasi play.com (Iso-Britannia) ja PriceMinster (Ranska). Kaikkien kolmen yrityksen verkkosivut ohjaavat nyt Rakutenin virallisille sivuille.

5. Otto

Amazonin eurooppalainen kilpailija: Otto

Otto on yksi Euroopan suurimmista verkkokauppayrityksistä. Vuonna 1949 perustettu yritys oli alun perin postimyyntipalvelu Saksassa, ennen kuin se kehittyi verkkobrändiksi vuonna 1995. Nykyään Ottoa pidetään laajan valikoiman kulutustavaroiden keskitettynä myymälänä.

Otto-konsernista tuli vuonna 2020 Saksan toiseksi kannattavin jälleenmyyjä (Amazonin jälkeen). Sen menestys johtuu erinomaisesta asiakaspalvelusta ja kumppanuuksista johtavien vähittäiskaupan tuotemerkkien kanssa.

Oton suurin markkinaosuus on huonekaluissa ja kodinsisustuksessa, mutta se varastoi myös johtavien merkkien vaatteita, urheiluvälineitä ja elektroniikkaa.

6. JD

Seuraava Amazon-kilpailija listallamme on JD (JingDong), kiinalainen verkkokauppasivusto, joka perustettiin Pekingissä vuonna 1998.

JD on tunnettu B2C-toiminnastaan ​​ja vahvasta logistiikkainfrastruktuuristaan. Yrityksellä oli 30.9.2021 verkosto noin 1300 varastoa yhteensä noin 23 miljoonaa neliömetriä.

Sen lisäksi, että se on Amazonin kilpailija, se on myös suora kilpailija edellä mainitulle Alibaba.com-sivustolle, koska molemmat yritykset tarjoavat mahdollisuuden ostaa tuotteita irtotavarana. Vuonna 2020 JD koki 114,3 miljardia dollaria tuloja, mikä oli enemmän kuin Alibaban 109 miljardia dollaria myynti sinä vuonna.

7. Flipkart

Amazon Intian kilpailija: Flipkart

Intian suosituimpien verkkokauppayritysten joukossa, Flipkart tarjoaa laajan valikoiman tuotekategorioita muodista ja elektroniikasta huonekaluihin ja puutarhatyökaluihin. Vuonna 2007 perustettu yritys kilpailee Amazonin kanssa asiakaskokemuksella, tuotevalikoimalla, palkitsemisjärjestelmillä ja hinnalla.

Flipkartilla on myös ainutlaatuinen Plus SuperCoins -palkkiojärjestelmä, jonka avulla kuluttajat voivat ansaita pisteitä ostoksistaan. Kolikoilla voidaan sitten vaihtaa ylimääräisiä alennuskuponkeja, viihdetarjouksia ja paljon muuta.

🔥 Empfohlen:  Googlen työpöytähaun tulokset ovat nyt jatkuvasti vieritettävät

Flipkartin liikevaihto kasvaa nopeasti, ja raportoitu 25 % kasvua vuonna 2021 verrattuna edelliseen vuoteen. Alustalla on yli 100 miljoonaa asiakasta, jotka rakastavat sen käyttäjäystävällistä käyttöliittymää ja asiakaspalvelua.

8. Netflix

Amazon on erikoistunut fyysisten ja digitaalisten tuotteiden myyntiin, Netflix keskittyy tiettyyn tarjontaan – tilausvideoon. Netflix perustettiin vuonna 1997, kun yrittäjät Reed Hastings ja Marc Randolph lähettivät itselleen DVD:n (joka saapui ehjänä), ja se tarjoaa käyttäjilleen pääsyn elokuviin, TV-ohjelmiin ja dokumentteihin.

Netflix on kasvanut vuositasolla, ja yhtiö on tuonut liikevaihtoa 25 miljardia dollaria Vuonna 2020. Sen suurin kilpailija on Amazon Prime Video, joka on tällä hetkellä jäljessä tilaajamäärien tuotoissa.

Netflixin yli 220 miljoonan tilaajan keskuudessa suosittu on sen alkuperäinen sisältö, jota suoratoistojätti julkaisee keskimäärin yli yhden alkuperäisen nimikkeen päivässä.

Kuinka pienet yritykset voivat kilpailla Amazonin kanssa

Kilpaileminen Amazonin kaltaisen jättiläisen kanssa voi tuntua lähes mahdottomalta pienyritykselle. Mutta on tapoja erottua suurista tyypeistä ja hankkia asiakkaita, jotka kannattavat brändiäsi.

1. Tarjoa ikimuistoinen asiakaskokemus

Asiakaskokemus on perimmäinen erottava tekijä mille tahansa brändille, ja tärkein tekijä, jonka perusteella yleisösi arvioi sinut nykymaailmassa.

Tekijän raportin mukaan Segmentti, 71 % kuluttajista turhautuu, kun brändit eivät personoi ostokokemustaan. Kuitenkin 44 % tekisi todennäköisesti toistuvan ostoksen saatuaan henkilökohtaisen kokemuksen jälleenmyyjältä.

