Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

9 olennaista verkkosivutyyppiä jokaisen SEO-ammattilaisen on tiedettävä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: 9 olennaista verkkosivutyyppiä jokaisen SEO-ammattilaisen on tiedettävä

Ennen kuin siirrymme tämän luvun sisältöön, haluan tehdä yhden asian täysin selväksi: SEO:n suhteen jokainen sivu on aloitussivu.

Ja kun sanon “jokainen sivu”, tarkoitan jokaista sivua, jonka hakukoneet voivat indeksoida ja indeksoida.

Joten jos et halua hakukoneiden indeksoivan sivua, muista tehdä se estää ne siitä. Kaikki muu – ja tarkoitan kaikki – sitä on käsiteltävä aloitussivuna.

Mikä sitten tekee hyvän aloitussivun? Tähän kysymykseen on monia vastauksia, jotka liittyvät suunnitteluun, käytettävyyteen, muunnoksiin jne.

Sallikaa minun antaa sinulle nopeita osumia, jotka kattavat kaiken ilman, että joudun tänne.

Hyvä aloitussivu:

 • Vangitsee vierailijoiden huomion.
 • Vastaa heidän tarpeisiinsa, toiveisiinsa ja vaatimuksiinsa.
 • Vastaa tärkeisiin/oleellisiin kysymyksiin.
 • Houkuttelee heidät haluamaan tarjoamasi ratkaisun.
 • Ohjaa heitä tekemään tiettyjä toimia.
 • Pakottaa heidät siihen.

Nyt kaikki tämä mielessä, ymmärrämme, että jokainen sivu verkkosivustolla vaatii SEO-ammattilaisen huomion. Mikään verkkosivu ei ole SEO:n soveltamisalan ja toimivallan ulkopuolella.

Alarivi: Jos sivu on osuva vierailijalle, se liittyy hakukoneoptimointiin.

Mutta kaikki sivut eivät ole samanlaisia. Jokainen verkkosivuston sivu:

SEO-ammattilaisen tehtävä on määrittää, mitkä sivut tarjoavat eniten arvoa – suurimmat mahdollisuudet saada voittoa – milloin tahansa digitaalisen markkinointikampanjan aikana.

Tässä mielessä katsotaanpa verkkosivuja, joihin jokaisen SEO-ammattilaisen on kiinnitettävä huomiota ja miksi. Nämä ovat yleensä optimointikampanjan tärkeimmät sivut.

1. Kotisivu

Kotisivu on yleensä yksi verkkosivuston vierailluimmista sivuista ja aivan yhtä usein ensimmäinen sivu, jonka vierailija näkee.

Mutta tulipa vierailija ensin kotisivullesi tai siirtyy sinne sisäiseltä sivulta, hänellä on tiettyjä odotuksia siitä, mitä hän löytää.

Kotisivun tulee tarjota yleinen näkymä siitä, mitä verkkosivusto tarjoaa. Sen pitäisi antaa vierailijoille “iso kuva” tarjoamistasi tuotteista ja palveluista ja siitä, miksi heidän pitäisi tehdä kauppaa kanssasi.

Kotisivusi toimii porttina, jonka kautta vierailija pääsee sisään ja aloittaa matkansa sivustollesi, josta hän löytää lisätietoja tarjoamistasi palveluista.

Monet SEO-ammattilaiset tekevät sen virheen yrittäessään optimoida kotisivut yrityksen ensisijaiselle tuotteelle tai palvelulle. Tämä strategia voi olla hyvä, jos olet yksittäinen tuote- tai palveluyritys.

Mutta kun tarjoat jotain yhden tuotteen/kategorian ulkopuolella, kotisivun optimoinnista tulee merkityksetöntä.

Parempi ja kestävämpi strategia kotisivun optimointiin on keskittyä yrityksen brändinimeen.

Siinä mielessä kotisivun optimointi on helppoa, koska kun kirjoitat yrityksen nimen, yrityksen kotisivun tulisi olla relevantimpi kuin minkään kilpailijan verkkosivuston sivun.

Sijoitukset eivät kuitenkaan ole ainoa syy tämän sivun optimointiin.

Itse asiassa väitän, että etusivun optimointi napsautussuhteiden ja sitoutumisen kannalta on paljon tärkeämpää kuin mikään muu.

Sijoitusten saaminen tarjoaa vain mahdollisuuden saada napsautuksia.

 • Mitä hakijat näkevät hakutuloksissa?
 • Pakottaako se hakijat napsauttamaan sivustoa?
 • Kun vierailijat ovat napsauttaneet, ovatko he näkemänsä viestit osuvia, mikä antaa heille syyn kaivaa sivustoa syvemmälle?
🔥 Empfohlen:  88+ verkkoostostilastot vuodelle 2023, jotka sinun on tiedettävä

Osa työstäsi on nähdä kuinka mikä tahansa sivuston sivu toimii. Jos kotisivu ei tee hyvää työtä pitääkseen kävijöitä paikan päällä, tarvitaan lisää työtä.

2. Tietoja meistä -sivu

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vierailijat, jotka ovat nähneet sivuston Tietoja meistä -sivun, tuottavat todennäköisemmin tuloksia kuin ne, jotka eivät näe. Tämä tilasto voi todistaa joko oireen tai tuloksen.

 • Oire: Vierailijat, jotka ovat lähellä tulosta, tarkistavat sivuston Tietoja meistä ennen sitoutumistaan.
 • Tulos: Tietoa meistä -sivulla vieraileviin vierailijoihin sisältö vaikuttaa voimakkaasti, ja he saavat todennäköisemmin tuloksen, jos sivu täyttää sen, mitä he halusivat oppia.

Kumpi se on? Minun teoriani on, että se on molempia.

Mutta joka tapauksessa, sivu On tärkeä osa muunnosprosessia. Ja tämä tarkoittaa, että Tietoja meistä -sivu on tärkeä sivu liikenteen ohjaamiseksi.

Kuten minkä tahansa hyvän aloitussivun, myös Tietoja meistä -sivusi on täytettävä tehtävänsä muuntoprosessissa.

Tietoja meistä -sivu saattaa vaikuttaa oudolta optimointia varten, mutta todellisuudessa on paljon avainsanoja, jotka on räätälöity näille sivuille.

Kaikki toimialaan tai tuotteisiin liittyvät avainsanat, jotka ovat päteviä yhtiö, liiketoimintaa, virasto, yritys, toimisto, toimisto, tai samantyyppiset avainsanat ovat valmiita Tietoja meistä -sivulle. Ja totta puhuen, on vaikeaa yrittää sovittaa nämä avainsanat mihinkään muualle.

3. Ota yhteyttä -sivu

On melkein vain yksi syy, miksi vierailija siirtyy tarkoituksella Ota yhteyttä -sivulle: he haluavat yhteystietosi.

Se, mitä he todella tekevät niillä tiedoilla, on kenen tahansa arvattavissa. Ehkä he lähettävät sinulle sähköpostia, ehkä he soittavat tai ehkä he haluavat vain tietää, missä olet. Ja juuri tämä viimeinen vaihtoehto tarjoaa meille ensiluokkaista optimointirehua.

Olitpa valtakunnallinen tai paikallinen yritys, jotkut ihmiset haluavat väistämättä tehdä liiketoimintaa jonkun läheisen kanssa.

Nopea avainsanatutkimus todistaa tämän todennäköisesti toimialallesi.

Vaikka paikallinen yritys ei välttämättä ole sinun leipäsi, ei ole myöskään syytä jättää sitä huomioimatta.

Keskitä optimointityösi sijaintiisi:

 • Selvitä, mitä avainsanoja etsijät käyttävät, jotka ovat osuvimmat alueesi kannalta.
 • Integroi kartat yhteystietosivullesi.
 • Käytä mallia osoitteessasi ja puhelinnumerossasi.

Tärkeintä: Tee vierailijoille helppo ottaa sinuun yhteyttä.

Tämä on ensisijainen sitoutumissivu. Jos liian monet ihmiset vierailevat Ota yhteyttä -sivullasi eivätkä ota yhteyttä, se voi olla merkki siitä, että teet siitä vaikeaa, vaadit liikaa tietoja tai et yksinkertaisesti tarjoa oikeita yhteydenottovaihtoehtoja.

Tarjoa runsaasti vaihtoehtoja, jotta vierailijat voivat ottaa sinuun yhteyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

4. Tuoteluokka- ja alaluokkasivut

Tuotekategorioiden ja alakategorioiden sivujen optimointi tarjoaa upeita SEO-mahdollisuuksia.

Ostosyklissä nämä sivut palvelevat useimmiten ostovaiheessa olevia. Tämä tarkoittaa, että näillä vierailijoilla on hyvä käsitys siitä, mitä he haluavat, mutta he haluavat oppia lisää tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Sivun tavoitteena on antaa vierailijalle pääsy niihin vaihtoehtoihin, jotka ovat yleensä itse tuotetietosivuja.

🔥 Empfohlen:  Vuorotyöntekijäsovelluksen käytön edut

Suurimmaksi osaksi tuoteluokkasivut ovat vain läpikulkusivuja. Vierailijat voivat vierailla sivulla usein, mutta vain siksi, että voit välittää heidät tuotteisiin.

SEO-tasolla nämä sivut ovat optimoinnin kultakaivos. Näiden sivujen avainsanat eivät yleensä ole niin laajoja, että ne menettäisivät kaiken arvon, mutta eivät niin tarkkoja, että ne menettäisivät kaiken hakumäärän. Pidä heitä SEO-söpönä paikkana.

Näillä sivuilla on kuitenkin jonkinlainen ongelma.

Sivut tarvitsevat sisältöä, jotta ne voidaan optimoida, mutta vierailijat näillä sivuilla eivät halua sisältöä, he haluavat vain nähdä tuotteet. Näin ainakin monet uskovat. Toisaalta en kannata tätä teoriaa.

Hyväksyn, että et halua sisältösi työntävän tuotteita alas sivulle. Vierailijoiden on nähtävä tuotteet rullaamatta, jotta he eivät oleta, että se on tiedottava sivu.

Mutta sisällöllä on arvokas rooli muuntamisprosessissa.

On monia tapoja lisätä sisältöä sivuille piilottamatta sitä tai tuotteita. Se, miten teet sen ja kuinka paljon sisältöä kukin sivu tarvitsee, on sinun. Varmista vain, että annat kaikki vierailijoille mitä he tarvitsevat.

Revo tekee hyvää työtä kuvaillessaan turvakameroitaan luokkasivulla ottamatta pois tuotteista.

5. Tuotetietosivut

Kun vierailija on myyntisyklin myymälävaiheessa, hän vierailee monilla tuotetietosivuilla.

Kun he siirtyvät ostovaiheeseen, he ovat keränneet tarpeeksi tietoa tietääkseen melko tarkasti, mitä haluavat.

Nyt he vain tarkastelevat pieniä yksityiskohtia ja päättävät, minkä version tuotteesta he haluavat ja keneltä ostavat sen.

Tuotesivujen optimoinnissa avainsanatutkimuksesta tulee melkein merkityksetöntä. Tämä johtuu siitä, että muuttujia on niin paljon, että näiden sivujen sisältöä on mahdotonta keskittää kaikkiin mahdollisiin muuttujiin millään perinteisellä tavalla.

Mutta niin oudolta kuin se kuulostaakin, se itse asiassa tekee näiden sivujen optimoinnista paljon helpompaa. Ja sillä on vähemmän tekemistä avainsanojen kanssa, vaan enemmän sivun sisällön rakentamisessa.

Kuten kaikilla sivuilla, haluat optimoida tunnisteet: otsikko, kuvaus, alt, otsikot jne. Mutta jos useimmat muut sivut vaativat mukautetun lähestymistavan, tuotesivut voidaan helposti optimoida en massaa käyttämällä dynaamista avainsanan lisäystä.

Voit myös kirjoittaa vakiosisältöä, jota voidaan käyttää kaikissa tietyn luokan tuotteissa. Lisää vain tuotteen nimi oikeaan paikkaan (vaikka ainutlaatuinen sisältö on aina etusijalla).

Tämän lisäksi haluat varmistaa, että sivu sisältää asiaankuuluvan tyypit tiedosta. Ja tässä avainsanatutkimuksesta tulee arvokasta. Ei tietyille sanoille vaan tietotyypeille.

 • Jos ihmiset etsivät värejä, varmista, että tiedot näkyvät sivulla.
 • Jos he haluavat kokoja, hanki se sinne.
 • Jos he etsivät tuotenumeroita, lisää ne myös.

Näetkö mihin olen menossa tämän kanssa?

Kyse ei ole siitä, että sinun täytyy optimoida tietylle tuotenumerolle, jonka näet avainsanatutkimuksessasi. Se, että sinun on optimoitava tuotenumerot, piste.

