Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

9 myyntiroolityyppiä: mikä myyntityö sopii sinulle?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 9 myyntiroolityyppiä: mikä myyntityö sopii sinulle?

Myyntitiimi on minkä tahansa yrityksen selkäranka. He ovat vastuussa liidien löytämisestä, konversion kasvattamisesta ja vankan asiakaskunnan rakentamisesta. Jokaisella tiimin jäsenellä on oma roolinsa, työnkuvansa ja vastuualueet.

Mitkä ovat eri myyntiroolit? Miten kukin niistä vaikuttaa myyntitiimiisi?

Näihin kysymyksiin vastaaminen voi auttaa sinua löytämään ihanteellisen asemasi tai luomaan tiimin, joka ajaa tuloksia ja tuottoa. Jatka lukemista, jotta voit eritellä myyntiroolityypit, käydä läpi jokainen myyntirooli ja -vastuu ja nähdä joitain esimerkkejä toiminnassa!

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Myyntiroolien tyypit

Oikean roolin löytäminen voi auttaa sinua ja tiimiäsi menestymään. Jokaisella tehtävällä on erilainen osaamisalue, ja jokaisella tiimin jäsenellä tulee olla työ, joka sopii heidän kiinnostuksensa ja taitojensa mukaan.

Jos esimerkiksi haluat työskennellä kasvokkain asiakkaiden kanssa, et ehkä halua tehtävää, joka käsittelee pelkästään teknisiä sopimuksia. Tai jos pidät teknisistä ominaisuuksista, et ehkä kasva työssä, joka edellyttää liidien etsimistä.

Voimme jakaa myyntiroolit ja -vastuut seuraaviin luokkiin:

 • Strategia: Monet myyntitehtävät keskittyvät yleisöön kohdistamiseen ja uusien liidien löytämiseen. Nämä myyjät arvioivat yrityksen lähestymistapaa määrittääkseen, mistä heidän liidinsä tulevat ja kuinka etsiä sopivampia vaihtoehtoja.
 • Asiakastyytyväisyys ja tilit: Kun saat asiakkaat, heillä voi olla oma tilivastaava tai myyntiedustaja, joka voi seurata heidän toimintaansa ja tietojaan. Nämä myyjät tekevät tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja rakentavat kestäviä suhteita.
 • Tekniset toiminnot: Nämä myyntituen roolit käsittelevät teknisiä tietoja ja asiakkaiden kysymyksiä. Heillä on syvällinen ymmärrys tuote- ja palveluspesifikaatioista ja he auttavat tiimejä rakentamaan resursseja, kuten demoja ja esityksiä.
 • Johtaja: Johtajaroolit varmistavat, että myyntitiimi toimii sujuvasti. Näissä rooleissa on usein otsikossa “johtaja” tai “johtaja”, joka ilmaisee heidän asemansa suhteessa muuhun ryhmään.

Ryhmästä riippuen yksi henkilö voi hoitaa useamman kuin yhden roolin. Tai sinulla voi olla useita ihmisiä, jotka hoitavat samaa työtä asiakkaidesi puolesta. Tasapainoinen myyntitiimi varmistaa johdonmukaisen lähestymistavan asiakastyöhön.

🔥 Empfohlen:  Seitsemän inspiroivaa startup-logoa ja mikä tekee niistä niin mahtavia

9 erilaista myyntiroolia

Alla on yhdeksän erilaista myyntiroolia, joita useimmat yritykset käyttävät:

 1. Johtava kehitysedustaja (LDR)
 2. Myyntikehitysedustaja (SDR)
 3. Liiketoiminnan kehittämisedustaja (BDR)
 4. Tilivastaava (lähempänä)
 5. Myynti-insinööri
 6. Myyntitoiminnot
 7. Myyntipäällikkö
 8. Myyntijohtaja
 9. Myyntikonsultti

Huomaa, että nämä myyntiroolit ja -vastuut voivat vaihdella yrityksen ja myyntitrendien mukaan. Esimerkiksi yrityksen koosta riippuen sama tiimi voisi hoitaa sisäisen ja ulkoisen myynnin. Kunkin roolin ymmärtäminen auttaa sinua rakentamaan yrityksellesi sopivan tiimin.

Lue alta kustakin roolista, jotta voit optimoida tiimisi ja oppia lisäämään myyntiä tehokkaammin.

1. Johtava kehitysedustaja (LDR)

Aseman taso: Sisäänpääsy

LDR:t suorittavat suppilon kärjessä olevia tehtäviä siirtääkseen kiinnostuneita asiakkaita myyntiprosessiin. He löytävät kiinnostuneita liidejä, muodostavat yhteyden heihin ja siirtävät heidät alemmas myyntisuppilossa.