Päivitä asiakaskokemustasi seuraavasti:

 • Käsinkirjoitettujen kiitoskirjeiden kirjoittaminen asiakkaille
 • Asianmukaisten henkilökohtaisten sähköpostien lähettäminen
 • Kannustimien tarjoaminen vastineeksi palautteesta
 • Asiakkaiden valitukset nopeasti

2. Priorisoi monikanava

Tämän päivän kuluttajat odottavat brändien olevan läsnä eri alustoilla. Lisäksi he haluavat yhtenäisen ostokokemuksen kaikissa kanavissaan. Kun hankit uusia asiakkaita ja pidät olemassa olevia asiakkaita, monikanavaisen kokemuksen tarjoaminen on avainasemassa kilpailijoihin nähden.

Mukaan a Shopifyn tutkimustutkimus, 73 % ostajista käyttää useita kanavia ennen ostoksen tekemistä. Tämä tarkoittaa, että useissa kanavissa (mobiili, sosiaalinen media, verkkokaupat ja fyysiset paikat) myyvät tuotemerkit erottuvat joukosta.

Aloita monikanavastrategiasi kehittäminen arvioimalla kohdeyleisösi. Mieti, mistä asiakkaasi todennäköisimmin haluavat ostaa jotain. Viettävätkö he suurimman osan ajastaan ​​sosiaalisessa mediassa, kun he eivät tee ostoksia Amazonin kaltaisilla markkinapaikoilla? Jos näin on, Facebook- ja Instagram-ostosvaihtoehdot ovat ihanteellisia.

Monikanavaisen ympäristön rakentaminen ei ainoastaan ​​tee vaikutuksen asiakkaisiisi, vaan se antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia kasvattaa myyntiä tavoittamalla suurempi yleisö.

kuinka kilpailla Amazonin kanssa pienyrityksenä

Toinen tapa kilpailla Amazonin kanssa on luoda aktiivinen paikallisyhteisö läsnäolo. Pienillä yrityksillä on tässä etu: ne ymmärtävät yhteisönsä tarpeet paremmin kuin monikansalliset yritykset, joten niiden on helpompi osallistua ja innostaa kuluttajia.

🔥 Empfohlen:  10 suosituinta ravintolalaskutusohjelmistoa vuodelle 2023

Joitakin tapoja osallistua:

 • Osallistuminen tai sponsorointi paikallisiin tapahtumiin
 • Vapaaehtoisohjelmien järjestäminen henkilöstöllesi
 • Lahjoitus paikallisiin tarkoituksiin
 • Liity yrityksesi kannalta tärkeisiin yhteisölautakuntiin

4. Mainosta kapealla markkinapaikalla

Markkinapaikat tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa olemassa oleva yleisö. Amazon ei kuitenkaan ole ainoa harkitsemisen arvoinen markkinapaikka. Voit myydä muilla markkinapaikoilla, jotka kuluttajat ovat jo tuttuja ja joihin he luottavat.

Ihanteellinen markkinapaikka sinulle riippuu siitä, millaista liiketoimintaa harjoitat. Esimerkiksi:

 • Etsy sopii erinomaisesti itse tekemiesi tuotteiden myyntiin
 • eBay sopii mainiosti keräilyesineiden ja vintage-esineiden myyntiin
 • puheenjohtaja sopii erinomaisesti huonekalujen ja kodin sisustuksen myyntiin

Ainutlaatuiset ja henkilökohtaiset asiakaskokemukset ovat avainasemassa Amazonin apokalypsista selviytymisessä

On selvää, että pienet yritykset eivät voi kilpailla Amazonin kanssa hinnalla tai toimitusajoilla. Vähittäiskaupan behemotilla on valtava logistiikkaverkosto ja se voi hankkia tuotteita erittäin alhaisilla hinnoilla valtavia määriä. Uudet verkkokauppabrändit saattavat aluksi pelätä Amazonia, mutta totuus on, että voit ohittaa Amazonin luomalla ainutlaatuisia tuotteita ja henkilökohtaisia ​​ostokokemuksia, joita asiakkaat arvostavat.

Amazonin kilpailijoiden UKK

Mikä on Amazon Marketplace?

Amazon Marketplace on verkkokauppaalusta, jonka avulla kaikenkokoiset jälleenmyyjät ja tuotemerkit voivat listata tuotteensa Amazon-verkkosivustolla. Sen kokoonpanon ansiosta myyjät voivat viedä kotiin suuremman osan myyntivoitoista. Et maksa listautumismaksua ja voit myydä sekä uusia että käytettyjä tuotteita Marketplacessa.

Ketkä ovat Amazonin suurimmat kilpailijat?

Amazonilla on kilpailua eri aloilla. Sen suurimmat vähittäiskaupan kilpailijat ovat Alibaba, eBay, Walmart, JD, Flipkart ja Rakuten. Online-suoratoistopalvelujen yleisöstä Amazon kilpailee Netflixin, Hulun, Apple TV:n ja Disney+:n kanssa. Amazonin pääkilpailijat pilvipalvelualalla ovat Alibaba Cloud ja Microsoft Azure.

Ketkä ovat Amazonin välillisiä kilpailijoita?

Epäsuorat kilpailijat ovat yrityksiä, jotka toimivat eri liiketoimintamallilla, mutta kohdistavat samanlaisen yleisön. Joitakin esimerkkejä ovat:

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents