Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

9 olennaista askelta voittavan SEO-strategian rakentamisessa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 9 olennaista askelta voittavan SEO-strategian rakentamisessa

Verkkokauppa on vallannut maailman.

Vaikka ihmiset juoksevat edelleen kauppaan hakemaan tavaroita, melkein mitä tahansa mukavasti kotoa ostamisen houkutteleminen on pysäyttämätöntä.

LVI-kalusteista pizzasämpyliin, jos haluat, saat sen toimitettuna sovelluksen painalluksella – poistumatta kotoa.

Ja vaikka yrityksesi myy palveluita tuotteiden sijaan, on uskomaton mahdollisuus, että suurin osa ihmisistä ostaa sen verkosta.

Tämä tarkoittaa, että verkkokaupan tulisi olla jokaisen jotain myyvän yrityksen painopiste. Ja tämä tarkoittaa, että sinun on keskityttävä enemmän verkkoliikenteeseen.

Loppujen lopuksi sinulla voisi olla maailman paras verkkosivusto, jossa on huippuluokan suunnittelu, optimoitu ihanteellisia käyttökokemuksia varten, ja kopio, joka saisi David Ogilvyn kiristelemään hampaitaan kateudesta, mutta jos kukaan ei koskaan näe sitä, se ei haittaa sinua. unssi hyvää.

Sinun on löydettävä. Ja tästä syystä SEO on tietysti olennainen osa mitä tahansa nykyaikaista markkinointisuunnitelmaa.

Haluat sijoittua korkealle hakukonetulossivuille (SERP), jotta sinut löydetään orgaanisesti kohteidesi mukaan.

Tämä on kuitenkin paljon helpommin sanottu kuin tehty. Mutta älä huoli, olemme täällä auttamassa.

Oletpa sitten kokenut ammattilainen, joka haluaa perehtyä asiakkaan perusteisiin, tai aloittelija, joka yrittää selvittää, miten tämä SEO-juttu toimii yrityksesi kannalta, olet oikeassa paikassa.

Tässä opastamme sinut hakukoneoptimointikampanjan luomisen, toteuttamisen ja optimoinnin vaiheiden läpi, jotta sivustosi nousee paremmuusjärjestykseen hetkessä.

Mikä on SEO-strategia?

Olet luultavasti jo ymmärtänyt, että SEO-strategia on suunnitelmasi tehdä verkkosivustostasi tai aloitussivustasi houkuttelevampi Googlelle ja muille hakukoneille

Tavoitteena on sijoittua korkeammalle ja saada enemmän orgaanista liikennettä (ja toivottavasti tuloksia).

Se kuulostaa riittävän yksinkertaiselta, mutta siinä on suuri saalis: hakualgoritmit muuttuvat jatkuvasti.

Kun Google pyrkii parantamaan hakujensa laatua ja tarjoamaan käyttäjille parempia ratkaisuja kyselyihin, sen algoritmeja päivitetään useita kertoja vuodessa.

Se tarkoittaa SEO:lle sitä, että et voi vain asettaa sitä ja unohtaa sitä. Jokainen hakukoneoptimointi vaatii iteraatioita.

Sinun on säännöllisesti analysoitava ja korjattava kursseja varmistaaksesi, että hyödynnät uusimpia parhaita käytäntöjä ja strategioita.

Se on hyvä hakukoneoptimoinnin ammattilaisille – muuten menetämme työt melko nopeasti

Mutta se merkitsee sinulle hieman sitoutumista.

Pysyäksesi ajan tasalla hakumaailman viimeisimmästä kehityksestä sinun on säännöllisesti otettava yhteyttä luotettaviin lähteisiin (kuten tämä).

Onneksi on olemassa runsaasti resursseja, joista voit kaivaa laadukasta tietoa. Halusitpa sitten artikkeleita, webinaareja tai podcasteja, sinulle on tarjolla SEO-sisältöä.

Tarvitsetko todella SEO:ta?

Juuri nyt jotkut teistä vastustajista nauravat näytöllesi ja kysyvät, tarvitsetko todella hakukoneoptimointia asiakkaiden löytämiseen.

Sinulla on joku, joka hoitaa maksettua hakua tai kumppanimarkkinointia puolestasi, joten et ole varma, onko kaiken tämän ajan orgaaniseen hakuun sijoittamisesta paljon hyötyä. Älä lankea siihen ansaan.

Orgaaninen haku ohjaa yli puolet verkkosivustojen käynneistä, ja sen pitäisi olla tärkeä osa minkä tahansa organisaation digitaalisen markkinoinnin strategiaa, olitpa sitten monikansallinen megayritys tai äiti ja pop -kauppa.

Ja se on erityisen tärkeää suoraan kuluttajille suunnatuille sivustoille. Tarjoamalla hyödyllistä sisältöä et vain rakenna luottamusta, vaan yhdistät verkkosivustosi asiakkaiden aikomuksiin, mikä tarkoittaa laadukkaampia liidejä.

Ja mikä parasta, et maksa jokaisesta napsautuksesta, mikä tarkoittaa alhaisempaa tuloshintaa.

Joten vaikka sinulla on maailman parhaat napsautuskohtaiset kampanjat (PPC) ja yhteistyökumppanien markkinointikampanjat, jotka houkuttelevat rutiininomaisesti motivoituneita asiakkaita sivustollesi, taistelet silti vain puolet voitosta jättämällä huomiotta orgaanisen haun.

Tehokkaan SEO-strategian luominen: 9 perusvaihetta

Vaikka SEO vaatii kattavan strategian, voit jakaa sen useisiin hallittavissa oleviin vaiheisiin.

1. Kohdista hakukoneoptimointi liiketoimintatavoitteiden kanssa ja määritä KPI:t

Ensinnäkin sinun on tiedettävä, missä olet tällä hetkellä, minne haluat mennä ja miten mittaat menestystä matkan varrella.

Haluat aloittaa suorittamalla SEO-tarkastuksen.

Tämä on etenemissuunnitelma, joka opastaa sinua koko optimointiprosessin ajan ja antaa sinun verrata nykyistä sivustoasi.

🔥 Empfohlen:  Kiinteistösijoittaminen 20-vuotiaille: 9 askelta alkuun

Sinun on tutkittava useita näkökohtia, mukaan lukien:

 • Verkkotunnus, ikä, historia jne.
 • Sivun tekijät, kuten otsikot, avainsanat ja aihekohtainen kohdistus sekä käyttäjien sitoutuminen.
 • Sisällön järjestäminen, sisällön laatu ja kuviesi laatu (kukaan ei luota arkistovalokuvaukseen).
 • Päällekkäinen sisältö.
 • Verkkosivuston tekijät, kuten arkkitehtuuri, malli, merkinnät. ja napsautussuhde (CTR).
 • Aiemmat ja tulevat verkkosivupäivitykset.
 • Saapuvien linkkien laatu.
 • Paikan päällä olevat tekijät, kuten sivustokartat, kuvien optimointi. ja robots.txt.

Saat vaiheittaisen oppaan tämän auditoinnin suorittamiseen, ja meillä on erinomainen sarja, joka opastaa sinut sen läpi.

Kun tiedät, mistä aloitat, on aika suunnitella aikataulusi sekä varatut budjetit ja resurssit.

Tämä on jälleen yksi elämänalue, jossa saat sen, mistä maksat. Jos etsit nopeaa ja halpaa, et saa tuloksia, joita saisit investoimalla enemmän aikaa ja rahaa.

On selvää, että budjettisi ja aikataulusi riippuvat yrityksesi ainutlaatuisesta tilanteesta, mutta jos haluat hyviä tuloksia, ole valmis maksamaan niistä.

Tästä artikkelista saat käsityksen siitä, kuinka paljon sinun pitäisi kuluttaa.

Hakukoneoptimointiprosessin tässä vaiheessa sinun kannattaa myös määrittää keskeiset suorituskykyindikaattorisi (KPI).

Näin voit mitata uusien toteutustesi onnistumista ja selvittää, mikä toimii sinulle ja missä sinun on tehtävä muutoksia.

Joitakin KPI:itä, joita sinun pitäisi seurata, ovat:

 • Orgaaniset istunnot.
 • Avainsanojen sijoitus paranee.
 • Liidit ja konversiot.
 • Välitön poistumisprosentti (muistan, että välitön poistumisprosentti on sisäinen mittari ja 100-prosenttisesti riippuvainen sivuillesi määrittämistäsi tapahtumista, ja se poistetaan asteittain GA 4:ssä)
 • Sivuja istuntoa kohden.
 • Keskimääräinen istunnon kesto.
 • Sivun latausaika.
 • Suosituimmat poistumissivut.
 • Indeksointivirheet.

Jos haluat lisätietoja siitä, mitä nämä ovat ja miksi ne ovat tärkeitä, muista lukea tämä artikkeli hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä KPI:istä.

2. Suorita avainsanatutkimus

Hakukonesijoitukset määritetään algoritmilla, joka arvioi useita tekijöitä päättääkseen, kuinka hyvin verkkosivusto vastaa tiettyyn hakukyselyyn. Ja suuri osa siitä on avainsanojen käyttö.

Yksittäisistä sanoista monimutkaisiin lauseisiin avainsanat kertovat hakukoneille, mistä sisällöstäsi on kyse. Mutta avainsanojen lisääminen ei ole aivan niin yksinkertaista kuin vain myytävän tuotteen tai palvelun nimen liittäminen.

Sinun on tehtävä tutkimusta varmistaaksesi avainsanojen optimoinnin, mikä tarkoittaa, että otat huomioon seuraavat asiat:

Hakutarkoitus

Englannin kielen kauneus (ja hakukoneoptimoijien huono puoli) on sen rikkaudessa.

Sanoilla on kuitenkin usein useita merkityksiä, minkä vuoksi on erittäin tärkeää ottaa huomioon hakutarkoitus, jotta et houkuttele yleisöä, joka etsi jotain muuta.

Jos esimerkiksi yrität houkutella asiakkaita lyhyttavarakauppaan, saat hyvän sijoituksen [bowlers] saattaa houkutella ihmisiä, jotka haluavat rullata muutaman kehyksen uutta hattua etsivien sijaan.

Asiaankuuluvat avainsanat

Kun olet tunnistanut tavoitteesi, sinun on selvitettävä, mitkä avainsanat ovat niille tärkeitä.

Yleensä on parasta kohdistaa vain muutamaan avainsanaan, koska liian laaja kohdistaminen tekee hakukoneen vaikeaksi määrittää, mistä sivuillasi on kyse.

Avainsanalausekkeet

Nämä ovat lyhyitä lauseita, jotka koostuvat kahdesta tai useammasta sanasta, joita ihmiset kirjoittavat hakukoneisiin löytääkseen tiettyä sisältöä.

Esimerkiksi joku, joka etsii tanssitunteja, voi pyytää Googlelta [tango classes near me].

Avainsanatutkimustyökalut

Aivoriihi on hyvä paikka aloittaa avainsanatutkimus, mutta varmistaaksesi, että houkuttelet oikean yleisön ja todistat arvosi hakukoneille, sinun tulee käyttää tutkimustyökalua.

Useimmat SEO-ammattilaiset käyttävät Googlen avainsana Suunnittelija tälle, mutta sen käyttö voi olla hieman turhauttavaa, joten sinun kannattaa harkita muita vaihtoehtoja.

Pitkähäntäiset avainsanat

Nämä ovat tiettyjä hakutermejä, joita ihmiset käyttävät löytääkseen tarkan vastaavuuden kyselylleen.

Ne ovat yleensä pidempiä, ja niitä käyttävät todennäköisemmin ihmiset, jotka ovat lähempänä ostoa.

Esimerkki tästä olisi [vegetarian restaurants in San Antonio]jota todennäköisesti käyttäisi joku, joka kaipaa kasvipohjaista ateriaa.

Hakumäärä

Tämä kertoo tietyllä avainsanalla tehtyjen hakujen määrän tietyn ajanjakson aikana ja antaa sinulle yleiskuvan termin arvosta ja kilpailukyvystä.

[Christmas lights] Marras-joulukuussa tulee paljon enemmän volyymia kuin heinäkuussa.

🔥 Empfohlen:  Paras aika julkaista Instagramissa – 2023

Samoin [used cars] tulee olemaan enemmän kilpailua kuin [2006 Volkswagen Passant].

Kanavan avainsanat

Nämä ovat avainsanoja, jotka kohdistetaan käyttäjille myyntisuppilon eri osissa.

Suppilon huipulla olevat ihmiset houkuttelevat todennäköisemmin yleisemmät termit, kuten [Cancun vacation]kun taas ne, jotka ovat lähempänä ostoa, vertailevat hintoja ja brändejä, ja heitä houkuttelevat todennäköisemmin esimerkiksi alennukset tai hotellien nimet.

Avainsanat koskevat yhtä paljon yleisöäsi kuin sisältöäsi.

Tarkempaa selitystä varten jokaisesta avainsanatutkimuksen ja optimoinnin osasta meillä on aiheesta yksityiskohtainen e-kirja.

3. Määrittele arvokkaimmat sivusi

Jokainen joukkue tarvitsee MVP:n, ja verkkosivustosi tapauksessa se on arvokkaimmat sivusi.

Nämä sivut tekevät suurimman osan raskaiden nostoista puolestasi.

Muilla kuin verkkokauppasivustoilla nämä ovat yleensä asioita, kuten kotisivusi, palvelusivusi tai sivut, joilla on esittelyjä tai muita tarjouksia.

Nämä sivut ovat myös todennäköisesti verkkokauppasivustojen MVP-pisteitä, mutta niihin liitetään myös luokka- ja/tai tuotetason sivuja.

Jotta voit selvittää, mitkä sivut ovat sivustosi tärkeimmät, sinun tulee miettiä, mistä organisaatiosi on tunnettu.

Millä toimialoilla kilpailet? Mitä kipukohtia ratkaiset? Määritä nämä tai lisää niitä edellisessä vaiheessa keksimiesi korkean tason avainsanojen perusteella.

Kun olet tunnistanut luokka- ja tuotesivut, jotka tuovat eniten kävijöitä, voit keskittyä strategiasi parantamiseen ja orgaanisen liikenteen lisäämiseen.

Lue lisää MVP-pisteiden löytämisestä täältä.

4. Suorita kilpailullinen analyysi

Jos sinulla ei olisi kilpailua, SEO:ta ei tarvita. Mutta niin kauan kuin muut yritykset valmistavat jääkaappeja, Frigidairen on löydettävä tapoja erottautua.

Sinulla on oltava käsitys siitä, mitä muut alallasi tekevät, jotta voit sijoittaa itsesi parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Sinun on selvitettävä, missä olet ylempänä, ja löydettävä tapoja kääntää pöytiä.

Sinun pitäisi tietää, mitkä avainsanat ovat kilpailukykyisimpiä ja missä sinulla on mahdollisuuksia.

Sinun tulisi ymmärtää opposition käänteiset linkit ja sivuston rakenne, jotta voit optimoida oman sivustosi parhaan mahdollisen hakusijoituksen saavuttamiseksi.

Lue lisää tämän analyysin suorittamisesta ja mallin kehittämisestä sitä varten.

5. Suunnittele käyttäjäkokemusta ja teknistä hakukoneoptimointia

Älä unohda sivustosi rakenteen tärkeyttä sekä teknisesti että käyttäjien kanssa.

Maailman paras sisältö- ja avainsanastrategia ei johda yhteen myyntiin, jos sivustosi on jatkuvasti rikki tai sen käyttö on niin turhauttavaa, että ihmiset sulkevat sivusi inhotessaan.

Sinun tulee harkita huolellisesti sivustosi arkkitehtuuria ja käyttökokemuksia varmistaaksesi, että ihmiset tekevät haluttuja toimia.

Samoin sinun tulee etsiä ja korjata kaikki tekniset ongelmat, kuten rikkinäiset linkit, hitaat latausajat ja huono sivustokaavio.

On olemassa useita ilmaisia ​​työkaluja, joiden avulla voit varmistaa, että sivustosi toimii optimaalisesti.

6. Harkitse resurssiasi

SEO ei ole tyhjiössä – se vaikuttaa moniin muihin organisaatiosi osiin, mukaan lukien markkinointi, myynti ja IT.

Jos etsit budjettia hakukoneoptimoinnin suorittamiseen, saatat huomata, että osa työntekijöistäsi on jo hyvin päteviä auttamaan.

Esimerkiksi myyntitiimisi tietää todennäköisesti, mistä tuotteista ihmiset ovat eniten kiinnostuneita.

Heidän ottaminen mukaan hakukoneoptimointistrategian kehittämiseen auttaa luomaan liidejä ja löytämään uusia, jo päteviä kohteita.

Samoin hakukoneoptimoija voi kertoa markkinointitiimillesi, minkä tyyppinen sisältö resonoi parhaiten, jotta he voivat hienosäätää kampanjoitaan. Ja tekstinkirjoittajasi ja graafiset suunnittelijasi voivat kehittää sellaista sisältöä, joka auttaa sinua nousemaan rankingissa.

IT-tiimisi hallitsee todennäköisesti jo verkkosivustosi.

SEO-strategiasi tulee suunnitella heidän asiantuntemuksensa ympärille, jotta voit varmistaa, että verkkosivuston suunnittelu ja rakenne, kehityssyklit, tietorakenne ja ydinperiaatteet ovat linjassa.

Ja nämä ovat vain muutamia tapoja integroida SEO olemassa oleviin työnkulkuihisi.

Muita on olemassa, jos katsot tarkasti, ja on erittäin epätodennäköistä, että sinun täytyy aloittaa kokonaan tyhjästä.

Arvioi olemassa oleva ohjelmistosi, teknologiasi ja henkilöstösi, sillä sinulla on hyvä mahdollisuus, että osa niistä on jo paikoillaan.

Ja jos sinun on lisättävä tuotantoa, saatat löytää budjetin jo olemassa olevilla osastoilla.

🔥 Empfohlen:  9 tärkeää askelta saumattomaan verkkosivustojen siirtoon

7. Kohdista SEO-strategiasi asiakassuppilosi kanssa

Loppujen lopuksi myynti on pelin nimi. Ilman asiakkaita ei ole tuloja, mikä tarkoittaa, ettei liiketoimintaa ole.

Myyntiprosessin helpottamiseksi SEO-strategiasi tulee olla linjassa asiakaskanavasi kanssa.

Joskus asiakaspoluksi kuvailtu myyntisuppilosi on yhteenveto kontaktipisteistä, joita asiakkaalla on yrityksesi kanssa heidän siirtyessään tietoisuudesta oston jälkeen.

SEO sopii siististi tämän syklin jokaiseen vaiheeseen:

 • Tietoisuus: Nykymaailmassa monet asiakkaat kuulevat yrityksestäsi ensimmäisenä verkossa. Esimerkiksi Google-haun kautta.
 • Kiinnostuksen kohde: Tästä asiakkaat alkavat tehdä tutkimusta. Ja mikä olisikaan parempi paikka tehdä tutkimusta kuin verkkosivustosi?
 • Päätös: Asiakas haluaa ostaa ja päättää sinun ja kilpailijan välillä. Metakuvauksesi, jossa mainitaan ilmainen toimitus, saattaa olla asia, joka vaikuttaa niihin.
 • Ostaa: Verkkokauppa jatkaa kasvuaan. Hakukoneoptimoidun myyntipisteen ansiosta ihmisten on helppo ostaa.
 • Oston jälkeen: Asiakasarviot joko verkkosivustollasi tai kolmannen osapuolen sivustolla ovat loistava tapa rakentaa luottamusta ja lisätä avainsanojen osuvuutta.