LDR:t keskittyvät sisäkauppaan tai sellaisiin, joissa potentiaaliset asiakkaat ovat jo osoittaneet kiinnostusta yritystä kohtaan. Kun he ovat ottaneet yhteyttä ja antavat alustavat tiedot, LDR välittää johdon sulkevalle myyntiedustajalle.

Yrityksestä riippuen heidän viestintänsä voi näyttää tältä:

 • Tavoita katsoja, joka on ladannut sisältöä
 • Yhteydenottolomakkeisiin vastaaminen
 • Etsiminen sosiaalisilla sivustoilla, kuten LinkedIn

Kun asiakas täyttää seuraavan esimerkin kaltaisen yhteydenottolomakkeen, LDR vastaa:

Tämä aloitustason tehtävä on loistava lähtökohta mille tahansa myyntiuralle, erityisesti asiakasviestinnästä kiinnostuneille. Nämä työt vaativat usein rajoitettua kokemusta, ja korkeampiin myyntitehtäviin, joissa on enemmän vastuuta, on selkeä etenemispolku.

2. Myyntikehitysedustaja (SDR)

Aseman taso: Aloitus/keskitaso

SDR keskittyy tutkimaan ja löytämään uusia liidejä myyntitiimille. Kun LDR:t keskittyvät pätevien liidien löytämiseen ja siirtämiseen myyntisuppilossa, SDR muuttaa markkinointiin kelpaavat liidet myyntiin kelpaaviksi liideiksi.

SDR:nä sinun tulee:

 • Ymmärrä yleisöön kohdistaminen
 • Ota yhteyttä mahdollisiin asiakkaisiin houkutellaksesi heitä yritykseesi
 • Tutki mahdollisia asiakkaita ja tee niistä päteviä liidejä

LDR keskittyy saapuviin asiakkaisiin, kun taas SDR keskittyy tavoittamiseen ja kontaktointiin. Tämä ulospäin suuntautuva lähestymistapa edellyttää vahvoja viestintätaitoja ja selkeää ymmärrystä asiakkaiden tarpeista.

3. Liiketoiminnan kehittämisedustaja (BDR)

Aseman taso: Aloitus/keskitaso

BDR:t keskittyvät uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomiseen ulospäin suuntautuvien lähestymistapojen ja yhteyksien kautta. He keskittyvät uusien kontaktien lisäämiseen myyntiputkeen ja suhteiden rakentamiseen kylmien asiakkaiden kanssa.

BDR on vastuussa seuraavista:

 • Kylmän kääntäminen johtaa lämpimiin
 • Yksilöllisten tarpeiden ymmärtäminen ja kipupisteiden tutkiminen
 • Kohdennettujen liidien löytäminen myyntiedustajien sulkemiseen
🔥 Empfohlen:  Google Lead Generation: Kuinka houkutella arvokkaita Google Leads

BDR:t ovat osittain päällekkäisiä SDR:ien kanssa, mutta jokaiselle on oma paikkansa. SDR:llä on enemmän liidejä, mutta BDR:llä voi olla vähemmän, laadukkaampia liidejä myyntiedustajien sulkemiseen.

4. Tilijohtaja (lähempänä)

Aseman taso: Keskitaso

Tilijohtaja siirtää liidejä suppilon ylä- ja keskivaiheista sulkemiseen. Kun LDR:t ja SDR:t löytävät ja keräävät liidejä, he työntävät ne tilivastaavalle kaupan sulkemiseksi.

Tilivastaava kommunikoi pienet yksityiskohdat ja ehdotukset asiakkaan kanssa. Jotkut heidän tehtävistään voivat sisältää:

 • Budjettien ja maksusuunnitelmien laatiminen asiakkaille
 • Ehdotusten laatiminen potentiaalisten asiakkaiden muuttamiseksi
 • Tuotteen tai palvelun ominaisuudet ja edut
 • Luottamuksen ja asiakassuhteiden rakentaminen

He voivat myös valvoa koulutusta ja työskennellä edustajien kanssa luodakseen sujuvan prosessin liidien muuntamiseen.

5. Myyntiinsinööri

Aseman taso: Johtaja

Myyntiinsinööri yhdistää asiakassuhteiden hallinnan tekniseen osaamiseen. Nämä asiantuntijat ovat enemmän prosessisuuntautuneita, ja he työskentelevät usein läheisempien tai muiden edustajien kanssa.

Nämä tiimin jäsenet suorittavat seuraavat tehtävät ja enemmän:

 • Luo yksityiskohtaisia ​​esityksiä ja erittelyjä tuotteiden ja palveluiden toiminnasta
 • Tee yhteistyötä muiden tiimin jäsenten kanssa saadaksesi tarkempia tietoja
 • Käsittele tekniset asiakirjat ja sopimukset

Tämä asema toimii tiiviissä yhteistyössä muiden myyjien kanssa, mutta he voivat olla yhteydessä asiakkaisiin vastatakseen kysymyksiin ja varmistaakseen, että he ymmärtävät prosessin. Esimerkiksi ADT:llä on verkkosivustollaan tämä osio, jossa esitellään heidän tuotteitaan:

Myyntiinsinöörillä olisi lisätietoja ja yksityiskohtia jokaisesta paketista, jotka he voisivat jakaa pyynnöstä.