Vielä viimeinen tieto:

Näillä sivuilla voi olla valtava vaikutus hakukoneoptimointiisi.

Mitä enemmän linkkejä sinulla on tuotetietosivuillesi, sitä enemmän linkkivaltuuksia tyhjennät muilta sivuiltasi. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, mitä enemmän linkkivaltuuksia annat näille sivuille, jotka usein tuottavat eniten.

🔥 Empfohlen:  5 HTTP-suojausotsikkoa, jotka sinun on tiedettävä hakukoneoptimoinnissa

Kompromissi voi tarkoittaa alempia sijoituksia luokkasivuilla korkeampien sijoitusten sijaan tuotesivuilla tai päinvastoin. On sinun tehtäväsi nähdä, mikä palvelee sinua paremmin.

6. UKK-sivut

Varmista, että UKK-sivusi vastaavat käyttäjien todella esittämiin kysymyksiin, kuten Microsoft tekee täällä.

7. Blogin luokka ja tunnistesivut

Jokaisessa blogissa on oltava luokat, joihin jokainen postaus menee.

Voit halutessasi ottaa sen askeleen pidemmälle ja merkitä viestisi avainsanoilla, joille ne liittyvät. Blogissasi liikkuvat lukijat voivat käyttää näitä luokkia ja tageja löytääkseen lisää aiheeseen liittyvää sisältöä.

Se on vain hyvää blogia!

Mutta mitä nyt?

Nämä luokka- ja tunnistesivut voivat olla loistavia aloitussivuja sinänsä.

Lisää optimoitua tekstiä, joka pysyy näiden sivujen yläosassa, ja sitten muun sisällön täyttävät blogiviestit hoitavat loput.

Tämä on lisämahdollisuus saada sijoitus lauseille, joihin et ehkä ole kohdistanut pääsivustossasi.

Varo vain kopioimasta optimoitua tekstiä kunkin luokan lisäsivuilla (sivuilla 2, 3 jne.) tai jättämästä kyseisiä sivuja pois hakuhakemistosta, jotta ne eivät vähennä optimoitua tekstiäsi.

8. Blogiviestit

Jokaisella sivustolla on raja lisättävien sivujen määrälle, ennen kuin se menee liian sotkuiseksi ja alkaa häiritä muunnosprosessia.

Mutta oleellisten aiheiden lukumäärää, joille voit optimoida sivut, ei ole läheskään rajoitettu. Tässä blogitekstit tulevat esiin.

Mitä tahansa aihetta, jota et voi tutkia – tai et voi tutkia niin syvällisesti – pääsivustollasi, voit tutkia yksityiskohtaisesti blogikirjoituksessa. Tai sarja blogitekstejä.

Jokainen blogikirjoitus voidaan kohdistaa tietyn etsijän tarpeisiin ja käyttää ohjaamaan asiaankuuluvaa liikennettä sivustollesi.

Vierailijoiden saaminen sivustollesi ei kuitenkaan riitä.

Varmista, että blogiviestisi sisältävät toimintakehotuksia takaisin sivustollesi.

Se ei ole lupaa mainostaa hellittämättä tuotteitasi ja palveluitasi jokaisessa viestissä, mutta se ei tarkoita, että et voisi kannustaa hellästi lukijoita saamaan lisätietoja.

Hubspot lisää yksinkertaisen toimintakehotuksen suoraan blogikirjoituksen johtopäätöksen tekstiin.

9. PDF-tiedostot

Ok, teknisesti nämä eivät ole verkkosivuja, mutta PDF-tiedostot ovat usein osa arvokasta tietoa vierailijoille, vaikkakin eri muodossa.

PDF-tiedostoja tulee käyttää säästeliäästi, mutta kun niitä käytetään, ne tulee optimoida, kuten mikä tahansa muu verkkosivu.

Niiden optimointiprosessi on erilainen, mutta käsitteet ovat samat.

Johtopäätös

Jos sivustollasi on muita sivuja, joita ei mainita tässä, älä oleta, että ne eivät ole tärkeitä.

Muistaa, jokainen sivu on aloitussivu, mikä tarkoittaa, että jokainen sivu voidaan ja pitää optimoida. Eikä pelkästään hakukoneiden liikenteen, vaan käytettävyyden ja muuntamisen kannalta.

Tästä luettelosta pääset alkuun, mutta sinun on luotava oma seikkailusi täältä.