8. Raportoi ja aseta realistiset odotukset

Raportointi on välttämätöntä. Sinun on pystyttävä mittaamaan tehokkaasti edistymistäsi ja raportoimaan siitä.

Raportoinnin avulla voit luoda johdonmukaisia, tarkkoja tietoja, jotka ansaitsevat luottamusta.

Se auttaa sinua ymmärtämään sijoituksesi taustalla olevia tekijöitä ja tunnistamaan alueita, joilla voit parantaa, ja ennen kaikkea se todistaa SEO:n arvon organisaation päättäjille.

Yksi yleisimmistä SEO:n tuntemattomien ihmisten virheistä on odottaa tuloksia yhdessä yössä.

Kilpailuun, saapuviin linkkeihin ja itse sisältöön liittyvien muuttujien vuoksi on lähes mahdotonta antaa tarkkaa aikataulua.

Sinun on mentävä prosessiin ymmärtäen, että hakukoneoptimointi vie aikaa ja mitä kilpailukykyisempiä avainsanoja etsit, sitä kauemmin huipulle pääseminen kestää.

Tämä on välitettävä sidosryhmille alusta alkaen, jotta odotukset ovat realistisia.

Lue opas täältä, kuinka voit luoda vaikuttavia raportteja, jotka tuottavat laadukkaita oivalluksia.

9. Mittaa ja dokumentoi strategiasi

Onnittelut siitä, että olet päässyt näin pitkälle, mutta et ole aivan valmis.

Kun olet luonut raportit SEO-strategiasi toimivuudesta, sinun on seurattava mittareita ja todistettava niiden vaikutus.

Jotkut tärkeimmistä mittareista, joita sinun kannattaa harkita, ovat maksuttomat istunnot, välitön poistumisprosentti, suosituimmat poistumissivut ja indeksointivirheet.

Tunnistamalla nämä kaikki saat paremman käsityksen siitä, mitä asiakkaat etsivät – ja mikä ajaa heidät pois.

Saat lisätietoja lukemalla tämän artikkelin hakukoneoptimoinnin tärkeimmistä KPI:istä.

Saatavilla on useita sekä maksullisia että ilmaisia ​​työkaluja, joilla voit mitata ja seurata tuloksia ja verrata niitä viikoittain, kuukausittain tai muun valitsemasi ajanjakson mukaan.

Löydä vain sellainen, joka sopii budjettiisi ja tarpeisiisi.

Johtopäätös

Kukaan ei ole koskaan sanonut, että SEO oli helppoa, ei ainakaan kukaan, joka on tehnyt sen. Mutta se on olennainen osa minkä tahansa nykyaikaisen organisaation liiketoimintasuunnitelmaa.

Kuitenkin vankka strategia, halu oppia ja hieman vanhanaikainen kyynärpää rasvaa, jopa täysin aloittelija voi lähettää web-sivuston alkuun SERP.

Tässä artikkelissa olemme antaneet sinulle yhdeksän vaihetta, jotka sinun on tehtävä saadaksesi SEO-strategiasi käyntiin. Mutta tämä on tietysti vasta alkua.

Tarvitset ainutlaatuisen suunnitelman, joka sopii toimialaasi ja tarpeisiisi.

Onneksi Search Engine Journal voi auttaa myös tässä.

Lataa hakukoneoptimointistrategiaa käsittelevä e-kirjamme, jossa on koko vuoden suunnitelma, jotta saat helposti seurattavan 12 kuukauden suunnitelman, jonka avulla voit kehittää vankan strategian, seurata edistymistäsi ja mukautua muuttuviin tilanteisiin.

Lisää resursseja:


Table of Contents