Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

8 vinkkiä elämiseen yhdellä tulolla, kun rahaa on vähän

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 8 vinkkiä elämiseen yhdellä tulolla, kun rahaa on vähän

Yhdellä tulolla eläminen on vaikeaa, ja on helppo tuntea olevansa olosuhteiden loukussa.

Monet ihmiset kaipaavat elämässään jotain uutta ja erilaista, mutta he eivät vain voi kaipaamaan työtä, koska se tarkoittaa palkan puuttumista (vaikka se olisi pienempi kuin he haluaisivat).

Ehkä tarvitaan lisää koulunkäyntiä uusien uraunelmien saavuttamiseksi, mutta sen antaminen on lähes mahdotonta.

Yhdellä tulolla eläminen yrittäessään tukea muita on vaikeaa, mutta se voidaan tehdä, vaikka henkilö olisi eläminen palkasta palkkaan.

Mieti näitä kysymyksiä ensin

Olipa kotona vain kaksi ihmistä tai jos ruokittavana on myös yksi (tai useampi) pieni suu, on paljon otettava huomioon, kun harkitaan siirtymistä yhden tulon budjettiin:

  • Kuinka kauan perhe tarvitsee toimeentulonsa yhdellä tulolla?
  • Onko hätärahasto jo perustettu?
  • Mikä on elinkustannukset alueella?
  • Onko perhe valmis sitoutumaan säästäväiseen elämään?

Nämä ovat kaikki tärkeitä kysymyksiä, jotka tulisi kysyä ennen siirtymistä yhden tulon perhebudjetilla elämiseen. Ne määräävät, pystyykö perhe elämään yhdellä tulolla vai ei.

Joillekin siirtyminen on melko helppoa. Toisille ei niin paljon. Toimeentulon lähteen poistaminen kokonaan voisi asettaa perheen reilusti alle paikallisen alueen odotetun minimin. Se on okei, mutta ei asia, johon on helppo tottua – eikä sen pitäisi ollakaan.

Vuosiloman uhraaminen ja varojesi alapuolella eläminen tutkinnon suorittamisen aikana voi tarkoittaa eroa umpikujaan jäämisen tai rakastamallasi alalla työskentelemisen välillä, jolloin ansaitset huomattavasti enemmän rahaa. Se on melkoinen vaihtokauppa.

Vaikka muutto olisi sivusuuntainen (ilman rahallista hyötyä), uuden työtehtävän vastaanottaminen voi parantaa merkittävästi henkilön elämänlaatua.[1] Jos uskot, että sinä ja läheisesi olette valmiita hyppäämään, tässä on joitain tärkeitä asioita, joita kannattaa harkita ensin.

🔥 Empfohlen:  Ansaitse rahaa suunnittelemalla teemoja: mitä sinun tulee tietää

Kuinka elää yhdellä tulolla, kun rahaa on niukasti

1. Maksa aggressiivisesti velkaa

Ennen kuin yrität elää yhdellä tulolla, ensin harkitse velkojen maksamista. Ei ole koskaan viisasta kantaa korkeakorkoisia luottokorttivelkoja, ja tulojen äkillinen lasku voi helposti pahentaa tätä taloudellista tilannetta.

Käytä luottokortteja niin harvoin kuin mahdollista – varsinkin jos sinulla on vaikeuksia maksaa kuukausittaista vähimmäismaksua (tai pahempaa, maksut jäävät tekemättä). Yritä jättää luottokortit kotiin ja käyttää niitä vain hätätapauksissa. Maksa kaikki päivittäiset kulut pankkikortilla tai käteisellä.

Joitakin velkoja – kuten asuntolainoja sekä auto- ja opintolainoja – ei voida yksinkertaisesti maksaa pois. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niitä voisi maksaa takaisin tai edes rahoittaa uudelleen. Ylimääräisen rahan sijoittaminen kuukausittaiseen asuntomaksuun – pääomaksi, ei koroksi – voi vähentää vuosia tyypillisestä 30 vuoden asuntolainasta.

2. Varaa hätärahasto

Yhdellä tulolla elämisen ei tarvitse tarkoittaa kädestä suuhun elämistä. Tämän välttämiseksi perustaa hätärahasto olla käsillä kattamaan yllätyksiä, joita elämä voi sisältää.

Kilometrimääräsi voi vaihdella sen mukaan, mikä on hätätilanne, mutta autot, putkisto ja lapset saavat kaikki osansa ylimääräisistä kuluista. Älä perusta vain hätärahastoa – myös budjetti kuukausittaisen summan sijoittamiseen täydentämään sitä.

3. Leikkaa pois tarpeettomat kulut elääksesi yhdellä tulolla

Jos toinen kumppani ei ole töissä, aiempaan työsuhteeseen liittyvät kulut pienenevät tai katoavat kokonaan. Se sisältää matkakulut, kaasun, ajoneuvon kulumisen, työvaatteet, kuivapesun ja aterioiden tilaamisen. Näiden kustannusten poistaminen säästää rahaa pitkällä aikavälillä, mutta etsi myös muita tapoja vähentää menoja.

  • Shoppaile halvempia matkapuhelinpaketteja.
  • Harkitse kaapelitelevision luopumista.
  • Etsi parempia hintoja koti- ja autovakuutuksista.
  • Uudelleenrahoittaa opintolainoja.

Tämä on myös hyvä aika lopettaa maksulliset palvelut, kuten maisemointi, kodin siivous tai jopa koiran ulkoiluttaminen.

🔥 Empfohlen:  Times of India - Kuinka yksi Intian vanhimmista englanninkielisistä sanomalehdistä ansaitsee rahaa?

Jos et ollut aikaisemmin tehnyt paljon ruokaa kotona, muuta näitä tapoja. Valmiiksi pakatut ja noutoruoat voivat olla erittäin kalliita. Leikkaa lisää rasvaa jättämällä pois ylimääräiset välipalat ja kalliit jalostetut ruoat, jotka voivat olla epäterveellisiä sekä keholle että budjetille.

Liittyvät: 6 merkkiä siitä, että sinulla saattaa olla ostoriippuvuus

4. Vähennä asumiskustannuksia

Asuminen muodostaa yleensä suurimman osan pariskunnan budjetista. Monille kodin ostovirheet ovat syy siihen, etteivät he voi elää yhdellä tulolla. Vältä kodin köyhtymistä.

Tietysti olisi ihanteellista asua kunnollisella naapurustolla hyvien koulujen kanssa, mutta uutta kotia ostettaessa tähdätä taloon kuin sinulla on varaa. Se voi tarkoittaa rivitaloa omakotitalon sijaan, mutta se tarkoittaa myös sitä, että uusi asunto on edullinen yhdellä tulolla. Harkitse myös pienemmän talon osan uudelleenkäyttöä; esimerkiksi muuttaa kellarista lasten leikkihuone tai vanhempien toimisto.

Pariskunnat, jotka omistavat jo kodin, johon heillä ei ole varaa, voivat harkita koon pienentämistä, jopa väliaikaista.

Talon jälleenrahoitus on toinen vaihtoehto. Joillekin pariskunnille sen mukana tulevat säästöt voivat olla merkittäviä. Älä tunne pakkoa kilpailla ystävien tai rakkaiden kanssa. Uhrautuminen lyhyellä aikavälillä voi tarkoittaa lisää taloa tulevaisuudessa.

5. Eliminoi omaisuuserät

Alueesta riippuen toisen auton myynti voi olla vaihtoehto. Jos se ei ole käytännöllistä, harkitse kaasunmurskaimen vaihtamista käytettyyn, polttoainetta kuluttavaan autoon. Alenna vakuutusmaksuja korottamalla omavastuuasi. Kun on aika mennä autoostoksille, ajattele mieluummin käytettyä kuin uutta.

Autotajuiset voivat säästää rahaa ostamalla yksityiseltä myyjältä jälleenmyyjän sijaan. Varmista vain, että myyjä suostuu siihen, että mekaanikko tutkii auton ennen kuin paperit allekirjoitetaan. Myyjän tulee vähentää tarvittavien korjausten kustannukset ostohinnasta.

6. Kokeilu yhdellä tulolla ennen lopettamista

Ennen kuin toinen puolisoista tekee kahden viikon irtisanomisajan, eläkää jonkin aikaa vain sen henkilön tuloilla, joka jää työelämään.

🔥 Empfohlen:  Kuinka asentaa ja määrittää Auto-GPT Ubuntuun

Käytä sinä aikana sen puolison tuloja, joka toivoo jättävänsä työvoiman maksaa velkaa ja lisätä säästöjä. Tämä kokeilu antaa hyvän käsityksen siitä, mitä tarvitaan ja mitä ei tarvita onnistuneeseen toimeentuloon yhdellä tulolla.

7. Laske veroluokkaasi

Yhdellä tulolla elävät perheet saattavat joutua alempaan veroluokkaan. Tämä tarkoittaa, että heidän on ehkä lisättävä poikkeuksia, mikä antaa heille ylimääräistä rahaa jokaisella maksukaudella.

Et välttämättä halua suurta veronpalautusta IRS:ltä joka vuosi. Tämä merkitsisi vain sitä, että perheesi maksoi hallitukselle liikaa rahaa.

8. Kokeile etätyötä helpottaaksesi yhdellä tulolla elämistä

Nykyään monien alojen ihmisten ei tarvitse koskaan mennä toimistoon.

Jos “työtön” perheenjäsen viettää useita tunteja viikossa työskentelee etätyössä, se laittaa ylimääräistä rahaa perheen kassaan. Se voi myös johtaa uusiin uramahdollisuuksiin, joko etänä tai yrityksen sisällä.