6. Myyntitoiminta

Aseman taso: Johtaja

Myynnin työntekijät tukevat myyntihenkilöstöä sen sijaan, että yrittäisivät myydä tuotteita tai palveluita. He optimoivat prosessin, teknologian ja resurssit, jotta muut myyntitiimin jäsenet voivat löytää ja palvella asiakkaita paremmin.

Tehtävä edellyttää organisointi- ja vuorovaikutustaitoja. Joitakin tämän tehtävän tehtäviä ovat:

 • Palkkaavan toiston määrän määrittäminen
 • Kannustaa myyjiä ja seurata heidän edistymistään
 • Myyntiprosessin arviointi ja kehittäminen
 • Kommunikointi myyntipäällikön kanssa edustajien puolesta

7. Myyntipäällikkö

Aseman taso: Johtaja

Myyntipäälliköt johtavat erilaisia ​​SDR-, tilijohtajien ja operatiivisten johtajien ryhmiä. He vastaavat laajamittaisten toimintojen luomisesta ja ylläpidosta sekä tiimin jäsenistä.

Myyntipäällikkönä voit odottaa:

 • Palkkaa, kouluta ja ota käyttöön uusia myyntiedustajia
 • Seuraa työntekijän edistymistä
 • Käsittele ylennyksiä ja korotuksia
 • Myyntialueiden ja tavoitteiden määrittäminen
🔥 Empfohlen:  Mikä on paras kieli koneoppimiseen? (heinäkuu 2023)

Myyntipäälliköllä on oltava jonkin verran myynnin taustaa ymmärtääkseen työntekijöidensä näkökulmat. He tarvitsevat myös vahvoja johtajuusominaisuuksia auttaakseen heitä viemään tiimiään eteenpäin.

8. Myyntijohtaja

Aseman taso: Johtaja

Myyntijohtaja työskentelee yhden tai useamman myyntipäällikön johtaessa koko myyntiosastoa. Myyntijohtaja työskentelee myyntipäälliköiden kanssa:

 • Suunnittele ja arvioi myyntitarjoukset
 • Arvioi tulomarginaalit
 • Arvioi joukkueen suorituskykyä

Myyntijohtaja raportoi myös muille johtajille ja sidosryhmille yksityiskohtaisesti kaikista tuloista ja tehdyistä kaupoista. Heillä on strategisempi asema kuin myyntipäälliköillä ja he varmistavat, että tiimi saavuttaa tavoitteensa ansaitakseen tuloja yritykselle.

9. Myyntikonsultti

Aseman taso: Johtaja

Myyntikonsultti on ulkoistettu tehtävä, joka antaa myyntitiimeille ohjausta liidien tiheyden ja laadun parantamiseksi. He luovat strategioita tuotteiden ja palveluiden edistämiseksi, jotka vastaavat yrityksen tavoitteita ja asiakkaiden tarpeita.

Myyntikonsultit voivat:

 • Verkostoi myyntitiimien ja heidän asiakkaidensa kanssa
 • Luo myyntipuheenvuoroja ja kampanjasuunnitelmia
 • Arvioi myyntitapoja

Myyntikonsultit tarvitsevat usein kokemusta myynnistä ennen kuin he voivat saavuttaa konsultointitason.

Digitaaliset markkinointikampanjamme vaikuttavat parantuviin mittareihin sinun tulos.

Katso lisää tuloksia

WebFX on tuottanut asiakkaille seuraavat tulokset:

3 miljardia dollaria

Asiakastuloissa

7,8 miljoonaa

Johdot asiakkaillemme

5,2 miljoonaa

Asiakkaiden puhelut

Yhdistä myyntiroolit digitaalisen markkinoinnin ratkaisuihin

Kun olet tutustunut erilaisiin myyntirooleihin, voit aloittaa tiimisi optimoinnin. Jos haluat laajentaa myyntiäsi, etsi WebFX:n digitaalisen markkinoinnin ratkaisuja.

Olemme yli 25 vuoden ajan auttaneet asiakkaita kasvattamaan tuloja ja parantamaan liidien talteenottotekniikoitaan. Digitaalinen markkinointipalvelumme vastaavat myyntitiimisi tavoitteita ja auttavat sinua löytämään lisää asiakkaita verkosta.

Tutustu tapaustutkimuksiimme nähdäksesi työmme ja soita 800-280-1062 oppiaksesi kuinka digitaalinen markkinointi voi optimoida verkkonäkyvyytesi konversioiden saamiseksi!